- 10 Şubat 2024
- 1.463
- 2.211
- 53
- Konu Sahibi annabelica
- #38.141
Cm olarak demiştir canım diye düşünüyorum. Yani 17mm. Sen hareketlerini kısıtlamak biraz seninki de yükselir Allahın izniyle1.7 çıktı. Önceden olctugumde böyle değildi dedi

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cm olarak demiştir canım diye düşünüyorum. Yani 17mm. Sen hareketlerini kısıtlamak biraz seninki de yükselir Allahın izniyle1.7 çıktı. Önceden olctugumde böyle değildi dedi
Canım zaten rahim agzi kısalığı bu riski beraberinde getiriyor. Yapman gereken sadece dinlenmek. Kendini yormaman gerekiyor sen hamilesin. Spor da olsa basit nefes egzersizleri veya esneme hareketleri dışında yapmaman lazim aslinda. Riskli olmasanda koruman gerekir.Ya 2 gündür spor yaptım kendimi yordum. Demek ki dikkat etmek gerek. Dinleneyim dediğin gibi. Hastaneye geldim. Bekliyorum. Yatış vermezler ins. Magnezyum takviyesi verdi kendi doktorum. Zorlama kendini dedi. Risk ne dedim de erken doğum olabilir dedi @ babylovee
Öyle canım Allaha emanet yavrularımızAsm deki hemşire de aynını söyleyp şaşırdı özel aşıydı şimdi aşı karnesine eklendi neden önermedi acaba dedi. Kafam çok karıştı ama dediğin gibi doktorum ne derse onu yaptım. Yavrularımız Allaha emanet![]()
Aşkım dr evdeysen çokta gerek yok, toplu yerlere çıkanlara öneriyoruz dedi, bende şart değilse yaptırmıcam dedim sen bilirsin dediNeden gadın nedennn. Ne tilki girdi aklina yine![]()
Canım ben tansiyon takibi yapmıyorum. Zaten oldum olası hep düşüktür tansiyonum. Ama bu aralar özellikle soluma uzandığımda kalbimin çık hızlı attığını hissediyorum. Akıllı saatle ölçüyorum ve 120 falan çıkıyor. Eşim de sen ona çok güvenme tansiyon aletiyle ölçelim falan deyince öyle zamanlarda ölçüyorum tansiyonumu. 9/6 10/7 falan çıkıyor. Ama nabız yüksek yani. İki bebek olduğu için kalp kan pompalamak içşn baya çalışıyor anlaşılan. Gittiğimde soracağım bu u doktora.Zaten doktordan çıkınca esim direkt dedi sekerli veya karbonhidrat tuketeceksin ki bebek kilo alacak sana bunlar yasak napalim biz flan diye.
Bizde oyle düşünüyoruz. Ama birazcik bu hafta bakalim açacağım diyeti. Bir iki bisey ekleyecegim. Napalim. Tabiki seker takibi yaparak. Seker konusunda korunmak sart çünkü cok risk iceren bir hastalık.
Zaten doktor bugun baya açıkladı insülini aslinda gittikce yukseltecegiz falan diye. Gebelik sekerinde böyle oluyormus özetle.
Ay evet bencede doktor hevesli sanki bakiyor baya güzelgüzel güzel inceledi. Bazen heyecan yaratiyor sagolsun bize..
Tansiyon kontrolu yapiyor musun sende kuzu ?
Bana yine arada ölç sen tansiyonu dedi, 30lu haftalardan sonra tansiyonunda yukselir sanki dedi ama umarim bu defa yanılsınneyi öngördüyse hep bildi simdiye kadar tecrübesi ile. Bu konuda yanılsın Allahımmm
![]()
Tam bugday unundan krep yap pankek yap 1 yumurta ile mesela. Bu güzel bir alternatif![]()
Dikiş diye bahsettiğiniz bu muyduCanım zaten rahim agzi kısalığı bu riski beraberinde getiriyor. Yapman gereken sadece dinlenmek. Kendini yormaman gerekiyor sen hamilesin. Spor da olsa basit nefes egzersizleri veya esneme hareketleri dışında yapmaman lazim aslinda. Riskli olmasanda koruman gerekir.
En azindan farkedildi böyle düşün. Simdi bolca yat kalkma. Bende de ayni durum yasanmisti rahim agzina dikiş atıldı o haftadan beri yatiyorum. Buna dikkat etmen gerekiyor bol dinlen.. magnezyum da kasılmalar icin vermistir. Açılma daha fazla olmasin diye. Progestan da baslayabilirlerdi aslinda.
Eve ziyarete gelenler olacak, sen cocikinle disari cikacaksin tüm bunlari da hesaba katiyorsun dimiAşkım dr evdeysen çokta gerek yok, toplu yerlere çıkanlara öneriyoruz dedi, bende şart değilse yaptırmıcam dedim sen bilirsin dedi![]()
Kuzu aynı şeyleri yaşıyorum tansiyon 8-5 ve 9-6 nabız 120lere yaklaşıyor. Ve sebebi demir dedilerCanım ben tansiyon takibi yapmıyorum. Zaten oldum olası hep düşüktür tansiyonum. Ama bu aralar özellikle soluma uzandığımda kalbimin çık hızlı attığını hissediyorum. Akıllı saatle ölçüyorum ve 120 falan çıkıyor. Eşim de sen ona çok güvenme tansiyon aletiyle ölçelim falan deyince öyle zamanlarda ölçüyorum tansiyonumu. 9/6 10/7 falan çıkıyor. Ama nabız yüksek yani. İki bebek olduğu için kalp kan pompalamak içşn baya çalışıyor anlaşılan. Gittiğimde soracağım bu u doktora.
Ben de ölçerek kontrollü bir şekilde birşeyler ekliyorum canım. Bunu doktora da söyledim yani. Zaten diyetisyen de haftada bir sütlü tatlı falan yiyebilirsin demişti.
Pankek/krep çok mantıklı ya sağol canım. Tam buğday unum yok ama yulaf unu kullanırım o da olur heralde![]()
Aşkım biz eve kimseyi almayacaz, ki daha 2 sene içinde bir Allahın kulunu almadık çocuksuz, çocuklu hiç almam, eşim hoşlanmaz akraba işlerindenEve ziyarete gelenler olacak, sen cocikinle disari cikacaksin tüm bunlari da hesaba katiyorsun dimi
Benim annem bugun oldu mesela aşısını.
Kvye de söyledim o da aşıdan korkuyorben hasta olursam iyilesene kadar gelmem size dedi o zmn ok dedim
ben de olcam. Esime de belki yaptiririz.
Yine de sen bilirsin aşko
Kuzu benim de hastalık girince araya 2hafta sonra ol dedi zaten. Bana da yazdı iğneyi ama zaten bizim doktor nereden yazıyorsa eczane benim ilaçları hiç karşılamıyorTetanozda bende 1 ay ara verecektim ama ara açıldı grip fln olunca. Artik saglik olsun onu 2 hafta daha erteledik mecburen. Öne grip aşısı geldi. Kan uyuşmazlığı ignesini de olma bi dursun 2 kere oldun zaten dedi. Bu hafta olacaktim normalde.
2 hafta olsun dedi bana da, yarin obur gun grip aşısı olursam ondan 2 hafta sonra da tetanoz olurum artik.
Kuzu eczaneden alıp sağlık ocağında mi yaptırdı annenEve ziyarete gelenler olacak, sen cocikinle disari cikacaksin tüm bunlari da hesaba katiyorsun dimi
Benim annem bugun oldu mesela aşısını.
Kvye de söyledim o da aşıdan korkuyorben hasta olursam iyilesene kadar gelmem size dedi o zmn ok dedim
ben de olcam. Esime de belki yaptiririz.
Yine de sen bilirsin aşko
Evet buyduDikiş diye bahsettiğiniz bu muyduçok rahat davranıyordum ama 2 gündür yorulduğumu hissettim zaten. Durmam için bir işaretmiş bu demek ki.
İlacı belki Hastane verir. Belki de vermezlerl. Almanyadayim. Süreç nasıl olcak bilmiyorum. Bekliyorum Halen
Canım maşallahKıslar hello biz geldik
Bebişim gayet iyi dedi teyzeleri, 37cm 1300 gram olmuşuzsuyum, serviks uzunluğu gayet iyi dedi çok şükür. Asla ve asla yüzünü göstermedi inat etti, dr karnımı çalkaladı resmen, sağa döndürüp baktı sola döndürüp baktı, hep elini yüzünde tuttu, rüşvet teklif etti baban su yolu alacak aç yüzünü dedi umurunda değil
aşağıya ekledim
tetanoz boğmaca karışık olan aşıdan vuruldum, boğmaca çok tehlikeli bir şey mutlaka ol dedi. Grip aşısı sordum 2 hafta sonra olmak istersen ol sana bırakıyorum ama çalışmıyorsun evdesin toplu taşıma kullanmıyorsun, toplu kalabalık yerlere girmiyorsan olmasanda olur sen bilirsin dedi, hatırlarsanız benim karaciğer Alt ust yüksek çıkmıştı onun için tekrar kan verdim dikkat etmemiz lazım dedi, kan verdim sonuç bekliyorum. Ferritin sende düşük olduğu için, dahiliye git serumla verecekler çünkü bu konu ciddi dedi. Cumartesi dahiliye doktoruna gidecem serum alacam. Akıntıyı sordum kızlar östrojen arttığı için akıntı artması çok normal dedi, beyaz şeffaf olduktan sonra bir sıkıntı yok dedi. Burun tıkanıklığı için benim şu an kullandığımda olur ama “otrivine” onuda kullanabilirsin dedi. Mide yanması için miden yandıkça rennie gaviscon içebilirsin sıkıntı yok dedi. Aklıma geldikçe yazarım yine![]()
Evet kuzum aynen öyle yaptı.Kuzu eczaneden alıp sağlık ocağında mi yaptırdı annen
Yemin ederim benAşkım biz eve kimseyi almayacaz, ki daha 2 sene içinde bir Allahın kulunu almadık çocuksuz, çocuklu hiç almam, eşim hoşlanmaz akraba işlerindeno yüzden rahatım
Acaba hastanede de öyle vururlar mı yaEvet kuzum aynen öyle yaptı.
2 ayri giris var, biri ucretli biri sgklı karistiriyor digerinden yaziyor o zmn ödemiyorKuzu benim de hastalık girince araya 2hafta sonra olduğunu dedi zaten. Bana da yazdı iğneyi ama zaten bizim doktor nereden yazıyorsa eczane benim ilaçları hiç karşılamıyorDemiri bile. Her seferinde hatırlatayım diyorum unutuyorum
Canım vurabilirler belki. Acilden vururlar zaten anca sanki. Uygun fiyatli bir özel klinik varsa cevrende sor istersen bi enjeksiyon icin ne akdar aldıklarını ve gidip orada vurdur.Acaba hastanede de öyle vururlar mı yaben gıcıklandım bu hemşireye vurdurtmam
![]()
Of kimseye güvenmiyorum ne olacak benim bu halimCanım vurabilirler belki. Acilden vururlar zaten anca sanki. Uygun fiyatli bir özel klinik varsa cevrende sor istersen bi enjeksiyon icin ne akdar aldıklarını ve gidip orada vurdur.
Kanka kv 5 dk mesafede oturuyor 2 kere ben çağırdığım için geldiYemin ederim benpamlok sen ben kardeş olmalıymışız
kayınvalidemler bile 2 buçuk senede 4 kere falan geldiler ki aramız 3-5 dk
![]()