- 4 Ekim 2024
- 3.230
- 1.558
- 48
- 28
- Konu Sahibi annabelica
-
- #10.881
Tabi canım çok şükür tıp ilerliyor ki anne bebek ölüm oranları ciddi anlamda azaldı. Ben biraz işin psikolojik boyutundan ve rahatlığından bahsettimKız iyi ki var o testler taramalar. Belli yaş grubunda hep IQ sorunu varTürkiye'de kadınlarda da hipotirodiye genetik yatkınlık var zaten. Bende de var mesela Eskiden tabi kimse baktirmiyor dediğin gibi. Şans eseri normal doğmuşuz annemin de doğuma yakın gebelik kaybı var mesela ne ultrason ne tarama ne genetik test hiçbir şey yapılmamış. Sebebi neydi acaba bilinmiyor. Belki bugünkü ultrasonlar olsa bebek yaşardı da kim bilir
İşin o boyutu da var tabi şimdi yediğimiz her şeyi ancak mideyi doldurmak için yiyoruz resmen hiçbir faydası olmuyormuş gibi hissediyorumAy oyle gerçekten yaa eskiler sadece birkac ayda bir usg ye gidermis o da yani belki toplasan koca 9 ayda 2 3 kere. Dedigin gibi ne seker yuklemesi ne vitamin ne folik asit. Ama simdi hamile kalmadan basliyoruz folik asite. Eskiden daha dümdüz daha bilgisizmis herkes. Ama dedigin gibi daha stressizmis. Bide o dönemlerde annelerimiz yine sağlıklı beslenmisler. Bizde alacagimizi onlarin yiyip ictiginden almisiz. Simdi vitamin takviyesi almasak yedigimiz ictigimizde bi vitamin yok ki
Günaydın canım cinsiyet neydi pekiKızlar günaydınnnrüyamda cinsiyet partisi yapıyordum, baya kalabalık, bütün ünlüler vardı konfetileri giray altınok patlatıyordu falan o tarz bir ünlü bombardımanı
Kız çıktı ama acaba şaka mı yapıyor diye güvenemedimGünaydın canım cinsiyet neydi pekibenim de birkaç gün öncesi rüyalar hep böyleydi dün doktor cinsiyet hakkında tahmin yapınca bu gece görmedim o rüyalardan. Beyin rahatladı heralde yoksa meraktan çatlayacakmış
HahahKız çıktı ama acaba şaka mı yapıyor diye güvenemedim
Biz de pazartesi salı öğrenicez gibi duruyor fetal dna sonucuyla, hurafe analizini bi tur yaparimHahahben rüyalarımda hep erkek gördüm ama doktor kıza benzetti bakalım ne olacak bebişler ters köşe yapıyor. Hurafeler nerdeyse hiç tutmadı
Prensi çok mu izliyorsunKızlar günaydınnnrüyamda cinsiyet partisi yapıyordum, baya kalabalık, bütün ünlüler vardı konfetileri giray altınok patlatıyordu falan o tarz bir ünlü bombardımanı
Ahahah evett 3. sezonunu sıkı takipteyimmPrensi çok mu izliyorsun
Ben de bayılıyorum o diziye ya en başından beriAhahah evett 3. sezonunu sıkı takipteyimm
Ben cok görüyorum canim instada falan ikiye ayrilmia doktorlari bir kac dr ile sınırlı degil yani. Ve dinlemiyorum bile geçiyorum çünkü kafasi karisiyor insanin. Ben kendi doktorumu dinleyecegim o nedenle diger doktorlarin soylediklerine cok kulak vermemeye calisiyorum.Doktorlar ikiye ayrılmış değil aslında canım. Tıp diplomalı bir kaç medyatik marjinal tip çıkıp bunca yıllık tıp bilimine aykırı sözler ediyor. Bir sürü insan da peşinden gidiyor prim yapıyorlar. Hepimizin doktoru aşı olmamızı tavsiye edecek zaten, sadece yaptirmayacagim diyenlerle polemiğe girmez sen bilirsin der geçer. Türkiye'de onbinlerce doktor vardır bir kaç tanesi sadece aşı muhalifidir. Bu konuya da ben çok girmek istemiyorum aslında. Çok uzayacak bir konu
Aynen ses dalgasi gönderiliyor kalp atışı dinlenirken. O da erken haftalarda ozellikle bebege fazlasi zararli oluyormus. Benim kendi dr.um da 2 saniye fln dinletiyor. Hic uzun uzun dinletmedi. Ki gercekten bence fazlasina gerek yok.Galiba kalp atışı dinlemek için farklı bir ses dalgası gönderiyorlar o belki çok minik de olsa rahatsız edebilir bebeği. Doktor farklı bir ayara geciyor kalp dinlerken çünkü dikkat etmişsinizdir. Benim rutin gittiğim doktor bir kez dinletti kalbini sonra her gittiğim muayenede açmıyor artık sesi
Aynen öyle gerçekten sadece mide doluyor dogru düzgün vitamin alabildigimiz yok. Korkudan kabuklu meyve bile yiyemez olduk herseyde bir ilaç bir baska sey.. o yüzden bizler mecbur multivitaminler kullanmak zorundayiz.İşin o boyutu da var tabi şimdi yediğimiz her şeyi ancak mideyi doldurmak için yiyoruz resmen hiçbir faydası olmuyormuş gibi hissediyorum
Ay bizim bu rüyalar yaaKızlar günaydınnnrüyamda cinsiyet partisi yapıyordum, baya kalabalık, bütün ünlüler vardı konfetileri giray altınok patlatıyordu falan o tarz bir ünlü bombardımanı
Orası öyle canımTabi canım çok şükür tıp ilerliyor ki anne bebek ölüm oranları ciddi anlamda azaldı. Ben biraz işin psikolojik boyutundan ve rahatlığından bahsettim
Devlete gidiyorum bir de İzmir'de üniversitede bir hocamız var kızımda da gittiğim. Ayda bir de ona gidiyorum. Kızımda da devlette ve üniversitede takipliydim aynı şekilde. İkisi de açardı her seferinde. Bu doktorum üç kez gittim ilkinde dinletti sadece. Ama zararlı diye değil bence gerekli görmemiş olabilir. Baya da büyüdüler artık çünküBen cok görüyorum canim instada falan ikiye ayrilmia doktorlari bir kac dr ile sınırlı degil yani. Ve dinlemiyorum bile geçiyorum çünkü kafasi karisiyor insanin. Ben kendi doktorumu dinleyecegim o nedenle diger doktorlarin soylediklerine cok kulak vermemeye calisiyorum.
Birde direkt aşı karşıtları var dedigin gibi onlar ayri bir grup o sekilde düşünenlerle bende pek bu konulari konuşmak istemem.
Aynen ses dalgasi gönderiliyor kalp atışı dinlenirken. O da erken haftalarda ozellikle bebege fazlasi zararli oluyormus. Benim kendi dr.um da 2 saniye fln dinletiyor. Hic uzun uzun dinletmedi. Ki gercekten bence fazlasina gerek yok.
Sen devlete gidiyordun galiba devlette acile gitmedigin sürece normal muayenede dinletmiyorlar zaten.
cnım doktor bana balık yağlı multivitamin vermişti 12 haftamın başlangıcında, onun içerisinde 17 mg demir görünüyor, ayrıca kullanmıyorum yaniKızlar günlük kaç toplam kaç mg demir alıyorsunuz ? Kafam çok karıştı bir yardım eder misiniz
İnşallah canım, haber ver bize deKızlar yazan bir sürü kişi olmuş, çok teşekkür ederim, cansınız, iyi ki varsınız, cevap yazamadım tek tek
Sağlık ocağına geldim, kan vereceğim riske girmek istemedim açıkçası, bu tehlikeli bir durum çünkü, hem içim rahat eder dedim, inşallah istediğim sonucu alırım
Benim annemle babamdada kan uyuşmazlığı varmış bilmiyormuş çünkü Dr hiç gitmemiş yani mucize eseri doğmuşuzKız iyi ki var o testler taramalar. Belli yaş grubunda hep IQ sorunu varTürkiye'de kadınlarda da hipotirodiye genetik yatkınlık var zaten. Bende de var mesela Eskiden tabi kimse baktirmiyor dediğin gibi. Şans eseri normal doğmuşuz annemin de doğuma yakın gebelik kaybı var mesela ne ultrason ne tarama ne genetik test hiçbir şey yapılmamış. Sebebi neydi acaba bilinmiyor. Belki bugünkü ultrasonlar olsa bebek yaşardı da kim bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?