- 15 Ağustos 2024
- 476
- 714
- 23
- 30
- Konu Sahibi annabelica
-
- #18.941
Demire doğum sonrası bile devam edecekmişiz, tadı ne kadar güzel olursa olsun içerken ögg geldi artıkKızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız yaçok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
+1Demire doğum sonrası bile devam edecekmişiz, tadı ne kadar güzel olursa olsun içerken ögg geldi artık
Doğuma kadar kullanabilirsin canım hiç sakıncası yokKızlar size acil bişey sorcam
Sabahtan beri midemde yanma var
Doktorum hamileliğimin başında bu şuruptan yazmıştı ihtiyaç halinde kullanmam için şimdi kullansam bunu sorun olur mu 18+2 haftalığım
Evet doğunca bebeler tepemizde ziplasinlar diyeKızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız yaçok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
Valla bazen bende bunu düşünüyorum, sabah tiroidle güne başlıyorum. Sonra demir. Sonra D vitamini, en sonda aksam elenatal iciyorum. Ben magnezyum ve B12 kullanmiyorum yine azcik iyiymisimKızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız yaçok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
Canım ne yazik ki yaşanmışlıklar bir seyleri sessiz yaşamaya itiyor insanı. Kimse ile bir problem yaşamıyorum çok şükür ki ailelerle veya arkadaslarla. Dedigim gibi yaşanan bazı şeyler, olumsuz tecrübeler insanı zoraki sessizlige itiyor..Canım bence çok yanlış düşünüyorsun, benim eltiminde cocuğu olmuyor tüp bebekle anca diyorlar yane eşiminin abisinde sorun yok ama eltimde var ve kac senedir istiyor olmuyor sana şunu söyleyim benim cinsiyet partimde bile öyle bir seviniyor ki görmen lazım havalara uctu ici güzel cünki kalbi güzelbirde kimseye niye söylemiyorsun ailelerle mi problem yaşıyorsun cünki ben daha bi kac haftalıkdı dünyaya duyurdum vallah
Benimde çok fazla oluyor mide yanmalarım ve son zamanlarda akşam yemeklerinden sonra mutlaka içiyorum yanma olmasa bile sindiremiyorum bazen yediklerim ağzıma geliyor o zaman da içiyorum sindirime de yardımcı oluyor doğuma kadar rahatlıkla kullanılabilir diye biliyorum bendeKızlar size acil bişey sorcam
Doktorum hamileliğimin başında bu şuruptan yazmıştı ihtiyaç halinde kullanmam için şimdi kullansam bunu sorun olur mu 18+2 haftalığım
Canım ben bugün randevu alabildim 29 temmuz saat 16.00 a şans eseri oda annemin yakın akrabasının arkadaşı hastanede çalışıyormuş kadını aramışlar randevular ne zaman açılcakmış bi sorarmısın diye tamam bi sorayim demiş gitmiş sormaya sorma niyetine sıra almış annem falan hemen beni aradı tc lazım diye haberim bile yoktu nasıl oldu anlamadım keyfi açıyolar galiba düşün bana telefonda temmuz dolu dediler ama görevli gidince ona temmuzda sıra var demişler orda çalıştığı için galiba öncelik mi oluyo bilmiyorum öylelikle oldu yani tam 21+4 olmuş olucam gittiğimde 24 ünde aradığımda da daha belli olmadı deyip kapatmışlardı telefonu bende belki temmuzun son günü açıklanır diye bekliyordum
oğluşunu da minik kızını da yerimmHiç korkma canım benim oğlum da kızımdan 5 gün önde çıkıyor hep
Hangi firmaya verdin peki fetal DNA yı?
Ben hiç kullanmıyorum ilk aylarda folik asit kullandım o kadar sadece oğlumda da kullanmamiştim ben çünkü midemi aşırı bulandırıyor vitamin ilaçları özellikle Demir olan çok kötü yapıyor, pekmez içiyorum limon sıkarak Demir için ozellikle, magnezyum için de muz yiyorum genelde sabah akşam doğal olarak almaya çalışıyorum, balık yağı içeren vitamin aldım ocean markasının öghhh oldum yaniCanım ben tüp bebek sürecinde bu kadar ilaç kullanmadım yaama yine biz şu anda az kullanıyoruz bence. Bazı gebeler daha çok kullanıyor.
17. Hafta erken değilmi ilk hareket hissetme için? Yani benim ilk gebeliğim. Ben ilk hisseder gibi olduğumda 18.haftanın ortalarıydı 18+4 gibi mesela ama sonra bi hafta hiç hissetmedim ilk biraz panikledim ilk olunca bilmiyorum tabi biraz araştırınca ilk hareketlerde saymamak gerekiyormuş düzenli hareket etmediği için. 22. Haftaya kadar normalmiş 22den sonra hissetmezsek dikkat etmek gerekiyormuş. Şuan 20.haftadayım mesela 2-3gündür net hissediyorum. Ben özellikle kuru incir+ceviz yediğimde çok kıpır kıpır hissediyorum seviyor heralde diye hergün 2şer tane yiyorum mesela bide sabit bir müzik dinletiyorum rahatlatıcı şimdi daha net hissediyorum ama yinede hergün değil. Biraz rahat olmamız stres yapmamamız daha iyi sanırım bebekte hissettiği için. Bence sende rahat ol canımkızlar ben bebişin hareketlerini hissetmedim henüz. Yani bir iki kez hissettim gibi oldu önceden ama şu sıralar hissedebilmeyi umuyordum. Sanırım plasenta önde
Benim gibi olan var mı? Biraz endişe ediyorum 17 haftalığız
Ya ne güzel denk gelmiş çok sevindim senin adınaCanım ben bugün randevu alabildim 29 temmuz saat 16.00 a şans eseri oda annemin yakın akrabasının arkadaşı hastanede çalışıyormuş kadını aramışlar randevular ne zaman açılcakmış bi sorarmısın diye tamam bi sorayim demiş gitmiş sormaya sorma niyetine sıra almış annem falan hemen beni aradı tc lazım diye haberim bile yoktu nasıl oldu anlamadım keyfi açıyolar galiba düşün bana telefonda temmuz dolu dediler ama görevli gidince ona temmuzda sıra var demişler orda çalıştığı için galiba öncelik mi oluyo bilmiyorum öylelikle oldu yani tam 21+4 olmuş olucam gittiğimde 24 ünde aradığımda da daha belli olmadı deyip kapatmışlardı telefonu bende belki temmuzun son günü açıklanır diye bekliyordum
Hamile olduğunuz kesinken yazdı ve hamilelikte uygun dediyse sorun olmaz sanırım. Bende yanma için doktorumdan ilaç istemiştim bendeki farklı bi marka ( yurtdışında yaşadığım için). Emin olamıyorsanız evde çiğ patatesi rendeleyip suyunu sıkın çıkan suyu aç karnına için rahatlatıyor. İlk başlarda bende çok mide yanması çektiğim için duyduğum herşeyi uyguluyordumKızlar size acil bişey sorcam
Canım peki bunları kullandığın halde kan değerlerin iyi mi bari. Bende 4 tane kullanıyorum gyn ferro sanol,decavit,magosit,dvit. Ama kan değerlerim yerlerdeKızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız yaçok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
Canım ben ilk kalp atışı, kese vs. kontrollerinden sonra hep ayda 1 gittim. Doktorum her gittiğimde 4 ve 5 hafta sonrayı al diyor direkt, kontrol randevusu da oluyor ya. Normalde daha çok endişe ediyordum ama hareketlerini hissettiğimden beri azaldı şükürBu arada kızlar şuan kontrol sıklığınız ne kadar? Yani ben hemen hemen görmek istiyorum nasıl gelişimi bilmek istiyorum heyecandanama 7,10,12ve 16. Haftamda gittim şuan 20+1im 4 haftada bir kontrol çok uzun geliyor ve doktorumun dediğine göre 28. Haftaya kadar böyle 4 haftada bir olcakmış vakitte geçmiyor
Canım ben kaçıncı haftalarda gittim hatırlamıyorum ama banada aylık demişti gittiğim her dr.Bu arada kızlar şuan kontrol sıklığınız ne kadar? Yani ben hemen hemen görmek istiyorum nasıl gelişimi bilmek istiyorum heyecandanama 7,10,12ve 16. Haftamda gittim şuan 20+1im 4 haftada bir kontrol çok uzun geliyor ve doktorumun dediğine göre 28. Haftaya kadar böyle 4 haftada bir olcakmış vakitte geçmiyor
Ya sorma beklemek o kadar zor ki imkanım olsa her hafta gidicemBu arada kızlar şuan kontrol sıklığınız ne kadar? Yani ben hemen hemen görmek istiyorum nasıl gelişimi bilmek istiyorum heyecandanama 7,10,12ve 16. Haftamda gittim şuan 20+1im 4 haftada bir kontrol çok uzun geliyor ve doktorumun dediğine göre 28. Haftaya kadar böyle 4 haftada bir olcakmış vakitte geçmiyor
Benimde ayda bir aşkoBu arada kızlar şuan kontrol sıklığınız ne kadar? Yani ben hemen hemen görmek istiyorum nasıl gelişimi bilmek istiyorum heyecandanama 7,10,12ve 16. Haftamda gittim şuan 20+1im 4 haftada bir kontrol çok uzun geliyor ve doktorumun dediğine göre 28. Haftaya kadar böyle 4 haftada bir olcakmış vakitte geçmiyor
kanka kimse değerlerime bakmadı bunları verirkenCanım peki bunları kullandığın halde kan değerlerin iyi mi bari. Bende 4 tane kullanıyorum gyn ferro sanol,decavit,magosit,dvit. Ama kan değerlerim yerlerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?