- 17 Nisan 2019
- 2.904
- 3.148
- 133
- Konu Sahibi annabelica
-
- #28.841
Sağol canım zaten okuduklarım beni allak bullak eden keşke okumasaydım diyorum cehalet mutluluk vallaCanım cok normal. Çünkü amniyosentez guvenilir doktorlar tarafindan yapıldığı müddetçe korkulacak birsey degil ama internet derya deniz bi yaziyorsun neler neler cikiyor. Cok normal bunlari yaasaman yani.
Her hamilelik digerinden farklim ayni anne ayni beden ama yeni bir hayat büyüyor herseyi bambaska oluyor.
Kendine yüklenme. Cok normal hissettigin hersey
herkssın tabıkı karakter yapısı ve yasafıklarından sonra ayrı tepkıler verıyoruz dogal olarak. Asla uargılamadım yanlıs anlama her anne kendıne hastır ❤bende fetalde trızomı 10 elıne verdıklerı ınsanım benımde yapım bu kendımı hep diri tuttum saglıkla bekledım iyi olması ıcın ıyı dusundum o yuzden sımdı hareketlerı asagıdaymıs yada kasıgıma vuruyomus veya agrım varmıs o kadar onemsız gelıyor kı. Evladımdan vazgecirilme konusması yapıldıktan sonra onları yasadıktan sonra bana bunların daha kabul edılebılır gelmesı cok normal sanırım. Hepımız farklı karakterdeyız dedıgım gıbı yanlıs anlasıldıysam kusura bakma hepımızın karaktrı farklı anlamında soyledımCanım normal zamanlarda bende tam anlattığın gibiydim. Hamilelik beni evham sahibi yapti. Aslinda bu evhamlarin da sebebi benim gecmiste yaşadığım tecrübeler. O nedenle bazı seyler elimde olmuyor.
Yoksa dedigin gibi en zor anlarda bile aklımla hareket ederim. Kriz yönetimi konusunda ayni anda bircok kisiyi sakinlestirip olayi normallestiririm vs vs.
Simdi isler biraz karışık oldugu icin bir tık evhamlıyım ve bunu da normal görüyorum ya. Yaşadıklarımı az cok biliyorsunuz.
Ki buna ragmen evde beni bir görseniz yine etrafimdakileri ben sakinlestiriyorum ferahlatiyorum
Sadece burada sizinle ayni haftalardayiz ve bazi arkadaslarla ayni seyleri yaşıyoruz diye bu kadar detaylı paylasiyorum. Yoksa sizle konustugum 1 cümleyi reel de kimse ile konusup onlari stresli oldugumdan haberdar etmiyorum.
Iste yine bir kriz yönetimi ornegi daha oldu
Ablacığına da gecmisler olsun her ne yasadiysa. Biz güçlü kadinlariz.. her çıkışın bir inisi olacaktir elbet
Yaa öyle gercekten cok dogru söylemişGerçekten çok güçlüyüz amniyosentez için yatınca doktorlar eşimi çıkartmak istediler erkekler inanılmaz dayanıksız her şeye bayılıyorlar fenalaşıyorlar eğer doğumu erkekler yapıyor olsaydı nüfus yarı yarıya azalırdı dediler..:)
Yok kuzum olur mu hic asla yanlış anlamadımCanım
herkssın tabıkı karakter yapısı ve yasafıklarından sonra ayrı tepkıler verıyoruz dogal olarak. Asla uargılamadım yanlıs anlama her anne kendıne hastır ❤bende fetalde trızomı 10 elıne verdıklerı ınsanım benımde yapım bu kendımı hep diri tuttum saglıkla bekledım iyi olması ıcın ıyı dusundum o yuzden sımdı hareketlerı asagıdaymıs yada kasıgıma vuruyomus veya agrım varmıs o kadar onemsız gelıyor kı. Evladımdan vazgecirilme konusması yapıldıktan sonra onları yasadıktan sonra bana bunların daha kabul edılebılır gelmesı cok normal sanırım. Hepımız farklı karakterdeyız dedıgım gıbı yanlıs anlasıldıysam kusura bakma hepımızın karaktrı farklı anlamında soyledım
Kanka dünkü olaydan sonra bu gün bir şey yok dimi? Tekrarlamadı ?Yok kuzum olur mu hic asla yanlış anlamadım
Hamilelik beni evham sahibi yaptı iste, diyorum ya normal zamanda bende genelde sorun çözücü biriyimdir kp bile bana bazen danışır senin fikirlerin hoşuma gidiyor kızım diye.
Biliyorsun bana da ayni seyler oldu amniyosentez yapilma sebebi benimde ayni sebeplerdi nerdeyse. O bekleme surecleri benim daha sanciliydi fetal dna verdik 2 kere çıkmadı sonra amniyosenteze karar verildi.
Tam rahatladik derken bu defa açılma görüldü ve acil ameliyat denildi. Su an serklajli olmam, benim hareketlerin asagida olmasindan bu kadar etkilenmeme sebep oluyor.
Yoksa mesela serviks uzunlugu 35 40 olsa bebegim aşağı vursa bende ay canı nerde isterse orda oynasın derim. Ama simdi o kadar rahat olamiyor insan. Çünkü sizlerin 28 hafta gibi bir hedefi yokken benim doktorum bana 28i bir tamamlayalım da.. diye baslayan cümleler kuruyor.
Asla yanlis anlamadım seni sadece bazen insan dökülmek ister ya. Öyle oldu
Yok kuzum şükür kiKanka dünkü olaydan sonra bu gün bir şey yok dimi? Tekrarlamadı ?
Evet hatta adamın birisi bayılırken kafasını duvara çarpmış dikiş falan atmışlar onu anlattı doktorumYaa öyle gercekten cok dogru söylemişbenim doktorum da eşime girebilirsin istersen ama bayilmayacagim dersen girebilirsin demişti. Demek ki bayılanlar oluyor.
Ama kıyamam eşim de cok zorlanmıştı. Ben sadece onun yüzüne baktım ve gozlerimi kapadım. Esim hem karnıma bakiyordu o igne girerken hemde ekrana. Kan ter icinde kalmıştı.
Aslinda hamilelikte eşler de bizle birlikte ayni sıkıntıyı çekiyor ama iste biz bedenimizin icinde herseyi yasadigimiz icin onlardan daha fazla etkileniyoruz dogal olarak.
İslem bittiginde bana aglama krizi gelmiştiöncesinde epey bi aglamama ragmen sonrasinda da oldu o kriz. Ah ahh.. biz kadınlar cok güçlü cok güzel anneleriz bee
Ay iyi çok şükürYok kuzum şükür ki
Ya bir tahriş söz konusuydu yada minik bir sivilce galiba.
Aman uzak dursun adını bile anmayalim böyle
Ayy dogrudur vallahi ben de izlesem muhtemelen bende bayılırdım. Benim doktorum israrla bana ekrana bak ekrana bak dedi ona bile cok ısrar etti diye baktim. Ben daha igne ile koldan nasil kan alıyorlar bilmem bakamam çünküEvet hatta adamın birisi bayılırken kafasını duvara çarpmış dikiş falan atmışlar onu anlattı doktorumGerçekten merhametli vicdanlı bir erkekse babalıktan ziyade önce eş olmanın hakkını veriyor Allah hepimizi iyi insanlara denk getirsin bebişlerimize sağlıkla vaktinde kavuşalım inşallah
Farkettim kankaAy iyi çok şükür
Anmamak için dünkü olay dedim zaten kanka
Ahhh aşkımmm,Farkettim kanka
Birazdan duş alacağım. Cok mesuduum sepide
Haftada max 2 dus alabiliyorum çünkü.
Su anki hayatınızdaki nimetlerinizin kiymetini bilin
Sabrın sonu selamet olacak. Yavrum icin herseye değerAhhh aşkımmm,kıyamam sana, keşke elimizden bir şey gelseydi kanka duşu ayakta almana izin verdimi yoksa oturarak mı alıyorsun
Kanka evet az kaldı 3.5 ay gibi düşünelim, önümüzdeki günler serin olacak, sıcakları atlattın inşallahSabrın sonu selamet olacak. Yavrum icin herseye değer
Ayakta alıyorum askim hic sormadım ama oturarak dus almak tehlikeli oluyor böyle durumlarda su birikintisi olacagi icin enfeksiyona açık oluyor. Ayakta hızlıca hallediyorum. Desteksiz degil tabi hep destekle.
Evet kuzum ya kışın artik haftada 1 de yikansam sorun olmazKanka evet az kaldı 3.5 ay gibi düşünelim, önümüzdeki günler serin olacak, sıcakları atlattın inşallah
En son ikimiz kalıyormuşuzEvet kuzum ya kışın artik haftada 1 de yikansam sorun olmaz
Aşırı sıcaklarda cok zorlandım ama şükür ki bitiyor sicaklar.
Gececek zaman bebisim sağlıkla gelecek hadi dogur artiiik diye benide darlayacaksiniz
Bence mümkünEn son ikimiz kalıyormuşuz
O zamanda ne zaman aşağıya inecek bunlar diye tribe girerizBence mümkünneden olmasin yaniii. Herkes on günlük anneyken biz daha karnimizdaki tekmeleri seviyo olabiliriz yani
Neden Asel ismini koyarsan konuşmuyor canım onu anlamadımkız ne görümcelik gördün bu yazdıklarımda
asla yapmadık bu arada ilk kez bişey istedim ben asla rahatsız etmeyiz onları ailecek ve ben kızımın ismini asel istiyorum dedim koyarsanız konuşmam dediğinde bile sesimi cıkarmadım biz ailecek hep susarız gelin kendini kötü hissetmesin diye
hani yazdın ya dünya hali desteğe ihtiyacın olcak diye kız zaten ilk kez desteğe ihtiyacım var ama sadece bu konuda
Bu arada çok istedi kendisi aldı birtane yavru köpek, herkez bakamazsın dedi etrafında dinlemedi yok ben istiyom dedi ve sırf hevesi bittiği için ertesi gün geri verdi köpeği
kuzum beni tanısaydın anlardın ben kimseden kolay kolay bişey istemem ve evimde kendi halimde bir insanım ama boşverin ben sizlere içimi dökmek icin yazmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?