• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Yani 200grdan hesaplarsam çok almamkş gibi haftada 180civarı almış oluyor ama hani son zamanlarda daha çok alıyor ya o yüzden daha 30.haftaya girmeden bu kadar 36-37de daha çok alırsa ne kadar olur diye düşündüm. Doğuma kadar şuankinin 2katı olması bekleniyor ya hani kiloda o yüzden 😅
En hızlı kilo aldığım haftalardayız canım, 35-36 dan sonra kilo alımı düşecek bebişlerimizin. Bu haftalardaki kadar hızlı olmayacak. Zaten çok da vaktimiz kalmadı artık alsınlar haftada 200-250 gram tontişlerimiz 🙂

Hahahaha bu arada ben de gümüş kapak alacaktım bu hafta 😂 hala da alma taraftarıyım da durun hafta sonu üç konuyu da araştıracağım 😂 hafta içi var ya 6'da kalk okula gel, eve dön, ortalık toparla yemek yap, biraz uzan sonra yemek ye hop 9 buçukta en geç sızıyorum bu ara 🙈
Gümüş kapak bende alacağım ya çok faydalı olduğunu söyleyen çok anne var

Kızlar başlarda konuşuldu bu konu, şimdi alma aşamasında alanlardan, almayı düşünenlerden yardım istiyorum tekrar. Manuel anakucağı alıcam malum babybjern tarzı. Illa o markayı mı almak lazım mamma nın deluxe cotton, premium cotton u da aynı işi görmez mi sizce? Fiyat farkı var, e mekanizma çok basit aslında 🙄
Baby björn Çok gereksiz pahalı ya bebeğin sevip sevmicegini bilemiyorsun o kadar para vermeye gerek yok bu iki markaya da çok öneriliyor bakabilirsin canım

Eklentiler

• 1000027358.webp
    1000027358.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 37
  • 1000027357.webp
    1000027357.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 36
Aşı bana da halsizlik yaptı dünden beri ne uyudum 😴 iyi oldu ama dinlenmişim. Bugün nefes darlığı var ama 3. Trimestera hızlı başladık 🫠 beni de gebe okulundan aradı ilçe sağlık müdürlüğü. Çarşamba ve cuma günleri yapıyorlarmış bakalım saatleri uyarsa ben de katılacağım 🥰 keşke bizim grubu da ortak bi yerde toplayıp eğitim verseler ne eğleniriz 🤭
Hocam hocam sepide sepide Dersi kaynatıyooo boykooott, Cherry Mom Cherry Mom bunlari ben biliyorum zatenn, sirinm sirinm hocam renkli kalemlerimi bulamiyorum bi dkkk, suuuduru68 suuuduru68 ayyy doguruyorum galibaa ay durun bebis tekme atmış, Azraemre Azraemre ya bebek öyle mi yıkanır bi durun yaaa , K _Kestane_ arkadaslar susun hepinizin kirli çamaşırlarını dökerim bakin, Beyazyasemin Beyazyasemin ya durun 2 çocukluk dinlemem lazim 2 aşı vurun baana, javairia javairia hangi konuyu soracağımı şaşırdım bir durun, annabelica annabelica yetişemiyorum susuuuuun , difembahyaa difembahyaa noluyo kardeşim ne bu tantana, babylovee babylovee hocamm evham nasıl yapılmaz anlatır mısınız 😂😂😂
Bizi bir sınıf gibi hayal ettim de 😂😂
Unuttuklarim kusura bakmasin artik 💗

Hocam hocam sepide sepide Dersi kaynatıyooo boykooott, Cherry Mom Cherry Mom bunlari ben biliyorum zatenn, sirinm sirinm hocam renkli kalemlerimi bulamiyorum bi dkkk, suuuduru68 suuuduru68 ayyy doguruyorum galibaa ay durun bebis tekme atmış, Azraemre Azraemre ya bebek öyle mi yıkanır bi durun yaaa , K _Kestane_ arkadaslar susun hepinizin kirli çamaşırlarını dökerim bakin, Beyazyasemin Beyazyasemin ya durun 2 çocukluk dinlemem lazim 2 aşı vurun baana, javairia javairia hangi konuyu soracağımı şaşırdım bir durun, annabelica annabelica yetişemiyorum susuuuuun , difembahyaa difembahyaa noluyo kardeşim ne bu tantana, babylovee babylovee hocamm evham nasıl yapılmaz anlatır mısınız 😂😂😂
Heehee alemsinn 🤣🤣🤣 bu kafayla biz zopayı yer geliriz 🤣

Çok geçmiş olsun canım. Aşağı yukarı 1 hafta geridesin benden. Valla nasıl bir enerji nasıl bi cesaret koltuk çekip ittin 😵‍💫 ben hergece kendimi doğuruyor görüyorum 🙈 evde bile yürürken yavaş yürüyorum korkudan 😬🫣
Canım seker durumlari nasil gidiyor bu arada

Kuzu mesela en çok şaşırdığım bebeğin üzerinde verniks kazeoza var ya o yüzden yıkanması önerilmiyor hemen. Ebe dedi ki 24 saat dolduktan sonra yani hastaneden çıkınca eve gider gitmez çocuğu bir yıkamanızı öneriyorum. Yıkamak derken sabunlu değil duru su, yüzüne değmeyecek yüz sadece silinecek ve böyle süngerle bir su dökünmek gibi. Bende ama verniks yararlı falan dedim. O da bana bebeğin üzerinde kan ve mekonyum kalıntıları olabiliyor bu da enfeksiyon riski doğuruyor o yüzden yıkayın diyorum dedi. Ebenin dediği de mantıklı geldi ama tabiki araştıracağım 😂
Çok ilginç ya ilk defa duydum😳 benim çocuk doktoru izin vermedi deri onu çekecek ve bağışıklığı güçlenecek dedi o madde bu işe yarıyormuş nitekim ertesi güne o beyazlığı çekmişti vücut😍

Ayy gerçekten hislerime tercüman olmuşsun 🤣🫠 harikasın canım ya çok güldüm 🤭

Aynen öyle canım bi eczane farklı diğeri farklı konuştu bakalım aşı gelince arayacaklar karşılanmazsa da ücretli yaptıracağım sen de danış mutlaka bu durumu ve reçete için de o kodu girsinler mutlaka👍
Tamam kuzum aldim ss. Gittigimde yarın soyleyecegim bakalim ne diyecekler.
Kimsenin bu konularda detayli nirsey bildigini sanmıyorum benim aile hekimi de bir tık ihtiyar zaten😂

Hatta kızlar devlette doğum yapacak olan varsa orada artık soruyorlarmış yıkayalım mı hastaneden çıkmadan diye. Ebe bize henüz yazı ve düzenleme gelmedi ama şehir hastanesinde yapılmaya başlandı dedi
Off gene ortalık karıştı 😅😅 Ben şehir hastanesinde gittim gebe okuluna, oradaki ebe de ilk 3 gün silinmeyecek bile dedi. Göbek düştükten bir gün sonra banyo yapılacak dedi. Doktorlar gibi ebeler de ayrı telden çalıyor demek ki, kafayı yedirecekler 🤦🏻‍♀️Özeldeki gebe okuluna da gideceğim 2 hafta sonra, bakalım o ne diyecek🤷🏻‍♀️

Dün ebe dedi ki bir hastamız vardı Meryem Ana otuna çok inanıyordu biz inanmıyoruz ama o inançla zaten bir kudret geliyor ondan sebep diye düşünüyorsun. O yüzden gümüş kapak memeni koruyacak diye inanıyorsan al korur 😂 gerçekten biraz da böyle sanırım ya. Mesela ben hep bol bol sütüm olacak diyorum, kolaylıkla vajinal doğum yapacağım diyorum, evrene pozitif basıyorum 😂
Kankiii bende öyle😅 okuduğum kitapta diyordu ki anne ne kadar sakin stressiz bir hamilelik geçirirse bebekte o kadar sakin olur. Baya kanıtlanmış birşeymiş bu. Stresli annelerin bebekleri daha fazla ağlıyormuş. O yüzden bizim düşüncelerimiz, hissettiklerimiz ve inançlarımız çok etkili diye düşünüyorum 🤗 hem bebek hemde emzirme doğum konusunda. Bu demek değil ki ben evrene mesaj gönderdim her şey mükemmel olacak 🤣 olmayadabilir ama en azından şimdiden bunun stresini yaşamanın ne bana ne bebişe faydası yok 🫠

Çok geçmiş olsun canım. Aşağı yukarı 1 hafta geridesin benden. Valla nasıl bir enerji nasıl bi cesaret koltuk çekip ittin 😵‍💫 ben hergece kendimi doğuruyor görüyorum 🙈 evde bile yürürken yavaş yürüyorum korkudan 😬🫣
Sorma valla enerjim vardı, korkum da yoktu Bi Amuda kalkmadığım kaldı😄 Pazartesi çok yordum kendimi,3-4 farklı yere gittim ardından temizlik yaptım gün sonunda yorgun düştüm zaten. Sonraki gün markette alışveriş yaparken baktım ağır taşıyamıyorum. İyice baskı oldu sanırım. Doktor da zayıfsın bebek de büyüyor normal dedi. 50 kiloyum 55, 5 oldum. Bünyeye fazla geldi demek ki. Bu saatten sonra dikkat ederim artık. Risk yok diye rahattim

Ya neden nedennn😅😅
Bende çalışmıyorum evdeyim ama esim çalışıyor. Dışardan istesemde kopamıyorum o hastalık getirirse napicam.
Bkz.su an hala genzim akiyor arada öksürük geliyor,biliyorsun evden bile çıkmıyorum hep yatiyorum ama olunca oluyor iste.
Simdi böyleyse dogumdan sonra hepten duser bu bağışıklık bide yavrular var savunmasiz.
Bana bak kiraz 😅😅 bende olmak istemiyorum ama sirf bu sebeplerden olayim diyorum beni de ikna et o zaman banane 🤷🏻‍♀️
Senin için bende doktoruma sordum gerek yok dedi😅 ki ben aktif çalışıyorum. Eşime de yaptırtmamıştım dedi. Benim klasik sorum bu eşinize yaptırdınız mı🤣🤣

Kankiii bende öyle😅 okuduğum kitapta diyordu ki anne ne kadar sakin stressiz bir hamilelik geçirirse bebekte o kadar sakin olur. Baya kanıtlanmış birşeymiş bu. Stresli annelerin bebekleri daha fazla ağlıyormuş. O yüzden bizim düşüncelerimiz, hissettiklerimiz ve inançlarımız çok etkili diye düşünüyorum 🤗 hem bebek hemde emzirme doğum konusunda. Bu demek değil ki ben evrene mesaj gönderdim her şey mükemmel olacak 🤣 olmayadabilir ama en azından şimdiden bunun stresini yaşamanın ne bana ne bebişe faydası yok 🫠

Ben hep bunu söylüyorum canım inanıyorum da, ne kadar sakinlik o kadar iyi, kendime hep diyorum lütfen sakin ol, ufacık şeyden pimpiriklenme, ayrıca sabah konuştunuz ya canımın çektiği şeyleri yiyorum ben, hamburger de yiyorum, çok aşerdim ağzıma sosis attım minik, bazen çok nadir cips de yiyorum, tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum ama çok canım çekince onu da yiyorum 🫠 stres yapmayacağım, önce kendi sağlığım, sonra o, ben sağlıklı olmazsam o olmuyor zaten, kendimi hep motive ediyorum, bir şey yok bu çok doğal bir süreç hayatına devam et diyorum 🥰🐥

Konus canım benim. Bebis seni duyar annesinin şefkati annesinin ilgisi onu sakinleştirir.
Bak zaten sakince duruyor agri sancı yapmiyor sana.
Canım o kısalma hemen geçmez ama. Cok yüksek beklentide olma. Yine en az 1 hafta 10 güne ihtiyacin var. Dinlendikxe baski azaldikca olacak. Bide bebisin pozisyonu asagiya vurmaya musait sen ondan da rahatsiz hissediyorsun.
Bende bu dikiş atildiginda doktoruma demistim sanki asagiya vuruyor ama ayagiyla mi biseyiyle demistim bi bakalim demisti ve kısalma görmüştü. Yani benim yaşadığıma benziyor anlattiklarin birazda.
Canım gelsin iste annen süper haber.
Sana bakar evde rahatca 3 4 hafta götürsen yeter zaten. 32 haftadan sonra zaten dogsa da yine aşırı risk grubundan çıkıyor. 34 ü görürsen daha da rahat olursun. Bak benim son kontrolde doktorum bi 32 yi görelim de rahatlariz biraz demisti. Öyle düşün. Senin 32 ye cok az zamanin kalmış
Annem gelsin de gelemiyor işte vizeden dolayı. 8 aralığa yetişir mi annemin vizesi diyordum şimdi planlar iyice değişiyor. Onun da aklı burda da Zaten refakatçi kabul edilmiyor yatıya
Ay sen Bi de daha erken dönemde yaşadın bunları:(kacinci haftada dikiş atıldı? bende de azıcık erken belirti gösterseydi durulurdum. 2 hafta onc normaldi. Salı günü Bi 3.4, çıktı Bi 1.3 çıktı. Böyle değişken olunca biriki gün dinlenme ile normallesmesini bekliyordum. Bugün direkt 1.8 mi ne çıktı. 1 i görünce devamı ile Ilgilenmedim

şuaaan kopuyorummmm🤣🤣🤣🤣
bukadar iyi anlatılırdı bizim grub🤣🩷🌸

Back
X