Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
arkadaşlar merhaba. İkea beşik istiyorum kullanan yada alacak olan varsa pozitif veya negatif yorumlarınızı bekliyorum. ben aynı zamanda anne yanı olarak kullanacağım

Kızlar yazdım ama görmediniz galiba tekrar yazmak istedim . Perinatoloji muayenemiz vardı bugün herşey yolundaydı çok şükür . Ama doktor rahime giden sol damardaki kan akışını sağ tarafa göre az buldu bu beni biraz korkuttu , bebeğin beslenmesi için vs doktor pek üzerinde durmadı ama 26/28 ci haftalarda tekrar kontrol edilsin dedi . Çok kafama taktım

Kuzum iyi akşamlar ben görmemiştim şimdi görüyorum bunu. Çok şükür sevindim yolunda olmasına maşallah. Aşkım benim bir bilgim olmadığı için chatgpt ye sordum böyle açıkladı.

Bu tür bir durum genellikle hamilelikte yapılan Doppler ultrason incelemelerinde fark edilir ve teknik terimlerle açıklanır. Doktorun “rahime giden sol damardaki kan akışını sağ tarafa göre az bulması”, genellikle şu anlama gelir:

Tıbbi Açıdan Ne Oluyor?

Rahme giden kan akımı genellikle uterin arterler üzerinden değerlendirilir. Her iki tarafta birer uterin arter bulunur (sağ ve sol). Bu arterlerden geçen kan, plasenta aracılığıyla bebeğe oksijen ve besin taşır.

Eğer:
  • Sol uterin arterin kan akımı sağ tarafa göre belirgin derecede azsa, bu durum bazen uteroplasental perfüzyonun bozulduğuna işaret edebilir.
  • Bu durum asimetrik uterin arter doppleri olarak da adlandırılır.
Olası Nedenler:

1. Plasentanın yerleşimi: Plasenta sağda yerleştiyse, sağ uterin arter daha aktif olabilir.
  2. Anatomik farklılıklar: Her insanda damar yapısı biraz farklıdır.
  3. Damar direncinin yüksek olması: Sol uterin arterdeki damar direnci artmış olabilir. Bu bazen preeklampsi riskinin bir göstergesi olabilir.
  4. Gebeliğin erken dönemi: Erken haftalarda uterin arter kan akımı daha dengesiz olabilir, zamanla eşitlenir.

Ne Anlama Geliyor?

Bu bulgunun tek başına ciddi bir anlamı olmayabilir. Ancak doktorlar genellikle bu tür bulgulara dikkat eder ve şunları yapabilir:
  • İzlem önerirler: Birkaç hafta sonra tekrar doppler yapılabilir.
  • Preeklampsi veya IUGR (bebeğin gelişim geriliği) riski açısından takip önerilir.
  • Kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin gibi) başlanabilir, eğer annenin başka risk faktörleri de varsa
Ne Yapmalısınız?
  • Doktorunuzun bu bulguyu ne kadar ciddi bulduğunu sorun.
  • Takip önerilerini dikkatle izleyin.
  • Eğer önerildiyse aspirin gibi ilaçları düzenli kullanın.
  • Düzenli kontrolleri aksatmayın.

İsterseniz rapordaki tıbbi terimleri veya doppler sonuçlarını paylaşabilirsiniz, birlikte yorumlayabilirim.

Bakalım aşkım evet tekrar bakmak istediler dopller ile 26/28 ci haftada umarım sorunsuz şekilde atlatırım

Canım selam görmedim yazdığını her şeyin yolunda olmasına sevindim ama anlattığın konuyla ilgili bilgim yok inşallah önemli bir şey değildir ilerleyen haftalarda düzelir gibi hissettim

Hadi inşallah bakalım hem ne çabuk geçti diyorum hem de hiç geçmiyo gibi, detaylı randevusu aldığımda 12 haftalıktım
Bence çok hızlı geçiyor Her hafta bir yanım üzülüyor diğer yanım mutlu oluyor. Aynı bedende olmak çok güzel insan kendini kanguru gibi hissediyor jsjdksk

Önemli bir durum değildir inşallah bir sonraki kontrole ne kadar var

Yani riskli bisey aslinda erken doğuma yol aciyormuş benimki şu an sinirdaymis bi tok daha artarsa çok skntıya girersin dedi
Zaten kontrollere hep eşimle gidiyorum 3kezmi kan aliyorlar nasil oluyor.
Şeker testi mi erken doğuma yol aciyormus ilk defa duyuyorum
24. haftada yapılan testte önce açlık kan şekeri ölçülür.Sonra sıvı içilir 1 saat sonra ve 2 saat sonra ölçülür.Toplamda 3 kez.

Benim şeker sınırda çıkınca ,ailede şeker öyküsü olunca 11. haftada 50 Gr yükleme yapıldi.Bu sıvıyı içinde hafif bulandı.Tadi kötü değil ama şeker biraz yoğun.Beni de eşim götürdü getirdi kaç kez, hastanede beklemedim.

Canım bebegin gelisimi iyiyse demekki kan akışı yetiyordur.İleride de sıkıntı olmaz inş.
Detaylıya girmeyen bir ben kaldım sanırım
Benimde 24 Haziran'da

Hayir canim yanliş anlaşilma oldu sanirim şeker testi değil erken doğuma yol açan benim bebeğimin amniyon sivisi fazla doktorum fazla olmasi erken doğum sebebi dedi seker testi neden erken doguma yol açsin.

Hayir canim yanliş anlaşilma oldu sanirim şeker testi değil erken doğuma yol açan ebenim bebeğimin amniyon sivisi fazla seker testi neden erken doguma yol açsin.
Gecmiş olsun kuzum umarim duzelir Rabbim şifa versin doktor geçici bşy dedi mi peki

Kontrolünü aksatma canım kan sulandırıcı iğne veya hap verebilir doktorun bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…