• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Süpersin kuzum hepsini okudum tek tek, su gelince duşa girmeme olayını bilmiyordum mesela. Girme ihtiyacım olur gibi düşünmüştüm şaşırdım 🤗 ama çok değerli bilgiler gerçekten 🙏 teşekkür ederim 🤩
Kuzum o an en fazla bir vucudunuza su döküp çıkın dedi 🤍 öncesinde duş çok iyiymiş ama su gelince bir an önce hastaneye gelin ki antibiyotik yapılsın dedi

Kızlar başlarda konuşuldu bu konu, şimdi alma aşamasında alanlardan, almayı düşünenlerden yardım istiyorum tekrar. Manuel anakucağı alıcam malum babybjern tarzı. Illa o markayı mı almak lazım mamma nın deluxe cotton, premium cotton u da aynı işi görmez mi sizce? Fiyat farkı var, e mekanizma çok basit aslında 🙄
Canım ben bunu aldım mamma, şimdilik güzel görünüyor gözüme 🙂
Mamma Premium Cotton Ana Kucağı + Oyuncak Aparatı - Fiyatı, Yorumları

Kızlar grip aşısını ben de olmayı düşünmüyorum bu arada, eşimde geçen hafta çok hasta olmuştu bir şekilde atlattı, tdap olmaya çok zor karar vermişken influenza aşısını zor olurum gibi geliyor, düşünmek ve araştırmak beni yoruyor 🥲

Hocam hocam sepide sepide Dersi kaynatıyooo boykooott, @Cherry Mom bunlari ben biliyorum zatenn, sirinm sirinm hocam renkli kalemlerimi bulamiyorum bi dkkk, suuuduru68 suuuduru68 ayyy doguruyorum galibaa ay durun bebis tekme atmış, @Azraemre ya bebek öyle mi yıkanır bi durun yaaa , @_Kestane_ arkadaslar susun hepinizin kirli çamaşırlarını dökerim bakin, @Beyazyasemin ya durun 2 çocukluk dinlemem lazim 2 aşı vurun baana, @javairia hangi konuyu soracağımı şaşırdım bir durun, annabelica annabelica yetişemiyorum susuuuuun , difembahyaa difembahyaa noluyo kardeşim ne bu tantana, @babylovee hocamm evham nasıl yapılmaz anlatır mısınız 😂😂😂
Bizi bir sınıf gibi hayal ettim de 😂😂
Unuttuklarim kusura bakmasin artik 💗
Sesli güldümmmmm anahhajahahahahahshh🤣🤣🤣🤣🤣 en çokta ben yiyecem gibi zobayı 😂😂😂

Çok ilginç ya ilk defa duydum😳 benim çocuk doktoru izin vermedi deri onu çekecek ve bağışıklığı güçlenecek dedi o madde bu işe yarıyormuş nitekim ertesi güne o beyazlığı çekmişti vücut😍
Emilim 24 saatmiş zaten ebe de diyor ki 24 saat hastanedesiniz eve gidince onu almış olacak 🥳

Off gene ortalık karıştı 😅😅 Ben şehir hastanesinde gittim gebe okuluna, oradaki ebe de ilk 3 gün silinmeyecek bile dedi. Göbek düştükten bir gün sonra banyo yapılacak dedi. Doktorlar gibi ebeler de ayrı telden çalıyor demek ki, kafayı yedirecekler 🤦🏻‍♀️Özeldeki gebe okuluna da gideceğim 2 hafta sonra, bakalım o ne diyecek🤷🏻‍♀️
Ay bize de söyle canım gidince 🤍 ben benim ebeyi çok sevdim, çok donanımlıydı hiç üstünkörü cevap vermedi hem bilimsel açıklama yaptı tam bana layık ebe 😂

Off gene ortalık karıştı 😅😅 Ben şehir hastanesinde gittim gebe okuluna, oradaki ebe de ilk 3 gün silinmeyecek bile dedi. Göbek düştükten bir gün sonra banyo yapılacak dedi. Doktorlar gibi ebeler de ayrı telden çalıyor demek ki, kafayı yedirecekler 🤦🏻‍♀️Özeldeki gebe okuluna da gideceğim 2 hafta sonra, bakalım o ne diyecek🤷🏻‍♀️
Senin ebe bizim çocuk doktoru ile aynısını söylemiş ben uyguladım bunu 8 gün yıkamamış ve silmemiş oldum bir sıkıntı olmamıştı şükür

Kuzum o an en fazla bir vucudunuza su döküp çıkın dedi 🤍 öncesinde duş çok iyiymiş ama su gelince bir an önce hastaneye gelin ki antibiyotik yapılsın dedi
Sırf bunun için hastaneyi aradım gebe okulu bilgileri için geri dönecekler dedi, 😂😂 tek gideceğim için istemiyordum ama şart oldu 😂😂

Kankiii bende öyle😅 okuduğum kitapta diyordu ki anne ne kadar sakin stressiz bir hamilelik geçirirse bebekte o kadar sakin olur. Baya kanıtlanmış birşeymiş bu. Stresli annelerin bebekleri daha fazla ağlıyormuş. O yüzden bizim düşüncelerimiz, hissettiklerimiz ve inançlarımız çok etkili diye düşünüyorum 🤗 hem bebek hemde emzirme doğum konusunda. Bu demek değil ki ben evrene mesaj gönderdim her şey mükemmel olacak 🤣 olmayadabilir ama en azından şimdiden bunun stresini yaşamanın ne bana ne bebişe faydası yok 🫠
Kesinlikle katılıyorum bir de neden iyisi güzeli olmasın ki 🤍 ben inanıyorum O-LA-CAK! 🌱

Ben hep bunu söylüyorum canım inanıyorum da, ne kadar sakinlik o kadar iyi, kendime hep diyorum lütfen sakin ol, ufacık şeyden pimpiriklenme, ayrıca sabah konuştunuz ya canımın çektiği şeyleri yiyorum ben, hamburger de yiyorum, çok aşerdim ağzıma sosis attım minik, bazen çok nadir cips de yiyorum, tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum ama çok canım çekince onu da yiyorum 🫠 stres yapmayacağım, önce kendi sağlığım, sonra o, ben sağlıklı olmazsam o olmuyor zaten, kendimi hep motive ediyorum, bir şey yok bu çok doğal bir süreç hayatına devam et diyorum 🥰🐥
Ben de hamileliğin başından beri böyleyim. Çok şükür sağlıklı bir süreç geçirdim ve hep diyorum ki hasta değilim hamileyim. O yüzden belli başlı şeylere dikkat ederek normal rutinimde gittim hep. Herkes aman işi bırak, aman yürüme, gezme derken ben dikkat ederek aktif hayatıma devam ettim ve akıştayım 🌱

Evet ama göbek bağının enfeksiyon kapması çok daha büyük bir risk ve sonuçlarıda baya sıkıntılı😕 mis gibi oluyorlar ya yıkamam ben yine korkarım🫠
Az önce anne olan arkadaşlarımla sohbet ediyordum onların da bazıları yıkamış göbeği kapatmışlar kuzum. Ama dediğim gibi ben de henüz net araştırıp karar vermedim 🤍

Ay bize de söyle canım gidince 🤍 ben benim ebeyi çok sevdim, çok donanımlıydı hiç üstünkörü cevap vermedi hem bilimsel açıklama yaptı tam bana layık ebe 😂
Tabi söylerim 🌸 eğitim veren ebeler özenle seçiliyor olabilir, çünkü ben de eşim de çok beğendik ebeyi. Ama anlaşılan doğru tek değil bunlarda. Bizimki şöyle dedi, öyle bebekleriniz kanlar içinde gelmiyor zaten temiz suyun içinden geliyor. Hayal ettiğiniz gibi kanlar arasından çıkmayacak. Bu da mantıklı geldi 🙂 Herkes içine sindiği gibi yapacak artık, kendi doğrularımızı seçeceğiz gibi görünüyor 🤷🏻‍♀️

Tabi söylerim 🌸 eğitim veren ebeler özenle seçiliyor olabilir, çünkü ben de eşim de çok beğendik ebeyi. Ama anlaşılan doğru tek değil bunlarda. Bizimki şöyle dedi, öyle bebekleriniz kanlar içinde gelmiyor zaten temiz suyun içinden geliyor. Hayal ettiğiniz gibi kanlar arasından çıkmayacak. Bu da mantıklı geldi 🙂 Herkes içine sindiği gibi yapacak artık, kendi doğrularımızı seçeceğiz gibi görünüyor 🤷🏻‍♀️
Ben de böyle düşünüyordum o yüzden 24 saat sonrası pamuk ve suyla sileriz en fazla diyordum da bakalım araştırınca ne çıkacak 😂

Senin ebe bizim çocuk doktoru ile aynısını söylemiş ben uyguladım bunu 8 gün yıkamamış ve silmemiş oldum bir sıkıntı olmamıştı şükür
Canım ben de yıkama konusunda böyle düşünüyorum. 3 gün sonunda silerim güzelce, göbekten sonra da yıkarım gibi şu anki birikimimle. Ama kendi doktorum ve çocuk doktorumun da ne söyleyeceği çok önemli. Aksini söylerlerse hemen fikrimi değiştirir ve onların dediğini yaparım 😅 kararlılığım bu seviye 🤣🤣

Canım ben de yıkama konusunda böyle düşünüyorum. 3 gün sonunda silerim güzelce, göbekten sonra da yıkarım gibi şu anki birikimimle. Ama kendi doktorum ve çocuk doktorumun da ne söyleyeceği çok önemli. Aksini söylerlerse hemen fikrimi değiştirir ve onların dediğini yaparım 😅 kararlılığım bu
Hahah haklısın bende işte ilkinde doktoru dinledim hep bir zararı olmadı yine aynı yaparım diyorum bakalım😅

Ben de hamileliğin başından beri böyleyim. Çok şükür sağlıklı bir süreç geçirdim ve hep diyorum ki hasta değilim hamileyim. O yüzden belli başlı şeylere dikkat ederek normal rutinimde gittim hep. Herkes aman işi bırak, aman yürüme, gezme derken ben dikkat ederek aktif hayatıma devam ettim ve akıştayım 🌱

Evet, tabi hasta değil hamileyiz, işe gelmeyi ben de çok seviyorum, çok iyi geliyor bana aktif hayat, he güzellikler bizim olsun, süreç hep böyle ilerlesin inşallah hepimiz için 🙏😍

Kızlar bu arada aşı konusunu gruba ilk getiren ben olabilirim, aşırı pimpriikliyim neredeyse tüm sülaleye aşı yaptırmayı planlıyorum doktoruma sorup demiştim. Doktoruma sorduğumda aşı öneriliyor ama sen çalışmıyorsun, toplu taşıma kullanmıyorsun senin için çok gerekli görmüyorum demişti. Ailemin yaptırdığı aşının da bana ve bebeğime etkisinin olmayacağını söylemişti. Bu konuşma bu sizlerin bahsettiği salgınlardan önce gerçekleşti. 10 gün sonra gittiğimde tekrar soracağım fikrini, belki salgından dolayı değişmiş olabilir.
Dün şehirdeki doktoruma da sorduğumda aşı yaptırabilirsin sakıncası yok dedi o da. Ben kendimi koruyorum bebeğim doğduktan sonra onu koruyacak mı dediğimde öyle bir şey yok dedi. Aşı sadece seni korur dedi.
Ben şahsen aşılara, şeker yüklemesine vs karşı değilim yapılması gerekenleri içim rahat bir şekilde yaptırdım. Sizleri bu konuda çok çalkantıda görüyorum, belki olması gereken budur bilemiyorum ama aşırı stres olup sonunda bir şekilde sizler de tetanoz ve şekeri yaptırdınız. Elbette ki araştıralım ama çok da stres olmayalım diye düşünüyorum bu konularda. Aşılar genel olarak öneriliyor, yaptırmadığımızda zaten hep huzursuz olacağız.

Ben grip aşısını da yaptırmaktan çekinmiyorum gerekli ise. Ama benim durumumda şu an için gerekli görünmüyor gerçekten. Burada benim kafamı karıştıran tek konu bebek doğduktan sonra ona olan koruyuculuk etkisi. Doktorunuzdan aldığınız net bir evet bebeği koruyacak bilgisine sahip misiniz ? Benim doktorum hayır dedi ama sizlerden çoğunluk evet derse gene yaptırırım. Net cevap alan olduysa yazarsa sevinirim 🌸

Back
X