• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Bişey soracağım kızlar, ocak grubundayım bende normalde. 🙈 Ama son bi kaç gündür aralık annelerine sardım, mevsimbahar18 mevsimbahar18 oğlunu sağlıkla kucağına almana çook sevindim, Rabbim uzun ömürler versin umarım 🙏

@sepide @Cherry Mom benim şuanda mevcutta eşimden dolayı özel sağlık sigortam var, acıbademe de hiç gitmedim sebebini sormayın bilmiyorum, sanırım karşılamaz diye düşündüm 🙈 annelik teminatımda var, sencard üzerinden. Sorum şu aslında, karşılar mı? Yani özel erdem çamlıcaya gittim şu zamana kadar, tek memnun kaldığım doktor Adalet hanım oldu. Ama eşim geçende hiç acıbademe gelmedik bi.gitsen mi acaba deyince aklıma takıldı. Doğumum sezeryan ve devlette olacak büyük ihtimalle sadece şuanda muayene için görünmek istiyorum. Bilginiz var mı yardımcı olabilir misiniz?
Canım sencard dediğine göre bupa acıbadem sigortan var olarak anladım, ben gebelik başında ataşehir acıbademe gidiyordum ve muayenelerin %80 ini karşılıyordu. Yani ayrıntılı ultrasona mesela 3bin verdim hatırladığım kadarıyla sepide 11 bin gibi bişey vermişti. Gidip konuşmanda fayda var bence 🤗

Canım sencard dediğine göre bupa acıbadem sigortan var olarak anladım, ben gebelik başında ataşehir acıbademe gidiyordum ve muayenelerin %80 ini karşılıyordu. Yani ayrıntılı ultrasona mesela 3bin verdim hatırladığım kadarıyla sepide 11 bin gibi bişey vermişti. Gidip konuşmanda fayda var bence 🤗
Kendiminkini unutabilirim ama sepideyi asla 13.500 sigortası da var aghajs

Kızlar önceden normal doğum tecrübesi olanlar dikişler ne zaman iyileşiyor biliyor musunuz doktor kesin bir şey söyleyemem dedi birde eski haline dönecek mi böyle kalmayacak dimi 🤦‍♀️

Hoşgeldin canım
benim şuan özel sigortam yok başka bir hastaneden doğum paketm var .
Sadece yıllarca önce iş yerinin yaptırdığı acıbdem sigortam vardı o geçerli oluyordu bende o zamn bi erdeme bi acıbademe gidiyordum ikisinde de muayene hakkım vardı.
Benimde eşimden kaynaklı var ama dediğim gibi emin olamadım bi türlü
Bi arayıp sorayım yada görüşeyim en iyisi çok teşekkür ederim 😊

Birde ben şeker yüklemesi yaptırmadım, doktorum gerekli görmedi açıkçası ama evde takibini yapalım demişti. Ve beklediğimizden yüksek çıktı, dahiliye doktoruda bayağı kızdı neden yaptırmadığım için ve diyetisyene yönlendirdi. Devlette devam ettireceğim bu durumu açıkçası, sigortam karşılamıyor çünkü. Asıl sormak istediğim şu grupta şekeri yüksek olan arkadaşlar var diye biliyorum, diyet olarak nasıl uygulama yapıyorlar? Karbonhidratı kesip proteini mi arttırmam lazım yardımcı olabilir misiniz? En azından diyetisyene gidene kadar kendim başlamak istedim yavaştan

Ay çok heyecanlı 😍 ben de Salı günü gidicem doktora, 26 Kasım istiyorum ben de ama doktorum ne dicek bilemiyorum 😀 sen hazırlıkları tamamla, bir ayın kaldı 😀
Ay sorma sormaa hemde ne heyecanliii. Aslinda hepimiz birbirimizle ya ayni gunlerde haftaalrda yada birer ikiser hafta arayla dogurcaz ama iste net bir tarih duymadikca sanki daha aylar var gibi geliyor insana.
Kuzum sende 26 Kasım istiyorsan sende hazırlıklarını tamamla çünkü sana da 1 ay var 😁

Ay çok duygulandım kuzum yaaaa sağlıkla gelsin inşanlah doktorun neden erken alma kararı verdi normal doğumu düşünmüyormuydun
Canımmm çok çok sagol 🙏🙏🥰🥰
Amin sağlıkla gelsin oğluşum 🙏🙏😍
Canım benim şeker tansiyon serklaj falan derken artik doktorum benimde baya yiprandigimi soyledi. Sana çok yüklendik dedi.
O nedenle biraz erkende olsa alacagim dedi.
Benim özellikle bir dogum tercihim yok kuzum ama vajinal dogumdan bir tık çekindiğim de bir gercek tabi🥲

Canım benim şeker tansiyon serklaj falan derken artik doktorum benimde baya yiprandigimi soyledi. Sana çok yüklendik dedi.
Benim özellikle bir dogum tercihim yok kuzum ama vajinal dogumdan bir tık çekindiğim de bir gercek tabi🥲
Canimm bebisin de sen de saglikli olun da dogum kavusmaniza vesile olan bi yol sadece bence 🥰 nasil oldugunun cok da onemi yok 🥹

Ne çektirdi be anasına senin bebiş 😁doğduğunda bol bol öpüp acısını çıkarırsın rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsinnn 💕💕

Benimde eşimden kaynaklı var ama dediğim gibi emin olamadım bi türlü

Bi arayıp sorayım yada görüşeyim en iyisi çok teşekkür ederim 😊

Birde ben şeker yüklemesi yaptırmadım, doktorum gerekli görmedi açıkçası ama evde takibini yapalım demişti. Ve beklediğimizden yüksek çıktı, dahiliye doktoruda bayağı kızdı neden yaptırmadığım için ve diyetisyene yönlendirdi. Devlette devam ettireceğim bu durumu açıkçası, sigortam karşılamıyor çünkü. Asıl sormak istediğim şu grupta şekeri yüksek olan arkadaşlar var diye biliyorum, diyet olarak nasıl uygulama yapıyorlar? Karbonhidratı kesip proteini mi arttırmam lazım yardımcı olabilir misiniz? En azından diyetisyene gidene kadar kendim başlamak istedim yavaştan
Seker yüklemesi bence erken müdahale icin çok onemli keske yaptirsaydin😐
Bende gebelik şekeri var canım, özellikle beyazlardan uzak dur. Şeker ve beyaz un. Beyaz ekmek yasak direkt tam bugday ye.
Pirinc de yasak. Birde meyvelere dikkat etmen gerekiyor. Günde 1 porsiyon yaninda mutlaka süt grubu birseyle yemelisin. Süt yogurt kefir gibi seylerle ye meyveni. Direkt tatlı birsey hic yememeye çalış. En azindan kontrol altina alana kadar. Sonrasina bakarsin zamanla biraz acarsin belki diyeti.
Ekmekte her öğünde 2 dilim iznim var benim. Ama yavas yavas artirdim benimde bebegiminde kilosu eksik çünkü.
Aklima gelenler bunlar.
Yemen gerekenler de , peynir yumurta et tavuk balık süt vs vs bunlar faydali. Hemde tok tutar. 3 ana 3 ara öğün yap diyorlar bana ama 3 ara öğünü pek yapamiyorum.
Ben insülin de kullaniyorum.
Diyetle de ilerlemek bir tık zorluyor. Ama alıştım tabi daha 2 aylik falandik diyete basladigimizda.

Kızlar birde dün sünnet için ilk 48 saat öneriliyor dediler ama biz kabul etmedik ve fiyatını sorduk aşırı uçuk geldi
Makalelerde şöyle diyor en uygun zaman 0-2 ay, bunun içinde bir zaman seçilecekse de en uygunu 15-45 gün aralığı. Ki bunda da sarılık olmamış olacak, kilo 3'ün üzeri olacak, herhangi bir enfeksiyon vs olmayacak. İlk 48 saat diyeni ilk kez duydum

Canimm bebisin de sen de saglikli olun da dogum kavusmaniza vesile olan bi yol sadece bence 🥰 nasil oldugunun cok da onemi yok 🥹
Canımm bende aynı böyle düşünüyorum, sonucunda oglusumu kucagimiza saglikla alalim da 🙏 vajinal veya sezeryan hic farketmez 🙏💗 oğlumuz iyi olsun ben iyi olayim da 🤍

Ne çektirdi be anasına senin bebiş 😁doğduğunda bol bol öpüp acısını çıkarırsın rabbim sağlıcakla kucağına almak nasip etsinnn 💕💕
Ya sorma teyzesii 🥲🥲 oğluşum annesini epey stresten strese soktuu. O sağlıkla bi doğsun gelsin dee ben onun totosunu ısırcam artikk sart olduu😁🤤
Amin kuzumm cok sagol aminn.. hepimiz saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi🥰🙏

Back
X