• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kızlar oğluşuma kavuştummmmm 🥺🥰🥰
o kadar küçük ve minnak ki size anlatamam daha kucağıma alamadım doğum anında kucağıma verdiler gönlüm isterdi kokusunu çektikten sonra fotoğrafını buraya ataym ağlaştık biraz o ağladı ben ağladım falan 🤧🤧 şuan solunum yolunda sıkıntı varmış yavrumun 🥲 yoğun bakıma aldılar eşim yanına girdi yoğun bakımda yani birde pipisinin alt kısmında bi sorun varmış galiba ameliyat olabilir dediler ağladım durdum tabi duyunca bi yandan dikiş atıyolar bi yandan bebeğin kalbini dinliyolar nefesine bakıyolar falan çok tuhaf bir hismiş kızlar dualarınıza ihtiyacım var bebeğim sağlığına kavuşsun evimize beraber dönelim 🙏 en başından beri beraber üzüntülerimizi heycanlarımızı ilk tekme atışlarını beraber atlattık beraber yaşadık ben bi şekilde atlattım en kısa sürede bebeğimde sağlığına kavuşacaktır 😇🙏darısıda sizin başınıza bebişler sağlıkla gelsinde erkeni geçinin bi önemi yokmuş kızlar ben onu anladım hayırlısı ne zamansa o zaman gelecektir bebişleriniz 🙏
canımmm gözün aydın kavuşmuşsun paşaya🤩
Rabbim analı babalı saglıklı hayırlı buyutmeyi de nasip etsin inşallah
37 38.haftada solunum sıkıntısı bile yasayanlar var sen 36 da dogurdun normaldir canim saglıkla cikar evinize beraber gidersiniz insallah
bol bol sütlü günlerin olsun🥰

Aaa hiç bilmiyordum arkadaşım, teşekkür ederim hemen bakayım 🌸
Rica ederiimm arkadaşım 🤗🌺
Maxi-Cosi Polar Astarlı Konforlu Ayak Örtüsü Twillic Black
https://app.hb.biz/ckPObuUtldGP
Benim aldığım bu, dediğim gibi sadece bacak degıl sırtı da kaplıyor bu da arabanın oturma alanından başlıyor. Tabii owli kadar yüksek koruma mıdır emin değilim bi kere yağmurluk kumaşı değil dış kaplaması mesela ama araba ile de takım olduğu için hoşuma gitti benim.
Mağazada bagi neo baktıgımda ayak örtüsü kürksüz ve sadece ayakları örten şekildeydi ben bizimkini de o şekilde gelecek diye sipariş verdim böyle gelince şaşırdım

Rica ederiimm arkadaşım 🤗🌺
Maxi-Cosi Polar Astarlı Konforlu Ayak Örtüsü Twillic Black
https://app.hb.biz/ckPObuUtldGP
Benim aldığım bu, dediğim gibi sadece bacak degıl sırtı da kaplıyor bu da arabanın oturma alanından başlıyor. Tabii owli kadar yüksek koruma mıdır emin değilim bi kere yağmurluk kumaşı değil dış kaplaması mesela ama araba ile de takım olduğu için hoşuma gitti benim.
Mağazada bagi neo baktıgımda ayak örtüsü kürksüz ve sadece ayakları örten şekildeydi ben bizimkini de o şekilde gelecek diye sipariş verdim böyle gelince şaşırdım
Gerçekten owli gibi alacağım mutlaka 🤍

Kızlar bu set 672 iken, tek tek ekleyince şu an 6 tanesi 239 oluyor trendyolda kaçırmayın ben hemen kaptım 😍

Eklentiler

• 1000177153.webp
    1000177153.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 70
Canım bu anlattıklarını ben hamile değilken bile yapasım gelmiyordu🤣🤣 bence nevresim değiştirme işi 5 dk ama düşünmesi 5 gün 😂😂
Çok normal yaşadığın şeyler bence hepimiz yaşıyoruz, düzenli yardımcı konusunda bir şey diyemem eğer şartlar ve durumlar müsaitse neden olmasın. Bize şu an haftada bir geliyor ama doğumdan sonra haftada muhtemelen 2 çağırırım diye düşünüyorum 🤔, bence her gün elinde toz beziyle gezen anneler aramızda çok az sayıdadır o yüzden hiç moralini bozma. Yemek yapmak istemediğim zamanlar direk söylüyorum eşime dışarı çıkıyoruz, evdede 2 kişi olduğumuz için pek dağınık olmuyor eşim arkasını toplar çünkü, yapmak istemezsemde yapmam, neden yapmadın demez oda anlayışlı bu konuda hamilede olduğumuz için
evet evet nevresim değiştirme tam öyle bir iş. ama benim 5 dakikamı da almıyor ahahahaha en az 20 dk. ya güvenilir birisiyse yardımcı neden olmasın. özellikle geçiş dönemlerinde çok önemli bence. gerçekten insan bebeğiyle ilgilenmek, kendine de biraz zaman ayırabilmek ister, çok doğal🥲 desteğin için teşekkür ederim 🥰
Merhaba canım, öncelikle bebişin iyi olmasına sevindim 🌸
Hamile yastığı sadece solda yatırmıyor maalesef, sırf onun için alma. Ben çok rahat ediyorum yastıkla ama sürekli dönüyorum.
Çok aktif bir hayatım var ve çalışıyordum geçen haftaya kadar. Dediğin gibi 2. trimesterda çok enerjiktim ama artık kendime zor yetiyorum.
Yıllardır 15 günde bir yardımcı abla gelip derin temizlik yapar, artık onu haftada bire çekeceğiz. Yemek konusunda da aileler yapar yollar, ben sadece bebeğimle ilgilenmek istiyorum. Ki bu süreçte de eşim çok çok yardımcı oluyor bana bir şey yaptırmıyor. Normalde de ikimiz de düzenliyiz o yüzden aslında evimiz hiç dağılmaz.
Bence bu süreçte durum elveriyorsa yardım almak gerekiyor ki sen de kendine zaman ayırabil. Yenidoğan hemşiresi olan bir arkadaşım var az önce bendeydi oğlu 18 aylık. Dedi ki en büyük pişmanlığım o dönem yardım almamak. Kaldı ki bunu karşılayabilecek güçteydik ama ben hallederim ben yaparim dedim ve lohusa depresyonuna girdim çok kötüydüm. Şimdiki aklım olsa 1 sn düşünmem yardım alırdım dedi. O yüzden kendimizi çok yıpratmadan olan zamanı da kendimize ve evladımıza ayırmalıyız diye düşünüyorum. Yani ben mesela 2-3 saat cam silmek yerine gücüm buna elveriyorsa o zamanı kitap okuyup kahve içerek geçirmeyi tercih ediyorum 🌱
teşekkür ederiz canım🌸 ya ben ille de abla gelsin diye tutturmuyordum aslında kendi gücüm varken. ama şu an gerçekten yapamıyorum ve dağınıklık o kadar rahatsız ediyor ki, çamaşırlar, bebeğin çamaşırları eklendi şimdi. onların bile kendince bir ritmi var o ritme göre hareket etmeyip biriktirirsen sonrası daha acılı :( ama dediğin çok doğru, imkanın doğrultusunda yardım almak lazım. iki kişiyken bile yetemeyebiliyor insan ki sen çalışıyorsun mesela, çalıştığın süreler boyunca evde bir şey yapamıyor oluyorsun. benim eşim görümcemi örnek gösterdi geçen orda film koptu bende. çalışan bir anne kendisi ve eve hiç yardımcı almıyor. ben dedim kimseyle karşılaştırılmak istemiyorum. herkesin kendi hayatı, beni ilgilendirmiyor kim ne yapıyor dedim. ben şu an yapamıyorum dedim
yani gerçekten bir düşünememezlik var, bence düşüncesiz biri değil eşim ama empati kuramıyor bu konuda. temizlik konusunda önceliklerimiz farklı.
cam silmemekle çok iyi yapıyorsun. kahve kitabı cam silmeye bin kere yeğlerim🥰

Ben de hamile yastığı aldım kullanıyorum bacağın arasına atma ve göbeği destekleme açısından iyi oluyor hafif açılı düz bile döndüğümde destekliyor iyi oluyor ama tamamen solda yatmaya yardımcı değil zaten vücut istemsiz dönüyor uyku sırasında. Makat geliş için bi takım hareketler var dönmesine yardımcı oluyor eğer doktorun izin verirse o hareketleri de yapabilirsin arkadaşım bu hareketler sayesinde 35. Haftada döndürdü bebeğini. Aslında amaç kafası ağırlık yapsın yer çekimine doğru versin kendini bunu sağlamak. İstersen bi araştır danış doktoruna da çünkü ayakları aşağıda olunca fizyolojik olarak tam sığmadığından ve hareketleri daha hassas olan kasık ve pelvik alanında olduğundan bağ yorgunluğuna sebep olabiliyor kafası da yukarda olduğu için diyaframına vs baskısı daha fazla oluyor. İnşallah hemen döner biraz rahatlarsın. O ağrıların da verdiği bi yorgunluğun elbet vardır çözülür 💕
canım çok teşekkür ederim, problemimle ilgilendin. evet o konu da beni geriyor. çünkü dediğin gibi farklı bir ağrısı var ayakların aşağıda olmasının. sinir ağrısı gibi, sızı gibi. hele o çatı kemikleri ağrısını anlatamıyorum çok acayip. o dönmeye yardımcı hareketlerden mesela secde pozisyonunu biliyorum onu doktorum da önerdi ama 34. hafta itibariyle dedi. bazı gebelerde kanama yapabiliyor dedi. ben de şimdilik bir şey yapmadım o konuda. inşallah dönecek bebeğim
Canım ben yastık kısmına cevap vereyim, arkadaşlardan farklı benim yastığa karşı hislerim. Eğer çokkk ağır bir uykun yoksa yattığın tarafta kalıyorsun. Yani sola yattıysan iki saat sonra çişe kalktığında solunda kalkıyorsun, çünkü sağ tarafın destekli, çukurun içindesin. Yanlışlıkla dönmek için o yüksekliği atlaman lazım. Ben 4. aydan beri soluma dönük yatmaya çalışıyorum. Tamamen bu yastık sayesinde yapabildim. Eğer sağa döneceksem zaten uyanıp sağa dönüp yeniden pozisyon almam gerekiyor. Herkesin uykusu, alışması vs farklıdır elbette, ama ben aşırı memnunum alıştıktan sonra bu yastık olmadan yatamaz oldum. Tatile bile giderken yanıma aldım hep. Çok pahalı değil zaten, böyle bir ihtiyacın varsa denenebilir diye düşünüyorum.
ay ben bu yastığa bakayım. senin aldığın yastık hangisiydi canım. uykum çok ağır değil, dediğin gibi olur umarım. teşekkür ederim canım🥰
Canım yasadiklarin cok normal 🌸 hicbir sey yapmak istemedigimde yapmiyorum. Bunun tek cozumu bu 🥹 esin bu konuda anlayisli ve yardimci mi bilmiyorum ama bazen evde bir kasik yemek olmuyor esime soyluyorum ben bir sey yapamicam diye ya o gelince yapiyor ya da disaridan yiyoruz. Her seye yetisemem ki ben icimde cocuk buyutuyorum 🫠
Temizlik konusunda destek alabilirsin bence bu seni cok rahatlatir ama oncelik bence esin anlayisi ve destegi 🥹
Anlayışlı aslında ama benim evden ve yaşadığım çevreden daha büyük beklentilerim var bence. temiz, düzenli olsun istiyorum elden geldiğince. o da düzenli iş yapmayı gerektiriyor. ama dediğin gibi hamile olduğumdan yetişemiyorum her şeye.
Bu dönemde böyle enerjisiz olman çok normal. Hiçbir şey yapmasak da vücudumuz bir fabrika gibi çalışıyor, üretiyor. Haliyle yorgun oluyoruz. Bu benim ikinci gebeliğim ama ilkinde senin dediğin gibi son trimester evde yatmıştım resmen. Son 3 ay çalışmamıştım da. Sana tavsiyem dışarı çıkmaya çalış zorla da olsa. Yürüyüş yapabileceğin yerler varsa park sahil gibi, iyi gelir. Hiçbir şey yapamıyorsan kahveni çıkıp dışarıda iç. Ben şu an oğlumdan dolayı her gün çıkıyorum zorlanarak da olsa ama bana da çok iyi geliyor. Çıkmasam daha çok bunalıcam ve hantallaşıcam biliyorum. Evde de çocuğa bakmak ve yemek ve çamaşır dışında bir şey yapmıyorum. Temizliği haftasonu eşim hallediyor. Doğumdan sonra enerjin değişecek korkma. Her şeyi yapabilir hale geleceksin. O zaman da yetişemiyorum diyeceksin ama olsun, yardımcı gelecekmiş zaten, hallolur bir şekilde, yıkılman ayağa galk guzum 😀
yaaa bu mesajı görür görmez yattığım yerden kalktım biliyor musun özellikle son cümlende eridim 🫠 dışarı çıktığım günler bana da çok iyi geliyor. mesela bir iş görmek olsun o bile iyi geliyor, yorulsam da. evde çocuğa bakmak, yemek yapmak ve çamaşırları halletmek tüm gününü alıyor dimi. ya mesela bir yemek olsun, kahvaltısı var öğle yemeği var, akşam yemeği var bir de bunları toplaması var. yani insan gerçekten evde durmaya kalksa şu bahsettiğin işlerle gün geçiyor. bir de çocuğun var. çocuğun kaç yaşında çok merak ettim bu arada☺️ hallolacak inşallah canım. tecrübeli anne görüşün çok değerli. desteğin için çok teşekkür ederim🥰

canım çok teşekkür ederim, problemimle ilgilendin. evet o konu da beni geriyor. çünkü dediğin gibi farklı bir ağrısı var ayakların aşağıda olmasının. sinir ağrısı gibi, sızı gibi. hele o çatı kemikleri ağrısını anlatamıyorum çok acayip. o dönmeye yardımcı hareketlerden mesela secde pozisyonunu biliyorum onu doktorum da önerdi ama 34. hafta itibariyle dedi. bazı gebelerde kanama yapabiliyor dedi. ben de şimdilik bir şey yapmadım o konuda. inşallah dönecek bebeğim

ay ben bu yastığa bakayım. senin aldığın yastık hangisiydi canım. uykum çok ağır değil, dediğin gibi olur umarım. teşekkür ederim canım🥰

Anlayışlı aslında ama benim evden ve yaşadığım çevreden daha büyük beklentilerim var bence. temiz, düzenli olsun istiyorum elden geldiğince. o da düzenli iş yapmayı gerektiriyor. ama dediğin gibi hamile olduğumdan yetişemiyorum her şeye.

yaaa bu mesajı görür görmez yattığım yerden kalktım biliyor musun özellikle son cümlende eridim 🫠 dışarı çıktığım günler bana da çok iyi geliyor. mesela bir iş görmek olsun o bile iyi geliyor, yorulsam da. evde çocuğa bakmak, yemek yapmak ve çamaşırları halletmek tüm gününü alıyor dimi. ya mesela bir yemek olsun, kahvaltısı var öğle yemeği var, akşam yemeği var bir de bunları toplaması var. yani insan gerçekten evde durmaya kalksa şu bahsettiğin işlerle gün geçiyor. bir de çocuğun var. çocuğun kaç yaşında çok merak ettim bu arada☺️ hallolacak inşallah canım. tecrübeli anne görüşün çok değerli. desteğin için çok teşekkür ederim🥰
Ya çok sevindim mesajımın iyi gelmesine 🥰 oğlum 2.5 yaşında tam, dediğin gibi kahvaltı hazırla, öğle yemeği yedir, parka götür, akşama yemek yap şeklinde günler geçiyor. Akşam nasıl oluyor anlamıyorum bile, akşamları eşimin eve gelmesini dört gözle bekliyorum ki ona devredeyim çocuğu 😀

Ben genelde sabah erkenden kalkıyorum, zaten uyumak mümkün değil ağrılarla vs. Kahvaltıyı hazırlarken bir yandan yemeği koyuyorum. Böylelikle öğlen yemeği de hazır olmuş oluyor. Sen de sabah yemeğini yaparsan belki kendini daha iyi hissedersin, çünkü kahvaltıdan sonra enerjim düşüyor benim. Bir de dediğin gibi bir iş halletmiş olmanın huzuru oluyor en azından üstümde.

Ç

Çok haklısnız ben de en azından artık biraz kendime odaklanacağım çünkü çok yoruldum. Resmen anneme annelik yapıyorum ya. Kendi çocuğuma asla böyle olmayacağım inşallah 🙏🏻
Kesinlikle bu süreçte en önemli olan sensin. Anne babanın kalender olup çocuğuna güç vermesi çok önemli bir meziyet. Maalesef herkes bunu başaramıyor. Benim annem aşırı evhamlı ve korkaktır mesela. Bir yerden sonra onu ikna etmeye çalışmayı bıraktım. Ona bana güç vereceğine ben ona veriyordum. Güçlü durmasını istiyordum çünkü. Sonra anladım ki ben hiçbir şeyi değiştiremem. O yüzden bırakmak en iyisi, elbette ki sana ihtiyacı olduğu an yanında olursun ama şu an sen ve bebeğin önemlisiniz, başka hiç kimse değil.

Kesinlikle bu süreçte en önemli olan sensin. Anne babanın kalender olup çocuğuna güç vermesi çok önemli bir meziyet. Maalesef herkes bunu başaramıyor. Benim annem aşırı evhamlı ve korkaktır mesela. Bir yerden sonra onu ikna etmeye çalışmayı bıraktım. Ona bana güç vereceğine ben ona veriyordum. Güçlü durmasını istiyordum çünkü. Sonra anladım ki ben hiçbir şeyi değiştiremem. O yüzden bırakmak en iyisi, elbette ki sana ihtiyacı olduğu an yanında olursun ama şu an sen ve bebeğin önemlisiniz, başka hiç kimse değil.
Benzer bisey hamilelikte bana oldu. Annem surekli eyvah ne olacak simdi, ayyy sancilandin cocuk erken mi gelecek yoksa vs vs evhamlariyla beni daha cok endiselendirmeye basladi. En son anne ben yeterince dusunup endiseleniyorum zaten, eger rahatlatmayacaksan lutfen fikir beyan etme diye biraz cikismak durumunda kaldim 🫢 ama huylu huyundan pek vazgecemiyor

Benim kullandığım bu canım, büyüklerden de var sarılmalı olanlardan. ben onunla rahat edemedim. Bu bel desteği oldu bana ve dönmemi engelledi, yatakta da yer kaplamadığı için aylardır benimle 🙂 Ama burada beğenmeyen, kullanamayan arkadaşlar da vardı. O yüzden kesin memnun kalırsın diyemem ama umarım derdine çözüm olur 🌸
baby mom Çok Fonksiyonlu Hamile Destek Yastığı - ebebek

Back
X