• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Ameliyatın heyecanı ile çok anlamıyosun canım acısını falan. Klasik bir iğne gibi acısı yani. Hızlı bir uyuşma oluyor. Sonrasında bel ağrısı yaşamadım ama arkadaşlardan başka yaşayanlar oldu anestezi uzmanı önemliymiş belli başlı şeylere dikkat edilmezse kalıcı bel ağrısı yaşayan bile var eski grupta. Uyandığında kahve ve bitter çikolata tüketince baş ağrısıda olmamıştı. Ama sezeryan ağrısı denen şey bunları solluyor biraz o konuda hazır olmak lazım
Kuzenim 25 ekimde sezaryen yapacak ikinci olacak genel yapmıştı çok rahattı hiç ağrısı yoktu bende düşündüm genel mi yapsam diye ama bilemiyorum 🫠

Belli cevapların kısa kısa geçiştirmeli 😂 konunun özünde değilsin sepideeee 🤣

Bilmiyordum kuzum ama elenatal2 çok önerilen bir multivitamin gerek olmasa vermezlerdi diye düşünmek istiyorum bunu da biz düşünmeyelim artık ya kafam büyüdü hamilelikte düşünmekten 🤣
Evet kuzu elenatali cok kullanan var. Burda kk da bile cok fazla insan kullaniyor.
Folik asiti tamamen kesmekte pek mümkün degil bildigim kadarıyla bu arada.

Kuzenim 25 ekimde sezaryen yapacak ikinci olacak genel yapmıştı çok rahattı hiç ağrısı yoktu bende düşündüm genel mi yapsam diye ama bilemiyorum 🫠
Ya bende valla bu konuda kararsizim. Genel anestezi ile doğumda biraz daha stres az olur diyorum.
Ama o zamanda sanki bebisimin dogum anına sahit olamamışım gibi hissederim diyorum.
Cok karışık bir konu ya 🤯😅

Kuzenim 25 ekimde sezaryen yapacak ikinci olacak genel yapmıştı çok rahattı hiç ağrısı yoktu bende düşündüm genel mi yapsam diye ama
İsteğe bağlı yapmıyorlar diye biliyorum anestezist karar veriyor hastanenin protokolü de önemli. Tümden uyumaktansa bebişini görmek daha güzel bence ya🥲 paniklersen sakinleştirici ile uyutuyorlar zaten🥰

Ya bende valla bu konuda kararsizim. Genel anestezi ile doğumda biraz daha stres az olur diyorum.
Ama o zamanda sanki bebisimin dogum anına sahit olamamışım gibi hissederim diyorum.
Yok yok hiç öyle düşünme kuzum benim tansiyon yüksek diye spinal iğnesinden sonra sakinleştirici yapmışlar haberim yoktu uyumuşum bir uyandırdılar tam doğum anıydı kızımı gördüm öptüm foto falan çekindik sonra yine uyutmuşlar😅 bir uyandım odadayım :)

canım benim ilk sezeryanımda talihsizlikler yasadim 2 defa anestezi almak zorunda kaldm
(nedeni açıklama yapmasam daha iyi olur)
sonrasi 2.sezeryan oglum da yani
kesinlikle ben dayanamam bana koridorda genel anstezi verin oyle ameliyathaneye goturun diye yalvardm hatta agladim😅
piskolojim hazir degil dedim
sen dayanırsn cok guclu bir annesin o ani bir defa yaşıycaksın bebegini gormeni cok istiyorum inan guven bana bebegini gordukten sonra iyi olmzsan söz uyutucaz dedi
iyi ki iyi kiii doktorumu dinlemisim o an muazzam bir an hala heyecanlanirim o an aklima gelince oglun geliyo hazirmisin dedigin de basladm ben aglamaya cok harika bir an
sonrasi iyim uyutmayn beni dedim muzik actilar cok guzel gecti dogum
genel anesetezi etkisi cabuk geciyor agrilarini daha cabuk hissediyorsun
ama spinal de baya uzun suruyor o uyusuklugun gecmesi o arada bebegini rahat emzirip vakit gecirebiliyorsun 2 sezeryanim var bel agrim hic olmadi cok sukur
baş agrim da olmadi
sezeryan sonrası kahve ictim bitter cikolata ve bol su idrarla rahat atılıyor anestezi zaten
sezeryan sonra ilk ayaga kalks gercekten agrili yalan soyliyemiycem o ilk kalkisi yaptiktan sonrasi gayet rahat geciyor ne kadar cok yuruyus yapilirsa o kadar cabuk toparlanirsin

Freyja93 Freyja93 nasıl oldun canım, ağrın geçti mi?
Canım acile geldim sancım geçmeyince. Ultrasonda bişey gözükmedi rahim ağzı uzunluğu 5 cm çıktı. Ama nstye bağladılar sancı çıktı 😕 şimdi serum alıyorum tekrar nstye bakacaklar eğer yine sancım olursa yatış vereceklermiş 😕

Kızlar aklıma takılan bir şey var belki aranızda araştıran vardır. Hamileliğin ilk başlarında folik asit içilmesi gerekiyor hepimiz içtik buraya kadar tamam. Ama sonrasında folik asit içilmemesi gerekiyor fazlalığını önermiyorlar. E bize verilen multivitaminlere bakıyorum mesela benimki elenatal2 içinde yüksek oran olmasada folik asit var. Yani çözemedim içinde folik asit olmayana mı geçsem araştıran bilen var mı
Bunu 8.ayda sorman 😁 bizde daha aşı işlerini hazmedemedik bizi buna sokma lütfen 🤣🤣
İşin şakası bir yana multivitaminlerde bence günlük ihtiyaçtan fazlası yoktur öyle düşünüyorum

Kızlar bugün kontrolüm vardı 30. Haftada bebegin kilosu 1114 gram biraz küçük karniyla ayak kısmı. Baş kısmı normalmiş. Tansiyon takibi yapmamı istedi haftada bir gün de takip dedi kesin kilo aldıracak ne yiyebilirim

Canım acile geldim sancım geçmeyince. Ultrasonda bişey gözükmedi rahim ağzı uzunluğu 5 cm çıktı. Ama nstye bağladılar sancı çıktı 😕 şimdi serum alıyorum tekrar nstye bakacaklar eğer yine sancım olursa yatış vereceklermiş 😕
Ay çok geçmiş olsun kanka 😟 bizede haber et mutlaka inşallah serum iyi gelirde yatışa gerek kalmaz

İsteğe bağlı değil heralde artık eskiden öyleydi de şimdi genel yapılınca anestezi az miktarda da olsa bebeğe geçiyormuş birde anne bebek ilk temas yaşansın normale yakın olsun diye spinal yapılmasını istiyor sağlık bakanlığı diye biliyorum

Kızlar bugün kontrolüm vardı 30. Haftada bebegin kilosu 1114 gram biraz küçük karniyla ayak kısmı. Baş kısmı normalmiş. Tansiyon takibi yapmamı istedi haftada bir gün de takip dedi kesin kilo aldıracak ne yiyebilirim
Canım küçüklük neyden kaynaklıymış, beslenmeylemi alakalı?

Ne oldu canım ben kaçırmışım
Çok geçmiş olsun sakin ol gerginlikten de etkilenirler insan. İhtiyaç varsada yatış yapılır dinlenirsin canım,en iyisi hastanede olman💚

Canım küçüklük neyden kaynaklıymış, beslenmeylemi alakalı?
Ben kendimde zayıf biriyim 6 kilo anca aldım ama sen de zayıfsın mesela bebegin hatasıyla uyumlu diye hatırlıyorum doktor senin zayıflığından ya da genetik olabilir dedi perşembe günü dopler cekilecek bakılacak kan akımlarina filan plesantadan mi kaynakli diye nerrdeyse 2 3 hafta geriden çıktı

Ben kendimde zayıf biriyim 6 kilo anca aldım ama sen de zayıfsın mesela bebegin hatasıyla uyumlu diye hatırlıyorum doktor senin zayıflığından ya da genetik olabilir dedi perşembe günü dopler cekilecek bakılacak kan akımlarina filan plesantadan mi kaynakli diye nerrdeyse 2 3 hafta geriden çıktı
Daha önce varmıydı gerilik canım
Beslenme kaynaklı ise düzenli yediklerim benim klasik şeyler kahvaltıda 2 yumurta ve kaşar hep yiyorum,1 kase yoğurt 1 bardak süt gün içinde fix oluyor. Yağlı kuruyemişler ceviz badem.. muz
Son 2 3 haftadır balık yemeyede başladım doğuma kadr haftada 1 en az yerim gibi.

Back
X