Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193

Ben başından beri tam 10 kilo verdim canım çok tedirgin oldum zararı olur mu diye doktora sordum, doktor bebek 24'ten sonra kilo almaya başlayacak bundan sonra kilo vermemeye çalış dedi. Diyetisyene gittim o da bundan sonra almasan bile sorun değil ama verme dedi. Hem doktorun hem diyetisyenin söylediği günde 3 ana 3 ara olmak üzere 6 öğün beslenmem ve öğün atlamamam yönünde yani bebeğin gelişiminin iyi olması önemli canım

Herkesin bünyesi farklıdır canım bebeğin saglikliysa sorun yok sende sağlıklı beslenmeye çalış yeterli bende şu an 1 bucuk kilo aldım diğer gebeliğimde onu da almamıştım

Çok sağ olun kızlar içimi rahatlattınız Fındık fıstık cranberry ve meyve mümkün olduğu kadar yemeye çalışıyorum her gün olmuyor tabii. Normal olduğunu biliyosun ama herkes şu kadar bu kadar aldım diyince Allah Allah benim niye iştahım yok ya diye düşündüm Sağlıkla büyüsün ve doğsunlar inşallah

Bunun bir de ya insanlar kilo almıyor ben niye alıyorum versiyonu var genel olarak maalesef kıyaslamanın daha yoğun olduğu bir dönem hamilelik,sonrasında da bebek kıyaslama başlar. Diyetisyenim de doktorum da bebek maksimum 4.5 kilo doğucak ki onlar zaten 3,5-4 diyor hatta,hadi suyu vs eklensin,maksimum 5-6 kilo için sen neden 10-15 kilo alasın. Haklılar da,önemli olan bebeğin gelişimi öncelikle. Ben de +5 kilodayım sıkıntı değil,sadece hayatımda en yüksek olduğum kiloda hamile kalmış olmam canımı sıkıyor

Ben de hamile kaldgm kilodan 1 kilı rksiğim almadm yani. Diğer gbelklerm de 6. Aya kadr öyleydi sonradan o kilo alıp bitiriordm. Cok önemli deil bebek gelişiyorsa ona takılmıyor doktorlar

Karşı çıktıkları şey benim özel olarak gittiğim doktor olduğunu düşünüyorum artık o ne dese tam tersini söylüyorlar. Doktorum suyumu ölçtü biraz az, günlük 3 litre su iç bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. O hafta gittiğimde biraz da olsa artmıştı ama hala yeterli seviyede değildi. Ondan 2 gün sonra devlet hastanesindeki bir doktora gittim suyumun az olduğunu söyledim kim söyledi dedi işte doktorumun adını söyledim hiç ölçmeden yoo iyi dedi geçti. Testleri yaptırdığımı sonuç beklediğimi söylediğimde boşuna yaptırmışsın hamileliğin yarısına gelmişsin hiçbir şeyi değiştirmez dedi. O yüzden test sonuçlarıyla gitsem bile ne diyeceklerini kestiremiyorum.
Yaşadığım yerde özel hastane yok, benim gittiğim doktorun kliniği var o da rapor yazamıyor hastanede çalışmadığı için.

58 kilo hamile kaldım şu anda 64üm, doktorum biraz dikkat et çok almamaya çalış dedi. Ben de hamur işi, atıştırma, karbonhidratı, yağı mümkün oranda kestim günde bir dilim çavdarlı ekmek yiyorum sadece, yağ yemeklerde az miktarda zeytinyağı ve ceviz, badem, avokadodan alıyorum. İki haftadır böyle besleniyorum hem ben hem bebeğin durumu şimdilik gayet iyi. Gebe okuluna gidiyorum orada 23 haftalık bir gebe vardı asla hamile gibi durmuyordu karnı bile çıkmamıştı ona da sordum hiç kilo almamış ama gayet iyiymiş bebek ve kendisinin durumu. Yani çok doğal bir şey bence, herkes aynı süreçleri yaşayacak kilo alacak diye bir şey yok önemli olan sağlıklı olmanız. Kilo almak çok iyi bir şey olsaydı doktorum beni uyarmazdı diye düşünüyorum ki max 9 10 kilo alsan iyi olur demişti bana.

Sakın kafana takma canım. Bende hiç kilo almadım ama bebeklerim gayet iyi gidiyor herkes hamileyken kilo almıyor mesela ben normalde su içsem kilo alırım ama hamilelikte hiç almadım

60 kilo ile başlayan hamileligim 72 ile devam ediyor Allah sonumu hayır eylesin
(Ayağa kalkmam yasak)
Bende düşük tehlikesi sebebi ile uzun süre yattım şuan da da kısıtlı hareket edebiliyorum vucutda alışmış yatmaya zaten 63 ile hamile kaldım 71 oldum ama hiç sorun değil yeterki bebeğimi sağlıkli alayım kucağıma hepsi geçer kilo verilir

Aynıyız valla bende kiloyu hiç sorun etmiyorum alınır verilir. Sana da çok geçmiş olsun canım

(Ayağa kalkmam yasak)
Benim de 70 le başlayan hamileliğim 77 ile devam ediyor hareket etmiyorum. Öyle yatıyorum ama çok şükür yavaş yavaş ilerliyoruz. Sağlıkla dokuz ayı tamamlayalım inşallah kilo verilir önemsiz

Benim de 70 le başlayan hamileliğim 77 ile devam ediyor hareket etmiyorum. Öyle yatıyorum ama çok şükür yavaş yavaş ilerliyoruz. Sağlıkla dokuz ayı tamamlayalım inşallah kilo verilir önemsiz
İnşallah ya doğuma kadar böyle giderse bi 10 kilo daha alırım diye düşünüyorum ben

(Ayağa kalkmam yasak)
Bebişler sağlıkla doğsunda kilo verilir verilmese de olur

Kızlar ya normalde bir bebeğim asagıda birş yukarıda göbek deliğinin üstünde ama dünden beri göbeğimin üstü gitti alt göbeğim tek kaldı moralim bozuldu

Kızlar ya normalde bir bebeğim asagıda birş yukarıda göbek deliğinin üstünde ama dünden beri göbeğimin üstü gitti alt göbeğim tek kaldı moralim bozuldu
Ay hiç takılma ona hayatım benim de öyle bazen nerdeyse kaburgamı tekmeleyecek kadar yukarda oluyor karnım yukarı doğru kalkık oluyor birkaç gün sonra bazen dediğin gibi sanki çişim varmış da mesanem şişmiş gibi altta biraz şişlik oluyor o kadar. Sanırım pozisyonuyla alakalı bebişin

İnşallah ya korkuyorum. Arkadaşım da ikizlere hamieydi geçen erken doğum yaptı. Dünde bir kadın beni gördü ay ne kadar zayıfsın hiç ikizlere hamile değilsin sanki dedi psikolojim bozuldu canım ya

İnşallah ya korkuyorum. Arkadaşım da ikizlere hamieydi geçen erken doğum yaptı. Dünde bir kadın beni gördü ay ne kadar zayıfsın hiç ikizlere hamile değilsin sanki dedi psikolojim bozuldu canım ya
Aşkım şöyle söyleyenlere hiç takılma. Her hamilelik farklıdır sonuçta her insan bir değil tabii ki farklı olacak. Sen takılma öyle söyleyenlere.

Bebeklerin dönmüştür. Bende 24. Haftada doktora gittim baş geliş dedi, doğum pozisyonu almış tekmelerin göbek deliğimin üzerinde hissedyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…