- 15 Mayıs 2022
- 1.742
- 2.175
- 83
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.981
Kuzu ben pazartesi başka bir doktora gideceğim bakalım merak ediyorum kadının tavrı vs tatlı olursa belki doktorumu değiştiririmKızlar haftaya kimlerin randevusu var?
Aynen öyle kus kus bizde mide mi kaldıÇ
Evet ama bizPamlok bu Aralık annelerinin mide bulantısından yıkılmayan ama ayakta da olmayan anneleriniz
Selam. Ben de öğretmenim kamuda. İlk doğumdan sonra ücretsiz izne ayrıldım, tam bitmeden, ikinciye hamile kaldım. Ücretsiz izinde çalışmadığımız için sigorta kademe vs vs hiçbiri ilerlemiyor. O yüzden zorunlu hizmetin bitişi uzayacaktır. Kaç gün dersin olur acaba, ders yükü belli mi?Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba.Yaz boyu memleketti tatildi derken buraya hiç giremedim umarım hepiniz iyisinizdir.Şimdi size bir durumdan bahsetmek istiyorum.Bizim ve bebeğim için zorlu bir süreç fikirleriniz benim için önemli.Ben öğretmenim,marmarada güzel bir köye atanmıştım 2,5 yıl önce.Malum doğu görevi olayı sözleşmemin bitmemesi gibi durumlar var.2,5 yıldır merkezden 2 saat yolculuk yaparak köye gidip geliyordum.Sabah 7 de çıktığım evime akşam 8 den önce giremiyordum trafikten dolayı.bir yandanda ev sahibimiz sıkıntılıydı ve evden çıkmakta istiyorduk evin bir sürü sorunu vardı ama yaptırmıyordu diye.Bizde eşimle çalıştığım okulun bulunduğu köye yerleşmeye karar verdik.Diğer türlü ben doğum iznim başlayana kadar sürekli rapor almak zorunda kalacaktım ki ikametgah adresimle çalıştığım okul farklı şehirde olduğu için uzun raporlarda sıkıntı olacağını söylediler.Bu süreç sadece doğum öncesiyle kalmıyor doğumdan sonraki izin sürem yani 8 haftam bitincede çocuğuma ne annem ne kayınvalidem bakamıyor.Annem iki dizi protezli ve kanser hastası kayınvalidemin ise epey yaşı var ve kolları omuzdan yırtıklarla dolu.Hal böyle olunca sabah 7 de evden çıkıp akşam 8 de eve gireceğim bir düzende 2 aylık bebeğimide bakıcıya bırakmaya 13 saat gönlüm el vermedi.Taşınacağımız köydede öğretmen arkadaşımın eşi bebeğe bakabileceğini söyledi en azından gün içinde 2-3 defa emzirmeye bakmaya gidebileceğim önüme.Bu süreçtede eşim kendi okuluna araçla gidecek 1 1.5 saat kadar mesafede. O yüzden merkezde ki evimizi bozup eşyalarımızı kendi memleketimizdeki köyümüze götürüp atandığım okulun orada eşyalı bir ev tuttuk henüz daha yerleşmedik ayın 10.da tam yerleşeceğiz.bu kadar detaylı anlatmamın sebebi hani bazen çözümsüz çaresiz kalıt ya insan nasıl çıkacağını bilemez işin içinden öyle bir durum olduğunu yansıtabilmek.Asıl sorunum taşınacağım evin sobalı olması.Ben hayatımda hiç sobalı evde yaşamadım çocukluğum dahil ya merkezi sistem vardı ya doğalgaz evimizde. Köyde taşındığımız ev sahibi oğlunu kaybetmiş ve eşimle aynı adı taşıyormuş oğlu o yüzden aramızda bir bağ oluştu ben sana her türlü yardımcı olurum soba vs konusunda dedi ama işte bebekle ne kadar olur.Bir odaya klima takalım dedik ama deniz kenarı bir köy o yüzden yeterli olur diye düşündük ama büyüklerimizde bir klima çocuğu ısıtmaz vs mecbur soba yakarsın kendini buna alıştır diyorlar.Şimdi çok endişeliyim soba bebeğime zarar verir mi,yakmasak üşür mü köy şartları ne kadar iyi olsada acaba bişry olur mu diye diye kendimi mahvettim gerçekten.Ama imkan bu ,tayinim olana kadar mecburen bu şekilde yaşamak zorundayım gibi duruyor.bulunduğum okulda doğu görevini doldurma sürem 7 yıl.Mazeret deneyeceğiö ama ondada hizmet puanım düşük olduğu için il emri vs bir sürü durum oluşuyor.Ki zaten sözleşmem bitmeden hiçbişey de yapamıyorum malesef.anlayacağınız durum çok mecburi .Her gün kendimi es geçip sabahları 2 akşamları 3 saat yollarda geçirip bir günde kmlerde yol yapıp bu süreci devam ettirdim ama şuan bebeğimi 13 saat yabancı biriyle bırakmaltansa sobalı evde kendim büyütmek en azından süt izni vs bunlarla birlikte çalışmaya başladığımda bile bebeğimi gün içinde görmek yanında kalacak insanın temiz ve güvenilir olması bana sobayı daha cazip kıldı.Bğyükler aman hepimiz sobalı evde çocuk büyüttük diyip durumu biraz daha küçümsesede ben annelik duyduklarıyla hormonlarla her böyle diyene içten içe kızar oldum.Sizlerde bebeğini büyütürken böyle zorluklar yaşayan var mı?Kendimi mecbur olduğum bişeyin içinde çok çaresiz ve yeterince iyi bir anne hissetmiyorum düşündükçe gözlerim doluyorom
Hocam onu da sorduk milli eğitime ama sözleşme süreniz bitmediği için sözleşmeniz uzar dediler.hatta anlam vermedik yani o zaman neredeyse atananlara 3 4 yıl çocuğunuzda olmasın diyecekler diyebitince sözleşmem çocuk daha çok anneyi arıyacağı zamana denk geliyor şu 2 dönemi bir atlatsak sonrasında yine izin kullanırım yine dönüş yaparız diye düşündük hocam
Ayy canım benim saol merak etmişsin ama şükürler olsun bir sıkıntım yokCanımm çok sağoldoktoruma sorcam evet daha önce benimki de 11 ciktiginda yine olabilir bazen gebelikte demisti ama simdi serklaj olunca yorumu degisir mi bilmiyorum. Dedigin dogru bazen farketmesekte parmagimizdaki ufak tirnak kenari yaraları bile crp yükseltirmis. Veya kas ağrısı hissederiz ya bazen iste kolum agriyor fln gibi onlarda da hep deri altinda ufak enfeksiyonlar olup geçermiş. Önemsiz birsey olsun yeter ki ben bol su icmeye devam ederim..
Sen nerelerdesin bu aradaaaa, Gecen etiket yapacaktim sana bende. Nasilsin nasil gidiyor hamislik yolunda mi hersey
Anladım canım. Bilmiyorum niye ama benim aşı beni bayağı bi çarptı yaa..He yok kuzum ben 2 li olan tetanoz ve boğmaca .Geçer canım hiç kafana takma yan etkisi olmuyor öyle kolay kolay benim kolumun 2 gün acıması dışında bir şey olmadı
Teşekkür ederim canım ben de heyeti düşünmüyorum çünkü insan gerçekten etkisinde kalıyor. Amin inşallah güzel dileklerin için teşekkür ederimmorceylan canım öncelikle geçmiş olsun, gitmişsin içini rahatlamışın, çok güzel yazmışsın ben sonlandırmayı düşünmüyorum demişsin, sana naçizane tavsiyem heyeti tavsiye etmiyorum, ders mahiyetinde seni alıp bir sürü kişinin önünde gösteriyorlar vs ( ben heyete çokça çokmış biri olarak tecrübelerimi söylüyorum, şimdi ki aklım olsa asla gitmezdim asla), psikolojik zor bir süreç, amniyosentez de yaptırmak istemiyorsun madem tavsiye etmem o halde, sürecin sağlıklı geçer ve inşallah bebeğin duru bir şekilde kollarına doğar inşallah, içini ferah tut, ona güzel dualar et
Canım alışıyoruz birbirimize tabiki merak edıyoruzAyy canım benim saol merak etmişsin ama şükürler olsun bir sıkıntım yokseninde yoktur inşallah banada böyle küçük küçük örnekler vermişti dr. hergün girip bakamıyorum ama 2-3 günde bir muhakkak girip haberdar oluyorum sizlerden yazacağım bişey olmadığı sürece çok giremiyorum muhabbete birde memlekette tatildeyim hala günler çok yoğun geçiyor hepinizi takip ediyorum ama buralardan
Fetal MR temiz çıkarsa sendrom riski de ortadan kalkacak di mi? Umarım tertemiz sonuçlar alırsın canım hangi tetkiki yaptırırsanBelki fetal mr cektiririm canim ilerleyen haftalarda evet Recep hoca bana da güven verdi ilgisini yok sayamam gerçekten farklı diğer doktorlardan
Yani daha emin oluruz canım en kesini amniyosentez dedi , bi kaç hafta bekle mr için 24 den sonra yaptir dediFetal MR temiz çıkarsa sendrom riski de ortadan kalkacak di mi? Umarım tertemiz sonuçlar alırsın canım hangi tetkiki yaptırırsan
Nerelerde yapılıyormuş bu fetal mr, araştırabildin mi?Yani daha emin oluruz canım en kesini amniyosentez dedi , bi kaç hafta bekle mr için 24 den sonra yaptir dedi
Yine çapa cerrahpasa sanırım eğitim araştırma hastaneleri de yapıyorNerelerde yapılıyormuş bu fetal mr, araştırabildin mi?
Kuzu kasım annelerinde aşı yaptıranların çoğunda da halsizlik vs olmuş ya. Bugün ankara cidden çok sıcak yaa ben yıllarca izmirde yaşadım sıcaktan böyle bunaldığımı hatırlamıyorum hamilelikten mi yoksa havalar cidden mi sıcak bilmiyorum ama yeto artık havalar soğusunAnladım canım. Bilmiyorum niye ama benim aşı beni bayağı bi çarptı yaa..
durup durup halsizleşiyorum. Ateşim çıkıyor gibi oluyor. Ates basıyor. Bide bugün hava feci sıcak oldu akşama doğru başladı.
Baya parmak uçlarım bile ağrıyorkol ağrısı en hafif etkisi olarak kaldı diyebilirim yani benim için
Fetal yaptırmıştımSen ikili test ya da fetal dna yaptırmış mıydın
İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmayacak bebişindeYine çapa cerrahpasa sanırım eğitim araştırma hastaneleri de yapıyor
Amin inşallah canım benimİnşallah hiçbir sıkıntı çıkmayacak bebişinde
Ya öyle mi kasım anneleri de mi böyle etkilenmis. Biraz aradım forumda basliklarda ama Kasım grubuna bakmak aklima gelmemişti.Kuzu kasım annelerinde aşı yaptıranların çoğunda da halsizlik vs olmuş ya. Bugün ankara cidden çok sıcak yaa ben yıllarca izmirde yaşadım sıcaktan böyle bunaldığımı hatırlamıyorum hamilelikten mi yoksa havalar cidden mi sıcak bilmiyorum ama yeto artık havalar soğusun
Ayy şükürler olsun iyi ki var böyle doktorlar. Gözün aydın canım için rahat olsun artık. Tek bulgu önemli değil diyorlar zaten. Doktorun da öyle söylemiş çok sevindimKızlar size güncelleme yapmaya geldim bugün çok ünlü bir perinatoloğa gittim fetal eko da yapıyormuş yani bebeğin kalbine renkli dopler vs yapıyor neyse adam gerçekten en baştan detaylı organ taraması yaptı o arsa dedikleri şeyi gördü ama bu tek başına bir bulgu değil bağırsağı normal dedi sağlıklı bir bebek kesinlikle dedi nipt testiniz var zaten boşuna kendinizi yıpratıp amniyosentez olayına girmeyin vs dedi. Sağolsun o kadar rahatlatıcı konuştu ki eşim olsa ben yaptırmam öyle söyleyeyim dedi. Nipt testi yaptırdığımız şirketle de tekrar görüştük onlarda bu perinatoloğun adını duymuşlar bizim testimizede doktorada güvenebilirsiniz dediler. Normalde biz pazartesiye amniyosentez için randevu almıştık ama vazgeçtik gibi oldu bu gittiğimiz doktor otur alalım hemen sıvıyı dese kabul edecek moddaydık ama adam yap deseniz yapmam dedi sonuçta özel muayene para için yapıp geçebilirdi diye düşünüp ekstra rahatladım. Bizde durumlar böyle ilk defa bu gece uyku uyuyacağım saçlarımın beyazı arttı iki günde inanırmısınız
Canım bebeği zaten ilk aylarda paketleyip yatiracaksin. Üstüne bir tulum daha giydiriverirsin. Yenidoğan kış bebeği çok iyi oluyor çünkü çok hareket etmiyor zatenDuvarlar ısınmıyor muhabbeti oluyor sürekli her kafadan bir ses çıkıyor.Özellikle kendi annem bile bir çok yorum yapıyor gerçekten. O zaman çocuk doğna kadar soba ile şu duvar muhabbetini biz halletsek sonrasıda klimp artı ısıtıcı şeklinde devam etsek.zemin kat soğuk çeker diye hep endişem. Giriş katı yani zaten üstündede vir kat var klasik köy evi.birde evin yapısı biraz garip böyle salon gibi bir yere açılıyor mutfaktaki kapı çıkarılmış allahtan odalarınkine göz dikmemişler üç oda üçüde kapısı duruyorinşallah bütün bebekler ve benim oğlumda sağlıklı sıhhatli güçlü olurda vicdan azabı çekmem.Böyle bir hasta olsa algılarım tamamen kendime dönecekmiş gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?