Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Yaaaa kızıyorum o doktoruna şu an gerçekten bak korkulacak bir şey yokken durduk yerde canını sıktı. 🥺 Neyse ki iyiymişsiniz çok şükür diyelim maşallah 😍😍😍😍
Evet canım çok şükür vallahi içim içimi yedi bugün ama çok şükür rahatladık 🌸☺️

Kızlar merhaba uzun zamandır girmemişim buraya 😔 keyfim hiç yok açıkçası. Sıcaklar öyle bunalttı ki her gün ağlıyorum desem yeridir nefes alamadığım için 🫠 alerjik bir bünyem de var o kadar nefessiz kalıyorum ki çoğu günler gözlerim kan çanağına dönüyor yeterli oksijen alamadığım için…. ne gece uykusu var ne gündüz. Gezemiyorum oturamıyorum uyuyamıyorum ama uyanık da kalamıyorum hatta bunu yazarken bile ağlamaya başladım 😄 o kadar bunaldım ki… Allah’a binlerce kez şükürler olsun tabiki ama yaz hamileliği çok zormuş… üstüne bir de son 10 gündür inanılmaz bir pelvis ağrısı başladı. Yatakta dönemiyorum bile bıçaklar saplanıyor vajinama. Yürümek de çok zor bazen topallayarak ilerliyorum. Kalkarken otururken günlük hayatımın çoğunda vajina dudaklarında (özür dilerim nasıl anlatacağımı yerini bilemedim) acayip bir ağrı var. Sizin de böyle mi normal mi bu kadar alt tarafa yoğun ağrı haftaya doktora gideceğim ama daha önce gittiğimde olur öyle falan demişti bebeğin hareketlerini de takip ediyorum bazen az bazen çok. Mesela ayağımı yerden 10 cm’den fazla kaldıramıyorum ayakkabı giymek altıma bir eşofman falan giymek imkansız yanımdakinden yardım istiyorum çünkü ağrı saplanıyor ayağım yerden kalktığı an. Çevreme soruyorum bizde öyle olmamıştı diyorlar iyice moralim bozuluyor sanki ben çok nazlıyım gibi bakıyorlar… ağrıyor diyorum işte gösteriyorum yerini bile ne nazı ne niyazı Allah aşkına….Böyle böyle şeyle işte sıcaklarla birleşince çok bunalttı kızlar hayırlısıyla sağlıkla zamanında bi doğursaydık 🥹 bu arada şekeri çıkan erken doğum riski olan annelerimiz sizi tek tek okuyup etiketleyemedim ama kocaman öpüp sarılıyorum sağ salim sağlıkla kavuşun evlatlarınıza sizi gerçekten gönülden seviyor ve sarılıyorum ❤️
Her hamilelik kendine özeldir canım çevrendekilerin öyle olmadı diye sende böyle oluyor diye nazlı olduğun anlamına gelmez .. benim kalçamda sızım çok oluyor ara ara ama sanki doğum sancısı hibi kemiklerim açılıyor gibi doktor bebeğin konumundan dolayı dedi ve magnezyumu 400 e çıkardı . Magnezyumu artırsan canım belki Sanada iyi gelir ..

Kızlar bebeği dönmeyen var mı ? Benim bebiş popo aşşağı hala.. doktor zamanı var dedi ama bu haftalarda dönmesi istenilir demişti . Yarın perinatolojide randevum var orayada soracağım ama .

Evet canım öyleymiş doktor da öyle dedi stres kesinlikle yapmaman gerekir senin niye yüzün asık bi sıkıntın mı var diyor 😄 ben de senin adına çok sevindim canım açıklığın ilerlememiş, güzel düşünelim inşallah herşey güzel olsun sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza 🌸
Amin inşallah canım dualarımız hepimizle 🙏
Çok iyi inşallah açıklık ilerlemeden devam eder🙏🏻 bebişin hareketlerini de sordun mu
Sordum balım benim bebek baş aşağı duruyordu dönmüş popo pozisyonuna geçmiş onun için de hareketlerini hissetmemen normal endişe etme dedi, hareket ediyorsa sıkıntı yok bize bir kaç hafa sonra hareket haberci olur şu an pek değil dedi
Kızlar bebeği dönmeyen var mı ? Benim bebiş popo aşşağı hala.. doktor zamanı var dedi ama bu haftalarda dönmesi istenilir demişti . Yarın perinatolojide randevum var orayada soracağım ama .
Benim geçen hafta baş aşağıydı şimdi makat mesela balım, endişe etme bence sürekli döner bu iki haftada sabahla akşam arasında bile fark olur dedi, ama sen yine de sor 🙏

Sordum balım benim bebek baş aşağı duruyordu dönmüş popo pozisyonuna geçmiş onun için de hareketlerini hissetmemen normal endişe etme dedi, hareket ediyorsa sıkıntı yok bize bir kaç hafa sonra hareket haberci olur şu an pek değil dedi

Benim geçen hafta baş aşağıydı şimdi makat mesela balım, endişe etme bence sürekli döner bu iki haftada sabahla akşam arasında bile fark olur dedi, ama sen yine de sor 🙏
Panik olup kendini üzme 🙏🏻

Bir sorarım aşkım sen nasılsın ? Ne dedi doktor ?

Bende bugün kontrole gittim doktorum bundan sonra 2 haftada 1 gel dedi. Hastanenin gebelik okuluyla görüştüm eğitimler neler vs diye ona da gitmeyi düşünüyorum inşallah bir sıkıntı olmazsa🙏🏻 bebiko da güzel bir görüntü vermedi başını geriye doğru yatırdı durdu 😂

Doktorumu aradım çok yüksek direkt Diaformin kullanmaya başlıyorsun dedi. Hiç gel bakalım, tekrar yükleme yapalım demedi. Takip cihazı alıp 3 gün takip et sonuçlarına bakalım ona göre diyetisyene gidebilirsin dedi. Diaformini araştırdım biraz hamileyseniz ve hamilelik düşünüyorsanız kullanmayın yazan siteler vardı. Çok kafam karıştı bilmiyorum ne yapacağımı
Sizin 50 gr da kaç çıkmıştı ki

Doktorumu aradım çok yüksek direkt Diaformin kullanmaya başlıyorsun dedi. Hiç gel bakalım, tekrar yükleme yapalım demedi. Takip cihazı alıp 3 gün takip et sonuçlarına bakalım ona göre diyetisyene gidebilirsin dedi. Diaformini araştırdım biraz hamileyseniz ve hamilelik düşünüyorsanız kullanmayın yazan siteler vardı. Çok kafam karıştı bilmiyorum ne yapacağımı
Şimdi araştırdım da 50 gr ogtt 140-199 aralığında çıkarsa 75 gr yükleme yapılıyormuş benim 171 çıkmıştı ama 200 den büyük çıkarsa yükleme yapmadan tanı konuluyormuş

Özele gidiyorum canım 26 ölçtü ama 2. Gittiğim doktor 31 ölçtü en kısa 30 ölçüyorum korkulacak birsey yok yatmana gerek yok kendini yormadan hergün hafif yürüyüşlerini yap yatmanı önermiyorum bu haftalarda fazla dedi sadece ağır iş yapma dedi belki yarım saat anlattı bebişi uzun uzun inceledi çok sağlıklıymış çok şükür
Usg Cihazdan kaynaklimi acaba neden degisiyor ölcumler anlamadim sevindim canim saglikli olduguna hepimiz zamaninda alalim kucağimiza inşallah🤰
:KK58:

Oh iyi yapıyorsun dinlen. Bende aşırı uykusuzum gece zor geçti 3 dakika da bir kasılmam vardı ağrısız 2 saat sonra 10 dakika bir oldu sonra uzun süreli aralıklarla oldu. Yarın kontrole gidicem doktorum nst bağlayacak bi saat sonra gerekirse yatış veririm dedi
Magnezyumu 2 ye çıkarmakta işe yaramadı desene . Sen günü yatarak geçirşyorsun dimi canm . Ya aslında kasılma cok farklı bir şey resmen yatakta kıpırdıyamıyorsun belin ayeılacak gibi bi şey oluyor senin bebeklerin biri bi tsrafa diğeri diğer tarafa doğru kendini kasıyor olmasın . Mesela benim ilk hamilelikte bildiğin sert oluyordu ve ağrılı oluyordu kasılma basınç ihssediliyordu

Benim bebekler bi baş asagı bi baş yukarı değişiyor her kontrolde ayrıca bu haftalarda baş aşagı olması doğum demek değil canım doktorlar niye böyle panik yaptırıyor anlamış değilim bazı bebekler 9 ay baş asagı duruyor eltimin oğlu gibi

Magnezyumu 2 ye çıkarmakta işe yaramadı desene . Sen günü yatarak geçirşyorsun dimi canm . Ya aslında kasılma cok farklı bir şey resmen yatakta kıpırdıyamıyorsun belin ayeılacak gibi bi şey oluyor senin bebeklerin biri bi tsrafa diğeri diğer tarafa doğru kendini kasıyor olmasın . Mesela benim ilk hamilelikte bildiğin sert oluyordu ve ağrılı oluyordu kasılma basınç ihssediliyordu
Benim ağrım yok kuzum bende bebek toplanması sandım ama bebek toplanması tek bölgesi olur her yer sert olmaz birde iki bebek her seferinde aynı anda taş gibi olmaz bebek toplanması nst de çıkmaz çünkü bebeğin olduğu yer hariç diğer yerler yumuşak olur. Benim nefesim kesiliyor basınç oluyor sonra taş gibi oluyor hareket edemiyorum nst de 100 üstü çıkıyor kasılmalar. Keşke toplanma olsaydı ama değil😞 ama işte hep dinleniyorum Allah’a emanet ettim yarında kontrol var zaten ikizlerde bu haftalarda başlıyor zorluklar hayırlısıyla geçer zaman inşallah

Özele gidiyorum canım 26 ölçtü ama 2. Gittiğim doktor 31 ölçtü en kısa 30 ölçüyorum korkulacak birsey yok yatmana gerek yok kendini yormadan hergün hafif yürüyüşlerini yap yatmanı önermiyorum bu haftalarda fazla dedi sadece ağır iş yapma dedi belki yarım saat anlattı bebişi uzun uzun inceledi çok sağlıklıymış çok şükür
Canım benim de 29’du geçen gün 31 ölçtü. 25’in altına düşünce riskli oluyor sen fazla ayakta kalıp yorulma ve çok yürüme yeter sıkma canını. Ben işe gidip geliyorum mesela çok sıkıntılı bir uzunluk değil
Canım benimki günde birkaç kez bile dönüyor olabilir her gittiğimde farklı yerde dkdkdkd Stres yapma daha çooook var döner annesi

Back
X