• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    184
Ben de zorlanıyorum artık. Sırt üstü yatmak mümkün değil hemen nefesim kesiliyor. Sağıma ya da soluma yatsam çok tuhaf bi şekilde popomun yan tarafındaki kemikler sızlıyor çok ağrıyor ilk defa böyle bir bölgenin ağrıyabileceğini öğrenmiş oldum 😂 sürekli sağ sol döne döne uyumaya çalışıyorum
canim bacak arana yastık alıp uyuyunca o kemik agrilari olmuyor dene bu aksam
NEyim var neyim yok diye herşeyi masaya sermiştim de o zaman çektim bak boyutu bu şekilde.
Dış kumaşı da gayet tok. Okul çantaları gibi yhumuşak ve onlar kadar hışır hışır değil.
Ben yıkanabiliyor olması için tercih ettim. Deriler hem ağır hemn yıkanmıyor ya
aa cok guzelmis canim boyutu tam istedgim gibiymis fiyati da iyi dusuneyim ben cantayi

selam kızlar, hafta sonu son hazırlıkları yapıcamda aklıma bişey takıldı. Sarılık riskine karşı ilk 3-4 gün mama da veriliyormuş bebeğe. Acaba diyorum küçük bir paket mama alsam mı? Siz neler biliyorsunuz yada düşünüyorsunuz bu konuda? Yada hastanede falan mı veriyorlar sadece acaba? Bu akşam birden aklıma geldi bu konu 🤷‍♀️
Zorunlu değil canım ben vermedim. hastanelerde mama oluyor lazım olduğunda veriyorlar ama araştırıp farklı özel bir mama alacaksan o kısmı bilemedim

canim bacak arana yastık alıp uyuyunca o kemik agrilari olmuyor dene bu aksam

aa cok guzelmis canim boyutu tam istedgim gibiymis fiyati da iyi dusuneyim ben cantayi
Deniyim canım belime ve karnımın altına doğru koyuyordum zaten 3-4 yastıkla yatacağız artık 🥲

Kızlarrr bebeğin hastane çıkışı kıyafeti için bugün ebe okulunda gebe kız, fotoğraf çekimi düşünenlere hani daha özenli olan takımı ya da tulumu fotoğraf çekiminde kullanmalarını, diğerini ilk doğum esnasında giydirmeyi tavsiye etti😬
İki kıyafet mi ayarlamak lazım bilemedim şimdi? Tecrübeli anneler nasıl yaptınız🙃
İlk doğunca hemşireye 10 lu setlerden valize de 5 li set, foto çekimi yapılacaksa ayrıca o set ve yedek zıbınlar♥️ ilk giydirilen kan ya da başka leke olabiliyor emzirirken akıyor kakalar taşıyor vs🤣

selam kızlar, hafta sonu son hazırlıkları yapıcamda aklıma bişey takıldı. Sarılık riskine karşı ilk 3-4 gün mama da veriliyormuş bebeğe. Acaba diyorum küçük bir paket mama alsam mı? Siz neler biliyorsunuz yada düşünüyorsunuz bu konuda? Yada hastanede falan mı veriyorlar sadece acaba? Bu akşam birden aklıma geldi bu konu 🤷‍♀️
Bebeğin şekeri düşerse hastanede mama veriyorlar diye biliyorum canım sarılık ihtimaline karşı da yanımızda bulundursak iyi olabilir diye düşünüyorum. Küçük bir biberon aldım ben ama süt için kaşıklar var ondan alıp ilk onunla denerim eğer ihtiyaç olursa. Tedbir amaçlı küçük bir paket mama almayı düşünüyorum ama marka konusunda hala kararsızım. İlave şekersiz, palm yağı olmayan ve gaz yapmayacak bi mama arayışım var

Bebeğin şekeri düşerse hastanede mama veriyorlar diye biliyorum canım sarılık ihtimaline karşı da yanımızda bulundursak iyi olabilir diye düşünüyorum. Küçük bir biberon aldım ben ama süt için kaşıklar var ondan alıp ilk onunla denerim eğer ihtiyaç olursa. Tedbir amaçlı küçük bir paket mama almayı düşünüyorum ama marka konusunda hala kararsızım. İlave şekersiz, palm yağı olmayan ve gaz yapmayacak bi mama arayışım var
Arkadaşım bizim hastane ne biberon ne mama kaşığı ne de mama istemiyor. Olur da süt gelmezse insülin enjektörleri ile kendileri mama taksiyesi yapıyormuş. Bence sen de bir hastanene sor

Canım galiba bu durumu yasamayan yoktur ya.. bide bazen aniden öyle bir bastırıyor ki sanki 3 saattir hic gitmemis gibi. Bol su iciyoruz birde bebislerimiz mesaneye baskı yapiyor ondan oluyor gibi geliyor bsna. Bugunden otibsren iyice suyu artirayim bende birkac gündür hava serinleyince azalmisti su icmem.

Canım mesela normal bir cam açıkken üşüyor musun?
Benimde ellerim ayaklarim sicak mesela ama cam falan açıkken üşüyorum.
Ama normal otururken oda ısısında eskisi gibi cok üşümüyorum.
Ki benim normalde elim ayagim tenim yaz kış soguktur.

Cam açıkken üşüyorum ama normalde içeride hiçbir şey açık değilken ince bir şey giyerek durabiliyorum 🥲

Arkadaşım bizim hastane ne biberon ne mama kaşığı ne de mama istemiyor. Olur da süt gelmezse insülin enjektörleri ile kendileri mama taksiyesi yapıyormuş. Bence sen de bir hastanene sor
Olabilir canım doğum konusunda henüz konuşmadım tam bilmiyorum hastane ne ister. Yakın zamanda doğum yapan arkadaşımın bebişi şekeri çok düştü sütü olmasına rağmen. Hemen mama verdiler ve onlardan da mama almalarını istemişlerdi. Üniversite hastanesinde doğum yapmıştı. O yüzden tedbir amaçlı konabilir diye düşündüm.

canım benim kanım hep düşük kışın üşürüm evde coraplari pijama ustune cekerim hatta ama inanırmısn uyurken hala uzerime carsaf dahi ortmuyorum cok sıcaklıyorum atlet giyinmiyorum dışarı cıkınca sadece gomlek uzerine baska birsey giyinmiyorum suan bursa yagmurlu ama ben evde tisortle atletsiz takiliyorum kan vereli de cok olmadi bir degisiklik yoktu yani

Ya çok şükür, ben de öyleyim işte bu durum kafamı işkillendirdi yani bilmiyorum li bir ben mi üşümüyorum acaba endişesi oldu ben de🥲

Canım genelde sarılıkla uğraşıyorlar gördüğüm kadarıyla. Emme refleksi güçsüz olduğu için ememeyip sarılık oluyorlarmış ama genel olarak bebişler de anneler de çok iyi 🙏🏻 bu arada anne 0+ baba A+ olunca bebekle AB0 uyuşmazlığı oluyormuş ve bebekte sarılık olasılığı artıyormuş. Bizimde kan gruplarımız tam olarak böyle. Bugün doktora sordum ama o çok önemli bir şey değil ya dedi. Yanii bebiş doğduktan sonra öğrenip o an şaşırmaktansa önceden öğrenmiş oldum ona göre önlem alınabilir belki bebek ememezse mama takviyesi gibi.
Canım bunu bana sağlık ocağındaki hemşire ilk aradığında da söylemişti. Anne 0 olunca sarılık ihtimali artıyormuş. Bizde de ben 0+ eşim 0- 🤦🏻‍♀️

Hormonlardan dolayı normal bence.ates basar ter basar hamileleri derler ya.benim görece ayaklarım üşüyor ama onun dışında ben de usumuyorum eskisi gibi.anormal bir durum olduğunu sanmiyorum

Şu an bana iyi geldi gerçekten böyle yazıyor olmanız, şükür demek ki üşümeyen bir ben değilim 🫂🥰

Ben de öyleydim canım şaşırdım görünce 😄 inşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrumuza bu arada kızçemin keyfine bakın nasıl uzatmış minnoş bacakları bi de ayakları üst üste atmış 😂
Şezlongda yatıyor sanki:))) maşallah maşallah canım

Günaydın canım ben de geçen gün işteyken çok sıcakladım hatta yüzüm bile kıpkırmızı olmuştu herkes üşürken 😳 her zaman değil ama arada oluyor. Tansiyon kontrolü yapıyorum öyle olunca normal çıkıyor

Bende hemen tansiyon bakıyorum, bakıyorum herkes üşüyor, camı açmak istiyorum, ayy donduk bilmem ne, dedim herhalde ben de bir tuhaflık var 🥲

Cam açıkken üşüyorum ama normalde içeride hiçbir şey açık değilken ince bir şey giyerek durabiliyorum 🥲
En son ne zaman tahlil verdin ki canım
Kan basıncımz artıyor hamilelikte ondan olabilir mi bende pek üşümüyorum ama korkudan yine dikkatli giyiniyorum

Kızlar günaydın 😊 dün kontrolümüz vardı. Sat tarihine göre haftamızı yakalamışız. Bebiş 1200 gr olmuş her şey yolunda çok şükür. Hala ayaklar aşağıda kafası yukarda bakalım dönecek mi 🙃 @piraye0059 memeden sıvı gelmesi ve sızlamasını da sordum canım doktor bu haftalarda çok normal olduğunu söyledi 😊

Ben de haftaya gideceğim inşallah, bakalım bizim li nasıl, maşallah canım senin de güzel büyüyor 🥰🤗

Back
X