- 19 Aralık 2024
- 2.107
- 467
- 38
- 25
- Konu Sahibi annabelica
-
- #4.701
Daha erkenmiş dimi 4+5 de Yolk saç görmemem sizceDevlete gittim şehir hastanesi. Küçük olduğundandır 1 hafta bile o kadar fark ediyo ki ilk dönemlerde merak etmeyin
Evet 5,5-6. haftadan itibaren görünüyormuş öyle yazıyor siz daha erken girmişsiniz o yüzden kese bile görünmeyebilirdi merak etmeyinDaha erkenmiş dimi 4+5 de Yolk saç görmemem sizce
2. Gebeliğim endişeleniyorumEvet 5,5-6. haftadan itibaren görünüyormuş öyle yazıyor siz daha erken girmişsiniz o yüzden kese bile görünmeyebilirdi merak etmeyin
Olabilir canım takipte olacağım zaten ama bebeğin gelişimi açısından sıkıntı olursa diye korkuyorum tiroid hormonu özellikle beyin gelişimi açısından çok önemliymişCanım benim gebeliğin 7 haftasında tsh 2,56 çıkmıştı ve doktorum şöyle demişti. Aslında sınırda ama yine de ilaç başlayalım çünkü bu haftalarda betahcg hızla artmaya devam ettiği için tsh baskılanıyor. Biraz sonra betahcg artışı artık bu kadar hızlı artmayacak ve tsh serbest kalıp artacak. Senin de bu yüzden artmış olabilir.
Kimyasalın sebebi neydi canım acaba tsh yüzünden gelişimi durma gibi bi durum olur mu o yüzden soruyorum korktuğum için seni üzmeyi hiç istememCanım daha önce kimyasal geçirdiğimde benimde tsh gebeliğie bağlı yükselmişti çok endişelenmiştim ama şu dr u dinleyince rahatlamıştım sende bir dinle.zeka geriliği falan tiroid çok çok yükselirse ve uzun süre hiç tedavi edilmezse düşük bir ihtimalle olabilir diyor onu bile zayıf vir ihtimal görüyor korkma.
Benimde 4+5 deyken sadece kese göründü Yolk saç yoktu normal mi sizdBenim de geç döllenme canım dün doktora gittim sat a göre 7+1 olması gerekirken ultrasonda 6+0 çıktı. Vajinal bakınca kalp atışı duyduk. Karından kese ve embriyo gözüküyordu. Geçen hafta salı gittiğimde sadece kese gözükmüştü karından. Benim de kanda ilk öğrendiğimden itibaren endişelerim başlamıştı önce kimyasalsa diye korktum sonra dış gebelik midir diye sonra da ya kese boşsa kalp atışı yoksa diye korkmaya başladım. Hepimizde aynı korkular oluyor bence. Burda dertleşmek çok güzel ama her şeyi de fazla araştırmak,okumak iyi gelmiyor insanı ister istemez paniğe sevk edebiliyor bazı gördüğümüz şeyler. Betan gayet güzel artmış bence elindeki olumlu şeylere bakarak iyi düşün ben öyle yapmaya çalışmıştım biliyorum sabretmek çok zor. Sen de birkaç gün içinde doktora gidersen vajinalden kalp atışı dinleyebilirsin bence ama eğer duyulmazsa da korkma çünkü daha erken ve bazen 8. Haftada duyulmaya başlıyor özellikle bizim gibi geç döllenme durumlarında bu durum çok yaygın
Evet normal daha çok erken benim de gözükmedi ilk başta sadece kese vardı. Karından mı bakıldı vajinal mi ?Benimde 4+5 deyken sadece kese göründü Yolk saç yoktu normal mi sizd
Vajinal bakıldıEvet normal daha çok erken benim de gözükmedi ilk başta sadece kese vardı. Karından mı bakıldı vajinal mi ?
Canim şükür bizimde yolundaymis hersey. Doktorumuz bizimde sık kontrol istiyor. Haftaya yine cagirdi. 9.haftada kalp atışını takip ediyormus. O nedenle istedi benim kanama olmustu ya gecen muayeneden sonra dr daha cok o sebeple cagirdigini söyledi. İnşallah Allahım böyle saglikla devam edip saglikla kucagimiza almayi nasip eder bebeklerimizibabylovee canım naptın
Niye yukselir acaba durduk yere. Benim de 20sinde kan vermem gerekiyormus. Bende erken vermek istiyorum aslinda ne yalan soyleyeyim. 2.50 gibi biseydi benimde en sonki testte.Kızlar tsh değerim 3.97 t4 değerim 0.92 çıktı moralim çok bozuldu. Zaten 75 mg levotiron kullanıyordum. Dahiliyeye de gittim doz yükseltmedi ki normalde %25 arttırmam gerekirdi hamilelik olduğu için. 2 hafta önce baktırdığımda 2.06 çıkmıştı halbuki kısa sürede 2 katına çıkmış. Doktorlara da güvenemeyeceksek ne yapacağız bilmiyorum. Yarın 125 mg içip hafta içi 100 mg yapacağım. Canım çok sıkkın inşallah bir şey olmaz
Canım seninki küçük endişelenme. Benim birisi 7 cm ölçtü birisi 4 cm. 7 cm olan 5 cme düştü. Sadece biraz ağrılı oluyor benim doktorum da patlamasını istemiyorum dedi.Evet, sürekli ölçeceğiz endişelenme dedi, ilişkiyi yasakladı, patlatmamaya dikkat edelim dedi, 3. Ay sonrası küçülecektir dedi de işte bilmiyorum çok endişelendim, moralim bozuldu bebeğime bile odaklanamadım
Estağfurullah canım kimyasalın çokta sebebi aranmıyor 1 kez olunca dr un dediğine göre çoğu kadın farkında olmadan geçirirmiş adetim 5 6 gün gecikti sanarlarmış anlamazlarmış.benim betalarım 2 gebeliğimde de hep yüksek çıkardı kimyasalda 100 le öğrenmiştim düşüktü normale göre bunda 7530 la öğrendim mesela.beta düşük olunca genelde kimyasala dönüyor tsh ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden. Birde yaşım 38 kimyasal olma olasılığı artıyor tabi.Kimyasalın sebebi neydi canım acaba tsh yüzünden gelişimi durma gibi bi durum olur mu o yüzden soruyorum korktuğum için seni üzmeyi hiç istemem
Hayırlı uğurlu olsunHayırlı günler hanım. Ben de bugün kalp atışını gördüm çok şükür. Ama henüz küçük oldugu için cihazdan duyulmaz dedi doktor. 8.hafta gibi tekrar gideceğim inşallah. Sağlık ocağında kan vermem gerekiyormuş testler için. Aç veya tok nasıl gitmem gerekiyor? Hangi testler yapılıyor? Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.
Ocak başı :) ama sezeryan yada biraz erken doğum olursa aralık sonuda olabilir :) hayırlısı olsunBenim sat 2 Nisan Aralık mı Ocak mı annesi oluyorum
Sevindim canım herşeyin yolunda gitmesineCanim şükür bizimde yolundaymis hersey. Doktorumuz bizimde sık kontrol istiyor. Haftaya yine cagirdi. 9.haftada kalp atışını takip ediyormus. O nedenle istedi benim kanama olmustu ya gecen muayeneden sonra dr daha cok o sebeple cagirdigini söyledi. İnşallah Allahım böyle saglikla devam edip saglikla kucagimiza almayi nasip eder bebeklerimizi
Şeker de hafta ici saglik ocaginda verecegim galiba. Bugun hastane cok kalabalikti ve benim midem asiri rahatsiz oldu acliktan sabaha kadar uyuyamadigim icin dayanamadim test yaptirmadim.
Teşekkür ederim 4+5de kontrole gittim kesem vardı Yolk saç yoktu normal mi sizce??Ocak başı :) ama sezeryan yada biraz erken doğum olursa aralık sonuda olabilir :) hayırlısı olsun
Karından mı bakıldı ?Teşekkür ederim 4+5de kontrole gittim kesem vardı Yolk saç yoktu normal mi sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?