- 23 Ekim 2024
- 3.765
- 5.884
- 73
- Konu Sahibi annabelica
-
- #4.481
Evet canım benim yapacak firmayı iyi seçmen lazım ama yerli firmalardan bazıları hatalı çıkarabiliyormuşben bunu bi soriym peki cinsiyeti kanda yüzde yüz doğru çıkıyor demi?
Özellikle genoks firması hakkında hep olumsuz şeyler vardıben bunu bi soriym peki cinsiyeti kanda yüzde yüz doğru çıkıyor demi?
doğru söylüyorsun ben sadece yurt dışında yaşıyorum bizim burda isteye bağlı özelde yapıyorlarTabiki canım ben çok gerekli buluyorum bu testleri. Risk yüksekse ileri tetkikler için bir yol açmış oluyor. Yok eltime komşuma görümceme riskli dediler çocuğu sağlıklı doğdu diye bu sitede konuşanlar oluyor. Hiç kulak asmamak lazımZaten bu test kimsenin çocuğuna hasta ya da değil diyen bir test değil. Ama riskin ne kadar az ya da çok olduğunu gösteriyor. Tıp bana ne diyorsa ben onun yanındayım. Bir de her türlü doğuracağım zaten diyenler var. Tabiki ona da saygılyım. Ama çocuk hasta olacaksa doğduğu günden itibaren özel gereksinimleri olacak. Buna da mutlaka hazırlıklı olmak gerekiyor. O yüzden ben doktorun önerisine göre ikili test nipty amniyosentez her türlü testin yapılmasını savunuyorum. Özelde takipliysen bile devlet Hastanesi'nde ücretsiz yaptırılabilir bu testler. Bi tüp kan verip ultrasona giricez sadece
ayy peki buna güvenerek cinsiyet partisi yapılır demiGaliba %70 %80 civarı falan canım
çok iyimiş ya teşekkür ederim canım bilgi içinEvet canım benim yapacak firmayı iyi seçmen lazım ama yerli firmalardan bazıları hatalı çıkarabiliyormuş
99% çıkıyor
doktor istemeyiz bu durumu demiş öyle demiştin sanki, korkutuyolar öyle olunca da bana çünkü korkulcak bişey yok demişti hatta seninkindende büyük bendeki ama geçicekk korkma sende:)
Ben bunu bi sormam gerekiyor bunu yaptirmak isterim bendeBu testi yaptırırsan ikili yaptirmiyorsun tabi canımpek çok hastalıkta %99 doğruluk oranı var. Ama bazı hastalıklarda bu oran %50ye kadar düşüyor. Hatalı sonuç alıp üzülen insanlar da gördüm bu sitede. Ama yine de günümüzde en basit ve doğruluk oranı yüksek test bu. Yaptırma imkanın varsa mutlaka araştır
ayy amin canım çok teşekkür ederim sizlerde atın elinize böyle ultrason resmi gectikce
Yapılır tabikiayy peki buna güvenerek cinsiyet partisi yapılır demi
KIZLAAAR size sorum var sizce "İkili tarama testi" yaptırmak gerekiyor mu gerekmiyormu bilmiyorum çok kararsızım11.-14.haftada yapılıyor siz yaptırcakmısınız?
Ben ilk gebeliğimde 7 ay boyunca kustum doğumumda 9 saat suni sancı çektim doğum sırasında cok kan kaybettim 3 gün kan takviyesi yapıyorlardı tansiyonum 16 ya çıkmıştı sürekli dil altı hapı alıyordum doğumdan 1 hafta sonra eşim motorsiklet kazası geçirdi ameliyat oldu yani hem hamileliğim hem doğumum hem lohusaliğım berbattı bende senin gibi kesinlikle bı daha çocuk getirmem diyordum ama şimdi 3. Coguma hamileyim Allah yardım ediyor bebeğin dogdukltan sonra herşeyi unutuyorsun2. 3. 4. Çocuğu yapanlar var bide nasıl yapıyorlar walla ben ilk çocuğum Allah izin verirse kucağıma alayım bu yeter bana. Çok zor yani hayattan soğudum.
ben de sizin gibi düşünüyorum,detaylı ultrason yaptırmayı düşünüyorum sadeceBu sana kalmış canım, diyorsan ki ben erkenden her şeyi öğrenmek istiyorum yaptırabilirsin yahut başka türlü kararlar vermek istersen. Ben 5. ayda detaylı ultrason yaptırmak istiyorum, ikili test yaptırmayacağım; ilk gebeliğimde de saptanan oğlumun rahatsızlığı 11. Haftada öğrendim ve 11. Haftadan 33. Haftaya kadar 2 haftada bir perinatoloji kontrolüne gitmek zorunda kaldım, araştırma hastanesine sevk etmişlerdi bir de, çok zor şeyler yaşadım, ayrıca konsey de oluyordu ve 2 haftada 3 güne çıkıyordu kontrol, velhasıl-ı kelam nihayetinde anne karnında hiçbir müdahale edilmiyor ama kesinlikle detaylı ultrason çok mühim, çünkü doğum yapacağım hastaneyi ona göre seçmiştim, eğer bilmeseydim sorun olurdu, eve gelip başka şeyler yaşayabilirdik Allah korusun, herkese saygı duyuyorum, yaptırmak isteyen olabilir, yaptırmak istemeyen de olabilir
Şimdi ki aklım olsa, 2 haftada bir kontrole gidip kendimi strese sokmazdım, kolestazı da stres ve sıkıntıdan geçirdiğime inanıyorum. Olacak olan oluyor, takdir ve çaba kıymetli, Allah her şeyi bizim irademize bağlı kılmış. Takdir-i ilahi deyip de köşeye de çekilemezsin. Bu sebeple detaylı ultrason yaptıracağım, doğum sonrası beni neler bekliyor görmek için
Fetal dna testi yurt disindaymissin yazmissin orada daha kolay yapiliyor diye biliyorum. Fetal yaptirinca 2li taramaya gerek yok eminim orda daha fazladir boyle seylerin fiyatlari.İkili tarama testinde tek ultrasonda baktırılıyor ve isteyen detaylı ultrason + kan verip baktırabiliyor bende sadece ultrason baktırsam yeterli olur mu sen nasıl yaptırcaksın?
Aşkım panorama firma adı değil test adı diye biliyorum, panorama fetal dna’nın geniş kapsamlı olanı, amerikaya yollanıyor yapan firmanın adıda “Natera” testin adı panoramaFetal dna testi yurt disindaymissin yazmissin orada daha kolay yapiliyor diye biliyorum. Fetal yaptirinca 2li taramaya gerek yok eminim orda daha fazladir boyle seylerin fiyatlari.
Ben eger hastaneden dogum paketi alirsam hem 2li tarama hemde fetal dna yaptiracagim galiba. Fetal dna yi dr.umuz önerirse yaptiracagim aslında. Perinatologlar hemen oneriyor mu yoksa detayli usg bakiyorlar erken haftada o zamandan sonra gerek duyuyorlar mi bilmedigimden duruma gore sekillenecegiz galiba
Bence sen yurtdisinda isen kesinlikle yaptirmalisin fetal.
Bu arada kizlar Panaroma firması gayet iyi bir firma fetal dna konusunda. Sikayeti de hic yoktu ben yaptirdigimda. Hala da olmadigini düşünüyorum bakmadim ama.
Panorama natera iki ismi vardi ben 2024 kasımda yaptirmistim canim. Belki tek isme direkt nateraya düştülerse ismini su an bilmiyorum amaAşkım panorama firma adı değil test adı diye biliyorum, panorama fetal dna’nın geniş kapsamlı olanı, amerikaya yollanıyor yapan firmanın adıda “Natera” testin adı panorama
Acaba ben mi yanlış biliyorum
Evet bende bir öncekide yaptırmak için araştırmıştım panorama test adı firma natera demişti doktorum, ondan aklımda kalmışPanorama natera iki ismi vardi ben 2024 kasımda yaptirmistim canim. Belki tek isme direkt nateraya düştülerse ismini su an bilmiyorum ama
Ben plus paket yaptırmıştım galiba en kapsamli olanin bir alt paketi. Yaptirdigimiz kisi en kapsamlisina gerek yok demisti.
Ailede genetik hastaliklar varsa veya farkli gebelik kaybi hikayeleri varsa o zaman tam kapsamlisina bakiyoruz demisti benim görüştüğüm kisi benimde doktorum onermisti iki firma ben bunu secmistim olumsuz yorum yoktu hic diye. Ama benimde simdi bir kaybım var durumlar degisir mi nasil olur bilemiyorum. O zaman 16bine falan yaptırmıştık biz.Evet bende bir öncekide yaptırmak için araştırmıştım panorama test adı firma natera demişti doktorum, ondan aklımda kalmışbirde dediğin gibi canım 3-4 tipi varmış, bana en geniş kapsamlısından demişti
bende 3,5 cm canım 8 haftalık şu an pzt gidicem kontrol etmek için çağırdı bakalım ne dicek en başından beri büyüklüğü aynıydı küçülmesini bekliyoruz işte :)Evet, böyle büyük istemeyiz dedi, bir miktar büyük ama daha büyüklerini bile doğurttum sorunsuzca dedi, inşallah canım sen de kaç cm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?