- 20 Ekim 2022
- 1.100
- 1.903
- 63
Bebekle ilgili alışveriş ve yıkama işi hariç herşeyi başkalarına yaptırıyorumOf ben hiç açamadığım için cam kapıhavalandırıp hemen geri kapatıyorum ev sıcak olacak diye jajsks. Ütüyü kesinlikle ver birine yapsın
İşte bu konuda biraz görev eşine düşüyor gibi. Sen yüz göz olmadan eşine söylesen bunları. Sana darılırlar ama oğullarına bi şey diyemezler. Sonuçta dudaklarında bir uçuk bile olsa Allah korusun bebek için felaket olur. Sana kötü haberi vereyim bebek konusunda çok karışıyorlar yaYani çok kalp kırıcı bir durum olmadığı sürece böyle devam yani dediğim gibi ben de yanlış anlıyor olabilirim. Dengeye çok dikkat ettim ayda 1 kez annemlere gittiysem 1 kez de onlara gittim eşimle ailesi tartışınca hep yapıcı davrandım gönül alması için ikna ettim. Bundan sonra da aynen devam ama baktım çok rahatsız oluyorum kibar bi dille eşime açıklarım. Bebek konusunda mesela anlaşmazlık çıkmadan söylesin ailesine öpmesinler eldiven giydirmiyorum diye benimle inatlaşmasınlar yeter
İdolümsün, parti kur oy verelimKoca tarafından sadece kocamla görüşüyorum
Açık açık böyle diyebiliyorsan vallahi helal olsun diyorum sanaBen o işlerimi anneme devrettim o çok güzel yapıyorbirkaç haftaya biz de başlayacağız ben de o zamana dek kıyafet işlerini bitireceğim sonra ver elini yaz sonu ev temizliği ben eve misafir kabul etmeyeceğimi herkese söyledim aşırı rahatım o yüzden ben hamileyken beni bir kere arayıp sormadınız utanmadan bebek görmeye mi geleceksiniz altınınız inciniz sizin olsun ben evime misafir kabul etmiyorum çok isteyen hastane odasına gelir görür bir daha da yok dedim kimse sesini çıkaramadı o yüzden hiç ikramlık derdim yok çok şükür. hem doğurup hem milleti eğlemeyeceğim bir de üzerine beğenmezler dünyanın lafı sözü hepsinden kurtuldum kendimize yemek için hazırlık yapacağız sadece bebekten vakit bulup yapamazsam bir şeyler diye. sarma köfte mantı tavuk falan derken zaten dolar dolaplar Allah’ın izniyle
Bende weledanın hamilelik yapısını kullanıyorum hergün banyodan sonra nemli vucüta sürmek lazımmış .. onun çekmesini beklemek lazımmış ay evet hepimiz çatlayacağız galiba . En ufak işte bacaklar kalça göğüs bile çatlıyor .bebek yağı+nemlendirici sürüyorum ama bakalım sonumuz estetik olacak gibi ya hayırlısı
sidefer diye bir ilac vermisti doktorum, onu kullaniyorum. fakat ben ilac icmekten nefret eden bir insan oldugum icin, yedigime ictigime spora vs. dikkat edip ilaclarin verilen dozdan daha az kullanirim hep. yaptigim dogru demiyorum tabii ki ama ilaclardan nefret ediyorum.Canım demir eksikliği de etkiliyormus bak belki o tarz bir durum da olabilir takviye alıyor musun demir için
Benim dilimin kemiği o kadar yoktur kiAçık açık böyle diyebiliyorsan vallahi helal olsun diyorum sana
Ben de de göğüslerde çatlak oldu bir sürü yağ sürmeme rağmenBende weledanın hamilelik yapısını kullanıyorum hergün banyodan sonra nemli vucüta sürmek lazımmış .. onun çekmesini beklemek lazımmış ay evet hepimiz çatlayacağız galiba . En ufak işte bacaklar kalça göğüs bile çatlıyor .
ben açık açık söyledim hatta şöyle oldu olay kuzenimin eşi bebiş için sarı tülbent işleyip göndermek istemiş, direk reddetmedim göndermek istiyorsa hatıra olarak saklarım ama örtmem bir şey diye. Annem kızdı "UYURKEN" örtecekmişim çocuk sarılık olurmuş. Anne dedim bir bez parçası mı engelleyecek, ben kendi hastalarıma kızıyordum örtmeyin diye kaldırıyordum dedim. E sen hemşireysen ben de tecrübeliyim diyor. Sabır çektim içimden diyorum ki daha doğmadan böyleyse üşüyor diye giydirmeye de çalışırlar, eldiven de giydirirler, belki aklıma gelmeyen neler vardır. Eşime kibarca söyledim ben o an lohusalık aklıyla kavga eder kalp kırarım sen engel ol sana kimse bir şey demez diye, onun ailesi de cinsiyeti öğrenmeden önce şöyle bir şey attılar ortaya, çocuğun ağzına kim tükürürse huyu ona benzermiş, bizimki de görümcemle kavgalı tutturdu kız olursa ben tükürcem diye, eşim de duyunca annesi dedi ki önce ben tüküreyim bari bana benzesin allahım ben şaşkınlıktan dondum sadece dinliyorum bakakaldım.. Neyse sağolsun gereken cevabı verdi öpülmeyecek sigara içince yanına yaklaşılmayacak vs diye de ekledi. Eşe çok görev düşüyor bu konuda aileler bizde kalmasın gece eve gitsinler diye de ona söyledim ailesine söylesinİşte bu konuda biraz görev eşine düşüyor gibi. Sen yüz göz olmadan eşine söylesen bunları. Sana darılırlar ama oğullarına bi şey diyemezler. Sonuçta dudaklarında bir uçuk bile olsa Allah korusun bebek için felaket olur. Sana kötü haberi vereyim bebek konusunda çok karışıyorlar yabenim kendi öz annem bile işte hastaneye şunu götürelim bebeğe şöyle yapalım böyle yapalım şeker bilmem ne diye planlar yapıyor şimdiden kırmadan nasıl reddedicem onu düşünüyorum bende
çok kilo da almadım aslında sadece 3 kilo ama çatlıyor nedense. Ben de günlük duş aldığım için duştan sonra sürüyorum hem nemlendirmiş oluyorum hem yağ sürünce nem olduğu gibi kalıyorBende weledanın hamilelik yapısını kullanıyorum hergün banyodan sonra nemli vucüta sürmek lazımmış .. onun çekmesini beklemek lazımmış ay evet hepimiz çatlayacağız galiba . En ufak işte bacaklar kalça göğüs bile çatlıyor .
Tükürtmeyip benim çocuğumun eşi benzeri olmayacak çünkü ben doğurdum diyinben açık açık söyledim hatta şöyle oldu olay kuzenimin eşi bebiş için sarı tülbent işleyip göndermek istemiş, direk reddetmedim göndermek istiyorsa hatıra olarak saklarım ama örtmem bir şey diye. Annem kızdı "UYURKEN" örtecekmişim çocuk sarılık olurmuş. Anne dedim bir bez parçası mı engelleyecek, ben kendi hastalarıma kızıyordum örtmeyin diye kaldırıyordum dedim. E sen hemşireysen ben de tecrübeliyim diyor. Sabır çektim içimden diyorum ki daha doğmadan böyleyse üşüyor diye giydirmeye de çalışırlar, eldiven de giydirirler, belki aklıma gelmeyen neler vardır. Eşime kibarca söyledim ben o an lohusalık aklıyla kavga eder kalp kırarım sen engel ol sana kimse bir şey demez diye, onun ailesi de cinsiyeti öğrenmeden önce şöyle bir şey attılar ortaya, çocuğun ağzına kim tükürürse huyu ona benzermiş, bizimki de görümcemle kavgalı tutturdu kız olursa ben tükürcem diye, eşim de duyunca annesi dedi ki önce ben tüküreyim bari bana benzesin allahım ben şaşkınlıktan dondum sadece dinliyorum bakakaldım.. Neyse sağolsun gereken cevabı verdi öpülmeyecek sigara içince yanına yaklaşılmayacak vs diye de ekledi. Eşe çok görev düşüyor bu konuda aileler bizde kalmasın gece eve gitsinler diye de ona söyledim ailesine söylesin
Malesef yavrum şekerimiz yüksek ayrıca doymuyoruz da doktorum yurt dışında pazartesi haftaya kontrolüm var hafta içi gelip mesajı görür bakalım ne olacak diyetisyenle olacak iş değil gibiSanırım benim de seninle aynı sabahtan bu yana çok kötüyüm yediklerim de bunlar. Kahvaltı kasesinin içindekiler 2yk lor peynir, bir tutam marul ve dereotu, 1 yumurta, 2 adet çeri domates, yarım yeşil biber, çeyrek avokado, çay kaşığı çörekotu. Kahvaltıyı 09:30 da yaptım. Ara öğünü 12:30 da yaptım. Smoothie yanında 2 tane ceviz yedim. Smoothie de 1 su bardağı kefir, 1 yk yulaf, 1yk chia tohumu, 2yk orman meyvesi. Yani adam mı öldürdüm yediklerime bak ama yine de şeker tavan kendime gelemiyorum gözlerime vuruyor artık yanıyor yükseldikçe şok geçiriyorum. Diyetisyenin verdiği liste bu da dışına da çıkmıyorum. Ama kesinlikle ben de dediğin gibi düşünüyorum vücut artık kontrol edemiyor şekeri maalesef böyle gözlemlediğim. Salı günü görüşeceğim hem endokrin, perinatoloji hem de diyetisyen görüşmem var bakalım ne diyecekler.
Bence de diyetisyenle de olacak gibi değil bakalım ne olacak halimizMalesef yavrum şekerimiz yüksek ayrıca doymuyoruz da doktorum yurt dışında pazartesi haftaya kontrolüm var hafta içi gelip mesajı görür bakalım ne olacak diyetisyenle olacak iş değil gibi
Hahha senin iş iyiymiş plan programa göre ilerlersin işte mis gibi çok geçe bırakmadanBebekle ilgili alışveriş ve yıkama işi hariç herşeyi başkalarına yaptırıyorumbüyük temizliğede yardımcı abla çağıracağım tamam bide doğuma gitmeden 1-2 gün önce normal süpürüp sildiririm evi birine tamamdır
Malesef canım ben yeriz diye düşünüyordum ama öyle değil bu sefer şekerin alt üst olur. İnsilün şekerin daha çabuk düşmesine yardımcı olur üzüm sürmez emilimi şekerin böylelikle. Ama sen tatlı yiyip sonra bide insilün yaparsan hızlı yükselip hızlı düşeceği için daha kötü oluyor. İnsilinde yine diyetle ilerliyoruz ama insülin bizim ani şeker yükselmemizi azaltıyor. Tabi bu hiç yememek demek değil. Meyve tüketebiliyoruz ve arada tok karınla tatlı yenebilir ama yine porsiyon komtrolüyleÇok yorucu sürekli takip etmek zorunda olmak gerçekten . İnsülin başlayınca nasıl oluyor ozaman istediklerinden yiyebiliyormuşum yada yine hala dikkat edip diyet gibimi besleniyorsun
Bunu da atlatıcaz Allah’ın izniyle doğuma az kaldıBence de diyetisyenle de olacak gibi değil bakalım ne olacak halimiz
Bak demekki kızlar annelerinin göğüslerini çatlatıyor benimkide kız ve evet baya çatladımBen de de göğüslerde çatlak oldu bir sürü yağ sürmeme rağmenolsun artık kızımdan hatıra diyelim
Aşkım aynı 58 le gebe kaldım 63 olmuştum şimdi 62.300 felan oldum geri bende almadım ama çatladı göğüslerim .. yani kilo veya yağ kullanmamada bakmıyor çatlamak için sebep arasam çatlıyorlarçok kilo da almadım aslında sadece 3 kilo ama çatlıyor nedense. Ben de günlük duş aldığım için duştan sonra sürüyorum hem nemlendirmiş oluyorum hem yağ sürünce nem olduğu gibi kalıyor
Bazı meyveler beni aşırı yükseltmiyor aslında ama ne bilim bir kek vs ortamlara gitince insan uzanmak istiyor oda birşeydir canım en azından az az onlardan nefsini köreltsin yeter.Malesef canım ben yeriz diye düşünüyordum ama öyle değil bu sefer şekerin alt üst olur. İnsilün şekerin daha çabuk düşmesine yardımcı olur üzüm sürmez emilimi şekerin böylelikle. Ama sen tatlı yiyip sonra bide insilün yaparsan hızlı yükselip hızlı düşeceği için daha kötü oluyor. İnsilinde yine diyetle ilerliyoruz ama insülin bizim ani şeker yükselmemizi azaltıyor. Tabi bu hiç yememek demek değil. Meyve tüketebiliyoruz ve arada tok karınla tatlı yenebilir ama yine porsiyon komtrolüyle
yok yok hiç birimiz yalnız değiliz herkesin bir derdi var benimki pipili olunca vazgeçtiler tükürme işinden zatenTükürtmeyip benim çocuğumun eşi benzeri olmayacak çünkü ben doğurdum diyinAllah sabır versin size gerçekten demekki herkesin başında var bu modellerden yalnız değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?