Şimdi okudum yarına kontrolün varmış umarım her şey yolunda olur canımEh canım kasılmalarım olmasa gayet iyiyim. Sen naptın şekerin nasıldı
Ben özel bir diyetisyenle anlaşmıştım gebeliğin en başında 7. haftada. Diyetisyenimle 20. haftaya kadar her haftanın yemek programını, kilo takibini birlikte yapmıştık. 20. haftadan sonra kendim devam etmek istemiştim şimdi gebelik şekeri çıkınca tekrardan iletişime geçtim. Prosedür gereği perinatoloji hastanenin diyetisyenine de gönderdi o da tüm beslenme programıma baktı benim de vereceğim liste bu, yanlış bir beslenme şeklin yok kendi diyetisyeninle devam edebilirsin dedi. Yani yine kendi diyetisyenimle devam ediyorum tüm öğünleri, porsiyonları vs o ayarlıyor. 20. haftaya kadar rahat geldiğimiz liste artık zorluyor doğal olarak bebek büyüdüğü, anneden çok daha fazla beslendiği, enerji açığının da daha çok ortaya çıktığı için. Gebelik boyunca 3 kilo almıştım 1 kilosu da gitti yani.ama gebelik şekerinde verdikleri diyetlerde bile şeker var. inşallah sonucların temiz cıkar bi uzmanla görüşüp neleri yemen güvenli onu ögrenirsin. mesela köfte protein yani içine sebze koymadan kasap köfte yesen olmaz mı? açlık da zor ve tehlikeli de olabilir çok üzüldüm şuan sana ya
Tuzu minicik alsan yeter tuzlu yeme asla, suyu da biraz daha arttırabilirsin.ayakları davul gibi şişen bi ben miyim? dr tansiyon yoksa sıkıntı yok dedi tansiyonum da hep 10/7 falan, suyu artırdım en az 3 litre içiyorum, tuzu azalttım, ayaklarımı dikiyorum eve gider gitmez soguk duş alıp, ama geçmiyo yok, aşırı şişerse varis corabı giyiyorum ama bu sıcakt onu giymek bile eziyet
Belirtim yoktu ama Pcos vardı genetikmuatkınlıl ve insülin direncide vardı tabi ..Şekeri çıkan arkadaşlar belirtileriniz nelerdi? Ya da şekerinizin yükseldiğini anlayabiliyor musunuz? Ne gibi belirtileri oluyor ? Ben ay sonu yaptiracağim seker yukleme testini. Normal kan sayiminda açlık kan sekeri 81 çıkmış normal gorunuyor ama tabi seker sonrasina bakmak lazim. Sizlerin de aclik kan sekerleriniz normal seviyelerde miydi?
Dualarım seninle umarım geçer biter kasılmalar yormaz seni daha fazla, strese de sokmazİnşallah canım yarın kontrolde bakcaz artık
Allahtan baska şehirde burda olsa herseye karişirlardi gecen gun eşim saka yapti eşimi ailesinin yanina yolladim diye niye yolladin bugune kadar getirdiniz biraz daha dayansaydi yola gtmeseydi diye soylendiYaaaaaa anladığım kadarıyla çok karışıp, müdahale ediyorlar sen de gerilmemek için sessiz kalıyorsun gibi algıladım. Allah sabır versin gerçekten… Ben sadece hamilelikte değil genel olarak hiçbir kimseye karışılmaması taraftarıyım. Bebeği iki kişi yapıyoruz ama millet maşallah hakkı varmış gibi karışmaya kalkıyor ne ayıp. Sen boşver bahsetme aaa yapmıştım söylemedim mi unutmuşum falan dersin. Eşinle de konuş karısına hak versin tamam hayatım desin geçsin
su kuscam artık ya su beni zorluyo yudum yudum elimden geldigi kadar içiyorum.Ben özel bir diyetisyenle anlaşmıştım gebeliğin en başında 7. haftada. Diyetisyenimle 20. haftaya kadar her haftanın yemek programını, kilo takibini birlikte yapmıştık. 20. haftadan sonra kendim devam etmek istemiştim şimdi gebelik şekeri çıkınca tekrardan iletişime geçtim. Prosedür gereği perinatoloji hastanenin diyetisyenine de gönderdi o da tüm beslenme programıma baktı benim de vereceğim liste bu, yanlış bir beslenme şeklin yok kendi diyetisyeninle devam edebilirsin dedi. Yani yine kendi diyetisyenimle devam ediyorum tüm öğünleri, porsiyonları vs o ayarlıyor. 20. haftaya kadar rahat geldiğimiz liste artık zorluyor doğal olarak bebek büyüdüğü, anneden çok daha fazla beslendiği, enerji açığının da daha çok ortaya çıktığı için. Gebelik boyunca 3 kilo almıştım 1 kilosu da gitti yani.
Tuzu minicik alsan yeter tuzlu yeme asla, suyu da biraz daha arttırabilirsin.
Of o hissiyatta çok kötü biraz limon falan sık tarçın at tatlandır suyu. Ben en az 5 litre içiyorum sabah 6 da güne başlayıp, günü gece 1 gibi bitirince üstüne hep hareket halinde olunca içim yanıyorsu kuscam artık ya su beni zorluyo yudum yudum elimden geldigi kadar içiyorum.
sana çok üzüldüm ama anladıgım gördüğüm kadaryla aşırı bilincli gidiyosun zaten, az kaldı son düzlükteyiz sabır :)
Gayet güzel gelmiş değerin canım şekerim yok maşallahŞimdi okudum yarına kontrolün varmış umarım her şey yolunda olur canımdoktorum henüz dönüş yapmadı, ama 50 lik yaptı değerlerim normal gözüküyor. Açlık 85, birinci saat 118
Özele gidiyorum canım 26 ölçtü ama 2. Gittiğim doktor 31 ölçtü en kısa 30 ölçüyorum korkulacak birsey yok yatmana gerek yok kendini yormadan hergün hafif yürüyüşlerini yap yatmanı önermiyorum bu haftalarda fazla dedi sadece ağır iş yapma dedi belki yarım saat anlattı bebişi uzun uzun inceledi çok sağlıklıymış çok şükürDevlet hastanesinemi gidiyosun kuzum cokmu kisalmis soyledimi ne kadar oldugunu
26 haftalık canım. Günde 3-10 kez olması normalmiş korkulacak birsey yokmuş çok şükürCanım geçmiş olsun. Önemli olan sağlıklı olması ki, kaç haftalık canım? Bende bugün doktordaydım sertleşme için banada normal dedi.
En uzun 26 ölçüyorum erken gelmek istiyo baskı yapıyo aşağıya dedi çok strese soktu beni. Başka bir güvendiğim doktora gittim belki yarım saatten fazla ilgilendi doktor uzun uzun bebeği inceledi, ölçümler yaptı, anlattı gayet güzel bir şekilde. 31 mm ölçtü. Çok şükür korkacağın hiçbir şey yok, tüm gün yatmanı asla önermem günlük kendini yormadan yürüyüş yapmanı öneriyorum her gün dedi. Bebek de gayet sağlıklıymış çok şükürNasıl yani rahim ağzı kısalığını ve kasılmanı önemsemedi mi çok saçma, kaç mm dedi servikse?
Özele gidiyorum canım en başından beri her zaman gittiğim bir doktor, bugün çok garip davrandı başından savdı resmen. Kliniği olan güvendiğim bir başka doktora gittim kesinlikle korkulacak birsey olmadığını söyledi. 31mm ölçtü. Tüm gün kesinlikle yatmanı önermiyorum günlük hafif yürüyüşler yap dedi. Yarım saatten fazla ilgilendi bizimle, uzun uzun bebeği inceledi herseyi açıkladı içimiz rahat etti çok şükür ki. Bebiş de gayet sağlıklıymış bir hafta önden gidiyormuş hatta. Şeker yükleme testim de temiz çıktı çok şükür moralim yerine geldiYaaaa devlet hastanesinde herhangi bir doktor mu yoksa özel en başından bu yana takipli olduğun doktor muydu? Kesinlikle başka bir doktor görüşü daha al için rahatlar.
Adına sevindim canım stres yapma stres çocuk etkilerEn uzun 26 ölçüyorum erken gelmek istiyo baskı yapıyo aşağıya dedi çok strese soktu beni. Başka bir güvendiğim doktora gittim belki yarım saatten fazla ilgilendi doktor uzun uzun bebeği inceledi, ölçümler yaptı, anlattı gayet güzel bir şekilde. 31 mm ölçtü. Çok şükür korkacağın hiçbir şey yok, tüm gün yatmanı asla önermem günlük kendini yormadan yürüyüş yapmanı öneriyorum her gün dedi. Bebek de gayet sağlıklıymış çok şükür
Evet canım çıktım, yolumuza devam,açıklık ilerlememiş çok şükür bu haftaMehlika Canım ne yaptın gittin mi? Çıktın mı?
Yaaaa kızıyorum o doktoruna şu an gerçekten bak korkulacak bir şey yokken durduk yerde canını sıktı.Özele gidiyorum canım en başından beri her zaman gittiğim bir doktor, bugün çok garip davrandı başından savdı resmen. Kliniği olan güvendiğim bir başka doktora gittim kesinlikle korkulacak birsey olmadığını söyledi. 31mm ölçtü. Tüm gün kesinlikle yatmanı önermiyorum günlük hafif yürüyüşler yap dedi. Yarım saatten fazla ilgilendi bizimle, uzun uzun bebeği inceledi herseyi açıkladı içimiz rahat etti çok şükür ki. Bebiş de gayet sağlıklıymış bir hafta önden gidiyormuş hatta. Şeker yükleme testim de temiz çıktı çok şükür moralim yerine geldi
Evet canım öyleymiş doktor da öyle dedi stres kesinlikle yapmaman gerekir senin niye yüzün asık bi sıkıntın mı var diyorAdına sevindim canım stres yapma stres çocuk etkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?