Geçen de videosuna denk geldim bana kadın sahmaya başlamış falan ama erken doğum olabilir ya sakıncalı benceKızlar gece uyku tutmayınca aklıma gelen 100 sorudan ikisini sorayım
Kolostrum toplama diye bir şey varmış. Yurtdışında rutin olarak uyguluyorlarmış hatta. İlk süt çok faydalı olduğu için 36-37.haftadan sonra sağım yapıp hamileyken biriktiriyorlarmış ki bebek doğduktan sonra daha çok kolostrum aldın diye. Böyle bir şey duyan ya da deneyecek olan var mı? Ama erken yapılırsa da erken doğumu tetikleyebilir o yüzden ben çok emin olamadım.
Bir de bu sağlık müdürlüklerindeki gebe okullarına giden oldu mu? Ben kanamam var diye gidememiştim ama doğumla alakalı bir şey kaçırdık mı acaba merak ediyorum şimdi
Yok bakılıyo sürekli şekerime normal çıkıyor şeker olunca bebeğin suyu fazla olur dedi oda normal dedi genetik yapısı böyle dedi bende aslında sezeryana karşı çıkmadım da şuanlık gerek yok dedi 40 haftayı bulursa düşünürüz zaten sancılarım başladı gece heran doğurabilirim bugün yarın gibi bakalımŞekerin mi var neden iri bebek yoksa genetikmi. Evet ya bu gun yarın dogurmZsan zor olur canım ileri haftalara beklersen 4 kiloyu varırsa normal dogum diye diretme. Senin içinde bebek içinde riskli olur.
Geçen hafta kardeşim doğum konuşması için hastaneye gidince orada 2 şırınga vermişler 37 ci haftanda göğsüne masaj yap gelecek olan sıvıyı çek bununla demişler ama ben bilemedim bana biraz saçma geldi sonuçta benek emerkende ilk gelecek olan süt kolostrom değilmi . Bakalım bugün Banada diyeceklerimiKızlar gece uyku tutmayınca aklıma gelen 100 sorudan ikisini sorayım
Kolostrum toplama diye bir şey varmış. Yurtdışında rutin olarak uyguluyorlarmış hatta. İlk süt çok faydalı olduğu için 36-37.haftadan sonra sağım yapıp hamileyken biriktiriyorlarmış ki bebek doğduktan sonra daha çok kolostrum aldın diye. Böyle bir şey duyan ya da deneyecek olan var mı? Ama erken yapılırsa da erken doğumu tetikleyebilir o yüzden ben çok emin olamadım.
Bir de bu sağlık müdürlüklerindeki gebe okullarına giden oldu mu? Ben kanamam var diye gidememiştim ama doğumla alakalı bir şey kaçırdık mı acaba merak ediyorum şimdi
Ya sancilariniz başladımi nst kaç çıkıyor Rabbim sağlıkla. Kucağına almayı nasip etsin inşallah bazı bebekler öyle oluyorYok bakılıyo sürekli şekerime normal çıkıyor şeker olunca bebeğin suyu fazla olur dedi oda normal dedi genetik yapısı böyle dedi bende aslında sezeryana karşı çıkmadım da şuanlık gerek yok dedi 40 haftayı bulursa düşünürüz zaten sancılarım başladı gece heran doğurabilirim bugün yarın gibi bakalım
Amiin hepimiz inşallah sağlıkla alalım başladı evet nst ye de geçen hafta pazartesiYa sancilariniz başladımi nst kaç çıkıyor Rabbim sağlıkla. Kucağına almayı nasip etsin inşallah bazı bebekler öyle oluyoranne baba da uzun boylu falansa
Ben de hiç dokunmuyorum valla daha erken ama 37. Haftada falan başlıyorlarmış sanırım. Doktora bir sorayım bakalım ne dicek.Geçen de videosuna denk geldim bana kadın sahmaya başlamış falan ama erken doğum olabilir ya sakıncalı bencezaten bir süredir göğüs uçlarım da sarı sarı akıyor kuruyor çok ellemiyorum doğum tetikler diye
Bende hem oğlumda hem bu gebeliğimde gidemedim riskli olduğum için hep yatış oldu evde
Aa hiç duymamıştım bak şırınga verdiklerini falan. İnternetten görmüştüm sadece. Sanırım daha çok kolostrum alsın diye yapıyorlar. Doğumdan bir süre sonra verimi düşüyor demek ki sütün. Bir şey derlerse haber ver bize deGeçen hafta kardeşim doğum konuşması için hastaneye gidince orada 2 şırınga vermişler 37 ci haftanda göğsüne masaj yap gelecek olan sıvıyı çek bununla demişler ama ben bilemedim bana biraz saçma geldi sonuçta benek emerkende ilk gelecek olan süt kolostrom değilmi . Bakalım bugün Banada diyeceklerimi
Almanyada bunu yapan hastane onu belirtiyimde .. Özellikle ama. 37 ci haftada yap denilmiş neden 37 bende bilmiyorum . O haftada olan süt farklımı aceba . Ama bizde hamilelik şekeri çıktı onunla alakalıda olabilir.. hamilelik şekeriniz var bu çok önemli bizim için demiş başhekim yardımcısı.. bakalım ben farklı bir hastahaneyle görüşeceğim bende ne diyecekler . Kardeşiminki normal doğum şuanlık belki benim sezeryan olacağı için doğumu tetikler diye vermezler. Bilmiyorum sütü getirmek tetiklemezmi doğumu. Bence öyleBen de hiç dokunmuyorum valla daha erken ama 37. Haftada falan başlıyorlarmış sanırım. Doktora bir sorayım bakalım ne dicek.
Aa hiç duymamıştım bak şırınga verdiklerini falan. İnternetten görmüştüm sadece. Sanırım daha çok kolostrum alsın diye yapıyorlar. Doğumdan bir süre sonra verimi düşüyor demek ki sütün. Bir şey derlerse haber ver bize de
Hayır canım böyle bir genelleme doğru değil en azından bellagio modelinde değil.Geneli öyle oluyor chicconun ama bir bakın isterseniz tabi
bana da az geldiğinde doktor normal diyor hep...normal diyorsa normaldir diyip üstüne düşmüyorum...Günaydın kızlar, ben 34+6 haftalık oldum sata göre bebeğimin kilosunu ultrasonda 2371 gram olarak ölçtü doktor. Sanki biraz kilosu az mı? Tam 2 hafta önce 2 kilo 41 gramdı. Doktor normal diyor ama bilemedim.
Anladığım kadarıyla 37den sonra yapın deme sebepleri o zaten. Doğumu tetiklese bile 37. Haftada doğum sağlıklı ve normal zamanında kabul ediliyormuş. Yani kar zarar dengesine bakınca 37.Haftada doğmasına sebep olsa bile kolostrumu daha çok alması daha faydalı demek ki geç doğmasından. Evet yurtdışında tavsiye ediyorlarmış. Ama Türkiyede hiç duymadım ben. Siz de mi yurtdışındaydınız? Ay ne güzel bebekler beraber gelecek sizinAlmanyada bunu yapan hastane onu belirtiyimde .. Özellikle ama. 37 ci haftada yap denilmiş neden 37 bende bilmiyorum . O haftada olan süt farklımı aceba . Ama bizde hamilelik şekeri çıktı onunla alakalıda olabilir.. hamilelik şekeriniz var bu çok önemli bizim için demiş başhekim yardımcısı.. bakalım ben farklı bir hastahaneyle görüşeceğim bende ne diyecekler . Kardeşiminki normal doğum şuanlık belki benim sezeryan olacağı için doğumu tetikler diye vermezler. Bilmiyorum sütü getirmek tetiklemezmi doğumu. Bence öyle
Günaydın had8 güzel haberlerle gel canım.Günaydın hanımlarbugün kontrolümüz var, bakalım doktorumuz ne diyecek ve çok değişik duygular içerisindeyim heyecan gitti yerini sakinlik aldı sizde de böyle mi
Benim eşimde yeğenlerinden sakınıyor şimdiden bana yaklaştırmıyor karnıma çarparlar diyeSorma geçen gün neler diyo işte bebeği öptürme sakın kimseye, dokunmasınlar, yanağını falam sıkmasınlar ennn az kırkı çıkana kadar çok kimsenin kucağına verme, ay adam takır takır saymaya başladı kendimi cahil hissettim dedim ben bunları biliyorum zatennyok ben yine de seni uyarıyorum falan diyo zatenn hastanedeyim canımı sıkma dedim
Doğum tarihi kesin belli oldu inşallah güzel geçti kontrolGünaydın güzel haberler inşallah heyecan değil de nasıl olacakkorkumu desem bilemedim
Bence de doktor normal dediyse çok takılmayın yaGünaydın kızlar, ben 34+6 haftalık oldum sata göre bebeğimin kilosunu ultrasonda 2371 gram olarak ölçtü doktor. Sanki biraz kilosu az mı? Tam 2 hafta önce 2 kilo 41 gramdı. Doktor normal diyor ama bilemedim.
Öyle olabilir tüm modelleri bilmiyorum ama chiccoda çok sorun yaşayan görmüştüm, eğer öyle değilse ne güzelHayır canım böyle bir genelleme doğru değil en azından bellagio modelinde değil.
Benim heyecanım geçti sakinlik geldiAy cidden hepimiz Eylül annelerine kaydık gibi görünüyorben artık o başlığı da okumaya başladım
Yok ya bende heyecan giderek artış gösteriyor, nereye kadar gider bilmiyorum
Kıyamam ya
Doğum tarihimiz kesin olarak netleşti 25 yada 26sı dedi doktorum bende 25i olsun dedimGünaydın had8 güzel haberlerle gel canım.
Ay artık tarihler belli oluyorDoğum tarihimiz kesin olarak netleşti 25 yada 26sı dedi doktorum bende 25i olsun dedim
bence stres olma hic, 2 hafta once de 35+0, 49 cm 2500 kg demisti mesela, olculerde hep bi’ sapma olma ihtimali var, sonucta hem cok hassas aletler degiller hem de standart ortalamalara gore haftalari vs. soyluyorlar. sekerin de yokmus cok sukurMaşallah canım gayet güzel boyu falan uzun belli :) Benim 2. Doğum gittiğim doktorun daha önce oğlumda tutmuştu verdiği ölçüler ama işte normal olunca insanı stres basıyor..
36+1 de 3.420 sürekli şekerimede bakılıyor ama bu konu beni gerdi bir kere işte maşallah gayet güzel sizinde
Aşağı yukarı aynı ya benimde o haftalarda bu civardaydı sanırım
3.420 sanırım bu son haftalar çok hızlı alıyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?