- 18 Temmuz 2024
- 369
- 336
- 23
kendi hocamın dogum paketi 97 bin tl, 57 bin dogum 40 bin de 10 muayene ücreti, işte paket alırsan ikili 3 lü testtir nst dir detaylı ultrasondur onlara para vermiyosun zaten doktor perinatolog her muayenemiz detaylı ultrason gibi geçiyor bizim, çok şükür ki doktorumdan çok memnunum ama tabii biraz pahalıBen de 4000 lira ödedim muayene için ama doğum için kendisi ayrı ücret alıyor, anlaşmalı olduğu hastane ayrı ücret alıyor. A Life hastanesi her şeyi dahil 56 bin demişti doğum paketine. Fakat bu hocanınki 100 bin lirayı geçiyor neredeyse.
Ben henüz gitmedim randevum çarşamba günü. Eğer istersen gittikten sonra memnun kalıp kalmadığımı da söylerim. Ona göre düşünürsen adını telefonunu falan söylerim. Şimdi sırf fiyatı daha uygun diye yanlış yönlendirmek istemedim seni cnmTeşekkür ederim. Sanırım biraz daha araştırmam gerekecek yani bizimkinin bildiğimiz ekstra bi olayı da yok çünkü aradaki 2500 liralık farka değecek
Ben de tabi saygı duyuyorum herkes yetiştirmek istediği gibi yetiştirir çocuğunu. Hatta bazı ailevi tramvaları olan ebeveynler, kendi çocukları da aynısını yaşamasın ye daha toleranslı davranabiliyorlar anlıylıyorum. Ama anne babalık gerçekten çok değişik. Dünyadaki her mesleğin bir okulu var ve ömür boyu yapılacak anne babalık içgüdüsel gelişiyor. Bizim hem kedimiz hem köpeğimiz var, kedimiz tırmalamaz mutfağa giremez, köpeğimiz havlamaz, ısırmaz, biz yemek yerken yemeğe sulanamaz, koltuğa bile çıkamaz biz izin vermeden. Herkes diyor ki siz çok şanslısınız hayvanlarınız çok uysal. Yok işte aynı cins bizde de var hiç böyle değil falan. Hadi biri şans da ikisi de mi şans. Sadece böyle olsunlar diye çok uğraştık bebekliklerinde. Tırmalamasın ısırmasın mutfağa girmesin falan diye gerçekten çok emek verdik. Tabi ki bir çocukla evcil hayvanı kıyaslayamam ama her canlının huyu yetiştirmeye bağlıdır ve sen nasıl bir karakter yüklersen öyle gider diye düşünüyorum. Ha sen ne kadar ders çalıştırsan da dersleri iyi olmayabilir,ileride zanaatten işçilikten anlayamayabilir, becerileri yeterli olmayabilir ama saygı vicdan merhamet nerde nasıl davrandığını bilmesi bunlar biraz ailenin elinde gibi geliyor (şimdilikKınamıyorum başıma gelmesin de bir tanıdığım da öyle dedi böyle erkek falan dedirtmedi cinsiyet ayrımı olmayacak kendi karar verecekmiş saygı duyarım ama erken dönemde bu bence birazcık yanlış, sonra özgür olacak diyordu çocuk sokakta çim yiyordu böyle, annesi yerden kalk demiyordu kendi istediği zaman kalkacakmış şimdi çocuk okula gidiyo tövbe yarabbim bir tuhaf hareketleri var. Konuşmuyo sadece bağırıyor. Bana tuhaf geliyo ama öyle büyütmek isteyene de saygı duyarım
Aynen öyle canım ben mesleki açıdan konuşmuyorum ya o çok başka bir seviye ben bazen şaşırıyorum, inan ne yapacağını bile bilmiyorumBen de tabi saygı duyuyorum herkes yetiştirmek istediği gibi yetiştirir çocuğunu. Hatta bazı ailevi tramvaları olan ebeveynler, kendi çocukları da aynısını yaşamasın ye daha toleranslı davranabiliyorlar anlıylıyorum. Ama anne babalık gerçekten çok değişik. Dünyadaki her mesleğin bir okulu var ve ömür boyu yapılacak anne babalık içgüdüsel gelişiyor. Bizim hem kedimiz hem köpeğimiz var, kedimiz tırmalamaz mutfağa giremez, köpeğimiz havlamaz, ısırmaz, biz yemek yerken yemeğe sulanamaz, koltuğa bile çıkamaz biz izin vermeden. Herkes diyor ki siz çok şanslısınız hayvanlarınız çok uysal. Yok işte aynı cins bizde de var hiç böyle değil falan. Hadi biri şans da ikisi de mi şans. Sadece böyle olsunlar diye çok uğraştık bebekliklerinde. Tırmalamasın ısırmasın mutfağa girmesin falan diye gerçekten çok emek verdik. Tabi ki bir çocukla evcil hayvanı kıyaslayamam ama her canlının huyu yetiştirmeye bağlıdır ve sen nasıl bir karakter yüklersen öyle gider diye düşünüyorum. Ha sen ne kadar ders çalıştırsan da dersleri iyi olmayabilir,ileride zanaatten işçilikten anlayamayabilir, becerileri yeterli olmayabilir ama saygı vicdan merhamet nerde nasıl davrandığını bilmesi bunlar biraz ailenin elinde gibi geliyor (şimdilik)
Selam canım ben geçen ay afp mi yaptırdım. Bi kan alıyorlar sadece ekstra bişi yok. Sadece sonuçların çıkması 8-10 gün sürmüştü diye hatırlıyorumGünaydın kızlar. Bugün bebitoyu gördük çok şükür büyümüş,yolunda her şeydoktorum benden afp mom testi istedi yaptıran var mı daha önce? Bir de 3 hafta sonra detaylıya çağırdı. Önce kendisi bakıcak sonra hastanedeki perinatolog bakıcak. Son olarak tetanoz aşımı oldum ve sağlık ocağında bebeğin kalp atışlarına bakıyorlarmış gerçekten :)
Tam olarak aynı kafadayım ben de:) balko. Diyince bak aklıma geldi, ben küçükken annemler kapıdı böyle ufak ufak bölerlermiş. Balkondan atarlarmış, bak biz bunları tutamıyoruz eğer balkondan sarkarsan seni de tutamayız derlermişAynen öyle canım ben mesleki açıdan konuşmuyorum ya o çok başka bir seviye ben bazen şaşırıyorum, inan ne yapacağını bile bilmiyorumkafam bazen allak bullak oluyo. Kedim de öyle tekir mesela daha tırmaladığını tezgahmış şuymuş buymuş hiç görmedim çünkü ona öyle öğrettim diyolar ki benim kedim işte eşyalarımı mahvetti. Benim olmadı çünkü ona onu öğretene kadar ben yoruldum ama şimdi kafam rahat bebekler de öyle bir şey öğretmek için ona telkin vermen gerekiyor. Sonradan kazanılan kazanımlar için elbette biz pek bir şey yapamayız o becerilere bağlı. Kiminin dersi çok iyidir kiminin sosyal becerileri bilemem ki babası gibi olursa yedi köyle barışık gezer o ayrı başımıza gelmeden bilemeyiz ama ben balkondan sarkan çocuğa aaa kendi isteği bu keşfetsin diyemem. Kızarım ki anladın sonradan ben ağlayacağıma o bir kez ağlasın
Aa öyle mi. Bana bugün çıkar dediler,bakalım göreceğiz artık. Sıkıntılı bir şey çıkmaz umarımSelam canım ben geçen ay afp mi yaptırdım. Bi kan alıyorlar sadece ekstra bişi yok. Sadece sonuçların çıkması 8-10 gün sürmüştü diye hatırlıyorum
Hahahahaha güzel taktikTam olarak aynı kafadayım ben de:) balko. Diyince bak aklıma geldi, ben küçükken annemler kapıdı böyle ufak ufak bölerlermiş. Balkondan atarlarmış, bak biz bunları tutamıyoruz eğer balkondan sarkarsan seni de tutamayız derlermiş
Maşallah canımGünaydın kızlar. Bugün bebitoyu gördük çok şükür büyümüş,yolunda her şeydoktorum benden afp mom testi istedi yaptıran var mı daha önce? Bir de 3 hafta sonra detaylıya çağırdı. Önce kendisi bakıcak sonra hastanedeki perinatolog bakıcak. Son olarak tetanoz aşımı oldum ve sağlık ocağında bebeğin kalp atışlarına bakıyorlarmış gerçekten :)
Yok yok ben sıkıntı çıkacağını hiç düşünmüyorum. İçin rahat etsin. Ben de boşuna yaptırdığımı bilerek gönlüm rahat olsun diye yaptırdım. Hemen aynı gün çıkıyorsa süper. Okdr kan verdim bunu da yapiim dedim içimde kalmasınAa öyle mi. Bana bugün çıkar dediler,bakalım göreceğiz artık. Sıkıntılı bir şey çıkmaz umarım
Abboo:))) iyi yükseklik korkusu kalmamışHahahahaha güzel taktikannem de beni komple sarkıtıp korkutmuş, bir de biz en üst katta oturuyorduk düşsem parçam bulunamaz ama yüksekten korkutmamış nasıl başarmış bilmiyorum ben yüksekten korkmuyorum mesela canım anamdan taktik almam lazım, ay öyle komple sarkıtmış derken kollarımdan tutup aşağı salmamış böyle ayaklarım yerden kesilince korkmuşum herhalde ay anlatabildim mi
Zorunlu değilmiş. Ben yüksek riskli bir gebe olduğum için baktırdı. Anlattı aslında sebebini ama özet olarak bebeğin erken doğma riskini vs değerlendiriyormuş. Ben o sırada bebe napıyor ona odaklanmıştım yine dikkatimi verememişimMaşallah canımevet geçen bir arkadaş daha yazmıştı şaşırmıştım baktıklarına afp mom benden istenmedi gerçi doktorum yok ortada kim isteyecek zorunlu kesin yapılmalı denilen bir test mi? Tam olarak test neyi gösteriyormuş nasıl bir bilgilendirme yaptı?
İnan ne okulunu ne el becerisini düşünüyorum o kadar korkuyorum ki saygısız arsız terbiyesiz biri olur diye ama ne ben ne babası böyleyiz inşallah dediğin gibi kendimizden bişeyler verebiliriz..Ben de tabi saygı duyuyorum herkes yetiştirmek istediği gibi yetiştirir çocuğunu. Hatta bazı ailevi tramvaları olan ebeveynler, kendi çocukları da aynısını yaşamasın ye daha toleranslı davranabiliyorlar anlıylıyorum. Ama anne babalık gerçekten çok değişik. Dünyadaki her mesleğin bir okulu var ve ömür boyu yapılacak anne babalık içgüdüsel gelişiyor. Bizim hem kedimiz hem köpeğimiz var, kedimiz tırmalamaz mutfağa giremez, köpeğimiz havlamaz, ısırmaz, biz yemek yerken yemeğe sulanamaz, koltuğa bile çıkamaz biz izin vermeden. Herkes diyor ki siz çok şanslısınız hayvanlarınız çok uysal. Yok işte aynı cins bizde de var hiç böyle değil falan. Hadi biri şans da ikisi de mi şans. Sadece böyle olsunlar diye çok uğraştık bebekliklerinde. Tırmalamasın ısırmasın mutfağa girmesin falan diye gerçekten çok emek verdik. Tabi ki bir çocukla evcil hayvanı kıyaslayamam ama her canlının huyu yetiştirmeye bağlıdır ve sen nasıl bir karakter yüklersen öyle gider diye düşünüyorum. Ha sen ne kadar ders çalıştırsan da dersleri iyi olmayabilir,ileride zanaatten işçilikten anlayamayabilir, becerileri yeterli olmayabilir ama saygı vicdan merhamet nerde nasıl davrandığını bilmesi bunlar biraz ailenin elinde gibi geliyor (şimdilik)
Anladımm. Ay umarım,zaten düşünceğim şeyler var bir de buna tutulup kendimi yormayayım :)Yok yok ben sıkıntı çıkacağını hiç düşünmüyorum. İçin rahat etsin. Ben de boşuna yaptırdığımı bilerek gönlüm rahat olsun diye yaptırdım. Hemen aynı gün çıkıyorsa süper. Okdr kan verdim bunu da yapiim dedim içimde kalmasın
Ahahha valla öyleAbboo:))) iyi yükseklik korkusu kalmamışevet bence en iyi taktikler annelerden gelenler olacak kendimize bakınca
Hahshsh kıyamam klasik anne moduZorunlu değilmiş. Ben yüksek riskli bir gebe olduğum için baktırdı. Anlattı aslında sebebini ama özet olarak bebeğin erken doğma riskini vs değerlendiriyormuş. Ben o sırada bebe napıyor ona odaklanmıştım yine dikkatimi verememişim
İnşallah canımmİnan ne okulunu ne el becerisini düşünüyorum o kadar korkuyorum ki saygısız arsız terbiyesiz biri olur diye ama ne ben ne babası böyleyiz inşallah dediğin gibi kendimizden bişeyler verebiliriz..
Ay bir de hamilelik zehirlenmesi vs ona da bakıyoruz dedi,şimdi ufaktan hatırladım :) benim miyomdan ötürü zaten riskim var,geçen hafta bununla alakalı bir sıkıntı yaşayınca doktor bugün bakacağını söylemişti zaten. Sen de sor aklında kalmasın,zaten onlar da napıcaklarını biliyorlar. Her şeye rağmen pozitif vibes diyoruz :)Hahshsh kıyamam klasik anne moduanladım canım riskli gebeliklerde yapılması gereken bir test ise muhakkak haftaya perinatolojiye soracağım özellikle erken doğum riski vs aldı beni tamamen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?