- 31 Ocak 2025
- 348
- 333
- 18
- 27
Arkadaşına üzüldüm, bebekler ne durumda?İnşallah ya korkuyorum. Arkadaşım da ikizlere hamieydi geçen erken doğum yaptı. Dünde bir kadın beni gördü ay ne kadar zayıfsın hiç ikizlere hamile değilsin sanki dedi psikolojim bozuldu canım ya
Bunun göbek çıkmasıyla alakası yok canım kızımda 8 inci ayıma girmiştim komşum sordu 8 dedim bu nasıl 8 ben yuvarlanıyordum falan dedi benim azcık bi göbeğim vardı şimdi de öyleİnşallah ya korkuyorum. Arkadaşım da ikizlere hamieydi geçen erken doğum yaptı. Dünde bir kadın beni gördü ay ne kadar zayıfsın hiç ikizlere hamile değilsin sanki dedi psikolojim bozuldu canım ya
Bebeklerin dönmüştür. Bende 24. Haftada doktora gittim baş geliş dedi, doğum pozisyonu almış tekmelerin göbek deliğimin üzerinde hissedyorum hep
Tabi canım insan kafaya takıyor kilo alsak ay ne kilo almışsın diyorlar almasak niye almamışsın diyorlarArkadaşına üzüldüm, bebekler ne durumda?O kadının saçını başını yolasım geldi şuan. Bugün de görümcem beni gördü uzun zaman sonra, ayy karnın hiç büyümemiş kilo da almamışsın dedi aynı muhabbet yani. Olabilir , sağlıklıyız şükür dedim geçtim yani. Ama insan gerçekten takılıyor haklısın, takılmamak lazım
Ahahaha öyleymiş ya doktorum da söyledi bazılarında iç karın varmışBunun göbek çıkmasıyla alakası yok canım kızımda 8 inci ayıma girmiştim komşum sordu 8 dedim bu nasıl 8 ben yuvarlanıyordum falan dedi benim azcık bi göbeğim vardı şimdi de öyle
Ben 56.2 idim bir 57 58 bekliyordum tartıda 55 kilo çıktım 1.2 kilo vermişim normal mi sizce ?Tabi canım insan kafaya takıyor kilo alsak ay ne kilo almışsın diyorlar almasak niye almamışsın diyorlar
Korkuttu beni çok şaşırdım kız kardeşime de bebeğin ters demişti 24. Haftada. Kardeşim de baya üzüldü bebeğim ters diyeBaş asagı olması doğum demek değil her zaman kanala girmediği sürece doktorun seni korkutmuş canım benim 13. Haftadan beri bi baş asagı bi baş yukarılar
yok yok benim kaç kere gittiğim de tersti kafa aşagıdaydı bi gidiyorum dğzelmiş ben 15 günde bir zaten görünürüm doktora o yüzden çok denk gelirimKorkuttu beni çok şaşırdım kız kardeşime de bebeğin ters demişti 24. Haftada. Kardeşim de baya üzüldü bebeğim ters diye
Valla canım benim doktorum testlerimi yaptım sorun yoktu ama bende henüz kilo alamadım ama bebişlerim gayet iyiBen 56.2 idim bir 57 58 bekliyordum tartıda 55 kilo çıktım 1.2 kilo vermişim normal mi sizce ?
77 ile hamile kaldım canım 20. Haftadayım 75 kiloyum normal, bundan sonra alınır daha çokBen 56.2 idim bir 57 58 bekliyordum tartıda 55 kilo çıktım 1.2 kilo vermişim normal mi sizce ?
Merhabalar günaydın, sizin için yönetmeliğe baktım ve 8. Maddenin 3. Fıkrasında cocuk sayısısının tespitinde 1.1.2025 öncesi çocuk sayısı da dikkate alınır diyor. Yani arkadaşınız doğrusunu söylemememiş. Hatta resmini de koyuyorum tamamını kendiniz de okuyabilirsiniz doğum yönetmeliği diye aratıpKızlar geçen bir yakınım bana şey söyledi. Yeni yasa çıktı ya doğum parası olayı. İlk çocuk için tek seferlik 5 bin
2. Çocuk için aylık 1500 felan diye
Ben 2020 de doğum yaptım 2. Çocuğuma gebeyim şuan ve 1500 aylık alıcağımı sanıyordum fakat meğerse 2025 den sonraki doğan 2. Çocuk için 1500 müş. Yani öyle söyledi yakınım
Ay ne kadar üzüldüm bez masrafını karşılar diye sevimiyordum
Ne kadar saçma yaaaaa. 2. Çocuk işte 2025 den sonra 2. Yi ne ara doğuralım
Harikasın ya. Gerçekten teşekkür ederim. O kadar aklıma takılıyorduki net şekilde öğrendim şuanMerhabalar günaydın, sizin için yönetmeliğe baktım ve 8. Maddenin 3. Fıkrasında cocuk sayısısının tespitinde 1.1.2025 öncesi çocuk sayısı da dikkate alınır diyor. Yani arkadaşınız doğrusunu söylemememiş. Hatta resmini de koyuyorum tamamını kendiniz de okuyabilirsiniz doğum yönetmeliği diye aratıp
Bu kıyafet listesini biri gerçekten aydınlatmalı çünkü neyden ne kadar alınması gerektiğine karar veremiyorumKızlar bugün ebebek çıkarması yapcam. En azından su tekstil bölümünü halledeyim. Nelerden kaç tane almak lazım ama hala planlayamadım imdatttt
Her ay 1 kilo aldım bu defa verdim tuhafıma gitti doktorum 56 için iyi demişti. Bebeğin gelişimi de gayet iyi maşallah hatta 1 2 gün önde gidiyorValla canım benim doktorum testlerimi yaptım sorun yoktu ama bende henüz kilo alamadım ama bebişlerim gayet iyi
Benim doğum için heder kilom Max. 60 65 arası galiba 60 ı geçmem çünkü kilo almaya elverişli bir vücudum yok benim 18 yaşıma kadar 40 kiloya varamdım ben 37 39 bandındaydım hep iyi de yerdim bu arada yeme problemim yoktu. Sonra çok şükür 40 lı kiloları gördüm. Çok uğraştım kilo almak için hayatım boyunca diyebilirim.77 ile hamile kaldım canım 20. Haftadayım 75 kiloyum normal, bundan sonra alınır daha çok
Dediğin gibi canım kıyaslamak istediğinde bir sürü etken var seç beğen alBunun bir de ya insanlar kilo almıyor ben niye alıyorum versiyonu vargenel olarak maalesef kıyaslamanın daha yoğun olduğu bir dönem hamilelik,sonrasında da bebek kıyaslama başlar. Diyetisyenim de doktorum da bebek maksimum 4.5 kilo doğucak ki onlar zaten 3,5-4 diyor hatta,hadi suyu vs eklensin,maksimum 5-6 kilo için sen neden 10-15 kilo alasın. Haklılar da,önemli olan bebeğin gelişimi öncelikle. Ben de +5 kilodayım sıkıntı değil,sadece hayatımda en yüksek olduğum kiloda hamile kalmış olmam canımı sıkıyor
Çok haklısın canımBen de hamile kaldgm kilodan 1 kilı rksiğim almadm yani. Diğer gbelklerm de 6. Aya kadr öyleydi sonradan o kilo alıp bitiriordm. Cok önemli deil bebek gelişiyorsa ona takılmıyor doktorlar
Bunları ben de biliyordum gebeliğin başından beri de kendimi öyle telkin ediyorum ama işte… Niye kilo almadımdan ziyade niye iştahım fazla değile takılmıştım ben ama içimi rahatlattınız58 kilo hamile kaldım şu anda 64üm, doktorum biraz dikkat et çok almamaya çalış dedi. Ben de hamur işi, atıştırma, karbonhidratı, yağı mümkün oranda kestim günde bir dilim çavdarlı ekmek yiyorum sadece, yağ yemeklerde az miktarda zeytinyağı ve ceviz, badem, avokadodan alıyorum. İki haftadır böyle besleniyorum hem ben hem bebeğin durumu şimdilik gayet iyi. Gebe okuluna gidiyorum orada 23 haftalık bir gebe vardı asla hamile gibi durmuyordu karnı bile çıkmamıştı ona da sordum hiç kilo almamış ama gayet iyiymiş bebek ve kendisinin durumu. Yani çok doğal bir şey bence, herkes aynı süreçleri yaşayacak kilo alacak diye bir şey yok önemli olan sağlıklı olmanız. Kilo almak çok iyi bir şey olsaydı doktorum beni uyarmazdı diye düşünüyorum ki max 9 10 kilo alsan iyi olur demişti bana.
Maşallah sana yaSakın kafana takma canım. Bende hiç kilo almadım ama bebeklerim gayet iyi gidiyor herkes hamileyken kilo almıyor mesela ben normalde su içsem kilo alırım ama hamilelikte hiç almadım
Ben mersinde yaşıyorum burdada detaylı ultrason yapmıyor diye not yazıyor yanında benim perinatoloji muayenem vardı sordu senin detaylı ultrason ne zaöan diye sonra bi baktım adam kendisi detaylı ultrason yaptı . Çok geç tarih gitmene gerek yok detaylı ultrasona dedi ben yaptım dedim nerdeyse 30 dakka baktıKızlar devletten perinatoloji randevusu alan var mı? Ben 1 aydır manyak gibi günde 47373 kere bakıyorum ve açılan randevuların HEPSİNDE detaylı bakılmamaktadır yazıyor. Ulan kim bakıyor bu detaylıya o zaman?Arkadaşım öyle yazdığına bakma sen git, gidince detaylı ultrason yapıyorlar demişti ama emin olamıyorum. Bu şekilde devletten alıp da sorun yaşamayan var mı? Eki Görüntüle 3602651
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?