Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    206
Ayy benim şu an belli değil doğum şeklim ama koysam iyi olur galiba en kötü geri eve getiririm kullanmazsam zaten orta boy valizle gidicem hastaneye orda titremektense olsun valizimde

Ayy benim şu an belli değil doğum şeklim ama koysam iyi olur galiba en kötü geri eve getiririm kullanmazsam zaten orta boy valizle gidicem hastaneye orda titremektense olsun valizimde
Banada o zamanlar bir arkadaşım söylemişti gerçekten ayaklarım çok üşümüştü bir titreme geliyor o yüzden bunda da koydum hemen ihtiyacım olmazsa geri eve getiririm

Merhaba
Akşam 22:00 levemir 12 ünite
Sabah 08:00 novorapid 6 ünite kullanıyorum.
Ben 24. haftadan bu yana şekeri diyetle kontrol altında tutuyordum sadece sabah açlık bir tık yüksek çıkıyordu 95-101 arası. İnsülini hastaneye yatış yapmak zorunda kaldığım dönemde hastane yemeklerinden dolayı şekerim tavan yaptığı için verdiler. Normal şartlarda açıkçası diyetle iyi gidiyordu, insülin dozları bana çok ağır ve fazla geliyor açlık tokluk fark etmiyor aşırı düşük. Anneye de bebeğe de kötü bir yan etkisi yok bebeği rahatlatır bile yüksek şekere maruz kalmadığı için. İnşallah sizin de kontrol altına alınır, gebelik şekeri gerçekten çok zor çooook.

Arkadaşlar gestasyonel diyabeti olanlar ne durumda, insülin kullandınız mı? L luckykus sende vardı diye hatırlıyorum, nasıl ilerledi süreç bebeğin gelişimi ne durumda umarım yolundadır her şey?
Canım ben gebelik şekerini diyetle kontrol altında tutuyordum. Sadece sabah aç 95-101 arasında çıkıyordu onun dışında zar zor da olsa geri kalan öğünler kontrol altındaydı. Geçen hafta da acilde şans eseri bebeğimin suyunun azaldığını öğrendim acil yatış yaptılar, 1 hafta boyunca kontrol altında tuttular. Hastane yemekleri asla gebelik şekeri hastasına uygun olmadığı için şekerim tavan yaptığı için insülin başladılar bir de suda azalma olunca bebek idrarını yapamadığı için mecbur insüline karar verildi. 1 haftadır insülin kullanıyorum. Akşam 22:00 levemir 12 ünite, sabah 08:00 novorapid 6 ünite. Dozlar çok yüksek olduğu için de şekerim yerlerde, perperişan haldeyim maalesef çok ağır geldi dozlar. Benim gdm hikayesi 35. haftada böyle yani canım

İnşallah Evet gerçekten zor, geceleri karnımın gurultusundan uyuyamadığım çok oluyor

25.haftamın başında şeker yüklemesi sonucum çok yüksek gelince, 2 gün diyet denettiler sonra insüline başlattılar. Şu an 22:30’da 20 ünite Levemir, sabah kahvaltısı öncesi 5 ünite Humalog, öğle yemeği öncesi ise 2 ünite Humalog kullanıyorum.
Diyete full uyuyorum. Her öğle, akşam yemeği sonrası yürüyorum.
Ama açlıklarım ısrarla 100/105 civarı hatta ilk başlarda genelde 110’lardaydı

İnşallah, önümü görmek çok iyi olur psikolojik olarak hazırlanırım 37+5 baya iyi zaten, o zamana kadar dayanırsan doğuma bir şey kalmamış olacak
Kesinlikle
Kızlar hastaneye Hırka veya yelek gibi bişey Almaya gerek varmı doğum sonrası üşüme durumu oluyormu?
Ben ince bi ceketle birkaç çorap koydum ne olur ne olmaz sezaryen olursa zaten ameliyathaneden titreyerek gelinir soğuktan

Açlık tokluk aşırı düşüş yazdığınızı yeni farkettim. Böyle durumda insülini azaltmıyorlar mı ?
Size de çok kolaylıklar diliyorum

Çok sevindim uyumlu olmasına Benim diyetisyenim kepekli ekmek yeme artırıyor demişti. Tam buğday ekmeği ya da çavdarlı ekmek ye dedi. Öğünlerde küçük bir dilim yiyorum genelde, zaten kilo bile verdim diyete başladığımdan beri. Stres kesinlikle etkiliyor, ne zaman acaba bu yediğim yükseltir mi diye düşünsem yüksek çıkıyor. Benim maalesef gelişimi bir hafta önden gidiyor, göbek çevresi önde ve suyu da üst sınıra yakınmış. Doktorum 37. haftada durumuna bakacağız kilosu böyle hızlı devam ederse sezaryen olabilir dedi. Senin belli mi doğum şekli?

Açlık tokluk aşırı düşüş yazdığınızı yeni farkettim. Böyle durumda insülini azaltmıyorlar mı ?
Size de çok kolaylıklar diliyorum
Pazartesi ilk kontrolüm görüşeceğim belki azaltırlar Ahhh çok teşekkür ederiiiiim ben de aynı şekilde umarım düzelir şekeriniz.
Çok fazla kullanmanıza rağmen yüksek henüz kontrol altına çok alınamamış. Aşırı yüksek olmasa da bu kadar üniteye daha düşük olması lazımdı. Bazen işte diyette yürüyüşte etki etmiyor plasenta da hep olay

Suyu nasıl azalmış ki su geldiğini hissetmedin mi acaba nasıl oldu? İnsülin başlamaları iyi olmuş ama dozlar o kadar ağır olmasaymış keşke daha düşük dozlarla devam edilmiyor mu acaba? Az kaldı ama gebelik şekeri çok zor her şey bir şekilde atlatılıyor, katlanılıyor ama bu tamamen sürpriz bazen diyete uygun yemekle bile fırlıyor insan endişeleniyor ister istemez. Sağ salim atlatalım hepimiz şu son haftaları

Umarım azaltırlar ve rahatlarsınız
Yarın kontrolüm var, güzel haberler duyarım inşallah
Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Grubu daha çok meşgul etmeyeyim, buradaki anneler daha önde zaman olarak. Herkese iyi akşamlar

Kızlar bu kasılma denilen şey nasıl bir şey önce bir pıt sesi geldi balon patlar gibi sonra bebeğim hareketlendi ardından da 20 dk aralıkla 2 kere vajinada bıçak saplanır ağrı girdi ilki 20 ikincisi 40 sn sürdü kasılma bu mu oluyor midem de bulanıyor ayrıca

Diyete uyarsan düzelir benim 3 haftada düzelmişti su fazlalığı özellikle meyveyi tamamen kesmiştim ben Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah düzelir Benim Doğum şekline vajinal doğum dedi doktorum Ama benim durumum meçhul kordon dolanması varmış oğlumun boynundason dakika Sezeryanada alabilirim bebeğin durumuna göre dedi.

Ben diyetisyenimle mükemmel şekilde ilerliyordum yani dediğim gibi bu haftalara kadar da güzel gelmiştik ama hastane yemekleri hastaya özel değil sadece tuzsuz geliyor ama herkese aynı yemek, o da çıkarttı hatta resmen fırlattı. Su da azaldığı için başlamamız lazım bebek stres altına girmemesi lazım dediler.

Su bebeğin idrarından dolayı azalmış yani idrar yapamıyordu. Suyum da gelmemiş test yaptılar baktılar gelmemiş. Bebeğim için iyi oldu başlamaları stres altına girmesin istiyorum. Diyetle de kontrol altında dahi olsa çok daha yüksekti sonuçlar. Atıyorum diyetle tokluk 139 ise insülinle 108 110 gibi çıkıyor. Ah amin ya amin vallahi yorulduk hepimiz artık ne yapacağımızı şaşırdık

Ay estağfurullah olur mu öyle şey hiç. İstediğiniz zaman yazabilirsiniz İnşallah. Dualarım ikinizle de inşallah güzel haberlerle dönersiniz.

Reactions: Uva
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…