Hımm doktoruma sorayım bende yaş konusunu .banada garip geldi30 yaşına girecem haftaya ben ne alaka anlamadım
İnşallahÇok teşekkür ederim, ilgilenip çözüm önerisi sunmuşsunuzKeşke orada olsam ama maalesef Antalya'da yaşamıyorum ,küçük saçma bir şehirde yaşıyorum Haftaya İstanbul a ailemin yanına gideceğim birde orada şansımı deneyeceğim bakalım .İnşallah seneye bizde şunları sunlari yaşamışız şimdi çok şükür herşey yolunda diye iç geçiririz Sizde güle güle büyütün bebeginizi
Çıkmaz inşallah amiiinBakman çok güzel ayyyyy pozitif enerjiii çıkmasın çıkmasınnnnn
Canım çok teşekkür ediyorum içim çok rahatlattınTsh normal bendede canım o yüzden endokrin bendede ilaç başlamadı henüz . Kendi çalıştıkları laboratuvardan dış laboratuvara tekrar yollayacak belki hala düşük çıkarsa o şekilde ilaç başlar . Ama haşimato aktifken eterox 25 mg sabahları aç alıyordum . Benim endokrin doktorum pek hamilelikte ilaç aldırma taraftarı değil . Bebeğin kontrollerini sordu herşey yolundamı diye suyunda azalma büyümesinde sıkıntı . Serbest hormon düşüklüğü bunları yapabiliyor dedi ama korkulacak birşey yok şimdilik dedi kontrol altında tutmaya çalışıyorlar canım. Her balıktan iot yeterli alınmıyor ama özellikle somon dedi bana. Amerika’daki çalışmalarda bazı kadınların serbest t4 hormonun hamilelik sırasında düştüğü görülmüş ama yaygın olmasada olası bir durummuş . Gözetim altında tutmak iyi olur kesinlikle endokrin e randevu al ve gittürkiyeden bir arkadaşa iot yazmışlar mesela damla olarak.. amaa Almanyada ilaç yazmalarımiçin baya sıkıntılı olması lazım . Sistem olarak belki senin doktorunda yazar
Diyetisyenle devam fikri bence çok iyi bende düşünüyorum. Listene uyuyorsan aslında doktorunda ilgiliyse yardımcı olur herhalde canım.Şekerim yoktu ama pcosum ve lipodem olduğu için gebelikte çıkma ihtimali yüksekti bide ikiz gebelikte 10 kişinin 9 ü yakalanıyor malesef canım. Doktorum çoğu şeyi yasakladı bakalım olmazsa diyetisyenle devam edicem
Bi çok şeyini gördü ama bir çok şeyide göremedi. Bana özele git dedi ama maalesef gidemedim 10 binden başluyor detaylı ultrason. Yinede kalbini beynini vs gördüMerveturann yaklaşık aynı kilolardayiz,senin detaylı da gorebildi mi doktor iç organları damarları falan.
Lioo artık kesinleşti kızım oluyor Kızım demek tuhaf geliyor
Canım benim de tsh ım çok düşük gelmişti. Konuyu ben açmıştım geçenlerde. ama benim t3 ve t4 normal değerler aralığındaydı. Endokrinoloji doktoruna göründüm hamilelikte bu tarz düşüklükler normal, evet seninki baya düşmüş dedi. Benimki 0.007. Ama aynı zamanda ben trombosit düşüklüğü için kortizon kullanıyorum. Şimdi tsh düşüklüğü için ilaç başlarız istersen ama bu da trombositini düşürür, tedavin anlamsızlaşır dedi. Eğer t3 t4 ve tsh hepsi düşük olsaydı o zaman sıkıntı olurdu ama tek bir değer düşüklüğü tolere edilebilir dedi. Ayda bir kan verip kontrol edelim dedi. Benim ayrı kortizon tedavim olduğu için böyle bir yorum yaptı ama belki sana ilaç başlayabilir doktorla bi görüş bakalım ne diyecek.Kızlar Günaydınn, günümüz çok güzel geçsin inşallahdün tahlil yaptırmıştım t4 çok düşük gelmiş 0,73 gelmiş referans aralığı 0.85 1.70 benim gibi olan var mı ya önemli bir durum mu
Ayyy bunu yapma sakıınn. Benim de bi ara süt gelmişti doktor sakın sıkıp uyarma göğüslerini demişti. Akışına bırak hafif masajlar yapMemelerimi koparasım geliyohem süt sızıyo hem kaşınıyor hem acıyo hem ağrıyor. Dün masaj yaptım sıktım az valla dayanamadım. Çözüm bulan var mı bu hassasiyete.
Çok saçma bı durum devletteki perinatoloji doktorlarına ozeldeki gibi ultrason cihazı versinler madem ,biz özele gidecek olsak zaten devlet hastanesi ile uğraşmayız.Bi çok şeyini gördü ama bir çok şeyide göremedi. Bana özele git dedi ama maalesef gidemedim 10 binden başluyor detaylı ultrason. Yinede kalbini beynini vs gördü
Valla bende anlamadım zaten kendi doktoruma gidecem rutin kan ve idrar varmış onları halledeyim sonuçlarla beraber gidecem haftaya ona da soracam. Bakalım o ne diyecek.Ben yaş sınırını ilk defa duyuyorum canım bilgin olsun bence başka bir doktora danış. Çok alakasız ve saçma geldi. Daha önce şeker yüklememi takriben 25 yaşında yaptırdım diye hatırlıyorum şu an 29 yaşım.
Yapay zekaya sordum o da böyle dedi.
“Şeker yükleme testi” yani oral glukoz tolerans testi (OGTT) için belirli bir yaş sınırı yoktur. Ancak gebelikte ve genel sağlık taramalarında bu testin yapılma zamanı ve gerekliliği kişinin risk faktörlerine göre değişir.
1.
Hamilelikte Şeker Yükleme Testi (OGTT):
- Genellikle 24-28. haftalar arasında yapılır.
- Yaş sınırı yoktur, ama bazı yaşlar daha yüksek risklidir.
Şu durumlarda test daha erken yapılabilir (ilk trimesterde):
- 35 yaş ve üzerindeyseniz
- Ailede diyabet öyküsü varsa
- Önceki gebelikte gebelik şekeri varsa
- Önceki bebeğiniz 4 kg’dan ağır doğduysa
- Fazla kilonuz varsa
- Polikistik over sendromu (PCOS) varsa
2.
Hamilelik Dışı Şeker Yükleme (Genel Sağlık Taraması):
- Yetişkinlerde özellikle 35 yaş üstü bireylerde düzenli olarak kan şekeri kontrolü önerilir.
- Eğer fazla kilo, hipertansiyon, ailede diyabet gibi risk faktörleri varsa, bu yaş daha erkene çekilir.
- Çocuklarda da yapılabilir ama bu özel durumlar içindir (örneğin obezite, insülin direnci şüphesi varsa).
Sonuç:
Şeker yüklemenin yaşla doğrudan bir sınırı yok, ancak risk faktörlerine göre yaş önemli bir belirleyicidir. Eğer sen gebeysen (ki 23 haftalık olduğunu biliyorum), senin için OGTT zamanı yaklaşıyor. Doktorun uygun görürse, 24-28. haftalar arasında test yapılacak. Riski yüksek olanlar için daha erken yapılması da mümkündür.
Canım çok geçmiş olsun, çok teşekkür ediyorum gerçektenCanım benim de tsh ım çok düşük gelmişti. Konuyu ben açmıştım geçenlerde. ama benim t3 ve t4 normal değerler aralığındaydı. Endokrinoloji doktoruna göründüm hamilelikte bu tarz düşüklükler normal, evet seninki baya düşmüş dedi. Benimki 0.007. Ama aynı zamanda ben trombosit düşüklüğü için kortizon kullanıyorum. Şimdi tsh düşüklüğü için ilaç başlarız istersen ama bu da trombositini düşürür, tedavin anlamsızlaşır dedi. Eğer t3 t4 ve tsh hepsi düşük olsaydı o zaman sıkıntı olurdu ama tek bir değer düşüklüğü tolere edilebilir dedi. Ayda bir kan verip kontrol edelim dedi. Benim ayrı kortizon tedavim olduğu için böyle bir yorum yaptı ama belki sana ilaç başlayabilir doktorla bi görüş bakalım ne diyecek.
Belki olabilir bilmiyorum da benim ailemde ırsi şeker babamda ve ailesinde var.35 yaş ve üzeri risk daha fazla olduğu için 30 yaşını risk olarak görmemiş olabilir ben de şaşırdım açıkçası başka doktora sormakta fayda var
Kendi doktoruma soracam devletteki doktor böyle böyle dedi diye aslinda işinin ehli bir kadındır.Canım saçma bişey gebelik şekerinin yaşla alakası yok ki kimi zaman 20 yaşındaki kadında çıkarken 40 yasındakinde çıkmaz yani. Başka doktorla görüşmeni tavsiye ederim
Sor bakalım sana ne diyeceklerHımm doktoruma sorayım bende yaş konusunu .banada garip geldi
Ben bir ay olmadı taşındım eşim bir koli bile yaptirtmadi ama ayakta çok dolandım onun açısı yeni cikiyor otur dedikçe oturmadim kıyamadım,kolay oldu diyemem zorda oldu diyemem tek zor olan ayakta kaldigim için birde kurban bayramı derken belim çok ağrıyor tek tavsiyem ayakta çok dolasmamaya dikkat et çok eğil kalk yapma canım imkan oldukça uzanKızlar hamile iken taşınmak çok mu zor? Galiba 8 aylık olduğumda taşınacaz biz.
Bizimkiler gelirlerse bana bir iş yaptırmazlar da ben duramam işte yerimde bir oraya bir buraya bakar dururum işte kurtluyumBen bir ay olmadı taşındım eşim bir koli bile yaptirtmadi ama ayakta çok dolandım onun açısı yeni cikiyor otur dedikçe oturmadim kıyamadım,kolay oldu diyemem zorda oldu diyemem tek zor olan ayakta kaldigim için birde kurban bayramı derken belim çok ağrıyor tek tavsiyem ayakta çok dolasmamaya dikkat et çok eğil kalk yapma canım imkan oldukça uzan
Benim ağrılar artınca hastaneye gittim ultrasonda bir şey yok şükür kan ve idrar tahlili verdim idrarda kan görüldü kum veya taş düşürüyor olabilirsin dedilerAnladım çok geçmiş olsun umarım bir şey yoktur.Yok şu an gitmem gereken bir durum yok, zaten doktorumun da iletişim bilgisi yok devletteyim.
Rica ederim canomCanım çok teşekkür ediyorum içim çok rahatlattınhaftaya gitçem doktora, hepimize şifa olsun bebişlerimizi kucağımıza sağlıkla alalım
Allah allahhhhhh bende olan şey sende olmuş. Geçen hafta alakasız bir sebepten dolayı acile gittim karaciğerde yağlanma, büyüme ve böbrekte taş çıktı. Sende de hemen hemen aynısı çıkmış. Ay inanılır gibi değil şu hamilelik gerçekten. Çok geçmiş olsun canım inşallah ağrın sızın çoğalmazBenim ağrılar artınca hastaneye gittim ultrasonda bir şey yok şükür kan ve idrar tahlili verdim idrarda kan görüldü kum veya taş düşürüyor olabilirsin dedilerbatın ultrasona gireceğim yarın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?