Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    192
Günaydınn ay işe gidiyorum ve tek motivasyonum kahvaltımın hazır gelecek olması Hep açım ve hep çok üşeniyorum o yüzden sanırım uzun bi süre daha çalışırım ahjsjsha
Çalışmayı çok özledim kendime sadece kahvaltı hazırlatacak birini bulmam lazım ajdjxjd

Günaydın arkadaşlar Mide yanması sorunu yaşayan var mı? Nasıl başa çıkıyorsunuz ?

Günaydın arkadaşlar Mide yanması sorunu yaşayan var mı? Nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Günaydın hamile kalmadan önce de reflü ve gastrit sorunum vardı hemde baya sıkıntılar yaşadım. Yemek yiyince hemen yatmıyorum en az 30-45dk geçmesini bekliyorum, bir keresinde kahvaltı yapınca hemen uzandım o gün midemden baya rahatsızdım. Eğer çok şiddetli olursa 1 bardak süt içiyorum ya da 1-2 kaşık tahin yiyorum

Günaydın ay evwt çok fena ara ara sık sık yemek lazım birde ben zorda kaldıkça gaviscon içiyorum. Yoğurt da hafifletiyor

Hahah çok rahat biriymiş insan arar yalandan da olsa birkaç kere hallettim canım detaylı tüm bilgileri aldım uzun uzun bir sesleniş yapacağım gruba hajsj müsait olayım da

Çalışmayı çok özledim kendime sadece kahvaltı hazırlatacak birini bulmam lazım ajdjxjd
sanırım kim neyi yapamıyorsa onu özlüyor ya kahvaltı yaparkenki o keyifli anı hayal ederek motive olabilirsin belki haydii kalk inanıyoruz sana
Biri artık bana da kahvaltı, yemek vs hazırlasın ben de böyle istiyorum hayal ediyorum nasıl olur diye Evde her sabah kendime ayrı kahvaltı, eşime ayrı kahvaltı hazırlıyorum. Benimle aynı yemiyor doymuyormuş Yetmiyor iş yerine gidiyorum babam tansiyon hastası o benden sürekli kızım şunu da yapar mısın bunu da hazırlar mısın diyor. Öğleni dert akşamı ayrı dert. Ara öğün yaparım görürler ne yediğimi bize de şunu yapar mısın derler. Valla bazen gına gelmiyor değil

Anladim kuzum inşallah duzelir ileriki haftalarda
Saol kuzum inşallah seker hastalarina Allah yardim etsin ne kdr sinirli imis yiyebildikleri seyler o kdr zorlaniyorumki ne yesem diye ne buyuk nimetmis herseyi yiyebilmek

Maalesef canım benim zaten kanama bozukluğum var , iş burada tuhaflaşıyor kanım zaten olması gerektiğinden çok daha sıvı kan sılandırıcı hatta ibu profen +asprin tarzı ilaçlar bana yasak
Ya belki hamilelikte olan bişeydir canım inşallah sorun olmaz senin için hamileyken o testleri yaptırdın mı hiç kanın yinede sulumu

Kızlar gece uykuya dalmakta zorlanıyorum ayaklarım huzursuz ayak sedromu gibi oluyor haftaya doktor randovim var tekinde olsa pıhtı dan oluyor düşünürdüm ama ikisinde de oluyor zor dalıyorum uykuya varis çoraplarını çok uzun süre giyemiyorum rahatsız ediyor kasiğa kadar olduğu için acaba kısa giydiğim içinmidır bilemedim

Kızlar selam, sağlık ocağına gittim ebeyle konuştum. Çıktıktan sonra da tüp bebek doktorumla konuştum. Biraz uzun ve detaylı yazacağım çünkü ben dün bana söylenen bir şeyi burada sizinle paylaştığım için herkes kendiyle alakalı eksik mi ya da fazla mı aşı oluyorum düşüncesine kapıldı, haklı olarak.

2025 Nisan ayından önce ülkemizde sadece td “tetanoz difteri” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanıyormuş. Boğmaca aşısı eczanelerden ücretli bir şekilde temin edilerek yaptırılıyormuş. Artan yenidoğan boğmaca vakalarından dolayı da 2025 Nisan ayından sonra tdap “tetanoz difteri boğmaca” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanarak ücretsiz bir şekilde yapılmaya başlanmış.

Tdap tek doz uygulanan bir aşıymış. 28. haftada yapılmasının sebebi de bebeğe daha iyi antikor geçtiği içinmiş. Bu 1. doz ve 2. doz aşı muhabbeti de şöyle;

1. doz tetanoz

2. doz tdap

şeklinde yapılıyormuş. Yani tdap 2 kere uygulanmıyor. Sadece 1 defa uygulanıyor. Ben 2017 Ekim ayında tetanoz aşısı olmuşum benim için sadece tdap “tetanoz, difteri, boğmaca” yeterli olacakmış.

Tdap aşıyı 21. haftada olduğunuzu falan da söylüyorsunuz bana söylenen de kendi araştırmalarım da dünya sağlık örgütünün de önerdiği annenin 28. haftadan itibaren tdap’ı 32. haftaya kadar olması. Yine ekliyorum bebeğe daha iyi antikor geçtiği için 28-32. haftalar arasında öneriliyor. Benim araştırmalarım gibi sizler de kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Chatgpt’ye bu yazdığımı kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Doğru ve çok açıklayıcı bir metin düzenliyor.

“Türkiye’de hamilelik döneminde tdap aşısı kaç doz yapılmalı?”

Tüp bebek doktoruma da durumu anlattım, sana sadece tdap yeterli olacaktır gönül rahatlığıyla tdap’ı olabilirsin. 28. hafta da çok iyi bir zamanlama dedi.

Herkese göre düzenlenen bir aşı takvimi var demek ki. Eğer içinize sinmeyen bir konu varsa da aile hekimi + ebe veya kadın doğum doktorunuzla görüşüp konuşabilirsiniz

Evet benim de aynı şekilde midem hassas normal zamanda da yanmalar oluyordu. Ama hamilelikte aşırı fazla. Doktorun verdiği şurupta işe yaramiyor yani etkisi az. Az az ve sık yiyorum gece geç saatlerde acıksam anca meyve falan. Tahini deneyeceğim duymuştum umatım bende de işe yarar. Sütle aram yok

Günaydın ay evwt çok fena ara ara sık sık yemek lazım birde ben zorda kaldıkça gaviscon içiyorum. Yoğurt da hafifletiyor
Gerçekten çok zor bir durum. Arada bulantıya da sebep oluyor o derece. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…