- 4 Temmuz 2023
- 69
- 74
- 18
- 34
Aşkım bu süreçte bir kaç kez zaten sen normal doğuramazsın lafını duydumCanım zatn bence bize olması gereken doğum yöntemi bu. Ben normal doğumu hiç düşünemedim bile bu süreçte. Sezeryan doğum, kolaya kaçmak veya becerememek değil ki sen neden öyle düşünüyorsun? Can güvenliğimizi tehlikeye mi atalım yani millet laf edicek diye. Her şeyi kontrollü yapacaklar işte sezeryanda. Doğumdan önce her şey hazırlanacak kanlar, trombositler, olabilecek diğer eksiklikler. Sonra doğuma alınıp olup bitecek. Normal doğumda ama bizi ne bekler bilemeyiz ki. Bu riski almaya değer mi ben bilemiyorum. Normal bi gebe olsak tamam denenebilir ama bizim kanama riskimiz yüksek.
Detaylı ultrasonda rahimi besleyen damarların birinde yavaş kan akışı vs varmıydı ?Merhaba kızlar. 30 haftalığım bugün ama bir süredir kontrolde 2 hafta geriden geliyor kızım. 28 ken 26 idi 30ken de 28 haftalık çıktı. Boy 38 cm kilo 1200 civarı dedi. Aspirin verdi bir de oksapar kullanıyorum en başından beri. Beslenmeme çok dikkat ediyorum. Var mı bu durumu yaşayan?
Ay aşkım geçmiş olsun10:30 gibi çok canım çekti 4 adet falan glutensiz kurabiye yedim. Şekerim resmen 161 de sabitlendi kaldı yürüyüş, hareket yaptım geldim yok bana mısın demiyor katiyen düşmüyor. Acile gitmem gerekir mi? Üzüldüm keşke yemeseydim ama artık cidden oturup ağlayacağım ya aç gezmekten, canımın istediği ufacık bir şeyi dahi yiyememekten gına geldi.
Aşkım teşekkür ederimmm balımAy aşkım geçmiş olsunama bu sıra plasentanın hormonel değişikliğinden dolayı 28/32 ci hafta arası bu tarz yükselmeler olabiliyor diye biliyorum. Yani sen o kurabiyeyi başka zaman yeseydin birşey olmayacaktı büyük ihtimal . Canını sıkma lütfen geçen akşam 2 tane mısır doğal bebeklerin yediği cipsten yedim 2 mini adet 149 la uyumaya gittim . Acile gitsende bence birşey yapmazlar .böyle canın istediği şeyleri öğlen az miktar ye o daha kolay düşüyor
Hakkaten çok değişik bi şey ya Allah yardımcınız olsun kuzum hamilelikte istediğini yiyememek de yıpratır insanıHiç sorma kuzum hiç sorma bence gebelik şekeri denilen şey normal şekerden de farklı çok enteresan bir şey. Resmen gebelik şekeri olanlar olarak anlatılmaz yaşanır adlı çalışmanın içindeyiz
Eee bak çok şükür hareket etmiş uyuyordur annesi stres yapma bebişte strese girer.
Aşkım benim ben de daha önce kendimle alakalı yaşadığım bir sağlık sorunundan dolayı aşı olmaktan aşırı korkuyordum. Kendimce 30lu haftalarda olmak istediğimi söyleyip duruyordum allah gönlüme göre verdi doktorum önce 28. haftada olmamı söylemişti sonra gebelik şekeri vs problemler çıkınca hazır olmamışken 2 hafta daha bekle 30. haftanda ol bebek için daha iyi dedi. Bak ben de 30+2 de pazartesi olacağım. Bebek için olmamız gereken çok önemli bir aşı. Ben araştıra araştıra yendim bu stresimi, korkumu. Stres yapma aşıyla alakalı.
Tabiki öyle canım az kaldı 2 aya herkes doğurmuş olacak inşallah
Evet aşkım ama müdahale için galiba cidden aşırı aşırı yüksek olması lazım..Aşkım teşekkür ederimmm balımKız yok tövbeler olsun şu benim 1 adet kayısı muhabbetinden sonra bu da kulağıma küpe oldu. Bir daha asla ve katiyen hiçbir öğünde yemem. Diyetisyenime yazmıştım yeme lütfen bir adet bile şu an şekerini tavan yapacak sana meyve ve herhangi bir ekmek dahi veremiyorum öyle düşün ve yeme dedi. Tutacağım artık kendimi yapacak bir şey yok ağlana sızlana geçecek bu süreç Aynen aşkım bebeğe baktılar şekerimi ölçüp gönderdiler acilde şekeri daha yüksek durumda olanlara müdahale ediyorlarmış.
Amin canım evet artık çok fazla stres olmaya başladımHakkaten çok değişik bi şey ya Allah yardımcınız olsun kuzum hamilelikte istediğini yiyememek de yıpratır insanı
Özelde misin doktorunun iletişim numaradı falan varsa bi danış istersen canım. Nerede nasıl muhafaza ettiklerini bilemiyorum. Teşekkür ederim canım aynen öyle doğumdan sonraya kaldı benim yeme isteklerimEvet canım bugün bi sağlık ocağına gittim taşındığım yere kaydımı almamıştım kaydımı aldım, aşıyı sordum ellerinde varmış yarın da aşı için gideceğim ama aşı buzdolabında değil termos çanta gibi bir şeyin içinde duruyor normal mi bilemedim
Bu arada geçmiş olsun canım şekerle ilgili en ufak şey bile çıkarabiliyor az kaldı doğumdan sonra canının çektiği her şeyi yersin
Boşver boşver canım benim hiç öyle kanama falan bozukluk gibi dertlerim olmamasına rağmen rahim içi damarı patlayınca yoğun bakımlık oldum be olur bilemeyiz sizin için en güvenlisi olsunAşkım bu süreçte bir kaç kez zaten sen normal doğuramazsın lafını duydumgaliba biraz buna içerlendim ama sonra biraz mantıklı düşününce o kişi vajinal doğum yapmışta ne olmuş madalyamı takmışlar ? 36 saat sancı çektim yırtıldım va diye anlatıyor mesela . Sonra annem ve teyzemler aslında hızlı toparlarsın vajinalde kızım dediler ayaklanıyorsun hemen dediler ama onlar hani yapamazsın edemezsin değilde tam tersine çabuk toparlanırsın diye söylemişlerdi ama yok yani. Dün hematolog diyorki eşime bilmiyorum hiç konuşuldumu aranızda ama kesinlikle konu bile olmamalı vajinal doğum eşiniz için dedi . Hem kendi hem bebeğin sağlığı için dedi
Bir şey söyledi doktor vajinal doğum sırasında bir komplikasyon olursa eğer 3 dakika var dedi o tıbbi terimi hatırlamıyorum şimdi tam 3 dakika bebeği çıkarıp benim kan değerlerimi düzeltmek için. Yok yok zaten bizim gibi özel hastalıkları olan insanlarda cidden doktorların ne dediği önemli. Hemde benim için doktorların hem fikir olması çok önemli . Hepsi birbirinden bağımsız doktorlar ve hepsi hemfikir sezeryanda
Kesinlikle plesanta yapıyor düşük uyuyorum yüksek uyanıyorum. Tuhaf bir şey ya allah yardımcımız olsun.Evet aşkım ama müdahale için galiba cidden aşırı aşırı yüksek olması lazım..
Bu sıra sıkıntı aşkım gerçekten bak tamamen hormonel bir şeyden olayı sıkıntı . Gece 1007 ile uyudum sabak 97 ye anca düşmüş önceden 88/89 larla uyanırdım . Ama bu sıra plasentanın insülin direnci ortaya çıkmış oluyormuş. Büyüme atağında olduğu için bebeişker
Kiyamam sana ya seni çok iyi anliyorum bir aydir ki canim çikolatali pişmaniye çekiyor ama yemedim korkumdan Az kaldi biraz daha dayanalim sabrin sonunda inşallah herseye abanacağiz Doğumdan sonra aklima gelen butun herseyi yemeyi dusunuyorum ben10:30 gibi çok canım çekti 4 adet falan glutensiz kurabiye yedim. Şekerim resmen 161 de sabitlendi kaldı yürüyüş, hareket yaptım geldim yok bana mısın demiyor katiyen düşmüyor. Acile gitmem gerekir mi? Üzüldüm keşke yemeseydim ama artık cidden oturup ağlayacağım ya aç gezmekten, canımın istediği ufacık bir şeyi dahi yiyememekten gına geldi.
Canim elma yiyebilirsin elma varsa oda bana iyi geliyordu mide yanmasinaKızlar uyumayan mutlaka vardır. Mide yanmasından ağlıyorum şuan mahvoldumm. Memleketteyim köyde süt ve yoğurt temin edebilceğim yer yok
Ölüyorum yanmadann offff
Hahah vallahi kıyamam bizeeeeeeeeeee neler çekiyor canımız ah ahhhh. Ben de öyle neler yiyeceğimi bilsen varya midesiz dersin hahajjsKiyamam sana ya seni çok iyi anliyorum bir aydir ki canim çikolatali pişmaniye çekiyor ama yemedim korkumdan Az kaldi biraz daha dayanalim sabrin sonunda inşallah herseye abanacağiz Doğumdan sonra aklima gelen butun herseyi yemeyi dusunuyorum ben
Hiç demem valla kuzumHahah vallahi kıyamam bizeeeeeeeeeee neler çekiyor canımız ah ahhhh. Ben de öyle neler yiyeceğimi bilsen varya midesiz dersin hahajjs
Hahah yok yok emzircez bol bol su içicez zayıflarızHiç demem valla kuzumçünkü bende Bütün tuşlara basacağım doğumdan sonra acisini çikarcam bu gunlerin doğumdan sonrada şisiyormuşuz duba gibi
Çoooooook güzel geçecek inşallah güzel haberlerle döneceksinKontrolüm var bugün off elim ayağım titriyor yine aksilik çıkmaması için geceden beri dua ediyorum, inşallah çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?