- 15 Ağustos 2024
- 2.450
- 4.996
- 53
- 30
- Konu Sahibi annabelica
- #16.161
Çok geçmiş olsun canım, benim de plasentam aşağıda doktor geçtiğimiz hafta söyledi ama endişelenme 20-24 arası yukarı çıkıyor dedi. Tabi endişelenme dese de ben çok korkup derin araştırmalara girdim bir sürü makale vs. okudum. Gerçekten rahim büyüdükçe genelde 20-24. haftada plasenta yukarı çıkıyormuş. %90-95 oranda böyle olmuş. Ama Allah korusun çıkmadı diyelim plasenta previa tanısı koyulursa bize kanama olmazsa yine sorun yok kanama olur da rahim ağzını kapatırsa bol bol dinleneceğiz ve sezeryan doğuma hazırlanacağız. Doktorun plasenta previa mı dedi yoksa plasenta aşağı yerleşimli mi dedi mesela benim aşağı yerleşimli yani servikse komşu o yüzden çıkma olasılığı daha yüksek. Çıkmama durumu 200'de 1 görülüyor. Bu süreçte en iyi şey ayaklarımızı yukarı dikip uzanmakmışKızlar çok kötü bir gece geçirdim gece 12:00 de kahverengi leke geldi acile gittik ordaki kadın doğumcu alttan muayene etti poliplerin var dedi bide plesenta aşağıda dedi gözlem altında tutucaz kanamayı takıp edicez dedi çok korktum çok ağladım
Sabah 9 da kendi doktorun muayene etti
Poliplerden kaynaklanıyor plesenta aşağıda ama bu haftalarda normal yukarı çıkmaya başlar dedi
Bebeğim iyimiş progestan verdi yinede önlem amaçlı kanama 3 güne kesilir muhtemelen dedi
Rahatladım ama hala endişelerim bitmedi ya plesenta aşağıda kalırsa vs kurmaktan kendimi alamıyorumkötüyüm hala