Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Kızlar size acil bişey sorcam
Sabahtan beri midemde yanma var
Doktorum hamileliğimin başında bu şuruptan yazmıştı ihtiyaç halinde kullanmam için şimdi kullansam bunu sorun olur mu 18+2 haftalığım
Doğuma kadar kullanabilirsin canım hiç sakıncası yok

Kızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız ya çok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
Valla bazen bende bunu düşünüyorum, sabah tiroidle güne başlıyorum. Sonra demir. Sonra D vitamini, en sonda aksam elenatal iciyorum. Ben magnezyum ve B12 kullanmiyorum yine azcik iyiymisim

Canım ne yazik ki yaşanmışlıklar bir seyleri sessiz yaşamaya itiyor insanı. Kimse ile bir problem yaşamıyorum çok şükür ki ailelerle veya arkadaslarla. Dedigim gibi yaşanan bazı şeyler, olumsuz tecrübeler insanı zoraki sessizlige itiyor..
Canım iste herkes aynı olmuyor. Benim arkadasim t.bebek sürecinde oldugu icin genel olarak öfkeli ve stres yüklü oluyor bu konudan dolayı. Bende birsey dedigimde tetiklenecek diye onu düşünerek söylemek istemiyorum.
Zor gerçekten bu süreçler bende bir dönem istiyordum ama gecikti evladımızın bize gelmesi o süreçte insan moral olarak biraz düşüyor birde tetikleyici seyler duyunca bir kat da öyle düşsün istemem. Biraz karışık hisler yani.

Doktorum hamileliğimin başında bu şuruptan yazmıştı ihtiyaç halinde kullanmam için şimdi kullansam bunu sorun olur mu 18+2 haftalığım
Benimde çok fazla oluyor mide yanmalarım ve son zamanlarda akşam yemeklerinden sonra mutlaka içiyorum yanma olmasa bile sindiremiyorum bazen yediklerim ağzıma geliyor o zaman da içiyorum sindirime de yardımcı oluyor doğuma kadar rahatlıkla kullanılabilir diye biliyorum bende

@aylemakk se25lin Orkun hocanın randevusu hala açılmadı internette ama telefonla falan aradınız mi birşey dediler mi
Canım ben bugün randevu alabildim 29 temmuz saat 16.00 a şans eseri oda annemin yakın akrabasının arkadaşı hastanede çalışıyormuş kadını aramışlar randevular ne zaman açılcakmış bi sorarmısın diye tamam bi sorayim demiş gitmiş sormaya sorma niyetine sıra almış annem falan hemen beni aradı tc lazım diye haberim bile yoktu nasıl oldu anlamadım keyfi açıyolar galiba düşün bana telefonda temmuz dolu dediler ama görevli gidince ona temmuzda sıra var demişler orda çalıştığı için galiba öncelik mi oluyo bilmiyorum öylelikle oldu yani tam 21+4 olmuş olucam gittiğimde 24 ünde aradığımda da daha belli olmadı deyip kapatmışlardı telefonu bende belki temmuzun son günü açıklanır diye bekliyordum

Hiç korkma canım benim oğlum da kızımdan 5 gün önde çıkıyor hep
Hangi firmaya verdin peki fetal DNA yı?
oğluşunu da minik kızını da yerimm firmanın adını unuttum ya bir sonraki randevumda sorarım bebişleri görünce aklımda sadece bebişler kaldı başka hiçbir şey hatırlamıyorum tek hatırladığım yurt dışına gönderildiği 350 euro ödedik

Canım ben tüp bebek sürecinde bu kadar ilaç kullanmadım ya ama yine biz şu anda az kullanıyoruz bence. Bazı gebeler daha çok kullanıyor.
Ben hiç kullanmıyorum ilk aylarda folik asit kullandım o kadar sadece oğlumda da kullanmamiştim ben çünkü midemi aşırı bulandırıyor vitamin ilaçları özellikle Demir olan çok kötü yapıyor, pekmez içiyorum limon sıkarak Demir için ozellikle, magnezyum için de muz yiyorum genelde sabah akşam doğal olarak almaya çalışıyorum, balık yağı içeren vitamin aldım ocean markasının öghhh oldum yani

17. Hafta erken değilmi ilk hareket hissetme için? Yani benim ilk gebeliğim. Ben ilk hisseder gibi olduğumda 18.haftanın ortalarıydı 18+4 gibi mesela ama sonra bi hafta hiç hissetmedim ilk biraz panikledim ilk olunca bilmiyorum tabi biraz araştırınca ilk hareketlerde saymamak gerekiyormuş düzenli hareket etmediği için. 22. Haftaya kadar normalmiş 22den sonra hissetmezsek dikkat etmek gerekiyormuş. Şuan 20.haftadayım mesela 2-3gündür net hissediyorum. Ben özellikle kuru incir+ceviz yediğimde çok kıpır kıpır hissediyorum seviyor heralde diye hergün 2şer tane yiyorum mesela bide sabit bir müzik dinletiyorum rahatlatıcı şimdi daha net hissediyorum ama yinede hergün değil. Biraz rahat olmamız stres yapmamamız daha iyi sanırım bebekte hissettiği için. Bence sende rahat ol canım

Ya ne güzel denk gelmiş çok sevindim senin adına bana temmuz erken olur zaten Ağustosta almak istiyorum inşallah açılır da yakalarım hemen. En kötü zaten İzmir'de var randevum ona gidicem

Hamile olduğunuz kesinken yazdı ve hamilelikte uygun dediyse sorun olmaz sanırım. Bende yanma için doktorumdan ilaç istemiştim bendeki farklı bi marka ( yurtdışında yaşadığım için). Emin olamıyorsanız evde çiğ patatesi rendeleyip suyunu sıkın çıkan suyu aç karnına için rahatlatıyor. İlk başlarda bende çok mide yanması çektiğim için duyduğum herşeyi uyguluyordum

Bu arada kızlar şuan kontrol sıklığınız ne kadar? Yani ben hemen hemen görmek istiyorum nasıl gelişimi bilmek istiyorum heyecandan ama 7,10,12ve 16. Haftamda gittim şuan 20+1im 4 haftada bir kontrol çok uzun geliyor ve doktorumun dediğine göre 28. Haftaya kadar böyle 4 haftada bir olcakmış vakitte geçmiyor

Kızlar biz bu ilaçları doğuma kadar alacakmıyız ya çok ilaç içiyoruz sanki
Demir
D vit
Magnezyum
Elenatal
B 12
Canım peki bunları kullandığın halde kan değerlerin iyi mi bari. Bende 4 tane kullanıyorum gyn ferro sanol,decavit,magosit,dvit. Ama kan değerlerim yerlerde

Canım ben ilk kalp atışı, kese vs. kontrollerinden sonra hep ayda 1 gittim. Doktorum her gittiğimde 4 ve 5 hafta sonrayı al diyor direkt, kontrol randevusu da oluyor ya. Normalde daha çok endişe ediyordum ama hareketlerini hissettiğimden beri azaldı şükür

Canım ben kaçıncı haftalarda gittim hatırlamıyorum ama banada aylık demişti gittiğim her dr.

Ya sorma beklemek o kadar zor ki imkanım olsa her hafta gidicem

Benimde ayda bir aşko ilk zamanlar 2 haftada 10 günde bir gidiyordum
Canım peki bunları kullandığın halde kan değerlerin iyi mi bari. Bende 4 tane kullanıyorum gyn ferro sanol,decavit,magosit,dvit. Ama kan değerlerim yerlerde
kanka kimse değerlerime bakmadı bunları verirken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…