Resmen deneme yanılma şeklinde ilerleniyor şu emzik, biberon, mama, bez, ıslak mendim gibi şeyler. Hepsi de ne kadar önemli. Bakalım bize hangisi olacak.avent kullanıyordum onunla içerken bekleme yapıp tekrar çekmeye başlayınca hava yuttuğunun sesi geliyor pipetlilerde bu asla olmuyor Bir de normal biberonda aslında aventide kolik diye almıştım ama başlığında ayar varmış ben onu yapmadım pipetli kullanmaya başladıktan sonra omuz hizama getirip pıt pıtladığım anda üst gazı hemen çıkıyor normal biberonda biraz pıtpıtlıyordum direkt browns vardı evde ona geçtim onu da büyük aldığım için kullanımı çok zor oldu bu önerdiğim markayı aldım şu anlık çok memnunum
Canım hem sulanıyor o göz. Hem de ara ara sarı akıntı oluyo. Göz pınarına masaj yapınca da sarı bir şeyler çıkıyo. Oğlumda da vardı zamanla geçiyor ama gıcık bişi ya.Benim bebenin de sanırım tıkanık göz burda da çok zor bulunuyor. Belirtisi ne sizde tıkanıklığın tam olarak?
Aynen öyle her çocuğun dinamiği farklı oluyorResmen deneme yanılma şeklinde ilerleniyor şu emzik, biberon, mama, bez, ıslak mendim gibi şeyler. Hepsi de ne kadar önemli. Bakalım bize hangisi olacak.
Canım tebriklerDoğurdum kızlar,spinal anestezi ile.38+4 3300 gram 51 cm oldu maşallah abisine benziyor
Sezeryanim güzel geçti ama doktorlar bu normal değil diye konustularsezeryan esnasinda.Bebekte mi sorun var dedim kendi kendime tesadufen apandisimin baya sistigini farketiler.Farkli bı Dr daha geldi apandisimi de aldılar.
Emzirdim ,anestezinin estkisi geçince gorucez ağrısınıHafiften sizlamaya başladı
Bu dönemlerde ağladıkları zaman gözyaşı gelir mi? Yoksa daha zamanı mı var? Gözleri kupkuru anlayamıyorum. Çapaklanma yok şu an için ama böyle minik minik bezeler var etrafında. Masaj yapıyor musun biraz bastırarak baktım da internette öyle yazıyor. Ay gıcıktır tabi uğraştırır seni.Canım hem sulanıyor o göz. Hem de ara ara sarı akıntı oluyo. Göz pınarına masaj yapınca da sarı bir şeyler çıkıyo. Oğlumda da vardı zamanla geçiyor ama gıcık bişi ya.
Bak biri yorumda böyle yazmış yastık için ama bilemedim tabi doğru mu diyeAynen öyle her çocuğun dinamiği farklı oluyor
Evet yüksek ateş ve avuç içinde topukla başlıyor genelde daha sonra ağız içine geçiyor yenidoğan'da nasıl ilerliyor süreci bilmiyorum ama 3 aylıkken ben birazcık sancılı bir süre geçirmiştim çünkü beslenmesini etkiledi huysuzluk hat safhada ama 2-3 yaş bebeklerine göre daha hızlı atlattıNormalde ateş falan yaparmış onu yapmadı ben de o sivilce gibi şeyleri süt bulaştığı için oluyor zannetmiştim ilk başta öyle de olmuştu çünkü yanaklarında ama bu sefer ağız içinde ve dudaklarında olduğu için farklıymış bilemedim. Sıkıntılı bir şey mi bilmiyorum bağışıklığına bünyesine bir etkisi olur mu ondan korkuyorum
Kuzum göz doktoru göz damarlarının daha tam oluşmadığı için gözyaşı olmaz dedi onun için burnundan mesaj önerdi gözlere doğru hafif bastırarak gözyaşı çıkmasını bekleme ıslaklık minik minik olabilir ama direkt akma olmaz dedi çapak sarı akıntı olmadığı sürece korkma dediBu dönemlerde ağladıkları zaman gözyaşı gelir mi? Yoksa daha zamanı mı var? Gözleri kupkuru anlayamıyorum. Çapaklanma yok şu an için ama böyle minik minik bezeler var etrafında. Masaj yapıyor musun biraz bastırarak baktım da internette öyle yazıyor. Ay gıcıktır tabi uğraştırır seni.
Gelmemesi lazım canım ama o gözden geliyo bizim yaş. Masaj yapıyorum. Gözyaşe ve sarı akıntı gelmiyorsa sizde yoktur bir şey inşallahBu dönemlerde ağladıkları zaman gözyaşı gelir mi? Yoksa daha zamanı mı var? Gözleri kupkuru anlayamıyorum. Çapaklanma yok şu an için ama böyle minik minik bezeler var etrafında. Masaj yapıyor musun biraz bastırarak baktım da internette öyle yazıyor. Ay gıcıktır tabi uğraştırır seni.
Evet maalesef. Yakınımda geçirenler oldu az huzursuz geçiyo 2 3 gün sonra rahatlıyor inşallah. Olan olmuş gelmiş akıllıca gitsin inşallahÇok teşekkür ederim hiçbir şey vermedi bir damla bir krem vesaire. Sanırım beklemek tek çare…
Yok kuşum öyle çapaklanma çok şükür yok. Ben de hafifte olsa sulanmalı diye düşünüp tıkanıklık mı var diyordum. Hafif masaj yapayım ben de göz temizliği yaparken.Kuzum göz doktoru göz damarlarının daha tam oluşmadığı için gözyaşı olmaz dedi onun için burnundan mesaj önerdi gözlere doğru hafif bastırarak gözyaşı çıkmasını bekleme ıslaklık minik minik olabilir ama direkt akma olmaz dedi çapak sarı akıntı olmadığı sürece korkma dedi
Göz temizliği içinde makyaj pamuğumuz var ya onu ılık suyla ıslatmamı söyledi kuru olmayacak dedi çok ıslak da olmayacak nemli olacak ılık suyla dediYok kuşum öyle çapaklanma çok şükür yok. Ben de hafifte olsa sulanmalı diye düşünüp tıkanıklık mı var diyordum. Hafif masaj yapayım ben de göz temizliği yaparken.
Yok canım gelmiyor. Şifa olsun masaj minnoşaGelmemesi lazım canım ama o gözden geliyo bizim yaş. Masaj yapıyorum. Gözyaşe ve sarı akıntı gelmiyorsa sizde yoktur bir şey inşallah
serum fizyolojikle yapıyorum ben de aynen dediğin gibi. Yapaya sormuştum hahah canım yapayGöz temizliği içinde makyaj pamuğumuz var ya onu ılık suyla ıslatmamı söyledi kuru olmayacak dedi çok ıslak da olmayacak nemli olacak ılık suyla dedi
İnşallah canım çok teşekkür ederimÇok heyecanlıinşallah her şey çok güzel geçer. Bende birazdan kontrole gideceğim. Sanırım bir elenmeyen ben kaldım. Herkes tek tek gidiyor
Gözün aydın canımDoğurdum kızlar,spinal anestezi ile.38+4 3300 gram 51 cm oldu maşallah abisine benziyor
Sezeryanim güzel geçti ama doktorlar bu normal değil diye konustularsezeryan esnasinda.Bebekte mi sorun var dedim kendi kendime tesadufen apandisimin baya sistigini farketiler.Farkli bı Dr daha geldi apandisimi de aldılar.
Emzirdim ,anestezinin estkisi geçince gorucez ağrısınıHafiften sizlamaya başladı
Bazen ikisine bakıp bakıp şükür ediyorum. Bazen ikisinin arasında deliriyorumSelam kızlar doğum yapanların gözü aydın hayırlı uğurlu evlatlar olsunlar inşaAllah
Lioo canim iki bebekle nasıl geçiyor günler
Söylediğin uygulamayı bilmiyorum ama e devletten 4A 4B işgöremezlik ödemesi görme kısmından takip ediyorum ben. Yattı ama pttye gitmem lazım benim halkbank hesabım yoktuKızlarr şu doğum parasına başvuranlara bişi sorcammm ilk öğretmenim ailem uygulamasında geçen gün ödeme listesi kısmında banka ödeme tarihi 25.10.2025 yazıyordu tesadüfen dün baktım 30.10.2025 yazıyo. 30unda mı yatacak demek oluyor birinci sorum
Alan var mı varsa Halkbank’ta hesap varsa direkt yatıyo gibi bi şey duymuştum bilgisi olan var mı ikinci sorum
Bir gram bile alınamayan doğum yardımımla gidip oğluma bez alam bari
Canım devlette,talep oluşturdum yarım saat sonra talebe uygun randevu açıyor hatta saati direk 8 verdi uymadı talebi iptal ettim sonra tekrar randevuya girip tekrar talebi açtım aynı şekilde 20 dakika sonra açti Yenidoğan hemşiresinin numarası vardı o dedi talep oluşturursan hemen düşer diye öyle de oldu eğer randevu bulamazsan da polikliniğe gidersen dedi bu hastanede doğum yaptığını söylersen ilgilenirler dedi ona gerek kalmadıserum fizyolojikle yapıyorum ben de aynen dediğin gibi. Yapaya sormuştum hahah canım yapaygöze özele mi götürüyorsun? Devlette nasıl randevu bulacağım bilmiyorum en bulunmayan pol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?