Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Ya katılıyorum google gerçekten öldürüyor insanı. Hareketleri hissediyorum ondan yana problem yok ama kafama takılıyor… Her kontrole gittiğimde önde deniliyor araştırdığım zamanda ise plasenta previa ile ilgili iğrenç açıklamalar, yorumlar var. Kafamı gerçekten kurcalıyor…

Çok yaygın bir durummuş önde olmaması önemli olan rahim ağzına yakın olmaması . Eğer bir sorun olsa zaten doktorlar açıklıyor . Atlamazlar böyle önemli birşeyi canım .

Kızlar plasentam ön duvarda bu biraz beni nedense geriyor araştırma yaptıkça. Bu durumu hiç doktorunuzla görüştünüz mü?
merhaba, benim kendi doktorum plasenta akreatadan şüphelenmişti ama haftası ilerledikçe yükselir demişti detaylı ultrasonda perinatolog uzmanı öyle bir durum gözlemlemediğini ama plasentanın ön duvarda olduğunu söyleyince bende hemen sordum sıkıntı olur mu diye sadece hareketlerini çoğunlukla yanlardan hissedersin dedi

Hiç bakmayın internete bence düz baş ağrısına bile kanser diyor. Bide hassas olduğumuz zamanlardayız iyice panik olmaya gerek yok bence

odem icin kendime soyle bir yol haritasi hazirladim;
  • tuzdan vazgecemem ama cok cok az tuzlu yemeye gayret ediyorum. bir tek erik yerken tuzu abartiyorum onun da mevsimi geciyor allah’tan zaten sifir tuz da sodyumu azalttigindan kramplara neden oluyor bu sefer, o da zararli.
  • duzenli yuruyus yapiyorum. yuzmeye de basladim, gerci bu sene yaz gelecek mi gercekten merak ediyorum, bir sicak bes soguk yuzme icin de doktor denizde yuzmeyi tavsiye ediyor, havuz malum kimyasallar, hijyen vs. riskli olabilir diye. bir de denizden cikar cikmaz uzerimi degistiriyorum, idrar yolu enfeksiyonu vs. olmamak adina.
  • ben oyle cok su icebilen bir insan olmadim hicbir zaman fakat hamile kaldigimdan beri canim su istiyor odem atmak icin; suyun icine; limon dilimi, taze nane, salatalik, zencefil atabiliriz. bunlari sordum zarari yok dedi doktor.
  • kuru fircalama normalde yapiyor musunuz bilmiyorum ama, bence gobek haric bolgelerde epey ferahlatici oluyor su an. sonrasinda catlak icin kullandigim yagi suruyorum, ohh mis!

Hiç bakmayın internete bence düz baş ağrısına bile kanser diyor. Bide hassas olduğumuz zamanlardayız iyice panik olmaya gerek yok bence
Rahim büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali varmış açıkçası detaylıyı beklemek istiyorum daha detaylı araştırtmak için. Sadece her kontrolümde acil veya pol + olarak perinatoloji hepsi farklı kişilerdi herkes sürekli kanamayı ve plasentamın önde olduğunu söylüyor. Haliyle de merak ediyorum araştırıyorum ama araştırmalarıma göre öldürüldüm ben şu an tövbe tövbe

Kızlar plasentam ön duvarda bu biraz beni nedense geriyor araştırma yaptıkça. Bu durumu hiç doktorunuzla görüştünüz mü?
Canım plasentam aşağıda olduğu için ezberledim o işleri. Plasenta önde veya arkada olabilir. Posterior veya antreior diye geçiyor bu durum. Her ikisinin de bir tehlikesi yok. Önemli olan bebekten aşağıda rahmin altında olmasın. Benimki maalesef olabilecek en aşağılık seviyede tam kapatmış rahim ağzını ama arka duvarda.

Araştırmaktan artık prof olmuşsundur tahmin edebiliyorum üf kıyamam sana bi en güzel seviyeye gelseydi rahatlasaydın inşallah. Aman bir şey olmasın şöyle şeylerle gerçekten uğraşmayalım insan çok endişeleniyor doğal olarak

Bol su, günde 3 lt civarı ve elma-havuc taze sıkma meyve suyu, sigara kafein yok demişti doktoru bir arkadasima azalma var diye, ama bir arastirin isterseniz
Bana da 3 litre su iç dedi. Dün aradan tam bir hafta geçmişti tekrar kontrole gittim suyum baya artmıştı sadece su içmekle. Elma suyu vs bilmiyorum ama herkes havuç suyu iç demişti onu sordum havuç suyunda şeker miktarı yüksek oluyor çok tüketmeni önermem dedi. Şimdilik su içerek artıyor gibi tekrar azalma eğilimi olursa denerim tabii abartmadan

Oğlumda da bu kadar olmasa da yaşadım seninki hiç tedirgin olacak bir şey değil merak etme biraz az tekme yersin o kadar

Bende ilk duyunca panikle araştırdım neler neler okudum hiç sorma ne yabancı makaleler vs yüreğim ağzımda detaylıyı bekledim şimdi içim rahat

Bende ilk duyunca panikle araştırdım neler neler okudum hiç sorma ne yabancı makaleler vs yüreğim ağzımda detaylıyı bekledim şimdi içim rahat
Ben de aynen yazdığın gibi oldum detaylıyı bekleyeceğim aynen o zaman rahatlarım dediğin gibi. Aman bir şey olmasın sorunsuz geçsin her şey

Canım bildiğim kadarıyla bir sorun olmuyor sadece hareket hissetmekte zorlanıyorsun diye biliyorum. Dah kötü hiçbir şey çıkmamasına çok sevindim. İyi olsun bebişin de sen de. Beğendin mi perinatoloji doktorunu

İnşallah canım sorun olmasın da… Yarım saat boyunca bebişi inceledi 10-15 dakika da genel konuştuk sağlık sorunumla vs alakalı. Beğendim doktoru hem muayenesini hem de kendisi gayet iyiydi.

İnşallah canım sorun olmasın da… Yarım saat boyunca bebişi inceledi 10-15 dakika da genel konuştuk sağlık sorunumla vs alakalı. Beğendim doktoru hem muayenesini hem de kendisi gayet iyiydi.
Heh iyi bari canım. Üstümden attın bak bir yükü daha ayrıntılı ultrasonu da bi atlatırsak inşallah sağ salim azcık rahatlarız herhalde daha iyi olalım hepimiz

Kızlar ben de bugün sağlık ocağına gittim tetenoz oldum kan da verdim kalp atışını da dinledi ebe bir sıkıntın var mı dedi bacak aramda sürekli ağrı oluyor dedim yatakta dönerken filan. o bende de oluyordu o bölgeye kan toplanıyor dedi yağla o bölgeye masaj yap açılır dedi. Bi yandan da gribim inşallah bebişkom etkilenmiyordur

Kızlar ben tetenoz difteri ve boğmacayı tek bir kere vurucam ikinci doz tetenoz vurmayacam o yüzden 28. Hafta da yapayım diyorum korktum o hareketler azalıyor falan muhabbetine. Yarın Türkiye’ye gelmeden yine doktorumla görüşücem tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…