Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Eşine td yapılmış tetanoz difteri, bizimki tdap boğmacalı. Hemşirenin bence demek istediği tek tip td geliyor demek istemiştir. Şifa olsun ikinize de

Bu bize yapılan çünkü.
bana da bundan yapılmış, belki hatırlatma oldugu içindir. ben bogmacalı sanıyordum

bana da bundan yapılmış, belki hatırlatma oldugu içindir. ben bogmacalı sanıyordum
Hamilelikte 2 doz tetanoz TDAP 1 doz / TD 1 doz şeklinde yapılıyor. Veya TDAP 1 doz şeklinde. Bana 1 doz sadece TDAP yapıldı. Sen Tdap’ın yapılıp yapılmadığı görüşürsün aile hekimliğiyle eğer emin değilsen.

aşkım gecen sene aralıkta hamile değilken ben elime civi girdigi için tetenoz olmuştum o yüzden bana tek doz yeterli dediler. eşimin de işyeri hekimi yenilenmesini istemiş , biz gittik aynı aşıdan ikimize de vurdular belki de bogmacalı yoktu ellerinde bilmiyorum ama benim aşı karnemde eşiminkiyle aynı yazıyor. çok da önemli değil açıkcası tetenoz riski ameliyathane kaynaklı yapılıyor zaten 1 yıl bile olmadıgı için ilk dozum ben korunuyorum. ama siz öyle diyince özellikle girip baktım benim aşım bogmacalı degil. dediğim gibi belki ilki de bogmacalı degildi hatırlatma dozu oldugu içindir.

Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Tdap bu sene nisan ayından itibaren devlet tarafından ücretsiz şekilde yapılmaya başlandı yani geçen seneyle vs kıyaslama yapma unut o yaptırdıklarını. Onlar sadece tetanozdur hatırlatma dozuna vs de takılma. Benim söylediğim şey apayrı.

Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
anladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.

anladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.
36. haftaya kadar yapılmasını dünya sağlık örgütü öneriyor sen bir düşün

Kaynatma işlemi tamam oğlum da hep biberonlar kalmisti başlık aldım bunda sadece bir tane aldim

Eklentiler

• 17561197594148343359823853224025.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Canim Benim aşı takvimime bu şekilde girilmiş iki kez mi TDAB aşısı yaptilar ki anlamadim dikkatimi çekince bi bakiyim dedim bana bir doz tdb bir dozda tetonoz yapilacaği söylenmişti sistememi yanliş girdiler acaba kafam karişti L luckykus

Eklentiler

• IMG_20250825_135821.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 19
Yok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz

Yok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz
Ayy inşallah kuzum bende Şaşirdım
İki doz yapilmamasi gerekiyor diye biliyorum tdap aşisi Doğumdan sonrada yapalim dedi hemşire 3.dozuda yapacakmiş ama ben kararsizim yaptirip yaptirmamkta sonraki yillarda tekrar gebe kalirsan aşiyla uğraşma bu seni baya götürür dedi :) bilemedim

Yok yok dediğim gibidir canım endişe etme 2 doz tdap olmaz

Kesinlikle çağırmamalısın bence. Ben sezeryan oldum tecrübem kendimden değil ama yakın bir arkadaşım tüm ailesi odada olduğu için rahatlayamamış ve açılması olmadı. Kalabalık diye eşi çıkmış hep odadan, oysaki açılma için daha rahat bir ortam eş teması önemliymiş. Sabaha kadar sancı çekip sezeyana girmek zorunda kaldı. Kardeşi sonradan açılmayla ilgili böyle bir yazı okuyup özür dilemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…