- 23 Mart 2016
- 30.794
- 91.853
- 598
- Konu Sahibi annabelica
-
- #13.821
Ay lafın ortasına dalmış olacağım ama ne lojmanı canım bende uzun süre oran askeri lojmanlarındaydm da pandemi zamanı oğlumun 2 _6 yaş arası oradaydık dediğn gibi bol yürüyüş çocukla parkta akşama kadar oynardıkValla canım biz de kolay elde etmedik yani. 3. tüp bebek denememizde nasip oldu ki öncesinde bir tanesinin de kalbi durduğu için kürtaj oldum. Ama böyle benim bebeğimi benden daha çok düşünüyor gibi yapması canımı sıkıyor. Benim bebeğimi benden daha çok kim düşünebilir. Allahtan eşim var ona söylerim o söyler annesine. İlk zamanlar gelip bakarım deyince mutlu olmuştum ama şimdi kendi fikirlerini diretince aklıma soru işaretleri gelmeye başladı. Bana diyor ki 7aydan önce bir şey almayın. Hem ilk bebeklerim heyecanlıyız hem de ikiz. 7 aydan sonra ben nasıl rahat hareket edeceğim de alışverişe çıkacağım acaba. Hele bebek arabasını erkenden hiç almayacakmışız. Doğumdan sonra alırmışız. Yanyana olanlardan alma sen zaten tek çıkmazsın diyor. Niye tek çıkmayalım ki. Lojmanda oturuyoruz. Mis gibi yürüyüşe çıkarım bebeklerimle. Ay çok doğmuşum ben galiba
Ever bak bu çok doğruİşte terzi kendi söküğünü dikemiyorkendi bebeğini anlamıyon ama demi
He ya kendimi kullanılmış hissediyorum selam Yok sabah Yok cinsiyet ne
Çok normal canım dediğin gibi başka bir boyut olacak artık ama inan bunları aşıncada kızım büyüyor diye duygulanacaksın
Evet damakları çok sertleşiyor ısırmasalar bile orda hassasiyet hep oluyor bencede artık biraz nadasa bırak
Pes artık ya kızlar sizinkileri okuyunca kaynanama sarılasım geldi yapmayın böyle şeyler drdk yere samimi olcamCanim seni çok iyi anlıyorum Bende severdim kayınvalidemi taa ki hamileliğe kadar her kontrole benimle geliyor her gün bana geliyor evlerimiz yakın ve birkaç gün önce toplamış tüm komşularını gece vakti öyle gelmiş komşularına diyor bebek odasını şöyle yapicam böyle yapicam öyle sinir oldum ki ve cinsiyet öğreneceğimiz zaman hep erkek erkek kız değil erkek olacak diyip durdu kocaminda aklina erkek fikrini soktu ki erkek olduğunu öğrendik ama sonuçta kız erkek farketmez sağlıklı sıhhatli olsun demeliydi evimin herseyine karışır oldu yarabbim bana sabır ver diyorum
Benim ailem dışında kimse bilmiyor saçma sorular şeyler sinir bozucu şeyler olck en iyisi saklamakBoşver doğunca söylersin biz söyledikte ne oldu
Bak yine kendi kaynanam gözümde melek olduBenim kaynanamda herşeyime karışır sadece birtane olayı söylicem ve sinirlenceksiniz siz zaten eminimeşime dedim ki "hayatım bebeğin altını değiştir" dedim oda aldı bezı gitti oturma odasına değiştirmeye ve kaynanam bunu gördü bi tepki verdi gitti eşimim elinden bebeğimi aldı sonra dedi ki "sen salaksn cocuğun altınıda mı baba değiştirir sen normal misin" bide kayınbabam icerde oturuyordu diye diyorki ayıp bişey "babasının yanında alt değiştiriyor" sonra cocuğumu yere yatırıp kendi değiştiriyor biyandan daha söyleniyordu, ben bunları gördüm ve delirdim tabi sinirden dedim "sana noluyor senin ne derdin var bizimle benim kocam yane senin oğlun bana yardım ediyor diye sevinmen lazım bu ne tepki dedim ya?" sonra tabi kaynanamın eli kolu birbirine dolaştı "siz ne anlaraınız çocuk büyütmekten dedi" ve o sıra bezi ters bağlıyordu. Ben bunu gördüm dedim ki "Belli sen anlıyorsun demi dedim daha bezi bile ters bağlıyorsun" dedim cektim gittim.
Boşver doğunca söylersin biz söyledikte ne oldu
Valla canım ben de hiç böyle düşünmezdim ama evet bir iki sınır koyucu cümle kurmakta fayda var diyorum artık. Hatta eşime de diyeceğim senin annen ya da benim annem farketmez kim bildiğini illa yaptırmaya kalkışırsa öyle yardım istemem diye.Yavrum kacircan çocukları oda oda kacircan vallahi bak böyle yapan gelinlere vicdansız derdim hep yeminle haklilarmis o şekilde gördükçe soğudum bende benim için de anneme kızın çok nazlı diyor yanımda annem de Nazlı olacak tabi 3cocuk düşürdü hakkı yapacak dedi o şekilde sustu felan aman valla düşünüp de hiç canını sıkma sınırını köy bebeğim
Valla mizacım çok öyle laf söyleyebilen biri değilim ama çocuklarım için öyle olmam gerekiyor demek ki.Kaynanan şimdiden başlamış işine karışmaya bence doğumdan sonrada gözüb üstünde olsun böyle insanlar kendi bildiklerini yaparlar
Ya gerçekten anlamıyorum ki neden böyle yapıyorlar. Geçen bir arkadaşın kayınvalidesi de benim yatağımın yanına da bir beşik alın mı ne demiş ona da o kadar sinirlendim olmuştum ki. Benimki de sürekli eşimin aklına bir şeyler sokuyor. Zannediyorum ki annelikten başka bir şey ile anlamlandıramıyorlar kendilerini o yüzden böyle oluyor...Canim seni çok iyi anlıyorum Bende severdim kayınvalidemi taa ki hamileliğe kadar her kontrole benimle geliyor her gün bana geliyor evlerimiz yakın ve birkaç gün önce toplamış tüm komşularını gece vakti öyle gelmiş komşularına diyor bebek odasını şöyle yapicam böyle yapicam öyle sinir oldum ki ve cinsiyet öğreneceğimiz zaman hep erkek erkek kız değil erkek olacak diyip durdu kocaminda aklina erkek fikrini soktu ki erkek olduğunu öğrendik ama sonuçta kız erkek farketmez sağlıklı sıhhatli olsun demeliydi evimin herseyine karışır oldu yarabbim bana sabır ver diyorum
Ay buna o kadar sinir oldum ki. Ama seni de tebrik ederim gerçekten ben senin verdiğin tepkiyi veremezdim ama vermek gerekiyor. Ben de şaka ile eşime girişler bende çıkışlar sende demiştim o da yok efendim ona gerek yok ben değiştiririm falan diye söylenmeye başlamıştı. Oldu canım emzirmeyi de sen yap istersen diyemedim işteBenim kaynanamda herşeyime karışır sadece birtane olayı söylicem ve sinirlenceksiniz siz zaten eminimeşime dedim ki "hayatım bebeğin altını değiştir" dedim oda aldı bezı gitti oturma odasına değiştirmeye ve kaynanam bunu gördü bi tepki verdi gitti eşimim elinden bebeğimi aldı sonra dedi ki "sen salaksn cocuğun altınıda mı baba değiştirir sen normal misin" bide kayınbabam icerde oturuyordu diye diyorki ayıp bişey "babasının yanında alt değiştiriyor" sonra cocuğumu yere yatırıp kendi değiştiriyor biyandan daha söyleniyordu, ben bunları gördüm ve delirdim tabi sinirden dedim "sana noluyor senin ne derdin var bizimle benim kocam yane senin oğlun bana yardım ediyor diye sevinmen lazım bu ne tepki dedim ya?" sonra tabi kaynanamın eli kolu birbirine dolaştı "siz ne anlaraınız çocuk büyütmekten dedi" ve o sıra bezi ters bağlıyordu. Ben bunu gördüm dedim ki "Belli sen anlıyorsun demi dedim daha bezi bile ters bağlıyorsun" dedim cektim gittim.
Alışmamışım ya böyle durumlara o yüzden böyle takılıyorum galiba. Biraz sonra normalleşecek inşallah.Hiç takma kafana eşin arkandaysa boşver konuşsun Dursun Allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsinüzme kendni bebeğim herşey çok güzel olacak
Ya var ya bu konuda yalnız kalmak isterdim ama böyle aynı dertten muzdarip kişiler olduğunu okuyunca rahatladım gerçekten. Zaten bence de en büyük sıkıntı bizi sanki eşek başı gibi görmeleri ki ben 32 yaşındayım ve öğretmenim. Tamam ilk çocuklarım olacak ama onun çocuk baktığı yaştan daha olgun ve araştırıp öğrenmeyi seven bir insanım. Tabi ki yardıma ihtiyacımız olacak ama bizimle inatlaşmamaları lazım. Bu hem kendi annem için geçerli hem de kayınvalidem için. Yok yardım ederim ama benim dediğim gibi olur derlerse ben çocuklarıma zorlarsam da kendim bakarım. Zaten ben çocuklarımın çok uslu olup annelerini hiç yormayacağını düşünüyorum. Ya geçen bana diyor ki sakın bebek küveti falan almayın leğen alın ben onda yıkayamamBeyazyasemin @cezerye_ suuuduru68
Ayy kızlar ya, gerçekten zor kayınvalidenin böyle anlayışsız olması, yani niye her şeyi kendileri biliyor gibi davranıyorlar ki bu çok sinir bozucu kaç yaşına gelmiş insanlarız tabi bizler de biliyoruz bir şeyler, muhakkak yardım isteyecek zaman gelir ama böyle her şeyi ben bilirim demek, bizleri yetersiz gördüğü anlamına gelir ki bu çok incitici gerçekten, iyi ki eşleriniz lider pozisyonda yoksa çok zor olurDaraldım cidden okuyunca bu ne münasebet ya ne zahmetlerle bu çocuklara sahip olduk bırakın yeri gelsin saçmalayalım da çok görmüyorum bize bunları
Canım ben milli egitimde öğretmenim müdürüme söyledim izin zamanı yerime ücretli öğretmen bulabildim diyeKizlar calisanlariniz calistigi yere söyledi mi? Bunun icin doktor raporu falan gerekiyor mu, calisma sartlariniz iyilestirildi mi merak ediyorumm
hemde ne eski kafalıBak yine kendi kaynanam gözümde melek oldutam eski kafalıymış seninki canm ://
Kizlar calisanlariniz calistigi yere söyledi mi? Bunun icin doktor raporu falan gerekiyor mu, calisma sartlariniz iyilestirildi mi merak ediyorumm
Ayy elim ayağım titredi yeminle ama iyi demişsin sen de. Benimki de siz karışmazsanız ben çok iyi büyütür bakarım çocuğa dedi.ben niye karışmıyorum ben niye bakamayayım çocuğa. Bir de şöyle durum var bi dönem uzunca işsiz kalmıştım 4 tane yeğenlerimi büyüttüm ablalarım ve yakın çevrem hala bana danışır çocuklar konusunda. Eşim biliyor da kayınvalideme cevabı verdi. Senin 1 çocuğun var Pelin 4 çocuk büyüttü ondan iyi kimse bakamaz diyeBenim kaynanamda herşeyime karışır sadece birtane olayı söylicem ve sinirlenceksiniz siz zaten eminimeşime dedim ki "hayatım bebeğin altını değiştir" dedim oda aldı bezı gitti oturma odasına değiştirmeye ve kaynanam bunu gördü bi tepki verdi gitti eşimim elinden bebeğimi aldı sonra dedi ki "sen salaksn cocuğun altınıda mı baba değiştirir sen normal misin" bide kayınbabam icerde oturuyordu diye diyorki ayıp bişey "babasının yanında alt değiştiriyor" sonra cocuğumu yere yatırıp kendi değiştiriyor biyandan daha söyleniyordu, ben bunları gördüm ve delirdim tabi sinirden dedim "sana noluyor senin ne derdin var bizimle benim kocam yane senin oğlun bana yardım ediyor diye sevinmen lazım bu ne tepki dedim ya?" sonra tabi kaynanamın eli kolu birbirine dolaştı "siz ne anlaraınız çocuk büyütmekten dedi" ve o sıra bezi ters bağlıyordu. Ben bunu gördüm dedim ki "Belli sen anlıyorsun demi dedim daha bezi bile ters bağlıyorsun" dedim cektim gittim.
Canim cok sevindim anlayisli davranmalarinaCanım ben milli egitimde öğretmenim müdürüme söyledim izin zamanı yerime ücretli öğretmen bulabildim diyeçok şükür yarım gün okulum ve ilkokuldayım çok zorlanmıyorum ama söyleyince müdürüm ekstra işimi kolaylaştırdı sağ olsun
Ben kendim yoneticime soyledim yeni ama ikya henuz bildirmedim. Acikcasi evden calisma imkani saglarlar mi diye bi soyleyesim varBenim sağ olsun gizli söylediğim arkadaşım herkese söylediği için herkes biliyor iş yerinde, müdürüme söylemedim ama söyleyesim de gelmiyor hiç ya içimden gelmiyor, oğlumda çok zahmet çekmiştim ama anlayışlı davranmamıştı diye istemiyorum söylemek
Canım ben milli egitimde öğretmenim müdürüme söyledim izin zamanı yerime ücretli öğretmen bulabildim diyeKizlar calisanlariniz calistigi yere söyledi mi? Bunun icin doktor raporu falan gerekiyor mu, calisma sartlariniz iyilestirildi mi merak ediyorumm
30 yaşındayım ve bu hayatta öğrendiğim bir şey varsa o da "sınır güzel şeydir"Valla canım ben de hiç böyle düşünmezdim ama evet bir iki sınır koyucu cümle kurmakta fayda var diyorum artık. Hatta eşime de diyeceğim senin annen ya da benim annem farketmez kim bildiğini illa yaptırmaya kalkışırsa öyle yardım istemem diye.
Valla mizacım çok öyle laf söyleyebilen biri değilim ama çocuklarım için öyle olmam gerekiyor demek ki.
Ya gerçekten anlamıyorum ki neden böyle yapıyorlar. Geçen bir arkadaşın kayınvalidesi de benim yatağımın yanına da bir beşik alın mı ne demiş ona da o kadar sinirlendim olmuştum ki. Benimki de sürekli eşimin aklına bir şeyler sokuyor. Zannediyorum ki annelikten başka bir şey ile anlamlandıramıyorlar kendilerini o yüzden böyle oluyor...
Ay buna o kadar sinir oldum ki. Ama seni de tebrik ederim gerçekten ben senin verdiğin tepkiyi veremezdim ama vermek gerekiyor. Ben de şaka ile eşime girişler bende çıkışlar sende demiştim o da yok efendim ona gerek yok ben değiştiririm falan diye söylenmeye başlamıştı. Oldu canım emzirmeyi de sen yap istersen diyemedim iştevalla bu şekilde davranmaya devam ederse belki laf diyemem ama surat asar alırım bebekleri elinden anlar da erken döner o zaman.
Alışmamışım ya böyle durumlara o yüzden böyle takılıyorum galiba. Biraz sonra normalleşecek inşallah.
Ya var ya bu konuda yalnız kalmak isterdim ama böyle aynı dertten muzdarip kişiler olduğunu okuyunca rahatladım gerçekten. Zaten bence de en büyük sıkıntı bizi sanki eşek başı gibi görmeleri ki ben 32 yaşındayım ve öğretmenim. Tamam ilk çocuklarım olacak ama onun çocuk baktığı yaştan daha olgun ve araştırıp öğrenmeyi seven bir insanım. Tabi ki yardıma ihtiyacımız olacak ama bizimle inatlaşmamaları lazım. Bu hem kendi annem için geçerli hem de kayınvalidem için. Yok yardım ederim ama benim dediğim gibi olur derlerse ben çocuklarıma zorlarsam da kendim bakarım. Zaten ben çocuklarımın çok uslu olup annelerini hiç yormayacağını düşünüyorum. Ya geçen bana diyor ki sakın bebek küveti falan almayın leğen alın ben onda yıkayamamLa havle la havle
Valla canım ben de hiç böyle düşünmezdim ama evet bir iki sınır koyucu cümle kurmakta fayda var diyorum artık. Hatta eşime de diyeceğim senin annen ya da benim annem farketmez kim bildiğini illa yaptırmaya kalkışırsa öyle yardım istemem diye.
Valla mizacım çok öyle laf söyleyebilen biri değilim ama çocuklarım için öyle olmam gerekiyor demek ki.
Ya gerçekten anlamıyorum ki neden böyle yapıyorlar. Geçen bir arkadaşın kayınvalidesi de benim yatağımın yanına da bir beşik alın mı ne demiş ona da o kadar sinirlendim olmuştum ki. Benimki de sürekli eşimin aklına bir şeyler sokuyor. Zannediyorum ki annelikten başka bir şey ile anlamlandıramıyorlar kendilerini o yüzden böyle oluyor...
Ay buna o kadar sinir oldum ki. Ama seni de tebrik ederim gerçekten ben senin verdiğin tepkiyi veremezdim ama vermek gerekiyor. Ben de şaka ile eşime girişler bende çıkışlar sende demiştim o da yok efendim ona gerek yok ben değiştiririm falan diye söylenmeye başlamıştı. Oldu canım emzirmeyi de sen yap istersen diyemedim iştevalla bu şekilde davranmaya devam ederse belki laf diyemem ama surat asar alırım bebekleri elinden anlar da erken döner o zaman.
Alışmamışım ya böyle durumlara o yüzden böyle takılıyorum galiba. Biraz sonra normalleşecek inşallah.
Ya var ya bu konuda yalnız kalmak isterdim ama böyle aynı dertten muzdarip kişiler olduğunu okuyunca rahatladım gerçekten. Zaten bence de en büyük sıkıntı bizi sanki eşek başı gibi görmeleri ki ben 32 yaşındayım ve öğretmenim. Tamam ilk çocuklarım olacak ama onun çocuk baktığı yaştan daha olgun ve araştırıp öğrenmeyi seven bir insanım. Tabi ki yardıma ihtiyacımız olacak ama bizimle inatlaşmamaları lazım. Bu hem kendi annem için geçerli hem de kayınvalidem için. Yok yardım ederim ama benim dediğim gibi olur derlerse ben çocuklarıma zorlarsam da kendim bakarım. Zaten ben çocuklarımın çok uslu olup annelerini hiç yormayacağını düşünüyorum. Ya geçen bana diyor ki sakın bebek küveti falan almayın leğen alın ben onda yıkayamamLa havle la havle
Canım MSB Oran Lojmanlarındayız biz. TRTnin yanında. Tam çocukları al yürü, bir sürü park var. Şimdi bile akşamları yarımşar saat yürüyüşe çıkıyorum çok iyi geliyor. Temiz hava öyle rahatlatıyor ki midemi. Ama kayınvalime göre ben tek çıkmam o yüzden yanyana değil iki ayrı bebek arabası alınAy lafın ortasına dalmış olacağım ama ne lojmanı canım bende uzun süre oran askeri lojmanlarındaydm da pandemi zamanı oğlumun 2 _6 yaş arası oradaydık dediğn gibi bol yürüyüş çocukla parkta akşama kadar oynardık
hemde ne eski kafalıBak yine kendi kaynanam gözümde melek oldutam eski kafalıymış seninki canm ://
İnan ki eşim anlayıssız olsa biter evlilikler bu durumlardaBeyazyasemin @cezerye_ suuuduru68
Ayy kızlar ya, gerçekten zor kayınvalidenin böyle anlayışsız olması, yani niye her şeyi kendileri biliyor gibi davranıyorlar ki bu çok sinir bozucu kaç yaşına gelmiş insanlarız tabi bizler de biliyoruz bir şeyler, muhakkak yardım isteyecek zaman gelir ama böyle her şeyi ben bilirim demek, bizleri yetersiz gördüğü anlamına gelir ki bu çok incitici gerçekten, iyi ki eşleriniz lider pozisyonda yoksa çok zor olurDaraldım cidden okuyunca bu ne münasebet ya ne zahmetlerle bu çocuklara sahip olduk bırakın yeri gelsin saçmalayalım da çok görmüyorum bize bunları
E bizde oradaydıkCanım MSB Oran Lojmanlarındayız biz. TRTnin yanında. Tam çocukları al yürü, bir sürü park var. Şimdi bile akşamları yarımşar saat yürüyüşe çıkıyorum çok iyi geliyor. Temiz hava öyle rahatlatıyor ki midemi. Ama kayınvalime göre ben tek çıkmam o yüzden yanyana değil iki ayrı bebek arabası alın
Ben kendim yoneticime soyledim yeni ama ikya henuz bildirmedim. Acikcasi evden calisma imkani saglarlar mi diye bi soyleyesim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?