Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Eh canım kasılmalarım olmasa gayet iyiyim. Sen naptın şekerin nasıldı
Şimdi okudum yarına kontrolün varmış umarım her şey yolunda olur canım doktorum henüz dönüş yapmadı, ama 50 lik yaptı değerlerim normal gözüküyor. Açlık 85, birinci saat 118

Ben özel bir diyetisyenle anlaşmıştım gebeliğin en başında 7. haftada. Diyetisyenimle 20. haftaya kadar her haftanın yemek programını, kilo takibini birlikte yapmıştık. 20. haftadan sonra kendim devam etmek istemiştim şimdi gebelik şekeri çıkınca tekrardan iletişime geçtim. Prosedür gereği perinatoloji hastanenin diyetisyenine de gönderdi o da tüm beslenme programıma baktı benim de vereceğim liste bu, yanlış bir beslenme şeklin yok kendi diyetisyeninle devam edebilirsin dedi. Yani yine kendi diyetisyenimle devam ediyorum tüm öğünleri, porsiyonları vs o ayarlıyor. 20. haftaya kadar rahat geldiğimiz liste artık zorluyor doğal olarak bebek büyüdüğü, anneden çok daha fazla beslendiği, enerji açığının da daha çok ortaya çıktığı için. Gebelik boyunca 3 kilo almıştım 1 kilosu da gitti yani.
Tuzu minicik alsan yeter tuzlu yeme asla, suyu da biraz daha arttırabilirsin.

Belirtim yoktu ama Pcos vardı genetikmuatkınlıl ve insülin direncide vardı tabi ..

Allahtan baska şehirde burda olsa herseye karişirlardi gecen gun eşim saka yapti eşimi ailesinin yanina yolladim diye niye yolladin bugune kadar getirdiniz biraz daha dayansaydi yola gtmeseydi diye soylendibu arada ben istanbuldayim ailem ankarada 6 saat arasi bunlara kalsa gebeyim diye koltuktan kalkmam bile risk doguma ablasini cagrcakti ben ablami istiyorum senin ablanda rhat edemem dedim ablam gidince gelsin dedim lohusa lohusa hic gelemem karişir herseye cnku bende sinirden patlar heralde

su kuscam artık ya su beni zorluyo yudum yudum elimden geldigi kadar içiyorum.
sana çok üzüldüm ama anladıgım gördüğüm kadaryla aşırı bilincli gidiyosun zaten, az kaldı son düzlükteyiz sabır :)

su kuscam artık ya su beni zorluyo yudum yudum elimden geldigi kadar içiyorum.
sana çok üzüldüm ama anladıgım gördüğüm kadaryla aşırı bilincli gidiyosun zaten, az kaldı son düzlükteyiz sabır :)
Of o hissiyatta çok kötü biraz limon falan sık tarçın at tatlandır suyu. Ben en az 5 litre içiyorum sabah 6 da güne başlayıp, günü gece 1 gibi bitirince üstüne hep hareket halinde olunca içim yanıyor evet evet sabır bu minnak bebeler için direneceğiz

Şimdi okudum yarına kontrolün varmış umarım her şey yolunda olur canım doktorum henüz dönüş yapmadı, ama 50 lik yaptı değerlerim normal gözüküyor. Açlık 85, birinci saat 118
Gayet güzel gelmiş değerin canım şekerim yok maşallah teşekkür ederim inşallah güzel geçer

Devlet hastanesinemi gidiyosun kuzum cokmu kisalmis soyledimi ne kadar oldugunu
Özele gidiyorum canım 26 ölçtü ama 2. Gittiğim doktor 31 ölçtü en kısa 30 ölçüyorum korkulacak birsey yok yatmana gerek yok kendini yormadan hergün hafif yürüyüşlerini yap yatmanı önermiyorum bu haftalarda fazla dedi sadece ağır iş yapma dedi belki yarım saat anlattı bebişi uzun uzun inceledi çok sağlıklıymış çok şükür

Canım geçmiş olsun. Önemli olan sağlıklı olması ki, kaç haftalık canım? Bende bugün doktordaydım sertleşme için banada normal dedi.
26 haftalık canım. Günde 3-10 kez olması normalmiş korkulacak birsey yokmuş çok şükür

Nasıl yani rahim ağzı kısalığını ve kasılmanı önemsemedi mi çok saçma, kaç mm dedi servikse?
En uzun 26 ölçüyorum erken gelmek istiyo baskı yapıyo aşağıya dedi çok strese soktu beni. Başka bir güvendiğim doktora gittim belki yarım saatten fazla ilgilendi doktor uzun uzun bebeği inceledi, ölçümler yaptı, anlattı gayet güzel bir şekilde. 31 mm ölçtü. Çok şükür korkacağın hiçbir şey yok, tüm gün yatmanı asla önermem günlük kendini yormadan yürüyüş yapmanı öneriyorum her gün dedi. Bebek de gayet sağlıklıymış çok şükür

Kızlar merhaba uzun zamandır girmemişim buraya keyfim hiç yok açıkçası. Sıcaklar öyle bunalttı ki her gün ağlıyorum desem yeridir nefes alamadığım için alerjik bir bünyem de var o kadar nefessiz kalıyorum ki çoğu günler gözlerim kan çanağına dönüyor yeterli oksijen alamadığım için…. ne gece uykusu var ne gündüz. Gezemiyorum oturamıyorum uyuyamıyorum ama uyanık da kalamıyorum hatta bunu yazarken bile ağlamaya başladım o kadar bunaldım ki… Allah’a binlerce kez şükürler olsun tabiki ama yaz hamileliği çok zormuş… üstüne bir de son 10 gündür inanılmaz bir pelvis ağrısı başladı. Yatakta dönemiyorum bile bıçaklar saplanıyor vajinama. Yürümek de çok zor bazen topallayarak ilerliyorum. Kalkarken otururken günlük hayatımın çoğunda vajina dudaklarında (özür dilerim nasıl anlatacağımı yerini bilemedim) acayip bir ağrı var. Sizin de böyle mi normal mi bu kadar alt tarafa yoğun ağrı haftaya doktora gideceğim ama daha önce gittiğimde olur öyle falan demişti bebeğin hareketlerini de takip ediyorum bazen az bazen çok. Mesela ayağımı yerden 10 cm’den fazla kaldıramıyorum ayakkabı giymek altıma bir eşofman falan giymek imkansız yanımdakinden yardım istiyorum çünkü ağrı saplanıyor ayağım yerden kalktığı an. Çevreme soruyorum bizde öyle olmamıştı diyorlar iyice moralim bozuluyor sanki ben çok nazlıyım gibi bakıyorlar… ağrıyor diyorum işte gösteriyorum yerini bile ne nazı ne niyazı Allah aşkına….Böyle böyle şeyle işte sıcaklarla birleşince çok bunalttı kızlar hayırlısıyla sağlıkla zamanında bi doğursaydık bu arada şekeri çıkan erken doğum riski olan annelerimiz sizi tek tek okuyup etiketleyemedim ama kocaman öpüp sarılıyorum sağ salim sağlıkla kavuşun evlatlarınıza sizi gerçekten gönülden seviyor ve sarılıyorum

Yaaaa devlet hastanesinde herhangi bir doktor mu yoksa özel en başından bu yana takipli olduğun doktor muydu? Kesinlikle başka bir doktor görüşü daha al için rahatlar.
Özele gidiyorum canım en başından beri her zaman gittiğim bir doktor, bugün çok garip davrandı başından savdı resmen. Kliniği olan güvendiğim bir başka doktora gittim kesinlikle korkulacak birsey olmadığını söyledi. 31mm ölçtü. Tüm gün kesinlikle yatmanı önermiyorum günlük hafif yürüyüşler yap dedi. Yarım saatten fazla ilgilendi bizimle, uzun uzun bebeği inceledi herseyi açıkladı içimiz rahat etti çok şükür ki. Bebiş de gayet sağlıklıymış bir hafta önden gidiyormuş hatta. Şeker yükleme testim de temiz çıktı çok şükür moralim yerine geldi

Bu arada bizim hazırlıklarımız da bitti sayılır ufak tefek şeyler kaldı. O da kişisel bakım ürünleri şampuan vücut kremi lohusa pedi gibi şeyler. Lohusa takımlarımı falan da aldım Allah e ticaret siteleri ve kargolardan razı olsun gezerek almamın imkanı yoktu gerçekten keşke bu şikayetlerim başlamadan önce gezerek alabilseydim ama olsun sağlık olsun tecrübe oldu bana da… Size daha önce attığım listedeki gibi aldım kıyafetleri falan da çok bile oldu biliyor musunuz gerçekten 3-4 parça bir şeydi pazardan aldım 1 tane eve geldim 1000 tane hesabı yavaştan artık hastane çantası hazırlamaya başlayacağım.(29.hafta olacağız cumartesi günü) valizle dursun eksikleri de geldikçe atarım içine. Bebek kıyafetlerini sabun rendeledim onunla yıkayacağım geri kalan şeyleri normal renkli deterjanı ile yıkayıp kurutup ütüleyip kaldıracağım (kullanım talimatlarında özellikle belirtmişler çünkü bebek deterjanı ile yıkamayın diye) dolabı daha alınmadı ama bizim dolapların bir köşesine hurçlara güzelce dizip koyarım artık zaten çok az eşyası var yavrucumun sıcaklar artıp karnım büyüdükçe bunları bile yapamazsam stresi sardı beni çünkü yaz ayı bit artık….

Adına sevindim canım stres yapma stres çocuk etkiler

Yaaaa kızıyorum o doktoruna şu an gerçekten bak korkulacak bir şey yokken durduk yerde canını sıktı. Neyse ki iyiymişsiniz çok şükür diyelim maşallah

Adına sevindim canım stres yapma stres çocuk etkiler
Evet canım öyleymiş doktor da öyle dedi stres kesinlikle yapmaman gerekir senin niye yüzün asık bi sıkıntın mı var diyor ben de senin adına çok sevindim canım açıklığın ilerlememiş, güzel düşünelim inşallah herşey güzel olsun sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…