- 16 Eylül 2024
- 5.603
- 4.988
- 88
- Konu Sahibi annabelica
-
- #4.501
Canim benim arastirmalarim sonucunda Türkiye de yapilan test sonuclarinda ciddi yanilmalar ciktigini öğrendim. Hatta yaptirdigim firmadaki beyfendi sey demisti isterseniz siz Ankaradasiniz Ankarada da var firmamız yaptirabiliriz hem daha uygun demisti. Ama devaminda, sonuclarina birsey diyemeyecegim guvenilirlik konusunda biraz sikayet var demisti.Bu arada kızlar ankarada intergen varmış nasıl olduğunu bilmiyorum ama baya övüyorlar, sonuçlarıda doğru çıkıyormuş, ankarada olanlar bilir belki
Benim o zamanki tüp bebek hamile kaldığım genetik testli değildiAilede genetik hastaliklar varsa veya farkli gebelik kaybi hiksyeleri varsa o zaman tam kapsamlisina bakiyoruz demisti benim görüştüğüm kisi benimde doktorum onermisti iki firma ben bunu secmistim olumsuz yorum yoktu hic diye. Ama benimde simdi bir kaynim var durumlar degisir mi nasil olur bilemiyorum. O zaman 16bine falan yaptırmıştık biz.
Ay saglikli çıksın test sonuçlarımız yeter ki gerisinin önemi yokbize bebislerimizi sağlıkla kolaylıkla kucagimiza almayi nasip etsin Allahım
Çok güzel anlattın canım evet doğru söylüyorsunBu sana kalmış canım, diyorsan ki ben erkenden her şeyi öğrenmek istiyorum yaptırabilirsin yahut başka türlü kararlar vermek istersen. Ben 5. ayda detaylı ultrason yaptırmak istiyorum, ikili test yaptırmayacağım; ilk gebeliğimde de saptanan oğlumun rahatsızlığı 11. Haftada öğrendim ve 11. Haftadan 33. Haftaya kadar 2 haftada bir perinatoloji kontrolüne gitmek zorunda kaldım, araştırma hastanesine sevk etmişlerdi bir de, çok zor şeyler yaşadım, ayrıca konsey de oluyordu ve 2 haftada 3 güne çıkıyordu kontrol, velhasıl-ı kelam nihayetinde anne karnında hiçbir müdahale edilmiyor ama kesinlikle detaylı ultrason çok mühim, çünkü doğum yapacağım hastaneyi ona göre seçmiştim, eğer bilmeseydim sorun olurdu, eve gelip başka şeyler yaşayabilirdik Allah korusun, herkese saygı duyuyorum, yaptırmak isteyen olabilir, yaptırmak istemeyen de olabilir
Şimdi ki aklım olsa, 2 haftada bir kontrole gidip kendimi strese sokmazdım, kolestazı da stres ve sıkıntıdan geçirdiğime inanıyorum. Olacak olan oluyor, takdir ve çaba kıymetli, Allah her şeyi bizim irademize bağlı kılmış. Takdir-i ilahi deyip de köşeye de çekilemezsin. Bu sebeple detaylı ultrason yaptıracağım, doğum sonrası beni neler bekliyor görmek için
Evet canım yerli firmalar öyle diyorlar bende bunu bilmiyordum sadece okumuştum ve acabamı demiştimCanim benim arastirmalarim sonucunda Türkiye de yapilan test sonuclarinda ciddi yanilmalar ciktigini öğrendim. Hatta yaptirdigim firmadaki beyfendi sey demisti isterseniz siz Ankaradasiniz Ankarada da var firmamız yaptirabiliriz hem daha uygun demisti. Ama devaminda, sonuclarina birsey diyemeyecegim guvenilirlik konusunda biraz sikayet var demisti.
bizim burda ikili tarama ultrason + kan verme 270€Fetal dna testi yurt disindaymissin yazmissin orada daha kolay yapiliyor diye biliyorum. Fetal yaptirinca 2li taramaya gerek yok eminim orda daha fazladir boyle seylerin fiyatlari.
Ben eger hastaneden dogum paketi alirsam hem 2li tarama hemde fetal dna yaptiracagim galiba. Fetal dna yi dr.umuz önerirse yaptiracagim aslında. Perinatologlar hemen oneriyor mu yoksa detayli usg bakiyorlar erken haftada o zamandan sonra gerek duyuyorlar mi bilmedigimden duruma gore sekillenecegiz galiba
Bence sen yurtdisinda isen kesinlikle yaptirmalisin fetal.
Bu arada kizlar Panaroma firması gayet iyi bir firma fetal dna konusunda. Sikayeti de hic yoktu ben yaptirdigimda. Hala da olmadigini düşünüyorum bakmadim ama.
Allah razı olsun evet gerçekten çok kötüyüm bu halde de çalışmak zorundayımÇok üzüldüm canım ya. Ben kusmuyorum ama bulantım gerçekten had safhada. Emzirdigim için ilaç da alamıyorum. Sen benden de kötüsün sanırım Allah yardımcın olsunKızımda da çok bulantım olmuştu ama ya bu kadar değildi ya da ben unuttum bilmiyorum. İki gündür iyice arttı 8+2 bugün azalmıyor hiç
Olabilir canim evet ondna en kapsamlisini istemislerdir belki de. İnşallah yavrularimiz saglikli olsunlar da vaktini zamanini doldurunca dünyaya gelsinlerBenim o zamanki tüp bebek hamile kaldığım genetik testli değildiondan muhtemelen istemiş olabilir canım geniş benden, çünkü tüp bebek doğal yolla olmadığı için, dışarda işlem gördüğünden öyle şeyler çıkabiliyormuş ortaya, bu sefer kafam bir tık daha rahat en azından genetik olarak sağlıklı transfer oldum
Amin canım inşallah, sütten ağzı yanan suyu üfleyerek içermiş ne derlerse tamam diyoruz valla
Aynen canim bence zaten belli miktar para verilecek yerlilere de ama güvenilirliği olmadiktan sonra neye yarar. En iyisi amerikaya gidenler sonra da fransaya gidenlermis diye arastirmistim o dönem.Evet canım yerli firmalar öyle diyorlar bende bunu bilmiyordum sadece okumuştum ve acabamı demiştim
Bizim burda da fetal dna 500 € canim ama bizde tl karşılığı epey bir yapiyor malum tl nin degersizlestigi zirve donemlerdeyiz. Bir asgari ucrete denk geliyor nerdeyse buradaki karsiligi...bizim burda ikili tarama ultrason + kan verme 270€
sadece detaylı ultrason 150€
fetal dna 500€ canım sence?
İnşallah canım inşallah ben herşeyden soğudum ağlıyorum sürekli dayanmıyorum artık ne ilaçlar ne de serumlar fayda etmiyor.Ben bi bebeğimi kaybettim hamileliğin en zor dönemlerini yaşadım tan rahata erdim derken bebeğimi kaybettim ,şimdi yine zor günler geçiriyorum inşallah bu sefer kucağıma alabilirim,Dua edin bana ne olurBi kaç hafta sonra azalacak canım bulantılarimiz sonra tamamen bitecek. Emin ol sonra unutulup gidiyor
Canım benim Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasınBen ilk gebeliğimde 7 ay boyunca kustum doğumumda 9 saat suni sancı çektim doğum sırasında cok kan kaybettim 3 gün kan takviyesi yapıyorlardı tansiyonum 16 ya çıkmıştı sürekli dil altı hapı alıyordum doğumdan 1 hafta sonra eşim motorsiklet kazası geçirdi ameliyat oldu yani hem hamileliğim hem doğumum hem lohusaliğım berbattı bende senin gibi kesinlikle bı daha çocuk getirmem diyordum ama şimdi 3. Coguma hamileyim Allah yardım ediyor bebeğin dogdukltan sonra herşeyi unutuyorsun
Canım fetal yaptır bence durumun varsa. Ama fetal yaptırınca da detaylı ultrason yine yaptırman gerekli bence. Fetal DNA testi sadece genetik hastalıkları ortaya koyuyor. Detaylıda tüm organlarına bakılıyor Allah korusun genetik olmasa da yine bir hastalık olabilir. Ben sana fetal+detaylı öneririmbizim burda ikili tarama ultrason + kan verme 270€
sadece detaylı ultrason 150€
fetal dna 500€ canım sence?
Ah ya çok üzüldüm çok zor annelik gerçekten. Allah yardımcın olsun. Geçecek hepsi çok az kaldı hamileliğin tadını çıkarmaya. Ama dayanmak da çok zor biliyorumİnşallah canım inşallah ben herşeyden soğudum ağlıyorum sürekli dayanmıyorum artık ne ilaçlar ne de serumlar fayda etmiyor.Ben bi bebeğimi kaybettim hamileliğin en zor dönemlerini yaşadım tan rahata erdim derken bebeğimi kaybettim ,şimdi yine zor günler geçiriyorum inşallah bu sefer kucağıma alabilirim,Dua edin bana ne olur
baya varmış ordada yaBizim burda da fetal dna 500 € canim ama bizde tl karşılığı epey bir yapiyor malum tl nin degersizlestigi zirve donemlerdeyiz. Bir asgari ucrete denk geliyor nerdeyse buradaki karsiligi...
Türkiye'de ikili taramayi devlette ücretsiz yapiyorlar ama tek basina guvenilir degil diye de doktorlar uyariyor. Bizimde kafalarimiz karisik yalniz degilsin
Kesinlikle haklısın canımCanım fetal yaptır bence durumun varsa. Ama fetal yaptırınca da detaylı ultrason yine yaptırman gerekli bence. Fetal DNA testi sadece genetik hastalıkları ortaya koyuyor. Detaylıda tüm organlarına bakılıyor Allah korusun genetik olmasa da yine bir hastalık olabilir. Ben sana fetal+detaylı öneririm
tamam canım çok teşekkür ederim yardım ediyorsunuz fikirlerinizle vallahCanım fetal yaptır bence durumun varsa. Ama fetal yaptırınca da detaylı ultrason yine yaptırman gerekli bence. Fetal DNA testi sadece genetik hastalıkları ortaya koyuyor. Detaylıda tüm organlarına bakılıyor Allah korusun genetik olmasa da yine bir hastalık olabilir. Ben sana fetal+detaylı öneririm
16 aylık bebeğimle her gün parktayiz 13 kg kucağımda sürekli zaten bir de mız mız bu günlerde tahammülüm de çok düşük bulantı yuzundenmerhaba kızlar bir gün kahverengi lekelenmem oldu birdaha olmadı çok şükür. siz günleri nasıl geçiriyorsunuz çalışanlar var görüyorum ama ben fazla ayakta kaldığım da ya da ne bileyim ağır bi dosyayı aldığımda vs belim karnım hemen ağrımaya başlıyo bu kadar hassas mı sizinde? doktorum devamlı yatma bunu istemeyiz hem kan akışı olmaz hemde stres olursun ama aktif te olma kendine çok dikkat et dedi ağır iş yapma merdiven çok çıkma ayakta kalma vs.
hani hep tutunacak olan tutunur diyordum da bu günlerde hissediyorum gerçekten ayakta kalınca vs hemen karnım belim ağrımaya başlıyor sizde durumlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?