- 23 Ekim 2024
- 3.974
- 6.283
- 73
- Konu Sahibi annabelica
-
- #28.221
Radarıma düşerler elbet
İlk haftalar tek yumurta ikiziyse görünmez ama doğumda öğrenilmeside imkansızArkadaşlar aklıma bişe takıldı şimdi mesela bir annenin ikiz gebeliği var ama hiç gorunmemis saptanmamis doğumda ikiz oldukları belli olmuş hatta fetal dna da yaptırmış tekil olarak. Böyle bse mümkün müdür
Bugün kan aldılar. İndirekt coombs diye birşeye bakmışlar. Buda anne kanında antikor var mı yok mu oymuş. Testim negatif çıkmış. Negatif çıkınca yapılmayabişirmiş ancak takip gerekliymiş. Evet başka dr. Gidicem yarın. Çok kafam karıştıCanım benim sen baska doktora git. Normal bir kadın dogum hastanesine git. Cerrahpasa ya özel bir tutum bu belli ki.
Canım ben ilk ignemi devletin aciline gitmistim orda bana recete ettiler, sonra eczacilar birligi var gidip oradan receten ile aliyorsun. Ama gün icinde getirebilirlerse getiriyorlar. Onu receteli oldugu icin ucretsiz oldum.
2.igneyi özele gidiyorum, orda bir islem yaptirdim ve işlemden sonra doktorum hemen yapalım dedi kontrole gittigimizde, özel hastanenin acilinde ellerinde oluyor orda da 2800 civarı bir ödeme yaptık igneyi getirip hemen vurdular.
Aslında özelde olmak konfor açısından ve ulaşılabilir olmasi açısından daha kolay. Ama iste isin maddi kısmı var
Bende kızımın ismini yazacam şimdiYaaa cezeryeeemgitmiste isim degistirmis
Neyse oglusannesine de aliscaz hemen yapcak bisey yok
Canım bu zaten LCW marka değil. Kızlarında gördüğü Artış marka. Demek ki gerçekten iyi
Bak ilkin de yapılmadığı oluyor araştırmıştım dikkatimi çekmişti o zamanlar ondan aklımda kalmıştı risk almamak için yapan doktorlar da varAlla alla ilk kez duyuyorum yapılmadığını. Benim kuzenimin cocugu 14 yaşında, o cocuguna hamileyken bile yapılmıştı 28.haftasinda yıllar önce yani.
Aaaa doğru canım banada yaptılar. Benimki negatif çıkmış. Yani vücudum antikor üretmemiş bebeğe karşı. Yapay zekaya sordum bazı hastaneler yapmıyormuş kanama olmadığı sürece. Ama eğer 28 haftadan sonra kanama olursa yapılıyormuş.kafam karıştı benimdeCanim şaşırdım yani bence başka bir hastaneye daha danış bunu hatta temmuzda bana birde test yapıldı uyuşmazlık ile alakalı böyle bir testti ona göre erken yapacaklardı iğneyi
Canım benim amcamın cocuklarinda öyle oldu yengem gitti hep tek gebelik dendi bı doğurdu ki tek yumurta ikizleriSanki pek mümkün değil gibi ya. Herseyi gectim usg de görünür. Fetal dna dedigimiz sey baya detayli bir genetik test orda da görünür.
Ay ne bilim ya kafam bu ara çok boş şeylerle meşgul yemin ediyorumCanım hiç ultrasona girmediyse tamam ama özellikle küçük haftalarda ultrason cihazını karnına koyar koymaz iki bebiş görünüyor. İlerleyen haftalarda ikisini tek bir karede görmek zor ama onda da şöyle oluyor. Bir bebeğin kafasına bakarken bir anda başka bir ayak görünüyor falan
Valla imkanliİlk haftalar tek yumurta ikiziyse görünmez ama doğumda öğrenilmeside imkansız
aboww içine cilek muz at kandır kendiniAşkım zorla yiyorum ya parmakla ittirmem lazımbir ara çok yedim ondan olabilir
Kanka usg boş verde, ortada fetal dna var diyorsunValla imkanlikendimiz bizzat yaşadık sürekli de USG ye gitti hiç ihmal etmedi doğumdan sonra hepimiz şok
Canım ben ilk kaybim olan gebelikte de hicbir sorun olmamasina ragmen kanama vs 28.haftanda olacaksin dedi devlet hastanesi kadın dogum. Özele de gidiyordum o da aynısını söylemişti. Ki vuracaklardi igneyi.Bugün kan aldılar. İndirekt coombs diye birşeye bakmışlar. Buda anne kanında antikor var mı yok mu oymuş. Testim negatif çıkmış. Negatif çıkınca yapılmayabişirmiş ancak takip gerekliymiş. Evet başka dr. Gidicem yarın. Çok kafam karıştıbende haftaya başlıyorum inşallah özele
Aşko yaban mersini atıyorum içine, yaban mersinleri ayıklayıp yiyorumaboww içine cilek muz at kandır kendini
Böylesini de ilk kez duyuyorumCanım benim amcamın cocuklarinda öyle oldu yengem gitti hep tek gebelik dendi bı doğurdu ki tek yumurta ikizleribiri hep diğerinin arkasinda saklanmis o geldi aklıma
Bos duruyoz ya dusunecek cok seyimiz varAy ne bilim ya kafam bu ara çok boş şeylerle meşgul yemin ediyorum
yav sen nasıl bişeysin yaa hahahahahahAşko yaban mersini atıyorum içine, yaban mersinleri ayıklayıp yiyorum
Canım bu paylaştığın zaten genel bir bilgi. Ilk gebelikte igne yapılmasına engel bir durum degil ki. Bana da her defasinda indirect coombs testi yapiliyor negatif cikiyor ama yine de igne yapiliyor.Bak ilkin de yapılmadığı oluyor araştırmıştım dikkatimi çekmişti o zamanlar ondan aklımda kalmıştı risk almamak için yapan doktorlar da var
senden birtane eve sipariş veremiyoz muCinsss
Olmaaas kalsin sepide diyeBende kızımın ismini yazacam şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?