Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
doğru söylüyorsun ben sadece yurt dışında yaşıyorum bizim burda isteye bağlı özelde yapıyorlar

doktor istemeyiz bu durumu demiş öyle demiştin sanki, korkutuyolar öyle olunca da bana çünkü korkulcak bişey yok demişti hatta seninkindende büyük bendeki ama geçicekk korkma sende:)

Evet, böyle büyük istemeyiz dedi, bir miktar büyük ama daha büyüklerini bile doğurttum sorunsuzca dedi, inşallah canım sen de kaç cm

Ben bunu bi sormam gerekiyor bunu yaptirmak isterim bende

KIZLAAAR size sorum var sizce "İkili tarama testi" yaptırmak gerekiyor mu gerekmiyormu bilmiyorum çok kararsızım 11.-14.haftada yapılıyor siz yaptırcakmısınız?

Bu sana kalmış canım, diyorsan ki ben erkenden her şeyi öğrenmek istiyorum yaptırabilirsin yahut başka türlü kararlar vermek istersen. Ben 5. ayda detaylı ultrason yaptırmak istiyorum, ikili test yaptırmayacağım; ilk gebeliğimde de saptanan oğlumun rahatsızlığı 11. Haftada öğrendim ve 11. Haftadan 33. Haftaya kadar 2 haftada bir perinatoloji kontrolüne gitmek zorunda kaldım, araştırma hastanesine sevk etmişlerdi bir de, çok zor şeyler yaşadım, ayrıca konsey de oluyordu ve 2 haftada 3 güne çıkıyordu kontrol, velhasıl-ı kelam nihayetinde anne karnında hiçbir müdahale edilmiyor ama kesinlikle detaylı ultrason çok mühim, çünkü doğum yapacağım hastaneyi ona göre seçmiştim, eğer bilmeseydim sorun olurdu, eve gelip başka şeyler yaşayabilirdik Allah korusun, herkese saygı duyuyorum, yaptırmak isteyen olabilir, yaptırmak istemeyen de olabilir

Şimdi ki aklım olsa, 2 haftada bir kontrole gidip kendimi strese sokmazdım, kolestazı da stres ve sıkıntıdan geçirdiğime inanıyorum. Olacak olan oluyor, takdir ve çaba kıymetli, Allah her şeyi bizim irademize bağlı kılmış. Takdir-i ilahi deyip de köşeye de çekilemezsin. Bu sebeple detaylı ultrason yaptıracağım, doğum sonrası beni neler bekliyor görmek için

2. 3. 4. Çocuğu yapanlar var bide nasıl yapıyorlar walla ben ilk çocuğum Allah izin verirse kucağıma alayım bu yeter bana. Çok zor yani hayattan soğudum.
Ben ilk gebeliğimde 7 ay boyunca kustum doğumumda 9 saat suni sancı çektim doğum sırasında cok kan kaybettim 3 gün kan takviyesi yapıyorlardı tansiyonum 16 ya çıkmıştı sürekli dil altı hapı alıyordum doğumdan 1 hafta sonra eşim motorsiklet kazası geçirdi ameliyat oldu yani hem hamileliğim hem doğumum hem lohusaliğım berbattı bende senin gibi kesinlikle bı daha çocuk getirmem diyordum ama şimdi 3. Coguma hamileyim Allah yardım ediyor bebeğin dogdukltan sonra herşeyi unutuyorsun

Kızlar selammm herkesee bugün kontrolüm vardı 9+5 olduk ben en baştan beri erkek hissediyorum ilk defa kız hissettim bugünde sizce kız mı erkek mi karından bakıldı tahmin yapabilirmisinizzz rica etsemm büyüdükçe meraklanmaya başladım

Eklentiler

• IMG_4189.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 46
ben de sizin gibi düşünüyorum,detaylı ultrason yaptırmayı düşünüyorum sadece

İkili tarama testinde tek ultrasonda baktırılıyor ve isteyen detaylı ultrason + kan verip baktırabiliyor bende sadece ultrason baktırsam yeterli olur mu sen nasıl yaptırcaksın?
Fetal dna testi yurt disindaymissin yazmissin orada daha kolay yapiliyor diye biliyorum. Fetal yaptirinca 2li taramaya gerek yok eminim orda daha fazladir boyle seylerin fiyatlari.
Ben eger hastaneden dogum paketi alirsam hem 2li tarama hemde fetal dna yaptiracagim galiba. Fetal dna yi dr.umuz önerirse yaptiracagim aslında. Perinatologlar hemen oneriyor mu yoksa detayli usg bakiyorlar erken haftada o zamandan sonra gerek duyuyorlar mi bilmedigimden duruma gore sekillenecegiz galiba
Bence sen yurtdisinda isen kesinlikle yaptirmalisin fetal.

Bu arada kizlar Panaroma firması gayet iyi bir firma fetal dna konusunda. Sikayeti de hic yoktu ben yaptirdigimda. Hala da olmadigini düşünüyorum bakmadim ama.

Aşkım panorama firma adı değil test adı diye biliyorum, panorama fetal dna’nın geniş kapsamlı olanı, amerikaya yollanıyor yapan firmanın adıda “Natera” testin adı panorama
Acaba ben mi yanlış biliyorum

Panorama natera iki ismi vardi ben 2024 kasımda yaptirmistim canim. Belki tek isme direkt nateraya düştülerse ismini su an bilmiyorum ama
Ben plus paket yaptırmıştım galiba en kapsamli olanin bir alt paketi. Yaptirdigimiz kisi en kapsamlisina gerek yok demisti.

Evet bende bir öncekide yaptırmak için araştırmıştım panorama test adı firma natera demişti doktorum, ondan aklımda kalmış birde dediğin gibi canım 3-4 tipi varmış, bana en geniş kapsamlısından demişti

Bu arada kızlar ankarada intergen varmış nasıl olduğunu bilmiyorum ama baya övüyorlar, sonuçlarıda doğru çıkıyormuş, ankarada olanlar bilir belki

Ailede genetik hastaliklar varsa veya farkli gebelik kaybi hikayeleri varsa o zaman tam kapsamlisina bakiyoruz demisti benim görüştüğüm kisi benimde doktorum onermisti iki firma ben bunu secmistim olumsuz yorum yoktu hic diye. Ama benimde simdi bir kaybım var durumlar degisir mi nasil olur bilemiyorum. O zaman 16bine falan yaptırmıştık biz.
Ay saglikli çıksın test sonuçlarımız yeter ki gerisinin önemi yok bize bebislerimizi sağlıkla kolaylıkla kucagimiza almayi nasip etsin Allahım

Evet, böyle büyük istemeyiz dedi, bir miktar büyük ama daha büyüklerini bile doğurttum sorunsuzca dedi, inşallah canım sen de kaç cm
bende 3,5 cm canım 8 haftalık şu an pzt gidicem kontrol etmek için çağırdı bakalım ne dicek en başından beri büyüklüğü aynıydı küçülmesini bekliyoruz işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…