Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
İlk haftalar tek yumurta ikiziyse görünmez ama doğumda öğrenilmeside imkansız

Bugün kan aldılar. İndirekt coombs diye birşeye bakmışlar. Buda anne kanında antikor var mı yok mu oymuş. Testim negatif çıkmış. Negatif çıkınca yapılmayabişirmiş ancak takip gerekliymiş. Evet başka dr. Gidicem yarın. Çok kafam karıştı bende haftaya başlıyorum inşallah özele

Alla alla ilk kez duyuyorum yapılmadığını. Benim kuzenimin cocugu 14 yaşında, o cocuguna hamileyken bile yapılmıştı 28.haftasinda yıllar önce yani.
Bak ilkin de yapılmadığı oluyor araştırmıştım dikkatimi çekmişti o zamanlar ondan aklımda kalmıştı risk almamak için yapan doktorlar da var

Eklentiler

• IMG_9539.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 33
Canim şaşırdım yani bence başka bir hastaneye daha danış bunu hatta temmuzda bana birde test yapıldı uyuşmazlık ile alakalı böyle bir testti ona göre erken yapacaklardı iğneyi
Aaaa doğru canım banada yaptılar. Benimki negatif çıkmış. Yani vücudum antikor üretmemiş bebeğe karşı. Yapay zekaya sordum bazı hastaneler yapmıyormuş kanama olmadığı sürece. Ama eğer 28 haftadan sonra kanama olursa yapılıyormuş.kafam karıştı benimde

Sanki pek mümkün değil gibi ya. Herseyi gectim usg de görünür. Fetal dna dedigimiz sey baya detayli bir genetik test orda da görünür.
Canım benim amcamın cocuklarinda öyle oldu yengem gitti hep tek gebelik dendi bı doğurdu ki tek yumurta ikizleri biri hep diğerinin arkasinda saklanmis o geldi aklıma

Ay ne bilim ya kafam bu ara çok boş şeylerle meşgul yemin ediyorum

Valla imkanli kendimiz bizzat yaşadık sürekli de USG ye gitti hiç ihmal etmedi doğumdan sonra hepimiz şok
Kanka usg boş verde, ortada fetal dna var diyorsun bu kadın hiç mi perinatolog gitmemiş, detaylı ultrasondan falan haberi var dimi benim dr her millimine baktı ya, görmemesi imkansız, hadi senin yengen zamanında biraz daha oluru vardır ama şu an asla yok eğer eski tip bilgisayar gibi usg bakmadıysalar

Eklentiler

• IMG_5312.webp
    8 KB · Görüntüleme: 31
Canım ben ilk kaybim olan gebelikte de hicbir sorun olmamasina ragmen kanama vs 28.haftanda olacaksin dedi devlet hastanesi kadın dogum. Özele de gidiyordum o da aynısını söylemişti. Ki vuracaklardi igneyi.

Bahsettim ya bu hamileligimde de 2 defa vuruldum. Kanama vs yasamis olmam dolayısıyla 2 kez oldum. Gerekirse doguma kadar 3 yü de olucam. Zarari olan birsey degil zaten.
Karar senin tabiki
Ustte de yazdim kuzenim 14 sene önce hamileydi ona da vurmuslardi 28.haftasinda.

Canım benim amcamın cocuklarinda öyle oldu yengem gitti hep tek gebelik dendi bı doğurdu ki tek yumurta ikizleri biri hep diğerinin arkasinda saklanmis o geldi aklıma
Böylesini de ilk kez duyuyorum dogumda bizde 2 tane dogurabilir miyiz yani bilemedim yaaa. Detayli usgde görülmemiş mi mesela. Yada fetal dna da anne bebek ve 2.bebek mutlaka farkli bir gen çıkar sanki
Ay ne bilim ya kafam bu ara çok boş şeylerle meşgul yemin ediyorum
Bos duruyoz ya dusunecek cok seyimiz var bende komplo teorileri üretiyoru. Sürekli. Senaryo yazcam yakinda

Bak ilkin de yapılmadığı oluyor araştırmıştım dikkatimi çekmişti o zamanlar ondan aklımda kalmıştı risk almamak için yapan doktorlar da var
Canım bu paylaştığın zaten genel bir bilgi. Ilk gebelikte igne yapılmasına engel bir durum degil ki. Bana da her defasinda indirect coombs testi yapiliyor negatif cikiyor ama yine de igne yapiliyor.
Kanama vs olmasina gerek yok. Bu durum cok riske atilacak birsey degil.
Ve ben 4 farklı hastane ile ilerlemis biri olarak söylüyorum kan uyuşmazlığı olan bir hamiş olarak, mutlaka 28 de vuruyorlar. Eger vurulmuyorsa bence aksine simdi sistem degistirme derdindelerdir diye düşünüyorum.
Çünkü büyük risk.
Herkesin kendi karari tabi ama ben hic sorunsuz bir hamilelikte gecirsem 28.haftamda igne yine olurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…