- 23 Haziran 2025
- 517
- 961
- 18
- 34
- Konu Sahibi annabelica
-
- #49.721
Akşama doğru bir tık açıldı sanki, ama sabah gerçekten ağlamak üzereydim. Yarın sabah nasıl olacak bakalım, yataktan kalkınca ve tuvaletten kalkınca oluyor genelde. Aman normalse sorun yok, bebek kanala girdi falan mı dedim. Bildiğimden değil de işte duyduğumdanAyy maalesef normalmiş bunlar ve doğumdan sonra geçiyormuş, aslında benim geçer gibi olmuştu çok hafiflemişti ağrım ama ters harekette yine fazlasıyla ağrı yaptı. Bebk büyüdükçe baskı yapacakmış bağlar daha da açılacağı için ağrı olacakmış doktorm söyledi kızlar. Hayırlısıyla bir doğuralım da büyüynce sorarız hesabını
Canım sen bizim yasadigimiz agriyi yeni yasamaya basladin galiba onu mu sancı sandın acabaSizler öyle yazınca kaçıncı hafta hamilelikte diye bakıyorum, kendimle kiyasliyorum falan..
Nst normal çıktı, rahim de 3cm olmuş çok iyi dedi ama ben kasılma hissediyorum dedim. Kafası aşağıda ve hareket ettiriyor ondan belki aşağıya baskı hissediyorsundur dedi.ben iyi görüyorum ama senin hissiyatın da önemli dedi.cuma günü yine gidicem.
Oturmaya ayağa kalkmaya korkuyorum dedim.kalk/otur sorun yok dedi. Gidip geldikten sonra şimdi daha rahat hareket ediyorum
Canım bu konuda bence kimsenin söylediğini olumlu yada olumsuz takmamak lazım. Çünkü her bünye farklı olduğu gibi her gebenin yaşadıklarıda farklı. Mesela benim şekerim çıktı ve bebeğim hep önden gidiyor. Şuan tam 36+3teyim ve bebeğim tam 2999 gr çıktı. Ve biliyorum ki sağlıklı bir kilo değil bu. Sancılarım oluyor ama dr dayan çünkü ciğerleri gelişmedi daha diyor. Aynı zamanda başka bir gebe ile kıyaslamak bir yana pazar günü hareket duymama şikayeti ile gittiğim hastanede kendi doktorum değil nöbetçi doktorun söylediği sözde şuydu bebek o kadar zayıf kalmış ki suyun içinde yüzüyor tabi anlamazsın hareketlerini dedi. Dünde kendi doktoruma gittim neresi zayıfmış bu bebeğin dedi. Yani bırak başka gebeleri doktorlar bile her zaman farklı şeyler söylüyorlar. Sen kilo olarak değilde organ gelişimi ciğer gelişimi bunlara odaklan kendini böyle şeylerle hiiiiiççççç üzme benceHerkes tabi ki telaşlı ve endişeli.hele ki bebekle ilgili durumlar söz konusu olunca. Ama yani insanlar tuhaf. Biri şey yazmış 35.haftada 2600 kilo bebeğim çok minyon demiş.bir şey söylerken başkalarını da düşünmek gerekiyor. Bu sefer bebeginin kilosu daha da az olan bizler de daha da endişeleniyoruz doğal olarak
Bende gebeliğimden beri ilk defa 35. Haftada boyattım canım. Öncesinde hiç boyamadımKızlar ya ben 1 yıldır hiç kuaföre gitmedim. Ama doğumdan önce bir gidesim var, yarın hatta. Tepemde beyazlarım var, saçımı da boyatmak istiyorum. Bu konuda da uzmanlar tabi ki ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı ilk trimesterden sonra sorun olmayacağını söylüyor. Siz naptınız bu süreçte? Boyattınız mı hiç ?
Canım sen neden endişeleniyorsun kimseyle kıyaslama herkesin hamileliği farklı yani bide iki gün bile olsa fark ediyor bebeğini sağlıkla alırsın inşallah sen böyle diyince bende senin bebeğinin kilosunu ve gününü merak ettimSizler öyle yazınca kaçıncı hafta hamilelikte diye bakıyorum, kendimle kiyasliyorum falan..
Nst normal çıktı, rahim de 3cm olmuş çok iyi dedi ama ben kasılma hissediyorum dedim. Kafası aşağıda ve hareket ettiriyor ondan belki aşağıya baskı hissediyorsundur dedi.ben iyi görüyorum ama senin hissiyatın da önemli dedi.cuma günü yine gidicem.
Oturmaya ayağa kalkmaya korkuyorum dedim.kalk/otur sorun yok dedi. Gidip geldikten sonra şimdi daha rahat hareket ediyorum
Söyleseydin keske bence uyarı gibi olurduYa ben bunu söylicektim ama heves kurmak istememiştim. Bir kaç doktor denk geldi, çene göğse yakın duruyormuş junolarda, o yüzden tavsiye edilmiyor. Çünkü düz sert zeminde uyuması lazım havayolunun kapanmaması için. Neyse para vermemişsin allahtanreflü yatağını ben ebebekten almıştım ordaki markalardan. Ama benim bebeğim çok kusuyordu, reflüsü yoksa almak çok anlamlı mı bilemedim. İhtiyaç olursa koşar alır eşin bence.
Sebebi hakkında bir şey söylemedi mi canım? Birde bu ilk defa olan bir durum mu önceki haftalarda düzenli artar mıydı kilosu?Kızlar ya ben de bugün kontrole gittim 35 haftalığım bebek 2.200 olmuş neredeyse önceki haftadan beri çok almamış doktor da 37 de alabileceğini söyledi bu durum devam ederse çok üzüldüm evet ilk sezeryandı zaten 38de alınacaktı ama almaması üzdü..
Yani cümlenin sonuna gelene kadr eminim herkes bi şok olmuştur demiSancım var,doktora gittim, her an doğurabilirim ya da bebisin boyunu kilosunu söyleyenlerin hemen ilk sayfaya gidip bilgilerine bakiyorum
Selam canım dr lar engel bir durum olmadıkça dönmesini 38 e kadar bekliyor ben böyle örnekler gördüm döner inşallah diyelim ama dönmezsede sezeryan olursun bilemezsin ki hangi doğum daha iyi geçecek senin içinKızlar şu an 33. Hafta içindeyim perinatoloji takipli oldugum icin her hafta kontrole gidiyorum onceden bas gelisti simdi bebeğim 3 haftadır filan makat gelisi yönünde daha dönme ihtimali var mı tekrar bas gelis yönünde?
Anladım kuzum inşallah döner dönmezsede artık sezeryanaSelam canım dr lar engel bir durum olmadıkça dönmesini 38 e kadar bekliyor ben böyle örnekler gördüm döner inşallah diyelim ama dönmezsede sezeryan olursun bilemezsin ki hangi doğum daha iyi geçecek senin içinkader kısmet
Ay evett ne var ben ilk doğumda normal olsun diye çok çırpınmıştım nasip olmadı sezeryan oldum ama çok çok rahat geçirdm oyüzden bilemiyoruz hangisi bizim için en uygun rahat olacakAnladım kuzum inşallah döner dönmezsede artık sezeryana
Ben daha önce de yazmıştım burada bir arkadaş sormuştu, Phyto marka boya ile iki defa boyadım evde. Kokusu yok denecek kadar az. Bitkisel ağırlıklı. Annenin kendini iyi hissetmesi de önemli tabi psikolojik olarakKızlar ya ben 1 yıldır hiç kuaföre gitmedim. Ama doğumdan önce bir gidesim var, yarın hatta. Tepemde beyazlarım var, saçımı da boyatmak istiyorum. Bu konuda da uzmanlar tabi ki ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı ilk trimesterden sonra sorun olmayacağını söylüyor. Siz naptınız bu süreçte? Boyattınız mı hiç ?
Tabii nasıl istersen.. çantanı hazırladın mı? Ben henüz hazırlamadımSöyleseydin keske bence uyarı gibi olurdu
Sahsen ben mantikli bulamadim junoyu. Hic almaya gerek yok almayanlar eksiklik hissetmesin vallahi.
Reflü yatagini da alma amacim gece uyurken ben de biraz olsun rahat edeyim diyeonda yatırırım
İyi mi yaptım kötümü yaptım diye düşünürken tekrar beyazlatacanKızlar ya ben 1 yıldır hiç kuaföre gitmedim. Ama doğumdan önce bir gidesim var, yarın hatta. Tepemde beyazlarım var, saçımı da boyatmak istiyorum. Bu konuda da uzmanlar tabi ki ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı ilk trimesterden sonra sorun olmayacağını söylüyor. Siz naptınız bu süreçte? Boyattınız mı hiç ?
Hazırlamayan kaç kişi kaldık hatta çamaşırları bile yıkamayanTabii nasıl istersen.. çantanı hazırladın mı? Ben henüz hazırlamadım
İyi mi yaptım kötümü yaptım diye düşünürken tekrar beyazlatacan
Ben senle ufak konuşmamızdan sonra frenledimHazırlamayan kaç kişi kaldık hatta çamaşırları bile yıkamayanvar demi yoksa panik olcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?