Kızlar bu arada aşı konusunu gruba ilk getiren ben olabilirim, aşırı pimpriikliyim neredeyse tüm sülaleye aşı yaptırmayı planlıyorum doktoruma sorup demiştim. Doktoruma sorduğumda aşı öneriliyor ama sen çalışmıyorsun, toplu taşıma kullanmıyorsun senin için çok gerekli görmüyorum demişti. Ailemin yaptırdığı aşının da bana ve bebeğime etkisinin olmayacağını söylemişti. Bu konuşma bu sizlerin bahsettiği salgınlardan önce gerçekleşti. 10 gün sonra gittiğimde tekrar soracağım fikrini, belki salgından dolayı değişmiş olabilir.
Dün şehirdeki doktoruma da sorduğumda aşı yaptırabilirsin sakıncası yok dedi o da. Ben kendimi koruyorum bebeğim doğduktan sonra onu koruyacak mı dediğimde öyle bir şey yok dedi. Aşı sadece seni korur dedi.
Ben şahsen aşılara, şeker yüklemesine vs karşı değilim yapılması gerekenleri içim rahat bir şekilde yaptırdım. Sizleri bu konuda çok çalkantıda görüyorum, belki olması gereken budur bilemiyorum ama aşırı stres olup sonunda bir şekilde sizler de tetanoz ve şekeri yaptırdınız. Elbette ki araştıralım ama çok da stres olmayalım diye düşünüyorum bu konularda. Aşılar genel olarak öneriliyor, yaptırmadığımızda zaten hep huzursuz olacağız.
Ben grip aşısını da yaptırmaktan çekinmiyorum gerekli ise. Ama benim durumumda şu an için gerekli görünmüyor gerçekten. Burada benim kafamı karıştıran tek konu bebek doğduktan sonra ona olan koruyuculuk etkisi. Doktorunuzdan aldığınız net bir evet bebeği koruyacak bilgisine sahip misiniz ? Benim doktorum hayır dedi ama sizlerden çoğunluk evet derse gene yaptırırım. Net cevap alan olduysa yazarsa sevinirim