• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Uff şu vize diyince sinirlerim bozuluyor 😂 hamile değilken ha bire başvuruyorduk 2-3 ay veriyorlardı, geçen ay size söylemeyi unuttum randevumuz vardi gittik, bir hafta sonra pasaportlar geldi, almanya 1 senelik vermiş 😂 bilin bakalım ne eksik, ben artık uçağa binmekten korkuyorum bu aylardan sonra 🫠 artık bebek doğduktan sonra tepe tepe kullanıcam o vizeyi 😂
Hayırlı olsun canım çıksın da bu ara çıkması da çok zormuş. 5 6 aylık olunca güzel güzel gezersin kızınla 🥰🥰

aşkım şimdi orda bişey olur çok yürürüm korkuyorum 🥹 birde artık 20 dk maks yürüyorum, ispanyada nasıl 15k adım atmışım 😂 Allah güç vermiş
Kendini nasıl rahat hissedeceksen kuzumm 😍 gerçi geçen bizde bi şehir dışına çıktık 1 saatlik uçak yolculuğu bile belimi filan çok ağrıttı şimdi bi yere gidecek olsan 3 saat en az o yorabilir 😬

Rica ederim canım, ben biraz önden gidiyorum her konuda, gebe okulu, bebek odası hazırlığı, sertleşme, aşı vs 🤣 doğumum da sezaryen olacağı için kasım ortasına falan gelir aksilik olmazsa.
Ben doğum çantamı da 5-10 gün içinde hazırlayacağım artık. Hamileliğim çok şükür kaygılarım dışında sorunsuz geçiyor ama hangi hafta ne olacağını bilemiyoruz. Bu sertleşme ve ağrılar hareketlerimi çok kısıtlamaya başladı. İyi ki önceden hazırlıklarımın çoğunu yapmışım dedim yani. Kendinizi iyi hissediyorken ve fırsatınız varsa hazırlık süreçlerinizi çok ertelemeyin derim kızlar. Hazırlığınızı yapın kafanız rahat olsun derim
Hastane çantası fotisi bekliyoruz 😍

Kasılma için bana denen şu oldu tüm karın sertleşecek, tüm göbek bölgesi. Belli bi yer, bölge değil.
Evet canım benim de tüm bölge oluyor sertleşme olduğunda. Dinlenince, sola yatınca ve su içinde geçmesi lazımmış ama ben yatarken, tüm gün dinlenmişken ve günde 5 litre su içerken oluyor 🙂 korkmam için belden gelen ve regl sancısı gibi sancı olması lazım sanırım. Onun dışında korkmamaya çalışıyorum, böyle böyle gideceğiz son haftalara inşallah 🤍

Rica ederim canım, ben biraz önden gidiyorum her konuda, gebe okulu, bebek odası hazırlığı, sertleşme, aşı vs 🤣 doğumum da sezaryen olacağı için kasım ortasına falan gelir aksilik olmazsa.
Ben doğum çantamı da 5-10 gün içinde hazırlayacağım artık. Hamileliğim çok şükür kaygılarım dışında sorunsuz geçiyor ama hangi hafta ne olacağını bilemiyoruz. Bu sertleşme ve ağrılar hareketlerimi çok kısıtlamaya başladı. İyi ki önceden hazırlıklarımın çoğunu yapmışım dedim yani. Kendinizi iyi hissediyorken ve fırsatınız varsa hazırlık süreçlerinizi çok ertelemeyin derim kızlar. Hazırlığınızı yapın kafanız rahat olsun derim
Valla kaç gündür bunun derdine düştüm. Bizim tüm aldıklarımız hurç ve kolilerde ayrılmış halde. Odası 25'i gibi gelecek mecbur o zaman yıkanıp yerleşecek ama gerildim 32'de çantam hazır olmalıydı diye hatta dün eşime dedim hastane çantasına konulacakları çıkarıp yikasak hazırlasak mı en azından diye

İlk gebeliği yaşayanlar ayırt edemiyoruz maalesef ya sadece sakin kalmaya çalışıp ritmik mi, artarak mı devam ediyor diye bakıyorum. Çünkü gerçek sancı hem artarak devam ediyormuş hem de ritmikmiş ama yalancı sancı bir süre sonra geçiyor. Bir de yalancı sancı duş ve sola yatmayla da rahatlarmış ama gerçek sancı
Evet bilemiyoruz napalım. Özellikle büyüdükçe olacak demek ki bu tarz şeyler, sakin kalmamız çok önemli 🙏😇 Seninki de ya yorgunluktandır, ya büyümenin getirdiği yalancı hazırlık kasılmasıdır

Evet canım benim de tüm bölge oluyor sertleşme olduğunda. Dinlenince, sola yatınca ve su içinde geçmesi lazımmış ama ben yatarken, tüm gün dinlenmişken ve günde 5 litre su içerken oluyor 🙂 korkmam için belden gelen ve regl sancısı gibi sancı olması lazım sanırım. Onun dışında korkmamaya çalışıyorum, böyle böyle gideceğiz son haftalara inşallah 🤍
Inşallah canım inşallah 🙏🥰 evet kasıklara da inmesi lazımmış sancının. Allah korusun. Ben bi 21de bi 25 te gittim çok erken yaşamıştım korkuları 🙈 şimdilerde rahatlatıyorum kendimi geçmesini bekliyorum.

Sesli güldümmmmm anahhajahahahahahshh🤣🤣🤣🤣🤣 en çokta ben yiyecem gibi zobayı 😂😂😂
Ahahha😂 sen yemesen de sana zorla yedirirler kanka, biri sikayet eder kesin hocam sepide sizin hakkinizda konuşuyor diye 😂
hahahahahah net öyleyiz ya sizinle cok güzel bi hamişliğim gecti hakkınızı helal edin kızcelerim hepinizin ayrı ayrı huyunu seviyorum🤣🩷
😂 gercekten renkli komik bazen gerilim dolu güzel bir hamişlik geciriyoruz. Canımsın 🙏💗

Valla kaç gündür bunun derdine düştüm. Bizim tüm aldıklarımız hurç ve kolilerde ayrılmış halde. Odası 25'i gibi gelecek mecbur o zaman yıkanıp yerleşecek ama gerildim 32'de çantam hazır olmalıydı diye hatta dün eşime dedim hastane çantasına konulacakları çıkarıp yikasak hazırlasak mı en azından diye
Yok canım endişe etmeye de gerek yok, bu ayın sonuna kadar yapılsa iyi olur benim düşüncem. Ama odasını beklemeye de gerek yok dediğin gibi hazırsa eşyaları, yıkanıp ütülenir. Sonra kafalar rahat. Çünkü gerçekten yorgunluk gelmeye başladı bana, hantallaşıyorum artık. Bebeklerimiz çok hızlı büyüyor. Ve şimdiye kadar hiç olmayan karın gerilme ağrılarım başladı. Resmen uzun süre ayaktayken ağırlık yapıyor ve aşağıya çekiyor gibi ağrısı.

Kızlar bu arada aşı konusunu gruba ilk getiren ben olabilirim, aşırı pimpriikliyim neredeyse tüm sülaleye aşı yaptırmayı planlıyorum doktoruma sorup demiştim. Doktoruma sorduğumda aşı öneriliyor ama sen çalışmıyorsun, toplu taşıma kullanmıyorsun senin için çok gerekli görmüyorum demişti. Ailemin yaptırdığı aşının da bana ve bebeğime etkisinin olmayacağını söylemişti. Bu konuşma bu sizlerin bahsettiği salgınlardan önce gerçekleşti. 10 gün sonra gittiğimde tekrar soracağım fikrini, belki salgından dolayı değişmiş olabilir.
Dün şehirdeki doktoruma da sorduğumda aşı yaptırabilirsin sakıncası yok dedi o da. Ben kendimi koruyorum bebeğim doğduktan sonra onu koruyacak mı dediğimde öyle bir şey yok dedi. Aşı sadece seni korur dedi.
Ben şahsen aşılara, şeker yüklemesine vs karşı değilim yapılması gerekenleri içim rahat bir şekilde yaptırdım. Sizleri bu konuda çok çalkantıda görüyorum, belki olması gereken budur bilemiyorum ama aşırı stres olup sonunda bir şekilde sizler de tetanoz ve şekeri yaptırdınız. Elbette ki araştıralım ama çok da stres olmayalım diye düşünüyorum bu konularda. Aşılar genel olarak öneriliyor, yaptırmadığımızda zaten hep huzursuz olacağız.

Ben grip aşısını da yaptırmaktan çekinmiyorum gerekli ise. Ama benim durumumda şu an için gerekli görünmüyor gerçekten. Burada benim kafamı karıştıran tek konu bebek doğduktan sonra ona olan koruyuculuk etkisi. Doktorunuzdan aldığınız net bir evet bebeği koruyacak bilgisine sahip misiniz ? Benim doktorum hayır dedi ama sizlerden çoğunluk evet derse gene yaptırırım. Net cevap alan olduysa yazarsa sevinirim 🌸
Canım benim doktorum özellikle bebegi koruyacagi icin aşıyı tavsiye ediyor. Yenidogan bebekleri korumak gerekiyor diyor.

Yok canım endişe etmeye de gerek yok, bu ayın sonuna kadar yapılsa iyi olur benim düşüncem. Ama odasını beklemeye de gerek yok dediğin gibi hazırsa eşyaları, yıkanıp ütülenir. Sonra kafalar rahat. Çünkü gerçekten yorgunluk gelmeye başladı bana, hantallaşıyorum artık. Bebeklerimiz çok hızlı büyüyor. Ve şimdiye kadar hiç olmayan karın gerilme ağrılarım başladı. Resmen uzun süre ayaktayken ağırlık yapıyor ve aşağıya çekiyor gibi ağrısı.
Evet evet ben de net ağırlaştım özellikle yürürken nefes nefese kalıyorum. İnşallah 25'ine gelirse mobilya hemen ay sonuna yıkanır ütülenir ben de eksik gedik varsa görür alırım 🤍

Kızlar kim sormuştu hatırlayamadım ama influenza aşısı bebeği koruyor mu diye.
Annenin aşı sonrası ürettiği antikorlar plasenta yoluyla bebeğe geçiyormuş. Böylece doğumdan sonraki ilk 6 ay boyunca bebekte de kısmi koruma sağlanıyormuş (bu dönemde bebeklere grip aşısı yapılamadığı için bu çok önemliymiş)
Bir de bu aşı canlı aşı değil, inaktive aşı bu nedenle bebeğe zarar vermiyormuş 🌸

Dün kasılmaları biraz araştırdım özellikle 30'dan sonra kalsiyum ihtiyacımız artıyormuş o yüzden dışarıdan ek almalıymışız. Kalsiyum sayesinde hem bebişlerimizin kemik ve diş gelişimi hızlanıyormuş hem de kalsiyumu bizden çektiği için bizim ek almamız ileride kemik erimesi riskimizi azaltıyor. Ve kas kasılmalarımızı düzenliyor.
Mesela tahin çok güzel bir kalsiyum kaynağı şu an muzun üstüne gezdirdim 1 kaşık.
Onun dışında süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fındık, chia tohumu, pekmez, balıkta vs çok var. Bol bol yiyelim artık 🌸

Canım çok şükür uyumuşum geldiğimde gözüme uyku girmedi gece biliyosun. Bundan sonra dikkat edicem çoğunlukla yatıcam walla. Kuzum bebek 32.haftadan sonra da dönmesi zor oluyormuş sezeryan mı olcaz biz
Dikkat et canım aynen öyle iyi olmus uyudugun bebiste sakinlemistir.
Canim o sonraki isler galiba. Ama pozisyonu bas asagi olmazsa evet sezeryan mecburen 😕

Annenin aşı sonrası ürettiği antikorlar plasenta yoluyla bebeğe geçiyormuş. Böylece doğumdan sonraki ilk 6 ay boyunca bebekte de kısmi koruma sağlanıyormuş (bu dönemde bebeklere grip aşısı yapılamadığı için bu çok önemliymiş)
Bir de bu aşı canlı aşı değil, inaktive aşı bu nedenle bebeğe zarar vermiyormuş 🌸
Benim canım soran. Bence de böyle olması gerekiyor mantıken, tetanoz boğmaca da bebeğe geçiyor diye yaptırdık. Gpt de bebeği korur diyor. Ama benim iki doktorum neden bebeği korumaz dedi anlamadım. Doktora giden herkes sorsa ya bunu çoğunluk ne diyecek acaba 🙂

Benim canım soran. Bence de böyle olması gerekiyor mantıken, tetanoz boğmaca da bebeğe geçiyor diye yaptırdık. Gpt de bebeği korur diyor. Ama benim iki doktorum neden bebeği korumaz dedi anlamadım. Doktora giden herkes sorsa ya bunu çoğunluk ne diyecek acaba 🙂
Her kafadan ayrı ses 😂 ben bilime inanıyorum ya, bu bilgileri makalelerden almıştım 🤍

Ben olcam yaa.. doktor bana her hafta yeni hedefler koyuyor ama erken gelme ihtimalinden dolayi özellikle vurguluyor aşıyı. Yani herkesin tercihi ama galiba yaptirmak daha dogru olacak. Riski de yok anlasilana göre. Bebisi korusun diye olmak gerekiyorsa olacagiz napalim.
Benimde cok gelen gidenim olmayacak ama eşim işe gidecek neticede. Su anki yasadigim gribi bile eşimden aldım üstelik 3 gece ayrı yattık ayni ortamda bile bulunmadik ona ragmen.
Dün kasılmaları biraz araştırdım özellikle 30'dan sonra kalsiyum ihtiyacımız artıyormuş o yüzden dışarıdan ek almalıymışız. Kalsiyum sayesinde hem bebişlerimizin kemik ve diş gelişimi hızlanıyormuş hem de kalsiyumu bizden çektiği için bizim ek almamız ileride kemik erimesi riskimizi azaltıyor. Ve kas kasılmalarımızı düzenliyor.
Mesela tahin çok güzel bir kalsiyum kaynağı şu an muzun üstüne gezdirdim 1 kaşık.
Onun dışında süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fındık, chia tohumu, pekmez, balıkta vs çok var. Bol bol yiyelim artık 🌸
Bazende içgüdüsel yaşamak lazim demek ki, tahin sağlıklı iyi geliyor vs diye ogrendikten sonra 3 gündür muz uzerine tahin gezdirip yiyorum. Ceviz yemeyi de artirdim 😍 bebisim de bundan nasiplenip kilo alsin yaa aminn🙏

Kızlar fikir verir misiniz 🤍 oğlumun odasındaki montessori yatağa nevresim alacağım. Odamız bej, yeşil tonlu olacak. Bir bunu beğendim. Bir tane de isimli alacağım sizce hangisi 😍

Eklentiler

• 1000152511.webp
    1000152511.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 78
  • 1000152510.webp
    1000152510.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 70
  • 1000152509.webp
    1000152509.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 61
  • 1000152508.webp
    1000152508.webp