Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    196
Ediyorum kuzum dediğim gibi bebek uzun zmndr ztn tekme filan atmıyordu hep toplanıyor du bi kaç gündür bu dahada artınca eşim dedi bi gidelim içiniz rahat etsin iyi ki gitmişiz eğer yarınki doktorda aynısını derse kabul edicem mecbur ama canım çok sıkıldı hiç beklemiyordum bu haftalarda doğum yapmak inşallah yarın hayırlı sonuçla çıkarım hastaneden .

Evet önce banada bebeğin haftasına göre daha büyük görünüyor iki hafta sonra gittim dedi normal dedi soramadım da neden önce böyle dediniz
bazen gercekten de olcumlerde 1-2 hafta onde ya da geride gorunebiliyor ama zaten 2 haftadan fazla degilse bunlar normal diyorlar. bir de bu cihazlarin bir kismi fazla hassas degil, dolayisiyla hem yanlis olcume acik oluyorlar hem de bebegin pozisyonu vs. dolayisiyla da farkli olcumler olabiliyor. o nedenle doktor paniklemediyse, kalp atisi/bebis hareketleri iyiyse, annede rahatsiz edici komplikasyonlar yoksa bence cok takilmamak gerekiyor. hiic icimize sinmezse baska bir hastaneden randevu alip gidebiliriz ama stres olmamak onemli, stres cok etkiliyor insani.

Benim oğlumda da kordon vardı boynunda bende imza ile 2 3 gün sonra doğurmuştum annemler gelince ama 37inci haftadaydıö

Kızlar göbek deliğinin çevresinde ağrı olan var mı 5 6 saattir geçmeyen bi ağrı var, bebek hareket ediyor ama ağrı baya kıvrandırdı beni
agri degil de aci olabiliyor benim, yani agri diye nitelendiriledebilir belki, dokununca sizi hissediyorum. gobek deligim de disari cikti benim zaten gerilmekten, gobegim genel olarak cok fazla gergin ve sert, vucut yapisiyla ilgili oldugunu dusunuyorum.

Aşkım benim sabah ola hayrola derler bir yarın olsun yeni bir görüş daha al için o zaman rahat eder sonuç iyi veya kötü de olsa… Şimdi açıkçası hiç tanımadığım doktora gitsem böyle söylese bi güvenemezdim direkt o yüzden kendini üzme diyorum. Kendi doktorunla da görüş tamam yaptığı hoş değildi ama belirt durumu. Böyle bir durumda sana hemen bakması gerekiyor muayene ücreti dahi almadan.

Kordon dolanmış diyecektin herhalde canımm hareket azlığını buna da bağladı mı en son gittiğin doktor?
Hiç stres yapma farklı bir doktordan daha görüş al ve sonra kendi doktorunla görüş anlat olanları. Öyle bir durum söz konusuysa da birazcık erken gelecek bebeğin ama sıkıntılı dönemler geride kaldı kilosu da çok çok iyi maşAllah küveze girme konusu da bebeğin o ânki durumuna bağlı olur diye düşünüyorum.

Bugün neden gitmedin canın kendi doktoruna Esmoss60

Ben de korbell vardı sattım o kadar gereksiz bir şeyki bana göre. Canım banyo çöpüne koyarım ben ama her bezi poşetleyip koyunca asla kokmaz. Yeni doğanda çok olur ya onda da iki üç bezi poşet yapıp bağlarsın çöp poşetine koyarsın. Korbeli al sonra poşetine sürekli para öde falan. Her bez atmanda koku dağılıyor yine zaten. Benim dediğim yöntemle her gün çöpünle atarsan koku olmuyor. Bir de bir poşetin dolana kadar 2 3 gün birikmesi lazım o da hiç hijyenik değil. Her türlü alıyorsun o kokuyu.

canim plesanta yaslanmasi cok muhim degil okuduklarima, duyduklarima vs gore. lakin kordon dolanmasi muhim hem de 3-4 kez dolanmis diyorsun, kisilik yapisi olarak rahat bi’ insanimdir ben, cocukla ilgili konularda da oyleyim, birkac gun once nisanimin gelmis olabilmesi ihtimali oldu mesela, onda bile doktorla konustum ama sanci vs. olmadigi/bebegin hareketleri iyi oldugu icin doktora/hastaneye gitmedim. sunun icin soyluyorum; ben kordon dolanmasi sonucu acil dogmusum, seni panikletmek asla istemem ama imkanin varsa yarini beklemeden bugun baska bi’ hastane/doktor vs. gorunsen cok mu zor olur sizin icin? bebegin hareketleri de az diyorsun, kordon yapisi geregi hemen oksijeni/beslenmeyi vs. kesmez ama yakin takip gerektiren durum olusturuyor sadece.

Nst, doppler ve yakın takip ile izlenmesi gerekir diyor yapaya sordum da. Ben de böyle biliyordum direkt hadi hemen alalım demeleri mantıksız çünkü takip yapılmadan.

Nst, doppler ve yakın takip ile izlenmesi gerekir diyor yapaya sordum da. Ben de böyle biliyordum direkt hadi hemen alalım demeleri mantıksız çünkü takip yapılmadan.
Öyle bir durum varsa kendi doktoru neden görmemiş ben ona anlam veremiyorum yeni olma ihtimali de yok demiş hareket azlığını da ona bağladıysa

Öyle bir durum varsa kendi doktoru neden görmemiş ben ona anlam veremiyorum yeni olma ihtimali de yok demiş hareket azlığını da ona bağladıysa
Geçen hafta hamileliğinin en başından bu yana takipli olduğu kendi doktoru çok ilgisiz ve alakasız davranmıştı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığını, beni resmen tanımadı vs her şeyi en baştan sordu tüm bilgilerim dahi silinmişti demişti. Yani ya gerçekten ilgisiz anına denk geldi görmedi ya da kordon dolanması gibi bir durum söz konusu değil. Doğal olarak iki ihtimal var %50 %50. Şimdi bu gittiği doktoru da tanımıyor o yüzden güvenemiyorum acaba doğru mu söyledi söylemedi mi diye.

Aşkım 3 kilo mu oldu senin bebek maşallah kilosu çok iyi .. ama eğer gerçekten plasenta yaşlanması varsa en iyisi doktorların dediğini dinlemek . Çünki beslenemiyorlar o şekilde diye biliyorum . Küveze girmez bu kiloyla ( tabi nefes almada va sıkıntı olmassa)

Aşkım ama en son doktoru Esmoss60 nım çok tuaftı saçma sapan sorular sorup saçma şekilde davrandıya bir güvenemedim kim bilir nasıl baktı .. en iyisi hemen başka doktora gidip baktırması ona göre yol alınması

Evet takip ediyordum okumuştum o yazılanları kötü bir durum gerçekten sen gel son aylara doktorundan böyle muamele gör cesaret edip değiştirmek de istemez insan. Bu doktorda da kafası karışmıştır muhtemelen ama kordon konusunda yanılma payı yoktur diye düşünüyorum dolanmışsa dolanmıştır yanlış görülme ihtimali de yok Haa belki yeni oldu bu olay hareket azlığı kordona değil de plesentaya bağlıydı bilemiyorum

Evet balım kendi doktoru da ilgisiz davranmıştı, bugün gittiğini de tanımıyor o yüzden farklı görüş daha alması lazım. Ay doktor gerçekten hamilelikte çok önemli. Benim hiç kendi doktorum olmadı resmen kim denk geliyorsa o baktı allaha emanet geçti hamileliğim

Ay şey demişti demi dosyalar silindi diye tanımamıştı kızı, en başından beri bir de özele gidiyo, Esmoss60 sen en iyisi bence iyi bildiğin büyük bir devlet hastanesine git, şehir hastanesi de olur acilden gir hareket etmiyo ve az önce başka doktorlar kordon dolanmış dersin, ha imkanın varsa önce kendi doktoruna git ama bilmiyorum ya ona da güvenmiyorum

Aşkım çok önemli doktor gerçekten .. güzel ince eleyip sık dokuyan doktorlar lazım.. ben hep hamile kalırsam değiştiririm diyordum alman yaşlı bir doktorum vardı tam hamile kaldım doktorum emekli oldu yerine başka doktor geldi o da şansa aşırı inceleyen bir doktordu hatta başka doktora randevu alıp geri iptal ettim . Doktorun iyi olacak yani sistemden silinmişsin ne demek ya ..

Öyle gerçekten bir de tonla para ödeniyor ki daha iyi ilgilenilsin, hep aynı doktor takip etsin, her şeyimi bilsin diye sonuç böyle olunca işte can sıkılması çok normal. Canım hiç bilemiyorum şimdi başıma gelmedi kordon dolanması, ultrasonda nasıl görüyorlar vs onu da bilemiyorum sadece hiç tanımadığım doktor 2+2 4 dese bi düşünürüm güvenemem. O yüzden muhakkak bence kendi doktoru bakmalı ve başka iyi bir doktora da gitmeli. Ben böyle düşünüyorum, böyle yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…