Geçmiş olsun canım hareketsizlikten ve sıcaktan olmuş olabilir tabii ki pıhtı meselesini sor ama ben artık gün içinde ayaklarımı çok hareket ettiriyorum özellikle parmaklarımı çünkü çok ağrıyo anlıyorum seniKızlar gece uykuya dalmakta zorlanıyorum ayaklarım huzursuz ayak sedromu gibi oluyorhaftaya doktor randovim var tekinde olsa pıhtı dan oluyor düşünürdüm ama ikisinde de oluyor zor dalıyorum uykuya varis çoraplarını çok uzun süre giyemiyorum rahatsız ediyor kasiğa kadar olduğu için acaba kısa giydiğim içinmidır bilemedim
Aa o zaman ben en son ağustosta aşı olduğuma göre tetanoz, sadece 28 de tdap olsam yeterli çok şükür biri düzgünce açıklamış ben kendi doktoruma soramadım adam yok ortalıkta teeee 10 gün sonra görüşcez, ebe de 18 inde gel dedi. Diyim bari tetanoz yapmayalım only tdapKızlar selam, sağlık ocağına gittim ebeyle konuştum. Çıktıktan sonra da tüp bebek doktorumla konuştum. Biraz uzun ve detaylı yazacağım çünkü ben dün bana söylenen bir şeyi burada sizinle paylaştığım için herkes kendiyle alakalı eksik mi ya da fazla mı aşı oluyorum düşüncesine kapıldı, haklı olarak.
2025 Nisan ayından önce ülkemizde sadece td “tetanoz difteri” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanıyormuş. Boğmaca aşısı eczanelerden ücretli bir şekilde temin edilerek yaptırılıyormuş. Artan yenidoğan boğmaca vakalarından dolayı da 2025 Nisan ayından sonra tdap “tetanoz difteri boğmaca” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanarak ücretsiz bir şekilde yapılmaya başlanmış.
Tdap tek doz uygulanan bir aşıymış. 28. haftada yapılmasının sebebi de bebeğe daha iyi antikor geçtiği içinmiş. Bu 1. doz ve 2. doz aşı muhabbeti de şöyle;
1. doz tetanoz
2. doz tdap
şeklinde yapılıyormuş. Yani tdap 2 kere uygulanmıyor. Sadece 1 defa uygulanıyor. Ben 2017 Ekim ayında tetanoz aşısı olmuşum benim için sadece tdap “tetanoz, difteri, boğmaca” yeterli olacakmış.
Tdap aşıyı 21. haftada olduğunuzu falan da söylüyorsunuz bana söylenen de kendi araştırmalarım da dünya sağlık örgütünün de önerdiği annenin 28. haftadan itibaren tdap’ı 32. haftaya kadar olması. Yine ekliyorum bebeğe daha iyi antikor geçtiği için 28-32. haftalar arasında öneriliyor. Benim araştırmalarım gibi sizler de kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Chatgpt’ye bu yazdığımı kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Doğru ve çok açıklayıcı bir metin düzenliyor.
“Türkiye’de hamilelik döneminde tdap aşısı kaç doz yapılmalı?”
Tüp bebek doktoruma da durumu anlattım, sana sadece tdap yeterli olacaktır gönül rahatlığıyla tdap’ı olabilirsin. 28. hafta da çok iyi bir zamanlama dedi.
Herkese göre düzenlenen bir aşı takvimi var demek ki. Eğer içinize sinmeyen bir konu varsa da aile hekimi + ebe veya kadın doğum doktorunuzla görüşüp konuşabilirsiniz
Yağlı baharatlı çok salçalı yememeye özen gösteriyorum. Benim mide zaten hassastı hamilelikte tabi had safhadaGünaydınn, bende çok olmuyor yediğim yemeğe göre ama olunca sade soda içiyorum baya rahatlatıyor ilaca gerek kalmadan
Sen demeden bile ebenin sistemden görüp doğru olan şeyi söylemesi gerekiyor ama yine de belirt koruman var çünkü zaten göreceklerdir o koruma dozlarını vs.Geçmiş olsun canım hareketsizlikten ve sıcaktan olmuş olabilir tabii ki pıhtı meselesini sor ama ben artık gün içinde ayaklarımı çok hareket ettiriyorum özellikle parmaklarımı çünkü çok ağrıyo anlıyorum seni
Aa o zaman ben en son ağustosta aşı olduğuma göre tetanoz, sadece 28 de tdap olsam yeterli çok şükür biri düzgünce açıklamış ben kendi doktoruma soramadım adam yok ortalıkta teeee 10 gün sonra görüşcez, ebe de 18 inde gel dedi. Diyim bari tetanoz yapmayalım only tdap
3-3.5 ay daha dayanacağız artık inşallah sonra rahatlarızEvet benim de aynı şekilde midem hassas normal zamanda da yanmalar oluyordu. Ama hamilelikte aşırı fazla. Doktorun verdiği şurupta işe yaramiyor yani etkisi az. Az az ve sık yiyorum gece geç saatlerde acıksam anca meyve falan. Tahini deneyeceğim duymuştum umatım bende de işe yarar. Sütle aram yok
Maalesef güvenli bildiğimiz ilaçlar bile aslında gebelikte güvenli olmayabiliyor, masum sandığımız parolun bile gebelik kategorisi b. özellikle ilk ve son trimesterda bebişler üzerindeki etkileri farklı olduğu için doktorların da eli kolu bağlı, bizim de, ne aç kalabiliyoruz, ne yemek yiyebiliyoruz, ne bitki çayı vs ne de ilaç alabiliyoruzYağlı baharatlı çok salçalı yememeye özen gösteriyorum. Benim mide zaten hassastı hamilelikte tabi had safhadaSoda bana da fayda sağlıyor ama keşke kökten çözümü olsa İlaç vermiyor doktor verdiği şurupta pek etki etmiyor açıkcası.
Ay ebem kendi diyo en son ağustosta yapmışız diyeSen demeden bile ebenin sistemden görüp doğru olan şeyi söylemesi gerekiyor ama yine de belirt koruman var çünkü zaten göreceklerdir o koruma dozlarını vs.
Gerçekten dünden bu yana beynim yandı ama şükür ne nedir ne değildir öğrendiğim için içim rahat
Anladim kuzum inşallah duzelir ilerGeçici veya değil birşey söyleyemedi kan akışı bir tarafta diğerine göre fazla dedi sadece . Ben sorun mı dedim şuanlık değil ileriki haftalardada kontrol edelim ama yinede . Fizyolojik bir durum söz konusuda olabilir dedi .
Öncelikle tesekkur ederim detyli yazdigin icin canim bende işe başlarken eylül 2019 da olmuşum Difteri tetenoz aşisi 6 sene olmuş yani bendemi bir doz yaptirmam lazim acaba eskiden olsa bu kadar önemsemezdim ama bebeğim için endişeleniyorum fazla dozda yaptrmk zararli olabilir.ebeye soyleyim 2019da yapildigini belki bakmayablrler sistemeKızlar selam, sağlık ocağına gittim ebeyle konuştum. Çıktıktan sonra da tüp bebek doktorumla konuştum. Biraz uzun ve detaylı yazacağım çünkü ben dün bana söylenen bir şeyi burada sizinle paylaştığım için herkes kendiyle alakalı eksik mi ya da fazla mı aşı oluyorum düşüncesine kapıldı, haklı olarak.
2025 Nisan ayından önce ülkemizde sadece td “tetanoz difteri” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanıyormuş. Boğmaca aşısı eczanelerden ücretli bir şekilde temin edilerek yaptırılıyormuş. Artan yenidoğan boğmaca vakalarından dolayı da 2025 Nisan ayından sonra tdap “tetanoz difteri boğmaca” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanarak ücretsiz bir şekilde yapılmaya başlanmış.
Tdap tek doz uygulanan bir aşıymış. 28. haftada yapılmasının sebebi de bebeğe daha iyi antikor geçtiği içinmiş. Bu 1. doz ve 2. doz aşı muhabbeti de şöyle;
1. doz tetanoz
2. doz tdap
şeklinde yapılıyormuş. Yani tdap 2 kere uygulanmıyor. Sadece 1 defa uygulanıyor. Ben 2017 Ekim ayında tetanoz aşısı olmuşum benim için sadece tdap “tetanoz, difteri, boğmaca” yeterli olacakmış.
Tdap aşıyı 21. haftada olduğunuzu falan da söylüyorsunuz bana söylenen de kendi araştırmalarım da dünya sağlık örgütünün de önerdiği annenin 28. haftadan itibaren tdap’ı 32. haftaya kadar olması. Yine ekliyorum bebeğe daha iyi antikor geçtiği için 28-32. haftalar arasında öneriliyor. Benim araştırmalarım gibi sizler de kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Chatgpt’ye bu yazdığımı kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Doğru ve çok açıklayıcı bir metin düzenliyor.
Tüp bebek doktoruma da durumu anlattım, sana sadece tdap yeterli olacaktır gönül rahatlığıyla tdap’ı olabilirsin. 28. hafta da çok iyi bir zamanlama dedi.
Herkese göre düzenlenen bir aşı takvimi var demek ki. Eğer içinize sinmeyen bir konu varsa da aile hekimi + ebe veya kadın doğum doktorunuzla görüşüp konuşabilirsiniz
Ebeler iyi olsun daha bebeklerimize bakacaklarAy ebem kendi diyo en son ağustosta yapmışız diyeben hatırlamıyorum bile aklı beş karış havada
Ne demek canım benim rica ederimAnladim kuzum inşallah duzelir iler
Öncelikle tesekkur ederim detyli yazdigin icin canim bende işe başlarken eylül 2019 da olmuşum Difteri tetenoz aşisi 6 sene olmuş yani bendemi bir doz yaptirmam lazim acaba eskiden olsa bu kadar önemsemezdim ama bebeğim için endişeleniyorum fazla dozda yaptrmk zararli olabilir.ebeye soyleyim 2019da yapildigini belki bakmayablrler sisteme
Ben 6yil once oldugumu soylememistim hemsireye belki sistemden bakmamiş olabilirler gittigimde söyleyim karma aşiyi yaptiririm digerinide gerek yok derse yaptirmam ikinci dozu.Ne demek canım benim rica ederimBana sorulursa evet tdap yeterli. Çünkü zaten tdap’ın içinde “tetanoz ve difteri var + olarak boğmaca” yine de senin aşı takvimi planlanması için kadın doğum doktorunla ve ebeyle görüşebilirsin.
Bebeğim ben sürecin başından beri Yetkin Karasu'ya gidiyorum Güven hastanesine geçti, sen hangi doktora gidiyorsunAnkarada olanlar hangi doktora gidiyorsunuz
Allah razı olsun canım. Ben oğlumdan sonra tetanozlsrı tam koruma yaptırmıştım. Aklım karıştı dünden sonra. Benim asm de çok ilgisiz olunca iyice karışmıştım. Teşekkür ediyorum aydınlandımKızlar selam, sağlık ocağına gittim ebeyle konuştum. Çıktıktan sonra da tüp bebek doktorumla konuştum. Biraz uzun ve detaylı yazacağım çünkü ben dün bana söylenen bir şeyi burada sizinle paylaştığım için herkes kendiyle alakalı eksik mi ya da fazla mı aşı oluyorum düşüncesine kapıldı, haklı olarak.
1. doz tetanoz
2. doz tdap
Canim ben 8 haftalik gebeyim henuz doktoruma karar veremedim tecrubeli annelerden fikir almak istiyorum not edecegimBebeğim ben sürecin başından beri Yetkin Karasu'ya gidiyorum Güven hastanesine geçti, sen hangi doktora gidiyorsun
Dogum paketi mi aldınız ne kadar oduyorsunyzBebeğim ben sürecin başından beri Yetkin Karasu'ya gidiyorum Güven hastanesine geçti, sen hangi doktora gidiyorsun
Atlamış olabilirler balım sen belirt hemşireye. Benim direkt bakıp not almışlar deftere, dün de o yüzden böyle bir konuşma geçmiş aramızda. Önemli olan karma zaten eğer tetanoz doz tamsa eksiklik yoksa tdap yeterli.Ben 6yil once oldugumu soylememistim hemsireye belki sistemden bakmamiş olabilirler gittigimde söyleyim karma aşiyi yaptiririm digerinide gerek yok derse yaptirmam ikinci dozu.
Ne demek canım. İşte her sağlık ocağı işini tam düzgün yapsa, ebeler daha ılımlı ve açıklayıcı olup gebeleri bilgilendirseler kimsenin böyle aklı karışmayacak. Neyse ki artık ona göre konuşursun ve aşını halledersin canımAllah razı olsun canım. Ben oğlumdan sonra tetanozlsrı tam koruma yaptırmıştım. Aklım karıştı dünden sonra. Benim asm de çok ilgisiz olunca iyice karışmıştım. Teşekkür ediyorum aydınlandım
O zaman kesinlikle yetkin hocayı öneririm hem tüp bebek sürecimde hem öncesinde çok yardımcı oldu maddi manevi her yönden. Kesinlikle çok bilgili bi doktor ve en az benim kadar ilgilendi, takip etti, yeri geldi sabah bütün hastalarından önce beni aldı randevusuz baktı, bebeğin kalp atışlarını duyduğunda gözleri doldu, mükemmel bir insan.Canim ben 8 haftalik gebeyim henuz doktoruma karar veremedim tecrubeli annelerden fikir almak istiyorum not edecegim
Ben eski hastası olduğum için doğum paketini fiyatlar güncellenmeden önce almıştım, bizden sonra fiyat güncellendi ne kadar oldu bilmiyorum. Ama daha önce medikaldeydi ordaki bütün hastaları da doğum paketini iade alıp gelmişlerDogum paketi mi aldınız ne kadar oduyorsunyz
Ben Güzin Başçi’ya gidiyorum özel muayenehanesine, dogumlarini memorial, tobb ve lösante’de yaptiriyor. 40 hafta muayeneler ve testler + doğum 110-135 bin arası degisiyor. Degisikligin sebebi dogum sekli ve secilen hastaneden kaynakli. Örnegin lösante daha uygunken tobb daha pahalı. Ya da vajinal doğum daha uygunken sezeryan daha maliyetli gibi. Sadece detaylı ultrason ayri bir maliyet onun doktoru da farkli beni Ali İpek’e yönlendirmişti 4.500 tl, bir de fetal dna yaptirmak istersen o ek bir maliyet 300-450 dolar arasi değişiyor. Umarim yardimci olmusturAnkarada olanlar hangi doktora gidiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?