Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    188
Yaa kurabiye keklere birşey olmuyormu ? Börekler köfte vs evet ama onlardan ben emin olamadım yapanları duydum ama .
Aşkım geçen sene yaptım denedim limonlu çatlak kurabiye yapmıştım bide portakallı çubuk şeklinde olan var çıkarınca hiçbir şey olmadı ıslanır falan diye düşünüyosan, bayatlamadı da. Bide irmikli bi tatlı var adını bilmiyorum hazır duruyo çıkarıp şerbet döküyorum. Börekleri de elimden geldiğince peynirli yapıyorum patates buzlukta sanki kötü oluyo gibi. Cheesecake arkadaşımız yeni evlendi eşi yapıp buzluğa koymuş gayet güzeldi tadı. Keki de normalde hep taze yaparım kız kardeşim denemiş ona güvendim bakalım 😂

İşte vermiyorlar ya bebek çok iri yada suyun fazla olması lazımmış . Bendeperşembe gidicem bana yükselten şeyleri bırak diyecek . Ama 1 saat sonrasına bak diyorlar ben bilinçli olup 2 ci saat kontrolü yapmasam uçuruk olacak bende onları yemeye devam edicem şişirmiyor diye neden ilk saat diyorlarlar anlamıyorum . Geç yükselme de olabiliyor
Canım nazı şeyler bir saat sonra yükseltmeye başlarken bazı şeyler 2 saat sonra başlar ve saatlerce düşmez. Mesela ben meyve yesem bir saat sonra yükselip hemen düşer ama 3 kaşık bulgur pilavı yedim bir saat sonra 144 2 saat 168 3 saat 159 toplam 7 saate düştü onu da yasakladı doktorum. Ben muhtemelen insülin başlicam artık açlık şekerim de 100 lerfe çıkıyor Buda vücut şeker üretimi yapıyor demek yada yediklerini glikoz olarak yakıyor demek. Doktorum yurt dışında çarşamba gelecek ona göre karar verecek

benimki normalde çiçek gibidir ama bu sıra ya onlarda bişey var ya benim hormonlarda, laf söyletmek istemedim her şeyi kendim hallediyorum zorlanacağım yerde kendi ailem. Normalde hiç böyle değillerken bebeğe alınan eşyalara ne gerek var vs söylemler oldu işte mesela emzirme yastığı 250 tl bişey buna para mı verdiniz dendi, bebek arabası alırken doğumdan sonra lazım niye şimdi alıyosunuz dendi.. Belki kötü niyet yok arkasında ama benim hevesim kursağımda kalıyor, hayır işin garibi bütün bunlar ben alınca laf söylenen şeyler gibi. Hastane için pijama almaya çıktığımızda şakayla karışık bide bebek bezi alırsak hastane çantam nerdeyse hazır demiştim. Ben bezini aldım sleepy 1 numara dedi kalakaldım yolun ortasında, bezine kadar alıp ben 2 tane zıbın alınca sen alma iyi olmaz denmesi garip değil mi? Yardım etmedikleri gibi bunun ilerisinde evini temizledik misafirini karşıladık demesinler diye yapıyorum mecbur 🫠
Ben de kimse arkamdan şöyle yaptık, böyle yaptık denmesin diye her işimi kendim yaptım. Kimseden bir şey beklemem, istemem de. Hem zaten daha sağlıklı ve konforlu tek başına halletmek. Bir de tek çocuğum alışmışım her şeyi tek halletmeye 🥹

Evet hormonların büyük etkisi olabilir ama bebeğinin annesi sensin. Erkeklerin, babaların bile belli başlı şeyleri karışmadan kadına bırakması gerekiyor. Kayınvalide, görümce, öz anne, kız kardeş dahi müdahale etmemeli. Ama işte bizim toplulumuz maalesef böyle değil illa karışacaklar, istemediğimiz halde öneri ve tavsiye verecekler, 30 sene önce doğurduğu bebek ve o zamanın şartlarından bahsedecekler 😂 Bunlar maalesef ki her ailede de emin ol var. Hamileliğimin belki 15. 16. haftasında kayınvalidem doğsun öyle eşya, kıyafet al demişti gülüp geçtik eşimle. Geçenler de kayınbabam çok kıyafet almayın hemen büyüyorlar giyemez dedi yine tamam dedik geçtik. Çok böyle aşırıııııı bir durum olmadıkça asla önemsemiyorum bak aslaaaaaa. Yoksa benim eşimin ailesi de inanılmaz müdahaleci insanlardır. Tamam diyorum geçiyorum yine kendi bildiğimi yapıyorum eşim de zaten hep bu konuda destek verdiği için sorun yaşamıyorum. Kendi ruh sağlığın için sana da bunu tavsiye ederim, umursamamayı öğren. Ha bebeğin doğduktan sonra baktın ki çok farklı boyutta işler o zaman bu benim, bizim bebeğimiz bizi biraz rahat bırakın demek senin ve eşinin hakkı.

Yaa kurabiye keklere birşey olmuyormu ? Börekler köfte vs evet ama onlardan ben emin olamadım yapanları duydum ama .
İşsizlik aradım buldum geçen yıl da bunları yapmışım 😂

Eklentiler

• 1000083797.webp
    1000083797.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 52
Canım nazı şeyler bir saat sonra yükseltmeye başlarken bazı şeyler 2 saat sonra başlar ve saatlerce düşmez. Mesela ben meyve yesem bir saat sonra yükselip hemen düşer ama 3 kaşık bulgur pilavı yedim bir saat sonra 144 2 saat 168 3 saat 159 toplam 7 saate düştü onu da yasakladı doktorum. Ben muhtemelen insülin başlicam artık açlık şekerim de 100 lerfe çıkıyor Buda vücut şeker üretimi yapıyor demek yada yediklerini glikoz olarak yakıyor demek. Doktorum yurt dışında çarşamba gelecek ona göre karar verecek
Sanırım benim de seninle aynı sabahtan bu yana çok kötüyüm yediklerim de bunlar. Kahvaltı kasesinin içindekiler 2yk lor peynir, bir tutam marul ve dereotu, 1 yumurta, 2 adet çeri domates, yarım yeşil biber, çeyrek avokado, çay kaşığı çörekotu. Kahvaltıyı 09:30 da yaptım. Ara öğünü 12:30 da yaptım. Smoothie yanında 2 tane ceviz yedim. Smoothie de 1 su bardağı kefir, 1 yk yulaf, 1yk chia tohumu, 2yk orman meyvesi. Yani adam mı öldürdüm yediklerime bak ama yine de şeker tavan kendime gelemiyorum gözlerime vuruyor artık yanıyor yükseldikçe şok geçiriyorum. Diyetisyenin verdiği liste bu da dışına da çıkmıyorum. Ama kesinlikle ben de dediğin gibi düşünüyorum vücut artık kontrol edemiyor şekeri maalesef böyle gözlemlediğim. Salı günü görüşeceğim hem endokrin, perinatoloji hem de diyetisyen görüşmem var bakalım ne diyecekler.

Eklentiler

• IMG_8154.webp
    IMG_8154.webp
    73,9 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_8155.webp
    IMG_8155.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 53
Ben de kimse arkamdan şöyle yaptık, böyle yaptık denmesin diye her işimi kendim yaptım. Kimseden bir şey beklemem, istemem de. Hem zaten daha sağlıklı ve konforlu tek başına halletmek. Bir de tek çocuğum alışmışım her şeyi tek halletmeye 🥹

Evet hormonların büyük etkisi olabilir ama bebeğinin annesi sensin. Erkeklerin, babaların bile belli başlı şeyleri karışmadan kadına bırakması gerekiyor. Kayınvalide, görümce, öz anne, kız kardeş dahi müdahale etmemeli. Ama işte bizim toplulumuz maalesef böyle değil illa karışacaklar, istemediğimiz halde öneri ve tavsiye verecekler, 30 sene önce doğurduğu bebek ve o zamanın şartlarından bahsedecekler 😂 Bunlar maalesef ki her ailede de emin ol var. Hamileliğimin belki 15. 16. haftasında kayınvalidem doğsun öyle eşya, kıyafet al demişti gülüp geçtik eşimle. Geçenler de kayınbabam çok kıyafet almayın hemen büyüyorlar giyemez dedi yine tamam dedik geçtik. Çok böyle aşırıııııı bir durum olmadıkça asla önemsemiyorum bak aslaaaaaa. Yoksa benim eşimin ailesi de inanılmaz müdahaleci insanlardır. Tamam diyorum geçiyorum yine kendi bildiğimi yapıyorum eşim de zaten hep bu konuda destek verdiği için sorun yaşamıyorum. Kendi ruh sağlığın için sana da bunu tavsiye ederim, umursamamayı öğren. Ha bebeğin doğduktan sonra baktın ki çok farklı boyutta işler o zaman bu benim, bizim bebeğimiz bizi biraz rahat bırakın demek senin ve eşinin hakkı.
Eşlerimizin ailesi aynı gibi🥹 normalde bende tamam der bildiğimi okurum müdahale de ettirmem. Bizim ailemizde böyledir. Ailem bir şey alırken yaparken danışır, velev ki benim aldığım bir şey onlara mantıksız geldi, kalp kırmaz güle güle kullan derler. Ben evlenirken ev aldıkları için fazla takı eşya vb istemedim ne derlerse okey dedim, ucuzu pahalısı gözüme gelmedi çünkü kira derdim olmayacağı için kendim yenilerim eksik olanı alırım dedim. Ama bebek farklı konu, en basiti alınan puseti, ben 4 kat merdiveni yeni doğum yapmış halde kucağımda bebekle inip çıkamam. Veya aldığımız kıyafetler. Bebek bu, işer sıçar kusar, kakası sırtına çıkar, hiç yoksa sabah kalkınca akşam yatarken değiştirirsin üstünü. 3 tane tulumla idare edecek değilim kirlendikçe yıka giydir. Ben hem yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim, hem de kardeşimle aramızda 14 yaş var onu büyüttüm. Konu çocuk büyütmekse benim de bildiğim bir iki şey vardır herhalde, onlar da bunu biliyor. Sorun özellikle alışveriş konusunda eşimin tepkisi, masraf kimin cebinden çıkarsa çıksın, günlük annesiyle olan konuşmalardan dolduğu için gözüne çok geliyor. Eşim de neredeyse 30 yaşında kadın, bir bildiği vardır boş yere almaz diyemedi, savurgan biri olmadığım halde. Yani ben de abartıyor olabilirim hormonlardan bakarsak ama, sonuçta benim değirmenim dönüyor benim istediklerim alınıyor o yüzden çok da tınlamıyorum açıkçası 😂

Düşmemeside iyi bir şey ya. İnşallah çarşamba günü yükseldğini görürüz.
Tam olarak kaçıncı haftadasın . Bu durum bebeğin gelişimini etkilemiyor dimi
İnşallah canım yükselirse bi müddet daha idare ettirebiliriz inşallah. 28+3üm bugün. Hafta başında kontrole gittik kadın doğuma fiziksel olarak etkilemiyor maşallah her şey yolunda ama ben beyin gelişimi ya da ne bileyim organlarına falan sıkıntı çıkarırsa diye korkuyorum inşallah onda da bi şey olmaz ya

Askim sigara böreği ve kek yaptım dün annemlerde. Mantı sarma zaten Allah'ın emri 😂 misket köfte ve normal köfte yapıp kaldırdım, küçük tuzlu kurabiyeler yaptım, neredeyse 5 litre şerbet hazırladım. Karniyarik için patlıcan hazırladım, taze fasulyeyi de yazdan domatesle biraz kavurup kaldırıyorum her sene kışın güzel oluyor. Şimdilik hazır olanlar bu kadar ama cheesecake yapıp kaldircam buzlukta hiçbir şey olmuyor. Bide milföyden patatesli rulo börek yapıyorum hazır kaldırıyorum 10 dkda pişiyor ondan da sarıp hazırlayacağım. Aklımda birde mozaik pasta var buzlukta o da bozulmadan duruyor. Çalışırken hep böyle hazırlayıp kaldırmıştım çok kurtarıcı olmuştu ani misafire veya nöbet çıkışı yemek yapamadığım günlere 🥰
Böreği bızluğa böyle kaldırınca tekrar çıkardığımız da birbirine yapışmış olmuyor mu

Çok yorucu sürekli takip etmek zorunda olmak gerçekten . İnsülin başlayınca nasıl oluyor ozaman istediklerinden yiyebiliyormuşum yada yine hala dikkat edip diyet gibimi besleniyorsun

Böreği bızluğa böyle kaldırınca tekrar çıkardığımız da birbirine yapışmış olmuyor mu
Aralarına yağlı kağıt koydum, yapışmadan donarlarsa sorun olmuyor hemen ayrılıyor, sadece kızartırken hem çok derin yağda kızartmıyorum hem de çözülmeden kızartıyorum peynirler patlayıp sıçramıyor

Eşlerimizin ailesi aynı gibi🥹 normalde bende tamam der bildiğimi okurum müdahale de ettirmem. Bizim ailemizde böyledir. Ailem bir şey alırken yaparken danışır, velev ki benim aldığım bir şey onlara mantıksız geldi, kalp kırmaz güle güle kullan derler. Ben evlenirken ev aldıkları için fazla takı eşya vb istemedim ne derlerse okey dedim, ucuzu pahalısı gözüme gelmedi çünkü kira derdim olmayacağı için kendim yenilerim eksik olanı alırım dedim. Ama bebek farklı konu, en basiti alınan puseti, ben 4 kat merdiveni yeni doğum yapmış halde kucağımda bebekle inip çıkamam. Veya aldığımız kıyafetler. Bebek bu, işer sıçar kusar, kakası sırtına çıkar, hiç yoksa sabah kalkınca akşam yatarken değiştirirsin üstünü. 3 tane tulumla idare edecek değilim kirlendikçe yıka giydir. Ben hem yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim, hem de kardeşimle aramızda 14 yaş var onu büyüttüm. Konu çocuk büyütmekse benim de bildiğim bir iki şey vardır herhalde, onlar da bunu biliyor. Sorun özellikle alışveriş konusunda eşimin tepkisi, masraf kimin cebinden çıkarsa çıksın, günlük annesiyle olan konuşmalardan dolduğu için gözüne çok geliyor. Eşim de neredeyse 30 yaşında kadın, bir bildiği vardır boş yere almaz diyemedi, savurgan biri olmadığım halde. Yani ben de abartıyor olabilirim hormonlardan bakarsak ama, sonuçta benim değirmenim dönüyor benim istediklerim alınıyor o yüzden çok da tınlamıyorum açıkçası 😂
Evet benziyorlar maalesef 🥹 Ev hediyeleri karşısında zaten minnet duyarak en güzel şeyi yapmışsın, karakterini de göstermişsin eşine ve ailesine. Ama dediğin gibi bebek konusu bambaşka. Onlar çocuklarını diledikleri şekilde büyütmüşler şimdi bırakacaklar bizler de kendi çocuklarımızı istediğimiz gibi büyüteceğiz. Hepimizin kaşı, gözü bile farklı ya tabii ki düşünce yapımız da farklı olacak bu mantığı yıl oldu 2025 daha anlayamadılar 😂 Erkeklere gelince maalesef anneci olmayan erkek çok azınlıkta, anneci olanlar da annem doğru söylüyor düşüncesine kapılıyor. Benim eşim de bir dönem annesi ne dese annem haklı diyordu sonra sonra bu huyunu düzeltti şimdi mantık çerçevesinde bakarak yorum yapıyor 😂😂 Sen kendi isteğini yerine getiriyorsan gerisi çok önemli değil insanlar konuşur aman

Evet benziyorlar maalesef 🥹 Ev hediyeleri karşısında zaten minnet duyarak en güzel şeyi yapmışsın, karakterini de göstermişsin eşine ve ailesine. Ama dediğin gibi bebek konusu bambaşka. Onlar çocuklarını diledikleri şekilde büyütmüşler şimdi bırakacaklar bizler de kendi çocuklarımızı istediğimiz gibi büyüteceğiz. Hepimizin kaşı, gözü bile farklı ya tabii ki düşünce yapımız da farklı olacak bu mantığı yıl oldu 2025 daha anlayamadılar 😂 Erkeklere gelince maalesef anneci olmayan erkek çok azınlıkta, anneci olanlar da annem doğru söylüyor düşüncesine kapılıyor. Benim eşim de bir dönem annesi ne dese annem haklı diyordu sonra sonra bu huyunu düzeltti şimdi mantık çerçevesinde bakarak yorum yapıyor 😂😂 Sen kendi isteğini yerine getiriyorsan gerisi çok önemli değil insanlar konuşur aman
Evet malesef annem de babannemi halalarımı hiç memnun edememişti insanlar hep böyle ne yazık ki. Eşim de annesiyle konuşmadığı gün pamuk gibidir hep ben ne dersem ona gider üzülüyorum bazen kim ne derse oraya gitmek de kötü arada kalıyor 😂 İnanıyorum biz de bu yoldan sağlam çıkıcaz fjdgfds

Evet malesef annem de babannemi halalarımı hiç memnun edememişti insanlar hep böyle ne yazık ki. Eşim de annesiyle konuşmadığı gün pamuk gibidir hep ben ne dersem ona gider üzülüyorum bazen kim ne derse oraya gitmek de kötü arada kalıyor 😂 İnanıyorum biz de bu yoldan sağlam çıkıcaz fjdgfds
Arada kalıyor işte o da çok kötü ben acıyorum eşime böyle zamanlarda hsjdjs dağ gibi adamsın valla üzülüyorum kocam diyorum 😂😂😂

Back
X