- Konu Sahibi annabelica
-
- #13.781
Bal mııı riskli bi besin bide 1 yaştan önceKız tatlıdan iyidir ben ağzına şekerli bse sürmeyi düşünmüyorum doğunca da ama etrafımdakiler özellikle babası benden habersiz yedirirse bilemicem benim kaynana eltimin çocuğuna 6aylikken bal yedirdi
Aminnn benimki çok yaramazdı rüyada inşallah öyle olmazAy öyle valla, inşallah rüyamdaki gibi uslu, nahif bir erkek olur
Ya ben mi çok tepki veriyorum bilmiyorum ama böyle yapanlara çok kızıyorum. Benim kayınvalidem iyidir ama geçen bayramda gittiğimizde bazı lafları beni çok sinir etti. Hala aklıma geldikçe canım sıkılıyor.Kız tatlıdan iyidir ben ağzına şekerli bse sürmeyi düşünmüyorum doğunca da ama etrafımdakiler özellikle babası benden habersiz yedirirse bilemicem benim kaynana eltimin çocuğuna 6aylikken bal yedirdi
Valla normalde ben çok sever ve yerdim bağımlı gibiydim hatta bu hamilelik beni çok değiştirdi
Ay onlar da ponçik yanak oluyor çok tatlılarBenim favorim de Uzakdoğu bebişleriydi
Canım hormonların etkisiyle daha da alıngan olabiliyoruz daha fazla gözüne batması bundan olabilir ama davanda da haklısın kesinlikle. Herkes kendi çocuğuna baksın sorarsan yardımcı olsunlar yani karışmasınlar öyle herşeye. Ama katıldığım tek şey var su olayı. Onda da öyle gördüğüm için belki katılıyorum. Annem baktı bir süre yiğenime çok güzel de anne sütü emiyordu ama 2-3 günde bir çay kaşığının ucuyla su verirdi hep, ihtiyaçları olur diye o zamanlar çok anlam veremezdim ama galiba ben de öyle yapcam. Sonulçta bir zararını görmedik, yanlış da olabilir ama her türlü görüşe de açığımYa ben mi çok tepki veriyorum bilmiyorum ama böyle yapanlara çok kızıyorum. Benim kayınvalidem iyidir ama geçen bayramda gittiğimizde bazı lafları beni çok sinir etti. Hala aklıma geldikçe canım sıkılıyor.
Doktorlar bebeklere ilk 6 ay su vermeyin diyor benimki ben veririm az bir şey mama yiyecek yanar diyor. Kız kardeşim 3 ay oldu doğum yapalı sütü öyle güzel ki maşallah ben de diyorum ki benim de sütüm bol olur ikisine de yeter o diyor ki yetmez yetmez mama veririz yine de
Bir de bebek tuzlama olayı var onların adetlerde. Biraz araştırdım da çokriskli bir şeymiş ve çok kötü şeylere sebep olabilirmiş. Doktora sorarız diyorum yapmayın derse yapmam diyorum. Olur mu diyor herkes yapıyor hiçbir şey olmuyor.
3 çocuk büyüttüğü için her şeyin en iyisini en doğrusunu bildiğini düşünüyor. Ben de eşime diyorum bak doktorlar böyle böyle diyor o tamam yapmayız diyor. Zaten bizim bebekler ufak doğar valla hiç risk alamam.
Ay bir de geçen biraz kasıklarım karnım falan ağrıdı ki bence çok normal arada bu ağrılar çünkü iki bebekle rahim büyüyor neyse akşam yemekten sonra yürüyüşe çıktık. O sırada annesi aradı eşim de bugün hanımın keyfi yok karnı ağrıyor biraz dedi. Kayınvalidem de diyor ki Merve hop oturup hop kalkıyor hızlı hareket ediyor ondandır. o kadar canım sıkıldı ki bu sefer eşimin aklına da soktu bunu. Halbuki öyle dediği gibi bir şey de yok yani.
Severim kayınvalidemi ama bu sıralar her dediği o kadar gözüme batıyor ki anlatamam...
Kız eşin hiç mi söyleyelim diye ısrar etmiyorBende 17+4 oldum bugün ve hala eş ailesine söylemedim kızlar :) o yüzden rahatım karışan laf eden yok.
vallahi yalan külliyen yalanValla normalde ben çok sever ve yerdim bağımlı gibiydim hatta bu hamilelik beni çok değiştirdihani ye tatlıyı doğur atlıyıydı yalan
6 aylıkken ek gıdalara başlayıp az bişey pekmez bal falan yiyemiyorlar mı canım bilmiyorum da hiçKız tatlıdan iyidir ben ağzına şekerli bse sürmeyi düşünmüyorum doğunca da ama etrafımdakiler özellikle babası benden habersiz yedirirse bilemicem benim kaynana eltimin çocuğuna 6aylikken bal yedirdi
Yeni nisanliydim karışmak istemedim de ne diyim benimkinin ağzına da tikistirir birşeyler diye memlekete kaçtım işteBal mııı riskli bi besin bide 1 yaştan önce
Canım ben zaten ben bilirim ben veririm gibi net konuşmasına sinir oluyorum galiba. Versek iyi olur rahatlar bebekler falan dese belki bu kadar takılmayacağım. Su konusunu da araştırdım ve anne sütünün %90ı, mamanın da %80i sudan oluştuğu için bebeklerin aslında suya zaten ihtiyacı olmuyormuş. Bir de bebeklerin midesi çok küçük olduğu için su verilince kendilerini tok hissedermiş ve daha az anne sütü içmesine neden olurmuş. 6 aydan sonra ek gıdaya geçince verilirmiş.Canım hormonların etkisiyle daha da alıngan olabiliyoruz daha fazla gözüne batması bundan olabilir ama davanda da haklısın kesinlikle. Herkes kendi çocuğuna baksın sorarsan yardımcı olsunlar yani karışmasınlar öyle herşeye. Ama katıldığım tek şey var su olayı. Onda da öyle gördüğüm için belki katılıyorum. Annem baktı bir süre yiğenime çok güzel de anne sütü emiyordu ama 2-3 günde bir çay kaşığının ucuyla su verirdi hep, ihtiyaçları olur diye o zamanlar çok anlam veremezdim ama galiba ben de öyle yapcam. Sonulçta bir zararını görmedik, yanlış da olabilir ama her türlü görüşe de açığım
Yavrum kacircan çocukları oda oda kacircan vallahi bak böyle yapan gelinlere vicdansız derdim hep yeminle haklilarmis o şekilde gördükçe soğudum bende benim için de anneme kızın çok nazlı diyor yanımda annem de Nazlı olacak tabi 3cocuk düşürdü hakkı yapacak dedi o şekilde sustu felan aman valla düşünüp de hiç canını sıkma sınırını köy bebeğimYa ben mi çok tepki veriyorum bilmiyorum ama böyle yapanlara çok kızıyorum. Benim kayınvalidem iyidir ama geçen bayramda gittiğimizde bazı lafları beni çok sinir etti. Hala aklıma geldikçe canım sıkılıyor.
Doktorlar bebeklere ilk 6 ay su vermeyin diyor benimki ben veririm az bir şey mama yiyecek yanar diyor. Kız kardeşim 3 ay oldu doğum yapalı sütü öyle güzel ki maşallah ben de diyorum ki benim de sütüm bol olur ikisine de yeter o diyor ki yetmez yetmez mama veririz yine de
Bir de bebek tuzlama olayı var onların adetlerde. Biraz araştırdım da çokriskli bir şeymiş ve çok kötü şeylere sebep olabilirmiş. Doktora sorarız diyorum yapmayın derse yapmam diyorum. Olur mu diyor herkes yapıyor hiçbir şey olmuyor.
3 çocuk büyüttüğü için her şeyin en iyisini en doğrusunu bildiğini düşünüyor. Ben de eşime diyorum bak doktorlar böyle böyle diyor o tamam yapmayız diyor. Zaten bizim bebekler ufak doğar valla hiç risk alamam.
Ay bir de geçen biraz kasıklarım karnım falan ağrıdı ki bence çok normal arada bu ağrılar çünkü iki bebekle rahim büyüyor neyse akşam yemekten sonra yürüyüşe çıktık. O sırada annesi aradı eşim de bugün hanımın keyfi yok karnı ağrıyor biraz dedi. Kayınvalidem de diyor ki Merve hop oturup hop kalkıyor hızlı hareket ediyor ondandır. o kadar canım sıkıldı ki bu sefer eşimin aklına da soktu bunu. Halbuki öyle dediği gibi bir şey de yok yani.
Severim kayınvalidemi ama bu sıralar her dediği o kadar gözüme batıyor ki anlatamam...
Canım pekmezi bilmiyorum ama bal 1 yaşına kadar kesinlikle verilmemeliymiş. Gıda zehirlenmesi falan yapıyormuş Allah korusun6 aylıkken ek gıdalara başlayıp az bişey pekmez bal falan yiyemiyorlar mı canım bilmiyorum da hiç
Yasak bal zararlı ilk 1 yıl he bizim yegene bse olmadı ama her bebek de bir degilki ona olmaz benimkine olur mazallah6 aylıkken ek gıdalara başlayıp az bişey pekmez bal falan yiyemiyorlar mı canım bilmiyorum da hiç
Valla canım biz de kolay elde etmedik yani. 3. tüp bebek denememizde nasip oldu ki öncesinde bir tanesinin de kalbi durduğu için kürtaj oldum. Ama böyle benim bebeğimi benden daha çok düşünüyor gibi yapması canımı sıkıyor. Benim bebeğimi benden daha çok kim düşünebilir. Allahtan eşim var ona söylerim o söyler annesine. İlk zamanlar gelip bakarım deyince mutlu olmuştum ama şimdi kendi fikirlerini diretince aklıma soru işaretleri gelmeye başladı. Bana diyor ki 7aydan önce bir şey almayın. Hem ilk bebeklerim heyecanlıyız hem de ikiz. 7 aydan sonra ben nasıl rahat hareket edeceğim de alışverişe çıkacağım acaba. Hele bebek arabasını erkenden hiç almayacakmışız. Doğumdan sonra alırmışız. Yanyana olanlardan alma sen zaten tek çıkmazsın diyor. Niye tek çıkmayalım ki. Lojmanda oturuyoruz. Mis gibi yürüyüşe çıkarım bebeklerimle. Ay çok doğmuşum ben galibaYavrum kacircan çocukları oda oda kacircan vallahi bak böyle yapan gelinlere vicdansız derdim hep yeminle haklilarmis o şekilde gördükçe soğudum bende benim için de anneme kızın çok nazlı diyor yanımda annem de Nazlı olacak tabi 3cocuk düşürdü hakkı yapacak dedi o şekilde sustu felan aman valla düşünüp de hiç canını sıkma sınırını köy bebeğim
Kaynanan şimdiden başlamış işine karışmaya bence doğumdan sonrada gözüb üstünde olsun böyle insanlar kendi bildiklerini yaparlarValla canım biz de kolay elde etmedik yani. 3. tüp bebek denememizde nasip oldu ki öncesinde bir tanesinin de kalbi durduğu için kürtaj oldum. Ama böyle benim bebeğimi benden daha çok düşünüyor gibi yapması canımı sıkıyor. Benim bebeğimi benden daha çok kim düşünebilir. Allahtan eşim var ona söylerim o söyler annesine. İlk zamanlar gelip bakarım deyince mutlu olmuştum ama şimdi kendi fikirlerini diretince aklıma soru işaretleri gelmeye başladı. Bana diyor ki 7aydan önce bir şey almayın. Hem ilk bebeklerim heyecanlıyız hem de ikiz. 7 aydan sonra ben nasıl rahat hareket edeceğim de alışverişe çıkacağım acaba. Hele bebek arabasını erkenden hiç almayacakmışız. Doğumdan sonra alırmışız. Yanyana olanlardan alma sen zaten tek çıkmazsın diyor. Niye tek çıkmayalım ki. Lojmanda oturuyoruz. Mis gibi yürüyüşe çıkarım bebeklerimle. Ay çok doğmuşum ben galiba
Canim seni çok iyi anlıyorum Bende severdim kayınvalidemi taa ki hamileliğe kadar her kontrole benimle geliyor her gün bana geliyor evlerimiz yakın ve birkaç gün önce toplamış tüm komşularını gece vakti öyle gelmiş komşularına diyor bebek odasını şöyle yapicam böyle yapicam öyle sinir oldum ki ve cinsiyet öğreneceğimiz zaman hep erkek erkek kız değil erkek olacak diyip durdu kocaminda aklina erkek fikrini soktu ki erkek olduğunu öğrendik ama sonuçta kız erkek farketmez sağlıklı sıhhatli olsun demeliydi evimin herseyine karışır oldu yarabbim bana sabır ver diyorumYa ben mi çok tepki veriyorum bilmiyorum ama böyle yapanlara çok kızıyorum. Benim kayınvalidem iyidir ama geçen bayramda gittiğimizde bazı lafları beni çok sinir etti. Hala aklıma geldikçe canım sıkılıyor.
Benim kaynanamda herşeyime karışır sadece birtane olayı söylicem ve sinirlenceksiniz siz zaten eminimValla canım biz de kolay elde etmedik yani. 3. tüp bebek denememizde nasip oldu ki öncesinde bir tanesinin de kalbi durduğu için kürtaj oldum. Ama böyle benim bebeğimi benden daha çok düşünüyor gibi yapması canımı sıkıyor. Benim bebeğimi benden daha çok kim düşünebilir. Allahtan eşim var ona söylerim o söyler annesine. İlk zamanlar gelip bakarım deyince mutlu olmuştum ama şimdi kendi fikirlerini diretince aklıma soru işaretleri gelmeye başladı. Bana diyor ki 7aydan önce bir şey almayın. Hem ilk bebeklerim heyecanlıyız hem de ikiz. 7 aydan sonra ben nasıl rahat hareket edeceğim de alışverişe çıkacağım acaba. Hele bebek arabasını erkenden hiç almayacakmışız. Doğumdan sonra alırmışız. Yanyana olanlardan alma sen zaten tek çıkmazsın diyor. Niye tek çıkmayalım ki. Lojmanda oturuyoruz. Mis gibi yürüyüşe çıkarım bebeklerimle. Ay çok doğmuşum ben galiba
Hiç takma kafana eşin arkandaysa boşver konuşsun Dursun Allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsinValla canım biz de kolay elde etmedik yani. 3. tüp bebek denememizde nasip oldu ki öncesinde bir tanesinin de kalbi durduğu için kürtaj oldum. Ama böyle benim bebeğimi benden daha çok düşünüyor gibi yapması canımı sıkıyor. Benim bebeğimi benden daha çok kim düşünebilir. Allahtan eşim var ona söylerim o söyler annesine. İlk zamanlar gelip bakarım deyince mutlu olmuştum ama şimdi kendi fikirlerini diretince aklıma soru işaretleri gelmeye başladı. Bana diyor ki 7aydan önce bir şey almayın. Hem ilk bebeklerim heyecanlıyız hem de ikiz. 7 aydan sonra ben nasıl rahat hareket edeceğim de alışverişe çıkacağım acaba. Hele bebek arabasını erkenden hiç almayacakmışız. Doğumdan sonra alırmışız. Yanyana olanlardan alma sen zaten tek çıkmazsın diyor. Niye tek çıkmayalım ki. Lojmanda oturuyoruz. Mis gibi yürüyüşe çıkarım bebeklerimle. Ay çok doğmuşum ben galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?