Ayy benim şu an belli değil doğum şeklim ama koysam iyi olur galiba en kötü geri eve getiririm kullanmazsam zaten orta boy valizle gidicem hastaneye orda titremektense olsun valizimdeNormal doğumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası ben çok üşümüştüm şal koymuştum valize Bir de patik koymuştum hatta sıcak su torbası da koymuştum çünkü sezeryan sonrası gaz ve lavabo ihtiyacı önemli olduğu için vücudu sıcak tutmak gerekiyor dediler bunda da aynı şekilde bir tane şal küçük bir sıcak su torbası ve patik koydum
Banada o zamanlar bir arkadaşım söylemişti gerçekten ayaklarım çok üşümüştü bir titreme geliyor o yüzden bunda da koydum hemen ihtiyacım olmazsa geri eve getiririmAyy benim şu an belli değil doğum şeklim ama koysam iyi olur galiba en kötü geri eve getiririm kullanmazsam zaten orta boy valizle gidicem hastaneye orda titremektense olsun valizimde
MerhabaMerhaba, kasım grubundan yazıyorum. Hangi insülinleri kullanıyorsunuz acaba ? 1.5 aydır insülin, diyet ve egzersiz rağmen açlık şekerim düşmüyor. Siz benden 1 ay önceki gruptasınız diye size sormak istedim. Sizin değerleriniz ne şekilde ve bebeğinize bir etkisi oldu mu ?
Bu arada gruptaki her anneye sağlıklı kolay doğumlar diliyorum
Aynen öyle fazla eşya göz çıkarmazBanada o zamanlar bir arkadaşım söylemişti gerçekten ayaklarım çok üşümüştü bir titreme geliyor o yüzden bunda da koydum hemen ihtiyacım olmazsa geri eve getiririm
Canım ben gebelik şekerini diyetle kontrol altında tutuyordum. Sadece sabah aç 95-101 arasında çıkıyordu onun dışında zar zor da olsa geri kalan öğünler kontrol altındaydı. Geçen hafta da acilde şans eseri bebeğimin suyunun azaldığını öğrendim acil yatış yaptılar, 1 hafta boyunca kontrol altında tuttular. Hastane yemekleri asla gebelik şekeri hastasına uygun olmadığı için şekerim tavan yaptığı için insülin başladılar bir de suda azalma olunca bebek idrarını yapamadığı için mecbur insüline karar verildi. 1 haftadır insülin kullanıyorum. Akşam 22:00 levemir 12 ünite, sabah 08:00 novorapid 6 ünite. Dozlar çok yüksek olduğu için de şekerim yerlerde, perperişan haldeyim maalesef çok ağır geldi dozlar. Benim gdm hikayesi 35. haftada böyle yani canım
İnşallahMerhaba
Akşam 22:00 levemir 12 ünite
Sabah 08:00 novorapid 6 ünite kullanıyorum.
Ben 24. haftadan bu yana şekeri diyetle kontrol altında tutuyordum sadece sabah açlık bir tık yüksek çıkıyordu 95-101 arası. İnsülini hastaneye yatış yapmak zorunda kaldığım dönemde hastane yemeklerinden dolayı şekerim tavan yaptığı için verdiler. Normal şartlarda açıkçası diyetle iyi gidiyordu, insülin dozları bana çok ağır ve fazla geliyor açlık tokluk fark etmiyor aşırı düşük. Anneye de bebeğe de kötü bir yan etkisi yok bebeği rahatlatır bile yüksek şekere maruz kalmadığı için. İnşallah sizin de kontrol altına alınır, gebelik şekeri gerçekten çok zor çooook.
Kesinlikleİnşallah, önümü görmek çok iyi olur psikolojik olarak hazırlanırım37+5 baya iyi zaten, o zamana kadar dayanırsan doğuma bir şey kalmamış olacak
Ben ince bi ceketle birkaç çorap koydum ne olur ne olmazKızlar hastaneye Hırka veya yelek gibi bişey Almaya gerek varmı doğum sonrası üşüme durumu oluyormu?
Açlık tokluk aşırı düşüş yazdığınızı yeni farkettim. Böyle durumda insülini azaltmıyorlar mı ?Merhaba
Akşam 22:00 levemir 12 ünite
Sabah 08:00 novorapid 6 ünite kullanıyorum.
Ben 24. haftadan bu yana şekeri diyetle kontrol altında tutuyordum sadece sabah açlık bir tık yüksek çıkıyordu 95-101 arası. İnsülini hastaneye yatış yapmak zorunda kaldığım dönemde hastane yemeklerinden dolayı şekerim tavan yaptığı için verdiler. Normal şartlarda açıkçası diyetle iyi gidiyordu, insülin dozları bana çok ağır ve fazla geliyor açlık tokluk fark etmiyor aşırı düşük. Anneye de bebeğe de kötü bir yan etkisi yok bebeği rahatlatır bile yüksek şekere maruz kalmadığı için. İnşallah sizin de kontrol altına alınır, gebelik şekeri gerçekten çok zor çooook.
Çok sevindim uyumlu olmasınaGelişimi haftasıyla uyumlu canım suyuda iyi çok şükür bi ara suyu fazlaydı zamanla düzeldi benimde bi ara öyleydi kepek ekmeği iki dilim yesem fırlıyordu şimdi fırlamıyor mesela bence birazda stresten çıkıyor şeker.
Ay benim vucudumda çok dengesz zaten hormonlardan bi yanıyorum bi üşüyorumKesinlikle
Ben ince bi ceketle birkaç çorap koydum ne olur ne olmazsezaryen olursa zaten ameliyathaneden titreyerek gelinir soğuktan
Pazartesi ilk kontrolüm görüşeceğim belki azaltırlarAçlık tokluk aşırı düşüş yazdığınızı yeni farkettim. Böyle durumda insülini azaltmıyorlar mı ?
Size de çok kolaylıklar diliyorum
Çok fazla kullanmanıza rağmen yüksek henüz kontrol altına çok alınamamış. Aşırı yüksek olmasa da bu kadar üniteye daha düşük olması lazımdı. Bazen işte diyette yürüyüşte etki etmiyor plasenta da hep olayİnşallahEvet gerçekten zor, geceleri karnımın gurultusundan uyuyamadığım çok oluyor
25.haftamın başında şeker yüklemesi sonucum çok yüksek gelince, 2 gün diyet denettiler sonra insüline başlattılar. Şu an 22:30’da 20 ünite Levemir, sabah kahvaltısı öncesi 5 ünite Humalog, öğle yemeği öncesi ise 2 ünite Humalog kullanıyorum.
Diyete full uyuyorum. Her öğle, akşam yemeği sonrası yürüyorum.
Ama açlıklarım ısrarla 100/105 civarı hatta ilk başlarda genelde 110’lardaydı
Suyu nasıl azalmış ki su geldiğini hissetmedin mi acaba nasıl oldu? İnsülin başlamaları iyi olmuş ama dozlar o kadar ağır olmasaymış keşke daha düşük dozlarla devam edilmiyor mu acaba? Az kaldı ama gebelik şekeri çok zor her şey bir şekilde atlatılıyor, katlanılıyor ama bu tamamen sürpriz bazen diyete uygun yemekle bile fırlıyor insan endişeleniyor ister istemez. Sağ salim atlatalım hepimiz şu son haftalarıCanım ben gebelik şekerini diyetle kontrol altında tutuyordum. Sadece sabah aç 95-101 arasında çıkıyordu onun dışında zar zor da olsa geri kalan öğünler kontrol altındaydı. Geçen hafta da acilde şans eseri bebeğimin suyunun azaldığını öğrendim acil yatış yaptılar, 1 hafta boyunca kontrol altında tuttular. Hastane yemekleri asla gebelik şekeri hastasına uygun olmadığı için şekerim tavan yaptığı için insülin başladılar bir de suda azalma olunca bebek idrarını yapamadığı için mecbur insüline karar verildi. 1 haftadır insülin kullanıyorum. Akşam 22:00 levemir 12 ünite, sabah 08:00 novorapid 6 ünite. Dozlar çok yüksek olduğu için de şekerim yerlerde, perperişan haldeyim maalesef çok ağır geldi dozlar. Benim gdm hikayesi 35. haftada böyle yani canım
Umarım azaltırlar ve rahatlarsınızPazartesi ilk kontrolüm görüşeceğim belki azaltırlarAhhh çok teşekkür ederiiiiim ben de aynı şekilde umarım düzelir şekeriniz.
Çok fazla kullanmanıza rağmen yüksek henüz kontrol altına çok alınamamış. Aşırı yüksek olmasa da bu kadar üniteye daha düşük olması lazımdı. Bazen işte diyette yürüyüşte etki etmiyor plasenta da hep olay
Diyete uyarsan düzelir benim 3 haftada düzelmişti su fazlalığı özellikle meyveyi tamamen kesmiştim ben Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah düzelir Benim Doğum şekline vajinal doğum dedi doktorum Ama benim durumum meçhul kordon dolanması varmış oğlumun boynundason dakika Sezeryanada alabilirim bebeğin durumuna göre dedi.Çok sevindim uyumlu olmasınaBenim diyetisyenim kepekli ekmek yeme artırıyor demişti. Tam buğday ekmeği ya da çavdarlı ekmek ye dedi. Öğünlerde küçük bir dilim yiyorum genelde, zaten kilo bile verdim diyete başladığımdan beri. Stres kesinlikle etkiliyor, ne zaman acaba bu yediğim yükseltir mi diye düşünsem yüksek çıkıyor. Benim maalesef gelişimi bir hafta önden gidiyor, göbek çevresi önde ve suyu da üst sınıra yakınmış. Doktorum 37. haftada durumuna bakacağız kilosu böyle hızlı devam ederse sezaryen olabilir dedi. Senin belli mi doğum şekli?
Ben diyetisyenimle mükemmel şekilde ilerliyordum yani dediğim gibi bu haftalara kadar da güzel gelmiştik ama hastane yemekleri hastaya özel değil sadece tuzsuz geliyor ama herkese aynı yemek, o da çıkarttı hatta resmen fırlattı. Su da azaldığı için başlamamız lazım bebek stres altına girmemesi lazım dediler.Suyu nasıl azalmış ki su geldiğini hissetmedin mi acaba nasıl oldu? İnsülin başlamaları iyi olmuş ama dozlar o kadar ağır olmasaymış keşke daha düşük dozlarla devam edilmiyor mu acaba? Az kaldı ama gebelik şekeri çok zor her şey bir şekilde atlatılıyor, katlanılıyor ama bu tamamen sürpriz bazen diyete uygun yemekle bile fırlıyor insan endişeleniyor ister istemez. Sağ salim atlatalım hepimiz şu son haftaları
Ay estağfurullah olur mu öyle şey hiç. İstediğiniz zaman yazabilirsinizUmarım azaltırlar ve rahatlarsınız
Yarın kontrolüm var, güzel haberler duyarım inşallah
Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Grubu daha çok meşgul etmeyeyim, buradaki anneler daha önde zaman olarak. Herkese iyi akşamlar
İnşallahYazmıştı hastane de çekmiyor diye önceden yattığı zamanda sanırım o yüzden yazamıyorumarım hersey yolundadir
Mesai saatine denk gelirse evetO doktordamı doğum yapacaksın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?