Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Arkadaşlar amniyosentez tam sonucum çıktı . Malesef Trizomi 21 pozitif destekleriniz için teşekkür ederim
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir durum. Bende amniyosentez yaptırdım nipt testinde y kromozumu üzerinde atopik bulguya denk gelindi, tek yumurta ikizine hamileyim. Testi nerede yaptırdınız ve kaç günde çıktı bilgi verebilir misiniz

Maalesef haklısın kuzum. Hatta günlük hayatta çocukları giydirirken bile yaşına uygun giydirme taraftarıyım. Kadın gibi giydirmek de çok doğru gelmiyor. En güzeli çocukların çocuk gibi giyinmesi. Deri etekler takımlar falan çok hoşuma gidiyor mesela bazen ama hiç almayı düşünmüyorum

Canım benim eşim yanlışlıkla karnımdan güç alarak kalkmıştı 12.haftamdaydım, günlerce ağladım, doktora gittim birde şey olmaz dedi. Detaylıda da doktoruma güç uygulama ben panik olurum sonrasında demiştim. "İkinci kattan düşsen ancak zarar gelme ihtimali olur, o kadar hassas bir şey değil, çok ciddi koruma altında onlar merak etme" dedi. Ama tabi aldığın darbeyi, yaşadığın ağrıyı sen biliyorsun. Endişe ediyorsan mutlaka doktoruna görün için rahatlasın.

asdaf canım sertleşme ile ilgili doktora gidecektin bugün. Gittiysen durumlar nedir ? Sanırım bir tek ikimiz dinlendikçe geçmeyen, durduk yere gelişen sertleşmeleri yaşıyoruz. Senin doktorunun yorumu ne olacak merak ediyorum. Benimki magnezyumu artırmadı. Ağrı girmiyorsa bir şey olmaz dedi sadece.

Son düzenleme:
Bizim grubun erkek bebisleri ne çok çektirdi annelerine böyle ya Zor bi hamişlik oldu senin için ama yolun yarısını geçtik artık final harika olacak
Bana kendini ancak doğduktan sonra çok uslu bir çocuk olursa affettirebilir
Aynı düşüncedeyim kuzum. Birde bu hanımefendi için demiyorum ama sosyal medyada çocuğunu kullanan çok fazla insan var çocuğunun psikolojisini hiç önemsemeden sadece içerik uğruna saçma sapan şakalar yapanları gördükçe cinnet geliyor zaten ülkede çoğu kişinin psikolojisi iyi değil ilerde bu psikolojisi bozulan çocuklarla bizim el bebek gül bebek yetiştirdiğimiz çocuklarımız muhatap olacak aynı okullarda okuyacak, aynı yerlerde çalışacaklar

Kızlar merhaba. Karın sertleşmelerinden konuşulmuş. Bende de oluyor sık sık dinlenmeyle geçmiyordu. Benim durumum biraz farklı kimse endişelenmesin sadece kendinizi dikkatli kontrol edin diye yazıyorum. 2 gün önce de regl sancısı gibi bir ağrı başladı kasıklarımda. Acile gittim enfeksiyon çıkmadı. Sabahına kendi doktoruma gittim. Rahim ağzım kısalmış maalesef. Benim bir de sertleşmeler olduğunda aşağı aşırı bir baskı oluyordu. Tuvaletim olmasa da varmış gibi hissediyordum hep. Doktor alttan muayene etti. Sen bildiğin rahim kasılmaları yaşıyorsun dedi. Yatış verdi hemen. Ciğer geliştirici yaptı. 26+2 yim bugün. 32 yi görelim hiç olmazsa dedi. Şimdi de evde dinleniyorum iş yapmak kalkmak yasak. ilaç kullanıyorum. Umarım zamanında gelir bebeğim.

Çok geçmiş olsun, inşallah bebişin acele etmez ve sağlıkla zamanında gelir en son ne zaman ve ne kadar ölçülmüştü rahim ağzın ? Kısalmış dediğinde kaça düşmüştü ? Sertleşmeyle birlikte baskı ve idrar sıkışması bende de oluyor ama ağrı girmiyor, sertleşmenin verdiği tuhaf bir his, kasılma artık neyse o oluyor

Benim tam regl sancısı gibi oldu uyutmayacak kadar şiddetliydi. Kasılmanın verdiği rahatsızlık hissini biliyorum o arada oluyordu ama endişelenmedim ondan. Ağrı olmadığı sürece sıkıntı yok bence. 20 gün önce 31 mm ölçmüştü doktorum. 20 gün içinde 25 mm ye düşmüş.

Evet benim doktorum da öyle söyledi. Şiddetli ağrı girip çıkarsa hemen gel dedi. Ama işte bu kadar sık şekilde sertleşme yaşamak canımı sıkıyor, sürekli takip etmek durumunda kalıyorum. Yani saatte 4 falan değil benim 10-15 kere oluyor. Alışmaya çalışıyorum 3 haftadır böyle.
Sen de çok dikkat et, inşallah sabırla bekleyecek bebeğin karnında

sen de dikkat et yorma kendini bol bol dinlen. Ben kendimi bebek alışverişine kaptırmıştım son 1 haftadır fazla yoruldum sanırım. Rahim kısalmasının sebebini kesin olarak bilmiyorum ama dinlenmek ve kendimizi fazla zorlamamak lazım. Bazı gebeler çok aktif ama herkesin bünyesi bir olmuyor. Tedbirli olmakta fayda var.

Kızlarımmm biz geldik

Kızım kocaman olmuş teyzeleri herşeyi çok güzel dedi doktorum o minik ellerinin hareketlerini gördüm eridim
Boyu bir hafta önden gidiyormuş kızımın uzun boylu olcak dedi aynı oğlum gibi
Babasının genleri baya iyimiş dedi baya güldük doktorumla
Kilosu 850gram
30.haftamda tekrar rutin kontrol randevusu verdi
Valizlerim cıktı biraz benim sağ bacağımda onun için valiz corabı ve sıvı ilacı yazdı onları aldım
Ve çalışma yasağı koydu artık calışmak yasak çok şükür cok güzel gecti şimdi resimleri atıcam size

Eklentiler

• 5E6E414F-7B1B-437E-94EB-6741618A24BE.webp
    45,9 KB · Görüntüleme: 84
  • B1F24DCD-F3C7-4020-9A12-7BD19631A60A.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 09EB4248-5237-4A54-AE69-47D71BDC3A4E.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 72
Ay hem trde hem yurtdışında öyle hesaplar çıkıyor ki karşıma. İnsan çocuğuna bunu nasıl yapabilir aklım almıyor. Her gördüğümde şaşırıyorum. Bu konu benim de çok hassas noktam. Üzerine sayfalarca konuşulur yani

Maşallah maşallah premsese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…