• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Ama yine konu senin özeline geliyor enfeksiyon erken doğumu tetikleyebiliyor ve senin o endişeleri taşımaman gerekiyor o yüzden inan senin yerinde olsaydım da yapardım canım rahat ol yaptır sen doktorundan daha iyi bilemeyiz 🥰
Bende hep bunu diyorum doktorumdan iyi mi bilcem adam bu işin icinde diyorum. Sonra burdan biri bisey desin hemen kafam karışıyor. Şu aşılara güvensizliği bize yasatanlara yaziklar olsun😒😒
Ama olacagim galiba yaa. Cuma günü. Sifa olsun korusun kollasın bizi diye 🙏
Sene 2016 ben mastit konuşmuşum şu kremleri kaydedin kızlar hayat kurtarıyor
Kaydettim vallahi sagol kuzucum

Ya işte aslında verniks faydalı ama zaten ilk 24 saat emilim tamamlanıyormuş fazlasıyla o yüzden eve gidince de bu duruma devam etmeye gerek yokmuş. Bir de eve dedi ki düşünün bebek 9 aydır suda, ilk gün eve gidince zaten yeni ortam huzursuzluğu olacak, su ona çok iyi gelecek
Ben hastaneden eve gelir gelmez önce bebişleri yıkamıştım 😄😮‍💨

Ya neden nedennn😅😅
Bende çalışmıyorum evdeyim ama esim çalışıyor. Dışardan istesemde kopamıyorum o hastalık getirirse napicam.
Bkz.su an hala genzim akiyor arada öksürük geliyor,biliyorsun evden bile çıkmıyorum hep yatiyorum ama olunca oluyor iste.
Simdi böyleyse dogumdan sonra hepten duser bu bağışıklık bide yavrular var savunmasiz.
Bana bak kiraz 😅😅 bende olmak istemiyorum ama sirf bu sebeplerden olayim diyorum beni de ikna et o zaman banane 🤷🏻‍♀️
Ben de olmayı düşünmüyorum canım, zaten tdabı yeni oldum en az 2 haftam var, doktorumuz kesin öneriyor zaten biliyosun, ama ben emin değilim olmam gibi. Her seferinde de soruyor doktorumuz 🙄 bakalım nasıl kaçıcam. Haa bana kalsa şeker yüklemesini de olmayacaktım, güya tetanoz şu bu tüm.aşıları gebelikten önce olup gebelikte hiç aşı olmayacaktım 🤣🤣 oyüzden haftaya gidip grip aşısı olabilirim.

Canım bu arada aşağı baskı demişsin acaba senin bebeğin de benimki gibi ters mi duruyor ayakları aşağıdaysa benimde baskı var ve normal dedi doktor eğer Seninde öyleyse
Kafa asasidaymis. Şimdi sordum. Maalesef kısalık devam ediyor. 1.4mu ne ölçüldu bakamadım ağladım hemen. Erken doğum riski için aşağıdan Sivi alıp baktilar. Negatif çıktı. Ama kısalık devam ettiği için gözetim altında kalmaya devam edeceğim maalesef. Bugün ve belki hafta sonu da hastanede kalacağım gibi

Ben de olmayı düşünmüyorum canım, zaten tdabı yeni oldum en az 2 haftam var, doktorumuz kesin öneriyor zaten biliyosun, ama ben emin değilim olmam gibi. Her seferinde de soruyor doktorumuz 🙄 bakalım nasıl kaçıcam. Haa bana kalsa şeker yüklemesini de olmayacaktım, güya tetanoz şu bu tüm.aşıları gebelikten önce olup gebelikte hiç aşı olmayacaktım 🤣🤣 oyüzden haftaya gidip grip aşısı olabilirim.
Cümlenin başıyla sonu arasindaki fikir farklılığı peki😂😂
Iste bende ayni sen gibi düşünüyordum, hamilelikten once asilarimi tamamlarim falan diyordum, tetanoz aşısı fln hic olmam diyordum ama oyle olmuyormus paşa paşa gittim oldum😂
Ama bu aşı özellikle erken dogum riskinde önemliymis. Sana da anlatmistir zaten doktor.
Amac cogunlukla bebegi korumak zaten erken dogumla bebek biraz daha savunmasiz oluyor,birde bu hastalik ağır seyrediyor Allah korusun yenidogan hastalıkları cok tehlikeli oluyor yogun bakım ihtimalleri oluyor dedi..
Yani ben gram kendimi düşünmüyorum inan. Yavrumu düşünüyorum. Bu adamda bakkal degil sonucta yıllarını vermis bu meslege diyorum. O yüzden olacagim galiba. Bana da bu hafta ol dedi grip aşısını.

Kaç haftalıksın canım. Ben 28 bugün ve bu haftalarda akıntı normalmiş. Kanama olmadığı sürece sıkıntı etmiyorum ben artık. Dinlenme konusunda canım bende öyle yapıcam korktum son 1 haftada kızlar biliyor 3 kez doktora gittim. Bu ara dikkat etmedim kendime artık uzanıp dinlencem daha dikkat edicem kendime. Çamaşırlarını sende ütüle bana bugün doktor dedi pamuklu kullan ve ütüle bol su iç akıntın geçer dedi. Çok ilaç kullanmak ta iyi değil bence. Amin inşallah canım hepimizin bebekleri iyi olsun sağlıkla gelsinler ♥️🤲🏻
Akıntı genelde vardı, son haftalar artmis bir şey değil. 30+3teyim. Ama pamuklu çamaşır kullanıp ütülemek gerek gerçekten de utulemiyorum ben😬
Ben de hiç dikkat etmedim koltuk falan çektim pazartesi günü temizlik yaparken.12-13 bin adımlara gerek yok. Bu saatten sonra kalkmicam yerimden. Enfeksiyon var mı diye de bakacaklar sonucun gelmesini bekliyorum

Kafa asasidaymis. Şimdi sordum. Maalesef kısalık devam ediyor. 1.4mu ne ölçüldu bakamadım ağladım hemen. Erken doğum riski için aşağıdan Sivi alıp baktilar. Negatif çıktı. Ama kısalık devam ettiği için gözetim altında kalmaya devam edeceğim maalesef. Bugün ve belki hafta sonu da hastanede kalacağım gibi
Sıkma canını, evde olsan daha mı iyi olacaktı öyle düşün. Orda en ufak sikayette gelip bakarlar. Gerekirse ilac verirler birsey yaparlar. Bebisin biraz daha dayansin idare et canım benim napalim.
Zor bu korku biliyorum, su an yapacak birseyin yok.
Elini karnina koy bebeginle konuş. Bizi anliyor dinliyor onlar. Üzülme lütfen 😐🙏

Canım benim inan bu kısalıklarla bu haftadan başlayıp yalnızca dinlenerek 36ları gören çok tanıdıklarım var. Çok şükür riskli dönemde değilsin. O uzunluklar o rakamlar 20-24 arası tehlikeli oyüzden hemen önlem alınıyor. En en en kötü senaryo kısalma devam etmesi doğumun başlamasına bile en az 1 2 haftan var. Bebişin de çok şükür sınırı geçmiş. Hiçbiseycik olmaz. Daha ciğer geliştirici iğnelere bile başlamamışlar düşün. Erken doğum riski görüldüğü an ilk yapılan işlem o. Sancı da yok, olsa sancı durdurucu iğne ilaç başlanıyor. Bu haftalardaki riskler önleniyor öteleniyor. Hastanede olman daha iyi bence, fiziki olarak değil evet ama evde olsan çok daha fazla panik olursun emin ol. Dua edelim inşallah 🥰🙏 Ağlama lütfen stres yapma bebeğin için.

Iste ferasett iste kadın gibi kadınlık 😍😂
Iyi yapmissin valla eline sağlık. Ama bi gün bekletseydin bari sende😂 gerci hastanede de kalınıyor bir gece ertesi gün yikamaya uygun dogru
ayyy eve gidene kadar çocuğun üstünde kuruyor o şeyler çocuğu banyo yaptırmazsam içim rahat etmez hem banyodan sonra bebisler kendine geliyor yüzü gözü açılıyor Miss gibi 😄

Cümlenin başıyla sonu arasindaki fikir farklılığı peki😂😂
Iste bende ayni sen gibi düşünüyordum, hamilelikten once asilarimi tamamlarim falan diyordum, tetanoz aşısı fln hic olmam diyordum ama oyle olmuyormus paşa paşa gittim oldum😂
Ama bu aşı özellikle erken dogum riskinde önemliymis. Sana da anlatmistir zaten doktor.
Amac cogunlukla bebegi korumak zaten erken dogumla bebek biraz daha savunmasiz oluyor,birde bu hastalik ağır seyrediyor Allah korusun yenidogan hastalıkları cok tehlikeli oluyor yogun bakım ihtimalleri oluyor dedi..
Yani ben gram kendimi düşünmüyorum inan. Yavrumu düşünüyorum. Bu adamda bakkal degil sonucta yıllarını vermis bu meslege diyorum. O yüzden olacagim galiba. Bana da bu hafta ol dedi grip aşısını.
🤣🤣 evet bana da her gördüğünde ol diyo. Allah doğru karara yönlendirsin diye dua edip duruyorum herşey için 😅 Şeker yüklemesinde ettiğim duaların haddi hesabı yoktu 🤣

ayyy eve gidene kadar çocuğun üstünde kuruyor o şeyler çocuğu banyo yaptırmazsam içim rahat etmez hem banyodan sonra bebisler kendine geliyor yüzü gözü açılıyor Miss gibi 😄
Ya evet cok sevimsiz oluyor o beyazliklar bebislerde. Haliyle pis hissiyati veriyor😂 ama bir dus aldi mi ohhh misss 😂eline sağlık

Kızlar başlarda konuşuldu bu konu, şimdi alma aşamasında alanlardan, almayı düşünenlerden yardım istiyorum tekrar. Manuel anakucağı alıcam malum babybjern tarzı. Illa o markayı mı almak lazım mamma nın deluxe cotton, premium cotton u da aynı işi görmez mi sizce? Fiyat farkı var, e mekanizma çok basit aslında 🙄

🤣🤣 evet bana da her gördüğünde ol diyo. Allah doğru karara yönlendirsin diye dua edip duruyorum herşey için 😅 Şeker yüklemesinde ettiğim duaların haddi hesabı yoktu 🤣
Amiin aminn😂 beni dün asm hemşiresi aradi,gebelerimize cok vuruyoruz aşı hic endise etme dedi.
Bende kaldım kararsiz.
Bizim grupta grip aşısı olan var mi yok mu simdi

Kızlar başlarda konuşuldu bu konu, şimdi alma aşamasında alanlardan, almayı düşünenlerden yardım istiyorum tekrar. Manuel anakucağı alıcam malum babybjern tarzı. Illa o markayı mı almak lazım mamma nın deluxe cotton, premium cotton u da aynı işi görmez mi sizce? Fiyat farkı var, e mekanizma çok basit aslında 🙄
Kanka geçen nerde izledim hatırlamıyorum ama muadillerin iyiside var kötüsüde varmış, ona dikkat et mutlaka, ergonomik olmuyormuş bazı muadiller birde ayakları kırılıyor, genişleme falanda oluyormuş , hatta markada söyledilerde ben pek bakmadan geçtim aldığım için

Amiin aminn😂 beni dün asm hemşiresi aradi,gebelerimize cok vuruyoruz aşı hic endise etme dedi.
Bende kaldım kararsiz.
Bizim grupta grip aşısı olan var mi yok mu simdi
Evet evef diyorum ya bizim asm ye kocaman asmışlar gebelikte yaptığımız aşılar tdab, td, grip diye. Takip edemedim grubu ama şuan olan yok sanki beyazyasemin kesin olacaktı rahatsızlandı.

Kuzu mesela en çok şaşırdığım bebeğin üzerinde verniks kazeoza var ya o yüzden yıkanması önerilmiyor hemen. Ebe dedi ki 24 saat dolduktan sonra yani hastaneden çıkınca eve gider gitmez çocuğu bir yıkamanızı öneriyorum. Yıkamak derken sabunlu değil duru su, yüzüne değmeyecek yüz sadece silinecek ve böyle süngerle bir su dökünmek gibi. Bende ama verniks yararlı falan dedim. O da bana bebeğin üzerinde kan ve mekonyum kalıntıları olabiliyor bu da enfeksiyon riski doğuruyor o yüzden yıkayın diyorum dedi. Ebenin dediği de mantıklı geldi ama tabiki araştıracağım 😂
Bunu bende duymuştum canım. Hatta ben göbek düşene kadar bütün vücut için silinecek diye biliyorum 🤷‍♀️

Kanka geçen nerde izledim hatırlamıyorum ama muadillerin iyiside var kötüsüde varmış, ona dikkat et mutlaka, ergonomik olmuyormuş bazı muadiller birde ayakları kırılıyor, genişleme falanda oluyormuş , hatta markada söyledilerde ben pek bakmadan geçtim aldığım için
Ben en yakın mamma yı gördüm ondan da emin olamadım omurgası için, kaş yapayım derken göz çıkarmayalım 😕

Sıkma canını, evde olsan daha mı iyi olacaktı öyle düşün. Orda en ufak sikayette gelip bakarlar. Gerekirse ilac verirler birsey yaparlar. Bebisin biraz daha dayansin idare et canım benim napalim.
Zor bu korku biliyorum, su an yapacak birseyin yok.
Elini karnina koy bebeginle konuş. Bizi anliyor dinliyor onlar. Üzülme lütfen 😐🙏
Burda olduğumdan beri konuşmuyorum da bebisle. Kanama, sancı yok hareketleri iyi ctg iyi neyse ki. Doktor muayene edince ve ekranda yine 1li sayıları görünce ağladım hemen tutamadım kendimi. 2 gündür yatıyorum düzelmiş olmasını bekliyordum. Ama eskisi kadar normal de hissetmiyorum bu hafta onlara da soyledim. Yoksa hastanede iyi bakıyorlar keyfim yerinde. Bebis için nasıl daha iyi Olacaksa onu yaparız tabi ki yapacak bir şey yok.
Annem de vizeye başvurdu yanıma gelmek için haber yok. Onlar da doktordan erken doğum riski raporu al da konsolosluğa yollayalım diyorlar. Ondan da stres yaptım. Yoksa keyifli geçiyordu hamileliğim ama son anda can sıkıcı oldu

Back
X