Çok teşekkür ediyorum canım sağolCanım gebelik şekerinin g’si çıkmamış. Ölçülü şekilde istediğin her şeyi yiyebilirsin. Asla stres olunacak, dikkat edilecek bir durumun yok. Ha dikkat etmek istiyorum dersen orası ayrı ama gerek yok bence dozunda beslenebilirsin
Ben görüştüm doktorlarla endokrin 1 haftalık sonuca göre değerimin sınırda olduğunu 1 hafta daha takip etmemi ona göre karar vereceğini söyledi. Şu an için insülin veririm ama içim rahat etmez diyet yapıyorsun belki kontrol altına alırız dedi. Aynı şekilde perinatoloji de sınırda olduğunu biraz daha takip gerektiğini söyledi. Gebelik boyunca gebelik şekeri geçmeyeceği için aç bir şekilde gezmeye devam edeceğim. Aç derken de elbette yiyorum yemek ama o kadar az ki porsiyonum tok tutmasının mümkünatı olmuyor
Benim bildiğim kadarıyla gerek yok 75 veya 100 e
Aa tabiii şapırdaymasınUyarı çekeceğim ağzını şapırdatma diye hahaha
Tabiki biseyi ne kadar cok dusunursen onu kendine çekersin ben öyle dusunuyorum tabiki hayatta olumsuzluklarda oluyor ama Pozitif dusunmek gerekiyor kiyafetlerin hepsini tamamladigimi bilmiyor gorumcem onuda bilse niye aldin bu kadar kiyaft derdiAma balım bu hamileliğe özgü bir şey değil ki hayat boyu ne zaman ne olacağını bilemeyiz allah bilir. Biz sadece iyi düşünmeliyiz hayırlısını istemeliyiz. Etkilenmesin eşin sen güzelce konuş
Ne demek balım. Ahhhh gerçekten öyle ona bir şey olmasın da aç kalırım bir şey olmaz dayanırım diyorum çok tuhaf annelik, evlat sevgisi enteresanmış. Yani şu an ki duruma göre evet aslında insülin ama vermek istemiyor diyetle götürebilirsek diye. Bekleyeceğim canım 1 hafta daha sonra ya diyet diyecekler ya da iğne bakalım.Çok teşekkür ediyorum canım sağolannelik gerçekten kutsallık yaa zarar olucak diye yiyemiyorsun. Ama haftaya belli olcak canım dimi şuan ki duruma göre iğne mi peki
Hahaha çok doğruAa tabiii şapırdaymasıncanı isteyipte yiyemeyenler var burda canım iki canlıyız biz de anlat ona
Yaaaaaa anladığım kadarıyla çok karışıp, müdahale ediyorlar sen de gerilmemek için sessiz kalıyorsun gibi algıladım. Allah sabır versin gerçekten… Ben sadece hamilelikte değil genel olarak hiçbir kimseye karışılmaması taraftarıyım. Bebeği iki kişi yapıyoruz ama millet maşallah hakkı varmış gibi karışmaya kalkıyor ne ayıp. Sen boşver bahsetme aaa yapmıştım söylemedim mi unutmuşum falan dersin. Eşinle de konuş karısına hak versin tamam hayatım desin geçsinTabiki biseyi ne kadar cok dusunursen onu kendine çekersin ben öyle dusunuyorum tabiki hayatta olumsuzluklarda oluyor ama Pozitif dusunmek gerekiyor kiyafetlerin hepsini tamamladigimi bilmiyor gorumcem onuda bilse niye aldin bu kadar kiyaft derdiherseyi bilmelerine gerek yok bazen beni dusunurken beni strese sokuyorlar korku aşiliyorlar farkinda değiller
Benim belirtim yoktu pcostan dolayı çıkacağını düşünüyordum çıktı da.Şekeri çıkan arkadaşlar belirtileriniz nelerdi? Ya da şekerinizin yükseldiğini anlayabiliyor musunuz? Ne gibi belirtileri oluyor ? Ben ay sonu yaptiracağim seker yukleme testini. Normal kan sayiminda açlık kan sekeri 81 çıkmış normal gorunuyor ama tabi seker sonrasina bakmak lazim. Sizlerin de aclik kan sekerleriniz normal seviyelerde miydi?
Bugün bi yorgunum evdeyim uzanıyorum hiçbir şey yapmadan sen canım?Nasılsınız kızlar
ya yogurt mısır gevregi falan yesen olmazmı şekersiz en azından aç kalmazsınİki kişilik ye denirdi evet hahahhaköpeğim benden çok mama yiyor delireceğim hajsjsj
Oh iyi yapıyorsun dinlen. Bende aşırı uykusuzum gece zor geçti 3 dakika da bir kasılmam vardı ağrısız 2 saat sonra 10 dakika bir oldu sonra uzun süreli aralıklarla oldu. Yarın kontrole gidicem doktorum nst bağlayacak bi saat sonra gerekirse yatış veririm dediBugün bi yorgunum evdeyim uzanıyorum hiçbir şey yapmadan sen canım?
Yoğurt akşam yemeklerinde ve yatarken sabaha kadar şekerim dengelensin diye yiyorum gün içinde kefir içiyorum. Kefir içmezsem ara öğünde sarı tatsız tutsuz bir avuç leblebi 1 bardak ayran içiyorum. Tutmuyor ama canım maalesef tutmuyor. Bu beslenme şekliyle 20. haftaya kadar çok rahat geldim zorlandım ama aşırı değildi. 20. haftadan sonra hamilelikte diyet yapmak zulüm gibi oluyor zorlanıyor insan doymuyor.ya yogurt mısır gevregi falan yesen olmazmı şekersiz en azından aç kalmazsın
Yaaaaa yine mi devam böyle kasılmalara? Hay allah ya üzüldüm. Olmasın kasılma falan inşallahOh iyi yapıyorsun dinlen. Bende aşırı uykusuzum gece zor geçti 3 dakika da bir kasılmam vardı ağrısız 2 saat sonra 10 dakika bir oldu sonra uzun süreli aralıklarla oldu. Yarın kontrole gidicem doktorum nst bağlayacak bi saat sonra gerekirse yatış veririm dedi
aslında cok az az ve kısa aralıklarla besleip insülinin dengelenmesine izin vermek olay o, şimdi mesela ben sabah kahvaltısında 2 kare tost ekmegiyle domates peynir 1 tane de yumurta yıyorum ama nası yiyorum biliyo musun 9 da yarım tost 10 a dogru diger yarısı 10 bucuk gibi diger yarısı falan yani vucudumu kandırıyorum gibi düşün. yoksa yesem 3 katını da yerim öyle açık iştahım, ama şeker bizi yanıltıyo iste. aksam yemekten sonra çok acıkıyorum kahvaltılık mısır gevregini tabaga cıips gibi doldurup onu yiyorum falanYoğurt akşam yemeklerinde ve yatarken sabaha kadar şekerim dengelensin diye yiyorum gün içinde kefir içiyorum. Kefir içmezsem ara öğünde sarı tatsız tutsuz bir avuç leblebi 1 bardak ayran içiyorum. Tutmuyor ama canım maalesef tutmuyor. Bu beslenme şekliyle 20. haftaya kadar çok rahat geldim zorlandım ama aşırı değildi. 20. haftadan sonra hamilelikte diyet yapmak zulüm gibi oluyor zorlanıyor insan doymuyor.
Balım işte herkesin bünyesi bir değil ki ben şu an tam buğday ekmeği dahi yiyemiyorum çünkü şekerimi çıkartıyor. Domatesteki şeker dahi beni etkiliyor. Meyve desen yoğurtla, sütle dengelemeye çalışıyorum o da mümkün olmuyor. Ki normal şartlarda meyve yanında yoğurt ve süt tüketmek şekeri dengeler ama bende işe yaramıyor. Kaçamak da asla yapmıyorum acıktım diyip yemem de öyle inat birisiyimaslında cok az az ve kısa aralıklarla besleip insülinin dengelenmesine izin vermek olay o, şimdi mesela ben sabah kahvaltısında 2 kare tost ekmegiyle domates peynir 1 tane de yumurta yıyorum ama nası yiyorum biliyo musun 9 da yarım tost 10 a dogru diger yarısı 10 bucuk gibi diger yarısı falan yani vucudumu kandırıyorum gibi düşün. yoksa yesem 3 katını da yerim öyle açık iştahım, ama şeker bizi yanıltıyo iste. aksam yemekten sonra çok acıkıyorum kahvaltılık mısır gevregini tabaga cıips gibi doldurup onu yiyorum falan
ama gebelik şekerinde verdikleri diyetlerde bile şeker var. inşallah sonucların temiz cıkar bi uzmanla görüşüp neleri yemen güvenli onu ögrenirsin. mesela köfte protein yani içine sebze koymadan kasap köfte yesen olmaz mı? açlık da zor ve tehlikeli de olabilir çok üzüldüm şuan sana yaBalım işte herkesin bünyesi bir değil ki ben şu an tam buğday ekmeği dahi yiyemiyorum çünkü şekerimi çıkartıyor. Domatesteki şeker dahi beni etkiliyor. Meyve desen yoğurtla, sütle dengelemeye çalışıyorum o da mümkün olmuyor. Ki normal şartlarda meyve yanında yoğurt ve süt tüketmek şekeri dengeler ama bende işe yaramıyor. Kaçamak da asla yapmıyorum acıktım diyip yemem de öyle inat birisiyimBeslenme programıma ekleyeceğim veya çıkartacağım bir tane şey yok bu şekilde mecburen devam edeceğim. Bir şekilde alışır zaten vücut bu sisteme 1-2 hafta sonra.
Planlar düşünceler yoğun geçen günler canım, bugün kontrol ve şeker yüklemem vardı, sen nasılsınNasılsınız kızlar
İnşallah canım yarın kontrolde bakcaz artıkYaaaaa yine mi devam böyle kasılmalara? Hay allah ya üzüldüm. Olmasın kasılma falan inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?