Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kızlar merhaba ikili test sonucum ensesi kalın 2.7 denilerek Fetal DNA önerildi hemen başka bir doktora gittim o doktorda aynı şeyi söyleyerek Fetal DNA yaptırmam gerektiğini söyledi Hemen Fetal DNA yaptırdım dün tekrar kontrole gittim daha Fetal DNA sonucum çıkmamıştı fakat ense kalınlığının normale döndüğünü söylemişti doktor Az önce haber geldi Doktorum 10. kromozomda anomali olduğunu ve bunun Türkiye'de sadece 30-40 çocukta görüldüğünü sadece kız çocuklarında görüldüğünü Çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu en kötüsü ise ultrasonda ne olduğu görülmeyen tek kromozom olduğunu söyledi acil Amniyosentez yapmamız gerektiğini söyledi inanın Dünyam başıma yıkıldı 3 saattir ne yaşadığıma Bir Ben Bir Allah Biliyor Fetal DNA'nın yanılma payı yok Olsa bile çok çok nadir görülüyor her şeye hazırlıklı olmalıyız Salı günü mutlaka bekliyorum Amniyosentez için dedi Dualarınızı eksik etmeyin

Allahım şu mübarek arefe gününde yavrucaga sağlık sıhhat versin inşaallah yanlıştır sen yüzümüze bak ya Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin amin derdi bize ver Allahım yavrularımız sağlıklı mutlu huzurlu olsun

kızlar bende irritable barsak sendromu hastalığı var ilaç kullanıyordum ama gebelikten dolayı bırakmak zorunda kaldım bı kaç gündür rahatsızlığım arttı eczacı tanıdığım var onu aradım gaviscon kullan dedi bu ilacı kullananlar vardı faydasını görüyormuydunuz nasıl bı ilaç acaba

Çok üzgünüm Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın yavrunada şafi ismiyle şifa versin inşallah

Canımsın allah şifa versin sağ Salim kucağına al sağlıkla büyüt inşallah peki nedir canım bu tam ben anlayamadım sordun mu doktora neye yol açabilir bilmediğim için soruyorum iyice araştırsınlar doktorlar

Trızomı 10 çıktı çok nadir görülüyormuş kromozom hasarı dediler ilk başta 12 haftada yaptırdığım ikili test sonucu ensesinin kalın olması ile Fetal DNA önermişlerdi fakat Fetal dna'da trizomi 10 dedi Doktora neden olduğunu sorduğumda daha yumurtlama esnasında Bu durumun gerçekleştiğini sonradan olmadığını söyledi kız çocuklarında görülüyormuş sadece turizmi 10 Üstelik yaşım 25 ilk gebeliğim düşük vs hıc olmadı eşimin tarafında da kendi tarafımda da görülmüş Bir genetik rahatsızlık yok inanılmaz Şok geçirdik sadece bir değil birden fazla doktora göründüm hepsi Fetal DNA'nın yanıltmadığını acil Amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi

Canım öncelikle sakin kal, inşallah yanlıştır. Aminiyosentez den önce hangi firmada fetal dna yaptırdın yurt dışı olanlara güvenin diyorlar Türk firması ise bence aminiyosentez yerine panoramadan falan yaptır.

Bak sana ne anlatacağım. Şubat 2024 anneleri grubunda bir arkadaş vardı. Ben Ocak grubunda olduğum için o gruba da arada bakardım. O arkadaşın yazdıkları o kadar ilgimi çekmişti ki uzun süre takip de etmiştim yazdığı konuları. Çünkü fetal DNA testinde bebeğine trizomi 3 teşhisi konmuştu. Bu da yine senin bebeğin için söylendigi gibi çok nadir görülen bir durum. Fetal DNA testi trizomi 13,18 ve 21 için %100e yakın bir doğruluğa sahip. Fakat diğer trizomiler için yanılma payı çok yüksek. Arkadaş bu sebeple yanılma payı olabilir diye amniyosentez yaptırmadan tekrar fetal DNA testi yaptırdı. Sonuç yine aynı trizomi 3 geldi. Dünyasını başına yıkıldı tabi. Ve aynı senin bebeğin gibi ultrasonda bebek sağlıklı duruyordu. Normalde bu trizomilerde bebekte çok ağır anomaliler oluyor. Ama onun bebeği gayet normal duruyordu. Sonunda amniyosentez yaptırdı ve bebeğinde hiçbir hastalık olmadığı ortaya çıktı. Onun bebeği de kızdı ve sağlıkla kucağına aldı. Fakat haftalarca üzülmekten mahvoldu. Bu durum benim için fetal DNA testlerini bitirdi açıkçası. %99 doğruluk dedikleri şey sadece down sendromu için geçerli. Ama sanki tüm genetik hastalıkları bu kadar kesin tespit ediyor gibi herkes bu testlere güveniyor. Büyük bir pazarlama tuzağı bana kalırsa. Down sendromu için evet başarılı bir test. Ama diğer trizomiler için böyle fiyaskolar oluyor. Ben senin endişeni anlıyorum. Ama bana kalırsa bu teste çok güvenme. Amniyosentezden de korkma yetkin bir doktor yaptığında kan almak kadar basit. Sonuç güzel gelebilir ben buna yürekten inanıyorum

Canım sabırlı o, sakin kalmaya çalış, inşallah yanlış çıkmıştır sonuç, Allah'ım çok mübarek günlerdeyiz, şu güzel mübarek günde evladını sana bağışlasın, sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah

Kızlar merhaba aranıza yeni katılıyorum umarım hepimiz çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alırız biz 10 gün önce panorama nipt testi yaptırdık sonuç çıktı bütün hastalıklar için düşük risk yazısı vardı sadece Angelman sendromu için risk değişmedi ve 1/12.0000 oranı vardı doktorumla sonuç için görüştüm sorun yok dedi de aklıma takıldı bu ne anlama geliyor yada bu durumla karşılaşan oldu mu bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim bu arada fetal dna oranım %5.3

Fetal DNA testleri çoğunlukla Trizomi 21, 18 ve 13 için yüksek doğrulukla çalışır. Trizomi 10 gibi nadir kromozomal anomalilerde yanlış pozitif riski artar.

İnternette böyle bi bilgi buldum. Bana hastanenen ve doktorun çok güven vermedi. Ya başka doktora git yada Yurtdışı fetal dna yaptır. asdaf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…