Bende annem istemiyor sizin acı çektiğinizi ben bilmeyim diyorKızlar bir şey soracağım, normal doğum süreci olarak varsayalım. Siz hastanede sancı çekip açılma beklediğiniz sırada yanınıza birilerini çağıracak mısınız? Ben o süreçte kocamdan başka kimseyi istemediğim için baya zorbalandım da. Bildiğin çağırmazsam küsecekler annem ve kardeşim şaka gibiRahat edemeyeceğimi biliyorum o hallerimi eşimden başka kimse görsün istemiyorum, etrafımda mümkün olduğunca az kişi görmek istiyorum belki o acıyla rahatça küfredicem asla kestiremem şu an nasıl olacağını ama etrafımda annem dahi olsa biri olursa rahat olamayacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aşırı üstüme geldiler ya sizi çağırırsam kayınvalidemi de çağırmak zorundayım diyorum e çağır tabi diyolar. İnek gibi 10 kişinin arasında böğürmek istemiyorum abi bunu anlamak niye bu kadar zor aklım ermiyor yorum yapın lütfen
Çıkmadı çok şükür ikna ettim dedim daha en az 6 haftan var doğmak için çakamazsınBu gece gerçekten öyle bir geceydi yalancı sancı buysa gerçeği nasıldır allahımmm sana geliyorum diye diye uyumuşumay amin ya inşallah valla daha şimdi çok erken gelmesinler
Çıkmasın çıkmasın olmaz daha vakti var ikna et konuş hahha
Ben eğer becerebilirsem sancımı evde çekmeyi düşünüyorum 5 dk bir gelsin öyle giderim hastaneye diyorum. Bana 40 hafta bekler diyorlar ilk çocuk diye ama bana veya teyzelerine çektiyse beklemez bence şimdiden zorluyor çıkışı sıpaBende annem istemiyor sizin acı çektiğinizi ben bilmeyim diyorhatta anneannemde annem ve teyzemde doğum yaparken bana söylemeyin demiş .. eski bir inanış batıl ama anne bilmese doğum daha kolay olurmuş derler bizimkiler .. benimki sezeryan anne diyorum hatta
Benim doğum şimdilik vajinal gibi duruyor tabii sağlık sorunlarım ne getirir ne götürür bilemiyorum ama umuyorum ki vajinal şekilde devam ederse, sancılarım başladığı zaman belli bir süre eşimle evde vakit geçireceğiz direkt hastaneye gitmek istemiyorum. Duş alırım, hazırlanırım, hastane çantamı son kez kontrol ederim, kapatırken en sona bıraktığım eşyaları yerleştiririm daha sonra açılmayı hızlandırmak için hareket yapmaya başlarım diye düşündüm.Kızlar bir şey soracağım, normal doğum süreci olarak varsayalım. Siz hastanede sancı çekip açılma beklediğiniz sırada yanınıza birilerini çağıracak mısınız? Ben o süreçte kocamdan başka kimseyi istemediğim için baya zorbalandım da. Bildiğin çağırmazsam küsecekler annem ve kardeşim şaka gibiRahat edemeyeceğimi biliyorum o hallerimi eşimden başka kimse görsün istemiyorum, etrafımda mümkün olduğunca az kişi görmek istiyorum belki o acıyla rahatça küfredicem asla kestiremem şu an nasıl olacağını ama etrafımda annem dahi olsa biri olursa rahat olamayacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aşırı üstüme geldiler ya sizi çağırırsam kayınvalidemi de çağırmak zorundayım diyorum e çağır tabi diyolar. İnek gibi 10 kişinin arasında böğürmek istemiyorum abi bunu anlamak niye bu kadar zor aklım ermiyor yorum yapın lütfen
Hahaha ben de öyle diyorum 6 hafta daha dur sonra bakarız annecim birlikte hallederiz diyorumÇıkmadı çok şükür ikna ettim dedim daha en az 6 haftan var doğmak için çakamazsındinledi beni
Günaydın, siz aşıyı nerede olmuştunuz acaba? Benim asm deki ebem ellerinde aşı olmadığını belirtti, hatırladığım kadarıyla eğitim araştırmaya gidiyordunuz acaba orada yapıyorlar mı ya da antalya için nerede yaptırabilirim bilgin var mı?
Canım kalabalık istemiyorlar zaten. Bi de her hastanenin farklı kuralları var. Bizim buradaki hastanede erkekleri almıyorlar mesela o esnada. Sadece kadın girebiliyor yanında.Kızlar bir şey soracağım, normal doğum süreci olarak varsayalım. Siz hastanede sancı çekip açılma beklediğiniz sırada yanınıza birilerini çağıracak mısınız? Ben o süreçte kocamdan başka kimseyi istemediğim için baya zorbalandım da. Bildiğin çağırmazsam küsecekler annem ve kardeşim şaka gibiRahat edemeyeceğimi biliyorum o hallerimi eşimden başka kimse görsün istemiyorum, etrafımda mümkün olduğunca az kişi görmek istiyorum belki o acıyla rahatça küfredicem asla kestiremem şu an nasıl olacağını ama etrafımda annem dahi olsa biri olursa rahat olamayacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aşırı üstüme geldiler ya sizi çağırırsam kayınvalidemi de çağırmak zorundayım diyorum e çağır tabi diyolar. İnek gibi 10 kişinin arasında böğürmek istemiyorum abi bunu anlamak niye bu kadar zor aklım ermiyor yorum yapın lütfen
Evet akıllı maşallah bızdıklar dinliyorlar biziHahaha ben de öyle diyorum 6 hafta daha dur sonra bakarız annecim birlikte hallederiz diyorumakıllı bizim minnoşlar bizi dinlerler
bana da bundan yapılmış, belki hatırlatma oldugu içindir. ben bogmacalı sanıyordumEşine td yapılmış tetanoz difteri, bizimki tdap boğmacalı. Hemşirenin bence demek istediği tek tip td geliyor demek istemiştir. Şifa olsun ikinize de
Bu bize yapılan çünkü.
Hamilelikte 2 doz tetanoz TDAP 1 doz / TD 1 doz şeklinde yapılıyor. Veya TDAP 1 doz şeklinde. Bana 1 doz sadece TDAP yapıldı. Sen Tdap’ın yapılıp yapılmadığı görüşürsün aile hekimliğiyle eğer emin değilsen.bana da bundan yapılmış, belki hatırlatma oldugu içindir. ben bogmacalı sanıyordum
aşkım gecen sene aralıkta hamile değilken ben elime civi girdigi için tetenoz olmuştum o yüzden bana tek doz yeterli dediler. eşimin de işyeri hekimi yenilenmesini istemiş , biz gittik aynı aşıdan ikimize de vurdular belki de bogmacalı yoktu ellerinde bilmiyorum ama benim aşı karnemde eşiminkiyle aynı yazıyor. çok da önemli değil açıkcası tetenoz riski ameliyathane kaynaklı yapılıyor zaten 1 yıl bile olmadıgı için ilk dozum ben korunuyorum. ama siz öyle diyince özellikle girip baktım benim aşım bogmacalı degil. dediğim gibi belki ilki de bogmacalı degildi hatırlatma dozu oldugu içindir.Hamilelikte 2 doz tetanoz TDAP 1 doz / TD 1 doz şeklinde yapılıyor. Veya TDAP 1 doz şeklinde. Bana 1 doz sadece TDAP yapıldı. Sen Tdap’ın yapılıp yapılmadığı görüşürsün aile hekimliğiyle eğer emin değilsen.
Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Tdap bu sene nisan ayından itibaren devlet tarafından ücretsiz şekilde yapılmaya başlandı yani geçen seneyle vs kıyaslama yapma unut o yaptırdıklarını. Onlar sadece tetanozdur hatırlatma dozuna vs de takılma. Benim söylediğim şey apayrı.aşkım gecen sene aralıkta hamile değilken ben elime civi girdigi için tetenoz olmuştum o yüzden bana tek doz yeterli dediler. eşimin de işyeri hekimi yenilenmesini istemiş , biz gittik aynı aşıdan ikimize de vurdular belki de bogmacalı yoktu ellerinde bilmiyorum ama benim aşı karnemde eşiminkiyle aynı yazıyor. çok da önemli değil açıkcası tetenoz riski ameliyathane kaynaklı yapılıyor zaten 1 yıl bile olmadıgı için ilk dozum ben korunuyorum. ama siz öyle diyince özellikle girip baktım benim aşım bogmacalı degil. dediğim gibi belki ilki de bogmacalı degildi hatırlatma dozu oldugu içindir.
anladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
36. haftaya kadar yapılmasını dünya sağlık örgütü öneriyor sen bir düşünanladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.
Yok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz
Ayy inşallah kuzum bende ŞaşirdımYok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz
Yok yok dediğim gibidir canım endişe etme 2 doz tdap olmazAyy inşallah kuzum bende Şaşirdım
İki doz yapilmamasi gerekiyor diye biliyorum tdap aşisi Doğumdan sonrada yapalim dedi hemşire 3.dozuda yapacakmiş ama ben kararsizim yaptirip yaptirmamkta sonrkai yillarda tekrar gebe kalirsan aşiyla uğraşma bu seni baya götürür dedi :) bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?