- 1 Aralık 2022
- 2.451
- 3.792
- 63
- Konu Sahibi annabelica
-
- #14.441
Kızlar bugün ilk alışverimi yaptım bebek arabası
Benim aldığım doğum paketinde perinatolog kontrolü dahildi onuda acıbademde olucam ücreti bilmiyorum. 21 temmuzda benim perinatolog görüşmem. Benden daha önce giren varsa nasıl geçtiğini yazsın bizede
Balık varmış gibi minik bir hareket hissediyorum ama güne 6 kere fln hatta şuan yine olduazmı çok mu bilemedim siz ne kadar hissediyorsunuz
Ben de tam tersi bir ornegim ilk hamileligimde ilk trimesterde tam 9 kilo aldim :O Doguma +18 kiloyla gittim. Gebelik diyabeti cikti ve dikkat etmek durumunda kaldim ama 20li haftalardan sonra. yoksa o hizla gitsem 30 kilo alinirdi heraldeSelam herkese. Kilo konusuna parantez açmak istiyorum önceki tecrübeme dayanarak. Asıl kiloyu son trimesterda alıyoruz aslında. Ben de ilk aylar 1’er kilo falan almışken, son aylarda hızlıca alıp doğuma 17 kilo ile gittim. Bazı şanslı bünyeler almıyor ama o da nadirayrıca emzirirken aşırı iştah açık oluyor. Bir oturuşta koca kase kuruyemiş yediğimi biliyorum
Günaydın kuzum valla 6da kalkıyorum ben uyuyamıyorum sonra daha tatil moduna giremedim bı turlu
Günaydın kuzum valla 6da kalkıyorum ben uyuyamıyorum sonra daha tatil moduna giremedim bı turlu
Gerçekten duyulmuyor ya nasıl bir kara delik var içimizde yutuyor herşeyiMakarna falan yiceksen baklagil makarnaları tercih edebilirsin belki. Mercimek unundan yapılanlar falan var ya. Ya da en kötü tam buğday yersin. Ekmek normalde ben de çok sevmezdim ama gebelikte doymuyor insan ekmeksiz
Dikkat ettiğiniz için normal gitmişsiniz aslında. Ama diyabet vs riski yoksa kilo almak kaçınılmaz maalesefBen de tam tersi bir ornegim ilk hamileligimde ilk trimesterde tam 9 kilo aldim :O Doguma +18 kiloyla gittim. Gebelik diyabeti cikti ve dikkat etmek durumunda kaldim ama 20li haftalardan sonra. yoksa o hizla gitsem 30 kilo alinirdi heralde
Ya ne güzel canım bebeğinin maşallahı varmışBen ilk hamileliğimde de çok kilolu hamile kalmıştım ve hamilelik boyunca diyet yapmıştım, beyaz ekmek makarna pilav börek çörek ağzıma bile sürmemiştim meyve kısmında kaçamaklarım olmuştu ama genel olarak sağlıklı beslenmiştim7 kilo alarak doğuma gitmiştim oğlum 4260gr doğdu, yani alınan kilıyla bebeğin kilosu orantılı değil bence. Bu sefer önceki kadar dikkatli olamıyorum malesef inşallah ben de düzene sokabilirim yediklerimi
Doyurucaz seni el birliğiyleGerçekten duyulmuyor ya nasıl bir kara delik var içimizde yutuyor herşeyibakayım canım söylediğin makarnalara da. Artık bi şekilde doymam lazım
Az önce yeniden uyuyup uyandım yine acıktım resmen yemek yemek için uyanıyorum artkKız ben hep öyle uyanıyorum hafta sonu da hafta içiymiş gibi uyanıyorum işte alarm kullanmadan uyanırım zaten hafta içiboşver en güzeli bu sefer de akşam dökülüp kalıyorum ama
Ya sonucun gelsin artık rahatlayalim. Güzel sonuc geleceğinden eminim de işte sen eline kağıdı alınca emin olacaksınAy kuzum daha düşünmeye başlayamadık biliyorsunuz ya durumlari aklımız isim konusuna çalışmıyor henüzinşallah bi fetal dna sonucumuz temiz sağlıklı gelsin insallahhh ondan sonra isim düşünmeye başlarız teyzesi sizden de fikir alırım
Orası dogru canim insan öyle bir dayaniyor ki acliga yeter ki yavrum sağlıklı olsun diye. Ben fazla kilo kaybettim mesela doktorum artik yeter kalori açığı birakmayalim dedi. Bide 20li haftadan sonra bebegin gelisimini etkiler dedi. Bende canimin istedigi seylerden yiyorum az da olsa. Gece aciktiysam aç yatmiyorum yiyorum kaşar,muz,yogurt,seftali,nektarin, bazen soguk yogurtlu corba.. aç yatmak bana ciddi kilo kaybettirdi çünkü. Sende ekmek falan yemeye basla guzelce. Aç kalma. Merak etme hem karnin da doyacak hemde icin rahat edecek
Yok canım endokrinolojiye gidicem cuma günü o zamana kadar kafama göre diyet yapıyorum. Doktor gerekli görürse diyetisyene yönlendirirBebek suan gelisim asamasinda ve vücudunda karbonhidrat depolarin var vucuduna giren herseyin fazlasi karnonhidrata enerjiye dönüşür 6. Ayimizdan sonra bebekler gelisimini tamamlamis kilo almaya baslamis oluyor die hatirliyorum dietisyenlemi ilerliyodun
Listeye yazayım canım kararınız değişirse yazarsınHanımlar merhabalar, buraya bayağıdir giremiyorum çünkü bayağı gün içinde yoğunlum arttı. Oğlum dışarıda oynamak istiyor gündüz onu dışarı çıkartiyorum eve gelince ev işleri yemek oğlumu uyutuyorum derken sürekli koşuşturmaca içindeyim.hatta bazen hamile olduğumu bile unutuyorumBiz 18. Haftaya gireceğiz artık ama daha henüz net hareketleri hissetmiyorum ben sadece dalgalanma gibi bir şeyler oluyor gibi geliyor. Bakalım ilerleyen haftalarda neler olcak,.bu arada eşim Ertuğrul ismini koymamızı istiyor. Bende sevdim gibi jastta öyle sesleniyorum konuşuyorum falan sanırım Ertuğrul olcak gibi bakalım hepsi sağlıkla ve hayırla gelsinler
Hem nasıl istiyor ya. Hem emziriyorum hem karnimdakini büyütmeye çalışıyorum. Benim depolar da bir yere kadar artık vücut kalori istiyor@babylovee ın dediği gibi tam buğdağ ekmeği ekle öğünlerinee. Valla ben arada yiyorum karbonhidrat da napayım bünye istiyo ahaha
Bana zaten mantıklı gelmedi sıfırlamak. O yüzden size yazdım. Kahvaltıda bir dilim dışında nerdeyse hiç yemiyorum çünkü. Artık yicem diğer öğünlerde deBide ben geçen doç bi endokrine gittim 9kilo verdim dedim mesela ki kiloluyum seviniliyo verdiğime genelde. Kadın şey dedi karbonhidrarı tamamen kesmedin demi? Demekki sıfırlamak da önerilmiyo
Valla gebelik öncesi de şekerim yüksek çıkıyodu canım. Diyabet tanım yok ama. Şuan iyi gidiyor şükür . 88 çıktı bugün sabah şekerim şaşırdım bayaBana zaten mantıklı gelmedi sıfırlamak. O yüzden size yazdım. Kahvaltıda bir dilim dışında nerdeyse hiç yemiyorum çünkü. Artık yicem diğer öğünlerde desenin nasıl çıkıyor sonuçların. Gebelik şekerin vardi dimi normal diyabet hastası değilsin ?
Ay evet ya doyurun beni çok mağdurumDoyurucaz seni el birliğiyle
Bu benim normal yaşam şeklim. Kahvaltı olmasa uyanmak daha zor olurdu herhaldeAz önce yeniden uyuyup uyandım yine acıktım resmen yemek yemek için uyanıyorum artk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?