Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Geçmiş olsun canım hareketsizlikten ve sıcaktan olmuş olabilir tabii ki pıhtı meselesini sor ama ben artık gün içinde ayaklarımı çok hareket ettiriyorum özellikle parmaklarımı çünkü çok ağrıyo anlıyorum seni
Aa o zaman ben en son ağustosta aşı olduğuma göre tetanoz, sadece 28 de tdap olsam yeterli çok şükür biri düzgünce açıklamış ben kendi doktoruma soramadım adam yok ortalıkta teeee 10 gün sonra görüşcez, ebe de 18 inde gel dedi. Diyim bari tetanoz yapmayalım only tdap

Günaydınn, bende çok olmuyor yediğim yemeğe göre ama olunca sade soda içiyorum baya rahatlatıyor ilaca gerek kalmadan
Yağlı baharatlı çok salçalı yememeye özen gösteriyorum. Benim mide zaten hassastı hamilelikte tabi had safhada Soda bana da fayda sağlıyor ama keşke kökten çözümü olsa İlaç vermiyor doktor verdiği şurupta pek etki etmiyor açıkcası.

Sen demeden bile ebenin sistemden görüp doğru olan şeyi söylemesi gerekiyor ama yine de belirt koruman var çünkü zaten göreceklerdir o koruma dozlarını vs.

Gerçekten dünden bu yana beynim yandı ama şükür ne nedir ne değildir öğrendiğim için içim rahat

3-3.5 ay daha dayanacağız artık inşallah sonra rahatlarız

Maalesef güvenli bildiğimiz ilaçlar bile aslında gebelikte güvenli olmayabiliyor, masum sandığımız parolun bile gebelik kategorisi b. özellikle ilk ve son trimesterda bebişler üzerindeki etkileri farklı olduğu için doktorların da eli kolu bağlı, bizim de, ne aç kalabiliyoruz, ne yemek yiyebiliyoruz, ne bitki çayı vs ne de ilaç alabiliyoruz zaman bir an önce geçer de umarım sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişleri, bu şikayetler başka türlü geçmeyecek çünkü

Ay ebem kendi diyo en son ağustosta yapmışız diye ben hatırlamıyorum bile aklı beş karış havada

Anladim kuzum inşallah duzelir iler
Öncelikle tesekkur ederim detyli yazdigin icin canim bende işe başlarken eylül 2019 da olmuşum Difteri tetenoz aşisi 6 sene olmuş yani bendemi bir doz yaptirmam lazim acaba eskiden olsa bu kadar önemsemezdim ama bebeğim için endişeleniyorum fazla dozda yaptrmk zararli olabilir.ebeye soyleyim 2019da yapildigini belki bakmayablrler sisteme

Ne demek canım benim rica ederim Bana sorulursa evet tdap yeterli. Çünkü zaten tdap’ın içinde “tetanoz ve difteri var + olarak boğmaca” yine de senin aşı takvimi planlanması için kadın doğum doktorunla ve ebeyle görüşebilirsin.

Ben 6yil once oldugumu soylememistim hemsireye belki sistemden bakmamiş olabilirler gittigimde söyleyim karma aşiyi yaptiririm digerinide gerek yok derse yaptirmam ikinci dozu.

Allah razı olsun canım. Ben oğlumdan sonra tetanozlsrı tam koruma yaptırmıştım. Aklım karıştı dünden sonra. Benim asm de çok ilgisiz olunca iyice karışmıştım. Teşekkür ediyorum aydınlandım

Ben 6yil once oldugumu soylememistim hemsireye belki sistemden bakmamiş olabilirler gittigimde söyleyim karma aşiyi yaptiririm digerinide gerek yok derse yaptirmam ikinci dozu.
Atlamış olabilirler balım sen belirt hemşireye. Benim direkt bakıp not almışlar deftere, dün de o yüzden böyle bir konuşma geçmiş aramızda. Önemli olan karma zaten eğer tetanoz doz tamsa eksiklik yoksa tdap yeterli.

Ne demek canım. İşte her sağlık ocağı işini tam düzgün yapsa, ebeler daha ılımlı ve açıklayıcı olup gebeleri bilgilendirseler kimsenin böyle aklı karışmayacak. Neyse ki artık ona göre konuşursun ve aşını halledersin canım

Canim ben 8 haftalik gebeyim henuz doktoruma karar veremedim tecrubeli annelerden fikir almak istiyorum not edecegim
O zaman kesinlikle yetkin hocayı öneririm hem tüp bebek sürecimde hem öncesinde çok yardımcı oldu maddi manevi her yönden. Kesinlikle çok bilgili bi doktor ve en az benim kadar ilgilendi, takip etti, yeri geldi sabah bütün hastalarından önce beni aldı randevusuz baktı, bebeğin kalp atışlarını duyduğunda gözleri doldu, mükemmel bir insan.

Ankarada olanlar hangi doktora gidiyorsunuz
Ben Güzin Başçi’ya gidiyorum özel muayenehanesine, dogumlarini memorial, tobb ve lösante’de yaptiriyor. 40 hafta muayeneler ve testler + doğum 110-135 bin arası degisiyor. Degisikligin sebebi dogum sekli ve secilen hastaneden kaynakli. Örnegin lösante daha uygunken tobb daha pahalı. Ya da vajinal doğum daha uygunken sezeryan daha maliyetli gibi. Sadece detaylı ultrason ayri bir maliyet onun doktoru da farkli beni Ali İpek’e yönlendirmişti 4.500 tl, bir de fetal dna yaptirmak istersen o ek bir maliyet 300-450 dolar arasi değişiyor. Umarim yardimci olmustur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…