- 23 Mart 2016
- 32.090
- 94.822
- 598
- Konu Sahibi annabelica
-
- #49.761
Senin cocuğun küçük canım haklısın,ne ara akşam oluyor bende anlamıyorum valla :/Valla evdeki günlük işleri yapmaktan çocuk bakmaktan ona zaman kalmıyor, napalım
Ayy ben kullanmaya başladım arada sızıntı şeklinde sıvı geliyor çamaşırımda leke kalıyor kuruma olmasın yumuşak kalsın diye kremleyip göğüs pedi kullanmaya başladım.Kızlar göğüs pedi süt filan gelirse emsin diye mi kullanılıyor peki göğüs kalkanına gerek var mi benim cahillik
Göğüs pedi memeden akan süt üstümüzü başımızı ıslatmasın diyeKızlar göğüs pedi süt filan gelirse emsin diye mi kullanılıyor peki göğüs kalkanına gerek var mi benim cahillik
Hakkaten ilkinde akşama kadar oturup bunları planlıyorduk, şimdi aralarda yapmaya çalışıyoruzSenin cocuğun küçük canım haklısın,ne ara akşam oluyor bende anlamıyorum valla :/
Hepsi de gerekli yani teşekkür ederim beni aydınlattığın icinGöğüs pedi memeden akan süt üstümüzü başımızı ıslatmasın diyekalkan ise yara olan ya da hassaslaşan meme uçlarına kıyaget temas etmesin diye bir de emzirmek için kullanılan kalkanlar var, onlar da yaralı ya da hassas meme ucuna direkt bebeğin ağzı değmeden emzirebilmek için
Ne demekHepsi de gerekli yani teşekkür ederim beni aydınlattığın icin
aslinda 30. haftada hastaneye yatisim yapildiginda da kasilma olmus megersem ama ben onu asagiya dogru baski var gibi tanimlamistim. simdi de bebegin hareketi mi sanci mi anlamiyordum ama hareketlerimi kisitliyor, karnim sertlesiyor ve arada ince bir sanci giriyor. kemik agrisi gibi degil, demek ki pelvisle ilgili degil.bilemedim tanimlayamiyorum da. doktorun korktugu kisalmaydi o da duzelmisCanım sen bizim yasadigimiz agriyi yeni yasamaya basladin galiba onu mu sancı sandın acaba
Ben mesela az önce koltuktan yattigim yerden kalkamadim. Esim yardim etmese kalkamiyordum kalakaldim oyle kipirdayamadim. Alt kemiklerdeki agri kasıklarda baskı bunlar bende uzun zamandir var.
Bebis gelmeye niyetli degil zorlama annesi
Canımm çok çok sevindim yaaMerhaba kızlar
Çok şükür olumsuz bir haber yok
Oğlumun suyu hala azmış ama kan akımı iyi olduğu için beklemedeyiz hala. Geçen hafta belki yarın için doğuma alabilirim demişti ama bu hafta suyu bitse bile kan akımı iyi olduğu sürece bekleyelim dedi. NST de 20 dk içinde iki tane 50ye yakın sancım çıkınca bir 20dk daha tuttu. Onda da bir kere daha çıktı ama sıkıntı yok dedi. Zaten farkediyorum karnımın sağ tarafı sertleşiyor sancı yükselince. Cuma günü yeniden gideceğiz. Sıkıntı çıkmazsa haftaya Cuma yani 14 Kasımda 36+4te alabiliriz dedi. Çok bir şey demedim de sıkıntı olmazsa Pazartesiyi yani 37+0ı bekleyelim diye soracağım.
Bu arada oğlum 2000gr olmak üzere kızım da 2200gr. Dün doktorum ikiz doğurtmuştu onu da sordum. 36ya yaklaşmışlar ve 1950ye 2200 doğmuşlar. Yoğunbakıma da alınmamışlar. Bu da bana umut oldu
Ahaha tabi ki ben varım alışverişe de en son başladım hastane çantasını da en son ben yapıcam gibiHazırlamayan kaç kişi kaldık hatta çamaşırları bile yıkamayanvar demi yoksa panik olcam
cok haklisin canim, ben kilosunu takmiyorum sinirin altinda olmasin da..Canım bu konuda bence kimsenin söylediğini olumlu yada olumsuz takmamak lazım. Çünkü her bünye farklı olduğu gibi her gebenin yaşadıklarıda farklı. Mesela benim şekerim çıktı ve bebeğim hep önden gidiyor. Şuan tam 36+3teyim ve bebeğim tam 2999 gr çıktı. Ve biliyorum ki sağlıklı bir kilo değil bu. Sancılarım oluyor ama dr dayan çünkü ciğerleri gelişmedi daha diyor. Aynı zamanda başka bir gebe ile kıyaslamak bir yana pazar günü hareket duymama şikayeti ile gittiğim hastanede kendi doktorum değil nöbetçi doktorun söylediği sözde şuydu bebek o kadar zayıf kalmış ki suyun içinde yüzüyor tabi anlamazsın hareketlerini dedi. Dünde kendi doktoruma gittim neresi zayıfmış bu bebeğin dedi. Yani bırak başka gebeleri doktorlar bile her zaman farklı şeyler söylüyorlar. Sen kilo olarak değilde organ gelişimi ciğer gelişimi bunlara odaklan kendini böyle şeylerle hiiiiiççççç üzme bencebirde unutmaki anne babanın genetiğinede bağlı oluyor bazen. varsın zayıf olsunlar ama sağlıklı birey olsunlar Hepimiz inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi
Canım bir şey daha sorayım seni bulmuşkenNe demekGöğüs pedi mutlak gerekli ama diğerlerine gerek duyarsan alırsın bence. Belki ihtiyacın olmaz.
Aynen öyle canım her kafadan bir ses çıkıyor, buna doktorlarda dahilcok haklisin canim, ben kilosunu takmiyorum sinirin altinda olmasin da..
kendim icin demedim.bana en son 32. haftada kilosunu soylediler simdi 35. haftadayim ve bilmiyorum da bi arkadas 35. haftada 2300 gr cok gelismemis yazmis, baskasi da 2600e minyon demis diye dedim. onemli olan iyi gelismeleri ve saglikli olmalari tabii
Allahım sağlıkla kurtarsın sizi canımMerhaba kızlar
Çok şükür olumsuz bir haber yok
Oğlumun suyu hala azmış ama kan akımı iyi olduğu için beklemedeyiz hala. Geçen hafta belki yarın için doğuma alabilirim demişti ama bu hafta suyu bitse bile kan akımı iyi olduğu sürece bekleyelim dedi. NST de 20 dk içinde iki tane 50ye yakın sancım çıkınca bir 20dk daha tuttu. Onda da bir kere daha çıktı ama sıkıntı yok dedi. Zaten farkediyorum karnımın sağ tarafı sertleşiyor sancı yükselince. Cuma günü yeniden gideceğiz. Sıkıntı çıkmazsa haftaya Cuma yani 14 Kasımda 36+4te alabiliriz dedi. Çok bir şey demedim de sıkıntı olmazsa Pazartesiyi yani 37+0ı bekleyelim diye soracağım.
Bu arada oğlum 2000gr olmak üzere kızım da 2200gr. Dün doktorum ikiz doğurtmuştu onu da sordum. 36ya yaklaşmışlar ve 1950ye 2200 doğmuşlar. Yoğunbakıma da alınmamışlar. Bu da bana umut oldu
Ben artırdımazaltıym bari
Sen benim fotograf cekemeyen versiyonumsum. En son 26.haftada falandim heralde yarin foto cekiyoruz tamam mi diye bir yola girdik esimle, iste bu haftalara geldik hala çekemedikOlsun bak bir iş çıkmış aradanben bebeğin eşyalarını yıkadım ütüledim ama gerisini getiremedim. Çünkü günlük işlerden zaman ve enerji kalmıyor (( her hafta bu haftasonu yapıcam diyip yine yapmıyorum
Benimde 34+6 da kontrolüm vardı herşey yolunda idi 66 gram almış sadece 2 hafta da bende şaşırdım görünen herşey normal doktor da anlam veremedi bence iki haftanda bir gidiyordum. İki haftayı beklemeyelim dedi 9.gün tekrar gel dedi gelişime bakalım dedi. Perşembe gideceğim bakalım ne çıkacak. Ben beslenmeme önem verip arttırdım çünkü hiç önemsemiyordum ve herşey yolunda diye çok yememeye çalışıyordum. Boyu normal. 45 cm olmuş. Şuan da 36 oldum. Bakalım perşembe ne olmuş olacak. Gebeliğim boyunca bu kadar hiç yemeyip dikkat etmemiştim. Kilosu 2.066 gram. 36 ya girdik ve karnım acayip sertleşti neler oluyor anlamıyorum.Kızlar artık kontrole haftada 1 gidiyorum. Geçen haftaya göre sadece 50gr almış gözüküyor doktor hiç yorum bile yapmadı bu konuyla alakalı ama ben tedirgin oldum. Ölçümün yanlış olma ihtimali var mı? 35.haftadayım
Sağlıkla zamanında al kucağına inşallah çokta birşey kalmamış sabret prensesTeyzeler canlarım herkese merhabaherkes mükemmel huzurlu bir hamilelik diliyorum 34. haftadayım, yaklaşık bir haftadır alt taraf ağrılarımla uğraşırken (yürürken-oturup kalkarken-yatakta dönerken vs) iki gün önce pembemsi akıntım oldu gecenin bir köründe, sonra durdu devam etmedi sabahı bekledim yine bir şey yok akşam üstü ıslaklıkla tuvalete gittim kırmızı kanamam olduğunu gördüm fakat aktif devam etmiyordu doktoruma yazdım koş gel dedi gittim (bilmeyenler için 20. Haftada acil serklaj olmuştum kısalmadan dolayı) neyse bebiş gayet iyiydi ama kafasını dikişin oraya dayamış yaramaz kızım bide utanmıyor oynatıyor neyse doktorum doğuma dönüşmemesi için önlem alalım dedi 2 gündür hastanede yatıyordum, sizleri korkutmamak için güzel neticeler olmasını bekledim 24 saat süren magnezyum serumu, bir doz ciğer geliştirici, antibiyotik serum, nidicart kullandım, nstde sancım çıkmadı hiç yarın taburcuyuz inşallah güzel dualarınızı bekliyoruz bu yavrucak en az 2 hafta daha durmalı dedi doktorumuz o da küvöze girmeden evine gidebilmesi içinmiş hepinizi öpüyoruz bize dua edin lütfen ben her okuduğum derde sıkıntıya ediyorum canlarım
İnşallah canım hepimiz zamanında alalım inşallahSağlıkla zamanında al kucağına inşallah çokta birşey kalmamış sabret prenses
Yaramaz prenses ya yüreğime indi okurken. Azıcık daha beklesin annesini üzmesin. Dualarımız seninle kuzum 2 hafta daha dayanacak inşallah pozitif enerjini koruTeyzeler canlarım herkese merhabaherkes mükemmel huzurlu bir hamilelik diliyorum 34. haftadayım, yaklaşık bir haftadır alt taraf ağrılarımla uğraşırken (yürürken-oturup kalkarken-yatakta dönerken vs) iki gün önce pembemsi akıntım oldu gecenin bir köründe, sonra durdu devam etmedi sabahı bekledim yine bir şey yok akşam üstü ıslaklıkla tuvalete gittim kırmızı kanamam olduğunu gördüm fakat aktif devam etmiyordu doktoruma yazdım koş gel dedi gittim (bilmeyenler için 20. Haftada acil serklaj olmuştum kısalmadan dolayı) neyse bebiş gayet iyiydi ama kafasını dikişin oraya dayamış yaramaz kızım bide utanmıyor oynatıyor neyse doktorum doğuma dönüşmemesi için önlem alalım dedi 2 gündür hastanede yatıyordum, sizleri korkutmamak için güzel neticeler olmasını bekledim 24 saat süren magnezyum serumu, bir doz ciğer geliştirici, antibiyotik serum, nidicart kullandım, nstde sancım çıkmadı hiç yarın taburcuyuz inşallah güzel dualarınızı bekliyoruz bu yavrucak en az 2 hafta daha durmalı dedi doktorumuz o da küvöze girmeden evine gidebilmesi içinmiş hepinizi öpüyoruz bize dua edin lütfen ben her okuduğum derde sıkıntıya ediyorum canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?