- 18 Temmuz 2022
- 6.326
- 10.622
- 198
- Konu Sahibi annabelica
-
- #27.081
Balıkesirdeyim canım 2 senedir. Öncesinde İzmir'deydim. İlk bebeğimde 21 haftalıkken taşındık Balıkesire. O yüzden İzmir'deki hastaneleri doktorları da biraz biliyorumYaa sen nerede yaşıyordun canım buraları bildiğini bilmiyordum
Kanka benimkide erkek adam ağlarmı ya kafasındaBen de asla tahmin etmezdim. Çok sert duruşlu biri normalde. Pamuk oldu adam bebeğini görünce
Canımm rahatladım birazAa o zaman fitil yapıyordur canım. Ben sadece gece kullanıyorum. Ona rağmen gün içinde sürekli bahsettigin kaygan his veren akıntım oluyor. Sen iki tane alıyorsan kesin o yüzdendir. Herşey yolunda
Tüm olumsuz durum yorum ve korkutucu cümlelere rağmen böyle şeyleri duymak nasıl iyi geldiG gebesurec canım sen güçlü bir annesin, ne kadar güzel düşünüyorsun evladın için, eğer imkanın varsa bir klima al ama şöyle düşün sobaya da alışsan, ne kadar hoş anılar biriktireceksin, ileri de bebeğin anlatırken ne kadar güzel şeyler anlatabilecek maşallah ona ya çok şanslısın, eşinle arandaki bağınızı güçlendirecek şu süreçhep bu yönlerinden bakmalısın olayı bence gerçekten çok güzel bir şey doğanın ortasında bebeğini büyütebilmek
Çok teşekkür ederim canım ya ben pazartesi yine de doktora bir sorayım canımın içiCanim amnisure testi diye bir test. Ben eczanelerde satilip satilmadigini bilmiyorum ama kadın dogum hastanelerinde oluyor genelde. Istersen bir sansini dene.
Bende 2 tane kullanıyorum günde dedigin gibi kaygan su gibi seffafa benzeyen akıntı geliyor kuzum. Fitilden olabilir dogru. Fitil zaten artiriyor akıntıyı
Bünye alışıyor ya. Sonsuza dek uykusuz kalmayacağız sonuçtaNasıl baş edecez tavsiye ver bize aşko
Ya siz ne güzel düşünüyorsunuz gerçekten burası iyi ki var hepiniz iyi ki varsınız güzel annelerG gebesurec canım okudum durumunu, öncelikle arkadaşlarıma katılıyorum sen bebeğini öncelik yaparak zaten şüphesiz sunabileceğin en iyi anneliği sunmaya çalışıyorsun sakın kendini suçlama@Beyazyasemin dediği gibi burada çoğumuz sobalı evde büyümüşüzdür ve onun zorluğu olduğu kadar farklı bir tadı da var bence ama tabi ki durumun el verirse klimayla da gayet ısınırsınız bir kaç odayı kullanırsınız diğerlerini kapatırsınız gayet güzel ısınırsınız zaten bebek sizinle uyuyacak. Ben ilk işe başladığımda ev sobalıydı lojmanda kalıyordum ama elektrikli ısıtıcıyla 2 sene idare ettim. Tabi bebekle böyle kolay olmaz ama klima çok iyi bir çözüm olur canını sıkma, üzülme sakın
Eşim hep kız diye bekliyordu hep kızım diye sevdi ondan galiba inat yaptı asla tekme atmıyorBenimki kız olunca babaya bir düşkünlük oluyor tabi
Oh be konuşun su konuda benide rahatlatın kardeşlerimKanka ama ben bu gün dahada dikkat ettim benimkide baya altlarda oynuyor bazen ya, alt karnımda, mesane yerinde falan hiç göbek deliği üstüne çıkmadı
Bizde öyleyiz aşko yaBende bundan korkuyorum ya gerçekten,hayatımız 360 derece değişir mi biz normalde çok iyi anlaşıyoruz bebek değiştirirmi acaba
Kuzu tabi ki nadiren de olsa tartışma oluyor ama mesela 9 senedir birlikteyiz küs olduğumuz süre 2 saati bile aşmamıştır o da birimiz evden uzaklaşıp sakinleşip gelmiştir ondan 2 saat yoksa daha kısa sürerAman öyle de saksı gibi yaşanmaz kavgasız evlilik mi olurevliliğin dinamikleri çok değişiyor çocuktan sonra tabi. Sorumluluk kat kat artıyor. Tartismalar da artıyor haliyle. En azindan kendi evliliğim için söyleyebilirim. Eşimin desteğini daha çok görmek isterdim. Ama şu da var ki arada kocaman bir bağ oluyor artık. Birbirinden soğuduğunu koptuğunu hissedip sonra ortak yavrunuza bakıp günün sonunda sarılıyorsunuz birbirinize. Böyle de güzel bisey. İyi kötü gemi yol alıyor işte bi şekilde. İkinciyi de yaptık sonuç olarak demekki çok da kötü değilmişiz
Benim kızım da çok ağlamazdı ama uykusu sorun oldu hep. İlk uykuya emerek geçerdi. Uyutmak çok zorladi beni hep. Uyuduktan sonra uykusu dağılmazdı ama sabaha kadar emer dururdu. Fazla bile uyurdu süre olarak maşallahı vardı da ben çok uykusuz kalırdım emzirmekten. İnşallah kolay olur bebeklerimiz seninki iyiymişkuzum ben yaşamadım hic öyle bişey galiba benim bebeğim cok iyi uyuyordu emziriyordum sonra doyunca gazını alıp emziği veriyordum yada bazen vermiyordum öylece uyuyordu oyüzden eşimle benim aramda öyle bişey yaşamamıştım birde lohusalık depresyonuda olmadım onu yaşıyanlarda var herkezde farklı işte
Belli değil hocam fakat köy okuluyuz meccudumuz 50 yi geçmiyor en fazla 21 22 dersim olur o da çeşitli branş öğretmenlerimiz olmadığı için.Normal şartlarda dört gün dersim oluyordu zaten şimdi birde süt izniyle daha çok evladımın yanında olurum diye düşündüm.Yollarda ondan uzaktan olmaktansa yanıbaşımda olucak inşallahSelam. Ben de öğretmenim kamuda. İlk doğumdan sonra ücretsiz izne ayrıldım, tam bitmeden, ikinciye hamile kaldım. Ücretsiz izinde çalışmadığımız için sigorta kademe vs vs hiçbiri ilerlemiyor. O yüzden zorunlu hizmetin bitişi uzayacaktır. Kaç gün dersin olur acaba, ders yükü belli mi?
Bu kadae yorumun üzerine sobadan bir görüntü atarım bu mesajları birlikte anarız artık olur muuuuCanım bebeği zaten ilk aylarda paketleyip yatiracaksin. Üstüne bir tulum daha giydiriverirsin. Yenidoğan kış bebeği çok iyi oluyor çünkü çok hareket etmiyor zatenEmeklemesi yaza veya sonbahara gelir. Taa sonraki kışa da yürümüş olur. O yüzden hiç kaygılanma bence. Banyo zamanı bir elektrikli soba açarsın. Banyo dışında zaten kalın giydirir üstünü örtersin. Sen kendini üşütmemeye bak bebeğin sapasağlam büyüyecek hiç endisen olmasın
Daha yeni mi hissetti eşinKızlar benim de eşim bugün bebeğimizin hareketlerini hissetti. Pek bi mutlu bulutlarda geziyor
25+2 deyim inşallah yukarı çıkar artık aşağıdan darbe yemekten bende mahvoldum bende korkuyorum gaz kaçırcam diye ay aynı şeyleri yaşıyoruz resmenOh be konuşun su konuda benide rahatlatın kardeşlerimbenim oglumda hem öyle aşağılara vuruyor. Mesaneme vuruyor bagirsaklarima vuruyor. Bagirsak çıkışına vuruyor. Korkuyorum ya gaz kacircam bir anda yada altıma iseyecem diye
24 25 haftadan sonra galiba yukarlara dogru cikacaklarmis
kız ben emzirirken uyuya kalıyordum belirli bi aydan sonra cünki yeni doğan hemen doyuyor bekliyebiliyorsun da sonradan zor doyuyorlar bide emzik niyetine kullanıyorlar memelerimiziBenim kızım da çok ağlamazdı ama uykusu sorun oldu hep. İlk uykuya emerek geçerdi. Uyutmak çok zorladi beni hep. Uyuduktan sonra uykusu dağılmazdı ama sabaha kadar emer dururdu. Fazla bile uyurdu süre olarak maşallahı vardı da ben çok uykusuz kalırdım emzirmekten. İnşallah kolay olur bebeklerimiz seninki iyiymiş
Giderlerin geçtiği yerde evet rutubet var ama eşim kazıyıp düzelticek oraları deniz kenarı olunca mecburen oluyorCanım bebek soğuktan hasta olmaz korursun, ki zaten çok yüksek ev sıcaklığı istemiyor doktorlar. Ama evde nem vs olursa o sıkıntı yaratabilir. Yani soğuk olunca gereğinden fazla nem de olabiliyor bazen, ya da rutubetli bir ev mi, onu da süreçte göreceksin. Sobayla yetişen bir nesildeyim ben de, bir zararını görmedim. Sadece daha meşakkatli olur o evde yaşam o kadar.
Ben düşük yaptığımda eşim çok sert durmuştu hiç ağlamamıştı. Aylar sonra telefonunda bir şiir buldum bebeğimize yazmış. O kadar ağlamıştım ki. Normalde hiç öyle duygusal durmaz ama evlat söz konusu olunca eriyor babalar da demekkiAy ben eşimi hiç ağlarken görmemiştim ta ki bebek haberini verene dekşimdi bebekle ilgili her şeye ağlıyor hahah benden daha hamile çok duygulanıyorum onu öyle görünce
Ay böyle tripleri var bide bunlarinKanka benimkide erkek adam ağlarmı ya kafasında
Haklı tabi çocuk napsinEşim hep kız diye bekliyordu hep kızım diye sevdi ondan galiba inat yaptı asla tekme atmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?