- 25 Şubat 2025
- 503
- 421
- 18
- 34
- Konu Sahibi annabelica
- #8.241
Neyi kaçırdım ben gorememistim özür dilerim kuzumKızlar bana hiç yorum yapıp tahminde bulunmadınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neyi kaçırdım ben gorememistim özür dilerim kuzumKızlar bana hiç yorum yapıp tahminde bulunmadınız
Benim ortalama 5 dk sürüyor hem kalp atışı hem genel el, ayak, burun vs gösteriyor. Geçen hafta 11+4'te gitmiştim ben o kadar hareket etti ki ölçümleri bile zor aldı. Kaldı ki el, ayak vs oluştu artık.Kızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
10 sn tuttu ve bebeğim asla hareket etmedi o sürede artık uyuyor muydu bilmiyorum zaten hareketini görecek kadar da zaman geçmedi yani 10 sn içinde durdurup kalp de dinletti zaten .Ya zaten ben anlamadım yani 12 haftalık bebeğin nasıl daha eli kolu oluşmadı diyor .E ben ayın 10unda perinatologa gideceğim diğer 2 bebeklerimdeki bulgulara bakılacak .6 parmak böbrek gelişmemesi ayaklarda içe dönüklük ellerde hareket kısıtlılığı vardı .O zaman bu doktor neye bakacak yani oluşmuyorsa .peki 2 li tarama yaptırdınız mı? Yaptırmayınca burun kemiği ve ensesine bakmıyorlar mı yani ama genel olarak sağlığına bakması gerekmiyor mu ben bu testleri yaptırmak zorunda değilim kiBenim ortalama 5 dk sürüyor hem kalp atışı hem genel el, ayak, burun vs gösteriyor. Geçen hafta 11+4'te gitmiştim ben o kadar hareket etti ki ölçümleri bile zor aldı. Kaldı ki el, ayak vs oluştu artık.
Ben ikili test yaptırdım, testi yaptırmadan önce doktorum burun kemiğine, ensesine baktı genel durumuna bakıp raporladı ve ikiliye gönderdi. Bence de haklısınız, tercih meselesi sonuçta bilmek istemeyen de oluyor ama 10 sn bana çok kısa geldi. Başka bir doktora gitmeniz iyi olmuş10 sn tuttu ve bebeğim asla hareket etmedi o sürede artık uyuyor muydu bilmiyorum zaten hareketini görecek kadar da zaman geçmedi yani 10 sn içinde durdurup kalp de dinletti zaten .Ya zaten ben anlamadım yani 12 haftalık bebeğin nasıl daha eli kolu oluşmadı diyor .E ben ayın 10unda perinatologa gideceğim diğer 2 bebeklerimdeki bulgulara bakılacak .6 parmak böbrek gelişmemesi ayaklarda içe dönüklük ellerde hareket kısıtlılığı vardı .O zaman bu doktor neye bakacak yani oluşmuyorsa .peki 2 li tarama yaptırdınız mı? Yaptırmayınca burun kemiği ve ensesine bakmıyorlar mı yani ama genel olarak sağlığına bakması gerekmiyor mu ben bu testleri yaptırmak zorunda değilim ki
1-2 haftaya rahatlarsın inşallah. 2 ve 3. Trimesterda keyifle geçsin hamileliğinÇoğunlukla serum alıyorum kuzum haftada 2 kez filan. Yiyebildiğim şeyler çok kısıtlı, ilk zamanlar sabahları kaşarlı tost yiyordum midem onu da kabul etmeyince şimdi sadece peynir ekmek yiyorum. Gündüzde makarna ya da haşlanmış patates yiyebiliyorummeyve de midemi bulandırıyor özellikle tatlı meyveler. Erik yiyorum bazen bide portakal. Mide yanması da oluyor kuzum ama sürekli katı beslenince kabızlık daha çok etkilemeye başladı
umarım ilk trimester bitince hepsi geçer
![]()
Evet ilk tercihim onlar oluyor ama dediğin gibi bazen insanın canı istiyor sanırım aşerme dedikleri şey buBen hamile kalmadan önce hiç eve paket cips alıp yemezdim arada arkadaşlarla oturduğumuzda bi kaç tane yerdim ama daha 6. Haftamda cips aşerdim ve yedim sonuçta her gün sürekli yemiyoruz
Hele dün bir arkadaşımızın eşi 6 aylık hamileymiş onu sigara içerken gördüm onu görünce cips yediğim için o kadar vicdan azabı çekmeme de gerek yokmuş dedim
Hala canım ara ara çekiyor bende daha sağlıklı olan alternatiflerine yöneldim züber gibi katkısız sağlıklı paketli gıdalar tüketmeye çalışıyorum sende öyle yapabilirsin belki![]()
Evet ilk tercihim onlar oluyor ama dediğin gibi bazen insanın canı istiyor sanırım aşerme dedikleri şey buBen hamile kalmadan önce hiç eve paket cips alıp yemezdim arada arkadaşlarla oturduğumuzda bi kaç tane yerdim ama daha 6. Haftamda cips aşerdim ve yedim sonuçta her gün sürekli yemiyoruz
Hele dün bir arkadaşımızın eşi 6 aylık hamileymiş onu sigara içerken gördüm onu görünce cips yediğim için o kadar vicdan azabı çekmeme de gerek yokmuş dedim
Hala canım ara ara çekiyor bende daha sağlıklı olan alternatiflerine yöneldim züber gibi katkısız sağlıklı paketli gıdalar tüketmeye çalışıyorum sende öyle yapabilirsin belki![]()
Evet detaylıyı mutlaka yaptıracağım zaten. Tarama ve nipt konusunda karar veremedimDetaylı zaten yapılacak en azndan nipt yüzde 99 oranında doğru sonuç veriyor kromozomal sıkıntı var mı yok mu diye detaylida da organlara bakar için rahatlar bı nebze
Evet bir daha da gitmeyeceğim buraya çünkü gerçekten çok umursamaz yani .Allaha emanet ilerliyoruz .Ki benim çok kötü tecrübelerim oldu geçmişte .Biraz hareketlerini incele ne bilim yani bak elini kolunu nasıl hareket ettiriyor vs.eşim gelemedi ona video çektirdim inan video 20 sn ve yarısından çoğu kalp atışı zaten .Ben ikili test yaptırdım, testi yaptırmadan önce doktorum burun kemiğine, ensesine baktı genel durumuna bakıp raporladı ve ikiliye gönderdi. Bence de haklısınız, tercih meselesi sonuçta bilmek istemeyen de oluyor ama 10 sn bana çok kısa geldi. Başka bir doktora gitmeniz iyi olmuş
Senin de mide bulantısı zorlu geçiyordu dimiBen canım isteyerek haftalardır birşey yemedim desem. Ama canım istese arada yerdim ve hiç vicdan azabim olmazdı![]()
Ay bu iradeden keşke bende de olsaCanım hiç ağzıma sürmem zaten iştahımı da çekmiyor bence hiç yeme
Evet canım bu yüzden detaylı ultrasonu mutlaka yaptıracağım zatenBazi hastaliklar var ki bilinince dogumdan sonra bebegi direkt cocuk doktoruna götürüyorsun tedavi icin Allah korusun hic biri olmasin insallah bebislerimizde... tercih meselesi canim tabiki nasil istersen. Hic birsey bilmeden ilerlemek de strese sokmaz mi bilemedim. Zor kararlar yaa
Maşallah büyümüş. Doktoruna probiyotik takviyesini danış canım gaz ve sindirim problemin için. Ben sormuştum ilk trimester için vermedi ama senin büyümüş belki verir12+6 canm
Yanlış yorumlamıyorsam testin gayet iyi o alttaki siyah çubuğun yeşil alanda kalıyor olması lazım seninki de bayağı aşağıdaKızlar ikili test yorumlayabilecek olan var mı? Değerin altındadır demek iyi değil mi?
Bu bahsettiğin özel hastane mi canım ? Benim doktorum en az 15-20 dakika muayene ediyor. ama ayaklarının içi dönüklüğünü görebilirler mi o konuda bir fikrim yok Yani evet oluşmuş oluyor Bayağı da bakınca belli oluyor ama hani şeklini anlayabilirler mi tam olarak emin değilim.Kızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
Canım 12+4te gittim. Fetal dna yaptıracağım için ikili tarama yapmadık. İkiz gebelikte 20dk detaylı ultrason yaptı. Tek olsa 10 dk falan sürerdi. Ense kalınlığı, burun kemiği hep ölçüldü. El parmaklarına kadar gösterdi. Ama benim doktorum perinatolog. Normal kadın doğumcular böyle bakamıyor galiba.Kızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
Ben Türkiye hastanesine gidiyorum. Muayene 2500 tl. Doğum paketini sormadım. Şifa ayşe savşa gittim. İlgiliydi memnun kaldım. Bebek henüz çok küçüktü gittiğimde o yüzden ultrasonda fazla gösteremedi sanırım pek bakmadı çünkü bir sonraki gittiğimde daha iyi değerlendiririm. Bi de olumsuz olarak odalar aşırı küçüktü içeri 2-3 kişi zor sığıyorSelam kızlar ist avrupada özele gidip memnun olup önerebilecek varmı? Acıbadem’e fiyat sordum sormaz olaydımsadece doğum için 90bin dediler gebelik takibi hariç
şok oldum
acaba şöyle 50-60 bine takip yapan hastane var mıdır?
Baktım ama çok küçüklerdi canım o yüzden yanlış yönlendirmemek adına yorum dahi edemedimKızlar bana hiç yorum yapıp tahminde bulunmadınız