Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Yok canım hem kendi doktorum söyledi hemde kuzenim de doktor oda söyledi için rahat olsun
Ayy çok sağol canım gerçekten, sağlıkla gelsin bebişlerimiz
Çok sağol canım gerçekten şifa olsun bebişlerimize

Doğduklarında daha çok severler babalıgı asıl o zaman tadarlar biz daha öğrendiğimiz de yaşıyoruz anneliği
Onlarda bizim gibi hormon dalgalanması yaşıyorlarmış çok şaşırtıcı değil mi hamile gibi hormon salgılıyorlar. Evet merak ediyorum doğunca ne yapacak diye

Kızlar ya şekerim evde hep yüksek çoğu şeyi hayatımdan çıkardım ama nafile bugün sadece yarım portakal yedim şekerim 189 oldu sanırım artık meyve de yemicem

Allahım inşallah kördür ne diyim yani bide ben senden ultrason istemedim alt tarafı 2 kan 1 idrar alıcaksın ne meraklısın bakmaya yani ben senin hastan bile değilim. Haklısın ya içim rahatladı biraz ben kendi doktorumu bekleyeyim en iyisi telaşa gerek yok

Boşa bakmış istesek bakmazlar istemesek bakarlar aynen boşver takma öyle bişey olsaydı detaylıda görünürdü

Tsh normal bendede canım o yüzden endokrin bendede ilaç başlamadı henüz . Kendi çalıştıkları laboratuvardan dış laboratuvara tekrar yollayacak belki hala düşük çıkarsa o şekilde ilaç başlar . Ama haşimato aktifken eterox 25 mg sabahları aç alıyordum . Benim endokrin doktorum pek hamilelikte ilaç aldırma taraftarı değil . Bebeğin kontrollerini sordu herşey yolundamı diye suyunda azalma büyümesinde sıkıntı . Serbest hormon düşüklüğü bunları yapabiliyor dedi ama korkulacak birşey yok şimdilik dedi kontrol altında tutmaya çalışıyorlar canım. Her balıktan iot yeterli alınmıyor ama özellikle somon dedi bana. Amerika’daki çalışmalarda bazı kadınların serbest t4 hormonun hamilelik sırasında düştüğü görülmüş ama yaygın olmasada olası bir durummuş . Gözetim altında tutmak iyi olur kesinlikle endokrin e randevu al ve git türkiyeden bir arkadaşa iot yazmışlar mesela damla olarak.. amaa Almanyada ilaç yazmalarımiçin baya sıkıntılı olması lazım . Sistem olarak belki senin doktorunda yazar

Kızlar ya şekerim evde hep yüksek çoğu şeyi hayatımdan çıkardım ama nafile bugün sadece yarım portakal yedim şekerim 189 oldu sanırım artık meyve de yemicem
Acaba olctugun çubuk bozuk olabilir mi?Ben devamlı olcuyorum bazen düşük bazen yüksek çıkıyor .Öyle olunca tekrarlıyorum bu sefer normal değer çıkıyor.Birde o çubukların hava almaması lazım diyorlar.

Ama ölçtün yine aynı çıkarsa yarım portakala gore biraz yüksek çıkmış demektir.Ruhsal durum da çok etkiliyor cnm kendini uzmemeye sinirlenmemeye çalış.Mesela geçen canımı sıkan bir durum oldu tokluk değerim normalde 85 110 falan çıkıyordu o gün 146 çıktı.Yapabilirsen yürüyüş ya da evde biraz dolanmak o da düşürüyor Son olarakta su içmek iyi geliyor.Benim deneyimlerim bunlar.

Bir de çok açlık da iyi gelmiyor.Gece biraz bişey atistirinca sabah şekerim daha düşük çıkıyor.

Önceden var mıydı canım şekerle ilgili sorunların? Doktorun ne diyor duruma

Yok canım 3 cihazım var her birinin çubuğu tek kullanımlık. Zaten şekerim olduğunu daha doktor söylemeden anlamıştım aşırı baş dönmesi halsizlik ve uyku basıyor yüksek olunca açlık iyi yokluk kötü tabi yediklerimde karbonhidrat şeker galan yoksa normalde çıkıyor

Önceden var mıydı canım şekerle ilgili sorunların? Doktorun ne diyor duruma
Şekerim yoktu ama pcosum ve lipodem olduğu için gebelikte çıkma ihtimali yüksekti bide ikiz gebelikte 10 kişinin 9 ü yakalanıyor malesef canım. Doktorum çoğu şeyi yasakladı bakalım olmazsa diyetisyenle devam edicem

İnşallah çıkmasın ya çokta ihtimalimiz var şu zıkkım pcostan dolayı korkutuyor beni. 13 yaşımdan bu yana bıktırdı beni insan olsa pcos öldürürüm herhalde hahahha

30 yaşına girecem haftaya ben ne alaka anlamadım
Ben yaş sınırını ilk defa duyuyorum canım bilgin olsun bence başka bir doktora danış. Çok alakasız ve saçma geldi. Daha önce şeker yüklememi takriben 25 yaşında yaptırdım diye hatırlıyorum şu an 29 yaşım.

Yapay zekaya sordum o da böyle dedi.

“Şeker yükleme testi” yani oral glukoz tolerans testi (OGTT) için belirli bir yaş sınırı yoktur. Ancak gebelikte ve genel sağlık taramalarında bu testin yapılma zamanı ve gerekliliği kişinin risk faktörlerine göre değişir.

1.

Hamilelikte Şeker Yükleme Testi (OGTT):
  • Genellikle 24-28. haftalar arasında yapılır.
  • Yaş sınırı yoktur, ama bazı yaşlar daha yüksek risklidir.

Şu durumlarda test daha erken yapılabilir (ilk trimesterde):
  • 35 yaş ve üzerindeyseniz
  • Ailede diyabet öyküsü varsa
  • Önceki gebelikte gebelik şekeri varsa
  • Önceki bebeğiniz 4 kg’dan ağır doğduysa
  • Fazla kilonuz varsa
  • Polikistik over sendromu (PCOS) varsa
2.

Hamilelik Dışı Şeker Yükleme (Genel Sağlık Taraması):
  • Yetişkinlerde özellikle 35 yaş üstü bireylerde düzenli olarak kan şekeri kontrolü önerilir.
  • Eğer fazla kilo, hipertansiyon, ailede diyabet gibi risk faktörleri varsa, bu yaş daha erkene çekilir.
  • Çocuklarda da yapılabilir ama bu özel durumlar içindir (örneğin obezite, insülin direnci şüphesi varsa).
Sonuç:

Şeker yüklemenin yaşla doğrudan bir sınırı yok, ancak risk faktörlerine göre yaş önemli bir belirleyicidir. Eğer sen gebeysen (ki 23 haftalık olduğunu biliyorum), senin için OGTT zamanı yaklaşıyor. Doktorun uygun görürse, 24-28. haftalar arasında test yapılacak. Riski yüksek olanlar için daha erken yapılması da mümkündür.

İnşallah çıkmasın ya çokta ihtimalimiz var şu zıkkım pcostan dolayı korkutuyor beni. 13 yaşımdan bu yana bıktırdı beni insan olsa pcos öldürürüm herhalde hahahha
Ahahah öyle valla doktorum belki yapmayacak testi daha belli değil çünkü günde 3 kez ölçüyorum hem tok hem aç toplam 6 defa ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…