Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Ya bende koskoca İstanbul’da bulamadım
Devlet açıklama yapıyor doğum oranları çok düşük diye. Ama gidecek hastane bulamıyoruz bu işi anlayan varsa bana anlatsın
Ben aradım canım 182’yi dedimki ayın 21inde randevu alabilmek için ne zaman aramalıyım dediki 12 Temmuz saat 10da arayın

İnşallah kuzum ya iyi olsun yavrularımız. Açlığa da katlanirim yani gerçekten sıkar insan dişini. Ama işte bebek gelismezse diye korkuyor insan bu kez de. Dediklerini mutlaka dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim

Yaa maşallah ne güzel geçirmişsin Gerçekten önemli olan rahatlık. Annem de doktorum da hep söylüyor hasta değilsin hamilesin diye. Ben biraz hasta gibi yaşayanlardanım maalesef
Benimki de çok muhteşem geçmedi aslında ama ikincilerde insan daha rahat oluyor. Endişe etme yoluna girer her şey.

Ya öyle aşırı iştahım oldugundan değil canım ben kendimi çok aç bırakmışım kızlarla konuşunca anladım belki de sonradan açılır iştahın daha yolun başında sayılırız. Ablam da 10 kilo aldı iki bebeğinde de. Biri 3800 doğdu diğeri 3200 doğdu. Bizim aldığımız kiloyla ilgisi yok bebeğin kilosunun bence. Ben yeterli besin aldığıma ikna olsam zaten kilo almiyorum diye dert etmem. Önemli olan güzel beslenmek bence çok aç halsiz kalmadigin sürece dert etme

Evet ya öyle yapmam mantıklı olacak zaten bu ekmeklerden alıyorum da günde 1-2 dilimi geçmiyorum. Miktari artircam biraz
Makarna falan yiceksen baklagil makarnaları tercih edebilirsin belki. Mercimek unundan yapılanlar falan var ya. Ya da en kötü tam buğday yersin. Ekmek normalde ben de çok sevmezdim ama gebelikte doymuyor insan ekmeksiz

az önce okudum gayet güzel besleniyorsun bence sabah iki yumurta ile başlamak bile çok iyi bebişin için canım benim saat öğle 1e kadar canım bişey istemiyor maşallah ablanın bebeklerin kilosu rahatlattı beni bak şimdi

Ben ilk hamileliğimde de çok kilolu hamile kalmıştım ve hamilelik boyunca diyet yapmıştım, beyaz ekmek makarna pilav börek çörek ağzıma bile sürmemiştim meyve kısmında kaçamaklarım olmuştu ama genel olarak sağlıklı beslenmiştim 7 kilo alarak doğuma gitmiştim oğlum 4260gr doğdu, yani alınan kilıyla bebeğin kilosu orantılı değil bence. Bu sefer önceki kadar dikkatli olamıyorum malesef inşallah ben de düzene sokabilirim yediklerimi

Selam herkese. Kilo konusuna parantez açmak istiyorum önceki tecrübeme dayanarak. Asıl kiloyu son trimesterda alıyoruz aslında. Ben de ilk aylar 1’er kilo falan almışken, son aylarda hızlıca alıp doğuma 17 kilo ile gittim. Bazı şanslı bünyeler almıyor ama o da nadir ayrıca emzirirken aşırı iştah açık oluyor. Bir oturuşta koca kase kuruyemiş yediğimi biliyorum

Sen oğluşuna hangi ismi düşündün pekiii
Ay kuzum daha düşünmeye başlayamadık biliyorsunuz ya durumlari aklımız isim konusuna çalışmıyor henüz inşallah bi fetal dna sonucumuz temiz sağlıklı gelsin insallahhh ondan sonra isim düşünmeye başlarız teyzesi sizden de fikir alırım
Orası dogru canim insan öyle bir dayaniyor ki acliga yeter ki yavrum sağlıklı olsun diye. Ben fazla kilo kaybettim mesela doktorum artik yeter kalori açığı birakmayalim dedi. Bide 20li haftadan sonra bebegin gelisimini etkiler dedi. Bende canimin istedigi seylerden yiyorum az da olsa. Gece aciktiysam aç yatmiyorum yiyorum kaşar,muz,yogurt,seftali,nektarin, bazen soguk yogurtlu corba.. aç yatmak bana ciddi kilo kaybettirdi çünkü. Sende ekmek falan yemeye basla guzelce. Aç kalma. Merak etme hem karnin da doyacak hemde icin rahat edecek

Bebek suan gelisim asamasinda ve vücudunda karbonhidrat depolarin var vucuduna giren herseyin fazlasi karnonhidrata enerjiye dönüşür 6. Ayimizdan sonra bebekler gelisimini tamamlamis kilo almaya baslamis oluyor die hatirliyorum dietisyenlemi ilerliyodun

Hanımlar merhabalar, buraya bayağıdir giremiyorum çünkü bayağı gün içinde yoğunlum arttı. Oğlum dışarıda oynamak istiyor gündüz onu dışarı çıkartiyorum eve gelince ev işleri yemek oğlumu uyutuyorum derken sürekli koşuşturmaca içindeyim.hatta bazen hamile olduğumu bile unutuyorum Biz 18. Haftaya gireceğiz artık ama daha henüz net hareketleri hissetmiyorum ben sadece dalgalanma gibi bir şeyler oluyor gibi geliyor. Bakalım ilerleyen haftalarda neler olcak,.bu arada eşim Ertuğrul ismini koymamızı istiyor. Bende sevdim gibi jastta öyle sesleniyorum konuşuyorum falan sanırım Ertuğrul olcak gibi bakalım hepsi sağlıkla ve hayırla gelsinler

babylovee ın dediği gibi tam buğdağ ekmeği ekle öğünlerinee. Valla ben arada yiyorum karbonhidrat da napayım bünye istiyo ahaha

Bide ben geçen doç bi endokrine gittim 9kilo verdim dedim mesela ki kiloluyum seviniliyo verdiğime genelde. Kadın şey dedi karbonhidrarı tamamen kesmedin demi? Demekki sıfırlamak da önerilmiyo

Maşallah Ertuğrula adıyla bin yaşasın

Kızlar bugün ilk alışverimi yaptım bebek arabası
Benim aldığım doğum paketinde perinatolog kontrolü dahildi onuda acıbademde olucam ücreti bilmiyorum. 21 temmuzda benim perinatolog görüşmem. Benden daha önce giren varsa nasıl geçtiğini yazsın bizede
Balık varmış gibi minik bir hareket hissediyorum ama güne 6 kere fln hatta şuan yine oldu azmı çok mu bilemedim siz ne kadar hissediyorsunuz

Uyanmış minnoş şu an sayılmıyor hareketler günün çoğunu uyuyarak geçiriyormus garipler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…